SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type Groepset

SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type Groepset
Cranklengte
1.449,- 1.001,- korting
Op voorraad (nog 1)

  • Nu besteld, maandag in huis
  • Online besteld, gratis bezorgd

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • Een van de meest lichtgewicht high-performance mountainbike groepsets binnen het assortiment van Sram.
  • Schakelen onder belasting is mogelijk gemaakt dankzij de direct mount derailleur bevestiging voor een superieure rijervaring.
  • De 44 schakelhulp punten op de cassette zorgen voor de meest soepele schakelmomenten.
  • Het meest geavanceerde, stijfste en lichtste carbon MTB crankstel dat SRAM ooit gemaakt heeft.
  • AXS Pod control shifter volledig naar eigen wil instelbaar met de Sram AXS app.
  • Past alleen op UHD (Universal Derailleur Hanger) frames waarbij de derailleur rechtstreeks op het frame bevestigd kan worden.

Specificaties

Specificaties

Merk
SRAM
Aantal versnellingen
12-speed
Type schakeling
Elektronisch
Kleur
Zwart / Grijs
Crankverhouding
32
Type shifters
Trigger
Kabels
Hydraulische schijfrem leidingen
Type crankstel (As)
Dub

Beschrijving

Beschrijving

De Sram XX Eagle AXS groepset behoort tot de top lichtgewicht high-performance mountainbike groepsets binnen het assortiment van Sram. Kunnen schakelen onder belasting is een belangrijk onderdeel van de mountainbike sport om zo min mogelijk kracht te verliezen. Dit is mogelijk gemaakt vanwege een combinatie van de direct mount achterderailleur bevestiging en 44 schakelhulp punten op de cassette.

Het Sram XX Eagle DUB crankstel is het meest geavanceerde, stijfste en lichtste carbon MTB crankstel dat SRAM ooit heeft gemaakt, met een vernieuwend ontwerp. Een Sram XX Eagle AXS achterderailleur die uit los vervangbare onderdelen bestaat en volledig integreert met het frame. Voeg daar de volledig goedgekeurde ketting voor E-MTB gebruik aan toe. En je hebt een groepset die perfect schakelt onder alle omstandigheden aangevoerd door de AXS Pod control shifter volledig naar eigen wil instelbaar via de AXS app.

Let op! De achterderailleur van deze SRAM XX EAGLE AXS groepset is alleen gemaakt voor UHD (Universal Derailleur Hanger) frames waarbij de derailleur rechtstreeks op het frame bevestigd kan worden.

Shifter
De AXS Pod control shifter is nog lichter dan voorgaande Eagle AXS shifters, heeft een verbeterde ergonomie en een groot bereik van verstelbaarheid. Het shifter ontwerp is voorzien van 2 knoppen en stelt rijders in staat om die te personaliseren via de AXS App. Omdat de AXS Pod controller een uniek draaibaar ontwerp heeft, kan hij links- of rechtshandig worden gemonteerd; het is één component met enorm veel mogelijkheden.

Achterderailleur
Of je nu aan de start staat of niet, de direct mount Sram XX Eagle (T-type) achterderailleur brengt een groot voordeel met zich mee, maximale vermogensoverdracht zelfs tijdens het schakelen. Geïntegreerd in het frame in combinatie met de overige componenten, zorgt de XX Eagle direct mount derailleurbevestiging voor een ongekende krachtoverbrenging, rechtstreeks in contact met de cassette. Dit verandert de hele relatie tussen cassette en derailleur. Het maakt een veel sterkere verbinding dan we tot nu toe op de mountainbike hebben gezien. Nog een groot voordeel is dat de derailleur onderdelen afzonderlijk vervangen kunnen worden.

Crankstel
Bij het zien van een groepset valt het crankstel vaak als eerste in het oog. Hier heeft Sram niet alleen prestatie gericht veel aandacht aan besteed, maar esthetisch ziet het er ook geweldig mooi uit. Het is een van de meest lichtgewicht geavanceerde carbon crankstellen die SRAM ooit heeft gemaakt. XX brengt serieuze rijders wat ze verwachten: de beste krachtoverbrenging voor een beter betaalbare prijs. Het volledig carbon ontwerp brengt een perfect uitgebalanceerde verhouding tussen stijfheid en gewicht. Powermeter is optioneel in te bouwen na aanschaf. Het XX Eagle crankstel is letterlijk de belichaming van de Sram XX Eagle groepset.

Cassette
De XX Eagle (T-type) cassette is een belangrijke reden waarom de Eagle Transmission de beste schakelprestaties onder belasting biedt. De XX Eagle-transmissie cassette en direct mount achterderailleur, zorgen voor een perfecte uitlijning op elk T-type mountainbike frame. De Dark Polaire afwerking zorgt voor een ongelooflijk goede weerstand tegen corrosie en slijtage. De kracht wordt verder bewezen door zijn volledige goedkeuring voor E-MTB-gebruik. Het is gebouwd voor een kettinglijn van 55 mm voor nog meer duurzaamheid en precisie dankzij minder schuine kettinghoeken over het volledige bereik. Met een enorm versnellingsbereik van 520%.

Ketting
De XX Eagle transmissie (T-type) flattop ketting is zoveel meer dan alleen een ketting. Specifiek ontworpen om de schakelprestaties van Sram XX Eagle nog verder te optimaliseren. Het unieke ontwerp met platte bovenkant maakt het de sterkste ketting die Sram ooit gemaakt heeft. Het verbetert het uiterlijk van elke fiets. Details zijn even belangrijk. Het heeft een Hard Chrome finish met een PVD-coating en hollow pins voor ongelooflijke weerstand tegen corrosie en een geweldige duurzaamheid en laag gewicht. Volledig goedgekeurd voor E-MTB gebruik.

Standaard meegeleverd

• Sram XX Eagle 10-52 Cassette
• Sram XX Eagle Flattop Ketting
• Sram XX Eagle AXS Achterderailleur
• Sram XX Eagle Crankstel
• Sram XX Eagle AXS Pod Control Shifter
• Sram AXS Accu
• Acculader
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

SRAM MTB groepen overzicht - Alle SRAM mountainbike groepsets op volgorde

Lees meer

Trapas en Bottom Bracket Vervangen - Bottombrackets en Trapassen [How-To]

Lees meer

Techcenter: Complete groepset montage

Lees meer


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type
SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type
1.449,-
Huidig product
SRAM GX Eagle Transmission AXS T-type
SRAM GX Eagle Transmission AXS T-type
829,-
SRAM XX1 Eagle AXS 12-Speed Upgrade kit
SRAM XX1 Eagle AXS 12-Speed Upgrade kit
Vanaf 729,-
SRAM XX1 & GX Eagle Upgrade Kit
SRAM XX1 & GX Eagle Upgrade Kit
Vanaf 899,-
Bovenstaande producten vergelijken
SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type SRAM GX Eagle Transmission AXS T-type SRAM XX1 Eagle AXS 12-Speed Upgrade kit SRAM XX1 & GX Eagle Upgrade Kit
SRAM XX Eagle Transmission AXS T-type SRAM GX Eagle Transmission AXS T-type SRAM XX1 Eagle AXS 12-Speed Upgrade kit SRAM XX1 & GX Eagle Upgrade Kit
0 reviews 2 reviews 50 reviews 0 reviews
Aantal versnellingen 12-speed 12-speed 12-speed 12-speed
Type schakeling Elektronisch Elektronisch Elektronisch Elektronisch
Cranklengte 165 mm / 170 mm / 175 mm 165 mm / 170 mm / 175 mm
Kleur Zwart / Grijs Grijs Zwart Zwart
Crankverhouding 32
Type shifters Trigger
1.449,- 829,- Vanaf 729,- Vanaf 899,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product