Deel dit bericht

MTB banden voor elk terrein – Welke mountainbike banden heb je nodig? [Koopgids]

strong>Een goede MTB band kan het verschil maken, ongeacht of je nu voor je plezier in het bos fietst of in een wedstrijd. Elke mountainbike band is speciaal gemaakt voor specifieke omstandigheden. De ene MTB band is perfect voor droge, zanderige ondergrond en de ander is weer perfect voor zuigende modder. En dan heb je ook nog banden die voor meerdere ondergronden geschikt zijn. Maar hoe weet je nu welke mountainbike band het best is voor welk terrein? We vertellen het je in deze mountainbike banden koopgids.

We kijken eerst naar hoe een MTB band in elkaar steekt. Want het is meer dan wat rubber alleen. Het type rubber, tubeless of niet en ook het aantal draden per inch (TPI) zijn allemaal belangrijke aspecten.

Daarnaast kijken we welke MTB band voor welke ondergrond geschikt is. Op onderstaande afbeelding zie je de opbouw van een gemiddelde MTB band.

Een doorsnede van een MTB buitenband.

Het loopvlak is het gedeelte van de band waarmee je contact maakt met de grond. De wang is de zijkant van de band. De casing bestaat uit nylon die ook weer heel specifiek is per band. In die casing kan een lekbestendige laag zijn verwerkt.

De bead of hiel tenslotte is het gedeelte van de band waarmee hij zich vastgrijpt aan de velg van je mountainbike wiel. De hiel kan een stevige en stugge stalen draad bevatten, dan spreken we over een draadband. Heeft de bead meerdere kleine draden of vezels en kun je deze vouwen? Dan spreken we over een vouwband. Het voordeel van een vouwband ten opzichte van een draadband is het gewicht. Een vouwband is aanzienlijk lichter.

Het rubber van een MTB band

Nu we de globale samenstelling van een mountainbike band weten, werken we van buiten naar binnen toe om het belang van elk onderdeel te belichten.

We beginnen met de buitenkant van de band. Dan kijken we dus naar het rubber. Dat wordt door de fabrikanten ook de compound genoemd. De compound bepaalt de hardheid van het rubber en daarmee ook de slijtagegevoeligheid.

Het rubber van een band zegt veel over de eigenschappen. Zacht rubber geeft veel grip, maar slijt sneller. Hard rubber slijt minder snel, maar geeft minder grip.

Je kunt stellen dat harde rubbers minder slijtagegevoelig zijn en zachte rubbers eerder slijten. En dat is het lastige bij het samenstellen van een goede mountainbike band. Een band met veel grip slijt sneller, maar een band die erg slijtvast is, heeft weer minder grip.

De oplossing van de mountainbike bandenfabrikanten is om op een band verschillende soorten rubber te gebruiken. Het is veelvoorkomend dat ook op het loopvlak zelf verschillende rubbers worden gebruikt. Vooral op de uiterste zijnoppen wordt vaak ander rubber gebruikt dan op het midden van het loopvlak, met name voor in de bochten. De Addix compound is de nieuwste high-tech rubber compound lijn van Schwalbe.

De Addix compound is de nieuwste high-tech rubber compound lijn van Schwalbe.

Sommige fabrikanten gebruiken zelfs 3 soorten rubber in een enkele mountainbike band. De compound van een mountainbike band is vaak het resultaat van een zoektocht naar de ideale verhouding tussen grip, soepelheid, gewicht en rolweerstand.

Merken als Schwalbe, Maxxis en Continental hebben behoorlijk veel verschillende compounds. Afhankelijk van het terrein waar de band voor gemaakt is krijg je een afgemeten combinatie aan verschillende soorten rubber.

Wat houdt TPI in?

Na het rubber is het karkas van je band ook essentieel voor de eigenschappen. Het karkas kan bestaan uit een enkele laag nylon, katoen of aramide, of uit meerdere lagen over elkaar heen. Mocht een band extra lekbescherming hebben zit die trouwens vaak tussen twee lagen van het karkas in.

Een stuk van een karkas met een hoog TPI. Er zit weinig ruimte tussen de relatief dunne draden.

De kwaliteit van het karkas wordt gemeten in TPI. Dat betekent Threads Per Inch en staat voor het aantal draden dat het karkas per inch heeft. Hoe hoger dit getal, hoe soepeler een MTB band is en hoe lager de rolweerstand.

Maar helaas heeft een hoog TPI ook nadelen. Hoe hoger namelijk de TPI, hoe lager de lekbestendigheid. Om een hoger TPI te krijgen worden namelijk meer, maar dunnere, nylondraden gebruikt. En die zijn dus weer minder goed bestand tegen scherpe voorwerpen. En er is dan ook minder ruimte voor lekbestendig rubber tussen de nylon draden.

Een stuk karkas met een laag TPI: de individuele draden zijn wat dikker en er is aardig wat ruimte tussen de draden.

Over het algemeen wordt gezegd dat banden met een TPI van onder de 60 minder goede mountainbike banden zijn. Maar dat is misschien wat kort door de bocht. Want ook veel goede downhill mountainbike banden hebben een relatief lage TPI. De rolweerstand is relatief hoog en de band stug.

Een TPI tussen de 60 en 90 wordt gezien als een goede allround MTB band. De lekbestendigheid is vaak goed, en de rolweerstand is acceptabel. Dit is voor de meeste mountainbikers de ideale band. Voor wedstrijdrijders of competitief ingestelde amateurs is een TPI van boven de 90 en zelfs ruim daarboven een optie. Prestaties gaan dan voor duurzaamheid.

De voordelen van tubeless rijden

Nu je weet hoe een mountainbike band ongeveer in elkaar zit, moet je nog een keuze maken. Ga je voor tubeless of niet en kies je voor een vouwband of een draadband?

We beginnen met de keuze voor een vouwband of draadband. De vouwband is vaak een stuk soepeler en heeft een lagere rolweerstand. Maar deze banden zijn wat duurder om te maken omdat er in de hiel van de band soepele dunne draden worden gebruikt om de hiel te verstevigen.

Deze Schwalbe Racing Ray band is Tubeless Ready. Je kunt hem dus met en zonder binnenband monteren als je wiel ook tubeless ready is of gemaakt kan worden.

In een draadband heeft de hiel een enkele dikke staaldraad. Dat maakt de band stevig, maar ook stug en wat lastiger om in de velg te krijgen. De algehele tendens is dat steeds meer, ook goedkopere MTB banden, vouwbanden worden.

Naast de optie voor vouwband of draadband is vooral de keuze om tubeless te gaan rijden belangrijk. Het tubeless rijden is in ieder geval steeds populairder omdat het eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Je kunt er meestal alleen maar bij vouwbanden voor kiezen om tubeless te gaan rijden.

Tubeless maken van een mountainbike wiel is niet erg moeilijk. Met een velglint en een tubeless ventiel ben je al klaar.

Zo is de rolweerstand lager en zijn ze ook nog eens veel lekbestendiger. Het enige nadeel is eigenlijk dat tubeless MTB banden een stukje duurder zijn dan een niet-tubeless variant. Verder moeten je mountainbike wielen wel tubeless ready zijn of gemaakt kunnen worden.

Het monteren van tubeless MTB banden is relatief eenvoudig, als je het trucje eenmaal door hebt. Je hebt naast een tubeless MTB band dan ook vloeibare latex en tubeless ventielen nodig, dus houd daar wel rekening mee bij de aanschaf.

Kies de juiste mountainbike band voor de ondergrond!

Genoeg over de techniek van een MTB band. Het wordt tijd om een echte keuze te maken welk type MTB band bij jou past. Het belangrijkste aspect is de ondergrond waar jij op gaat rijden. Die moet uiteindelijk bepalend zijn voor welke band je kiest.

Losse blaadjes, kombochten en een beetje modder? Dan is grip op de voorband van belang en kun je achter overwegen om voor een wat snellere band te gaan.

Als je gaat voor een optimale combinatie van grip, een laag gewicht en een lage rolweerstand dan kun je overwegen om voor en achter een andere MTB band te monteren. Schwalbe heeft hiervoor een specifieke MTB banden combinatie gemaakt. De Racing Ray en de Racing Ralph combinatie zijn inmiddels niet meer weg te denken binnen het mountainbike circuit. 

Waarom een verschillende voor- en achterband op de mountainbike beter is

Bij mountainbike banden is het gebruikelijk om met verschillende banden voor en achter te rijden. Hier is een simpele uitleg voor te geven. Omdat je voorband de band is waarmee je instuurt, moet deze extra grip hebben. De achterband krijgt daarentegen weer een hele andere belasting omdat een groot deel van je gewicht op deze band leunt. Hierdoor wil je een achterband die snel rolt maar ook voldoende grip met remmen heeft.

Met de juiste banden combinatie hoef je niet meer onderuit te glijden. Dat fietst toch een stuk fijner!

De keuze voor een bepaalde MTB banden combinatie hangt ook sterk samen met de ondergrond waar je meestal op fietst. De ene MTB banden combinatie is bijvoorbeeld ideaal voor een droge bosgrond, waar de andere combinatie weer meer geschikt is voor nattere omstandigheden.

Om duidelijkheid te scheppen hebben wij de populairste MTB banden combi’s op een rij gezet. Zo is het helemaal duidelijk welke banden jij nodig hebt voor die ultieme rit!

MTB banden voor alle dagen

Om te beginnen de allround MTB banden. Deze hebben op het loopvlak noppen met variërende hoogte, relatief dicht bij elkaar. De noppen aan de zijkant zijn net iets hoger voor wat meer grip in de bochten.

De zij noppen in het profiel van de Schwalbe Racing Ray zijn net wat hoger dan de noppen in het midden voor meer grip in de bochten.

Het gewicht en de rolweerstand zijn relatief laag, zonder dat je veel grip verliest. Zit je regelmatig op de MTB en hoef je niet, weer of geen weer, elke week je PR aan te scherpen? Dikke kans dat je met een allround band prima de trails aankunt.

Voorband

Achterband

MTB banden voor een droge bosgrond

Semi-slick banden zijn beste voor een droge bosachtige of zanderige ondergrond. Een semi-slick heeft vrijwel geen of hele lage noppen op het loopvlak. De wang van de MTB band heeft iets hogere, maar nog steeds hele bescheiden, noppen.

Droge bosgrond of aangestampte schelpenpaden kun je op semi-slicks nemen. Lekker snel, maar wel veel minder grip als het toch nat of modderig wordt.

De rolweerstand is dus erg laag. En in de bochten heb je wel grip dankzij de noppen aan de zijkant van de band. Maar op een natte ondergrond kan een band die puur voor droge bosgrond is wel tekortkomen.

Voorband

Achterband

MTB banden voor een natte bosgrond

Rijd je in het bos vaak op een natte ondergrond? Dan zijn MTB banden met grovere noppen op het loopvlak en de zijkant van de band een betere keuze. De noppen staan ook hier vrij dicht bij elkaar om de rolweerstand zo laag mogelijk te houden.

Natte bosgrond, maar is het niet een grote modderpoel? Dan is het fijn om een lagere rolweerstand te kiezen met hogere noppen bij de wang. En op het loopvlak noppen die iets dichter bij elkaar staan.

Maar er is wel ruimte genoeg voor modder om ook weer los te komen zodat je band niet binnen de kortste tijd ‘vol is gelopen’ met modder.

Voorband

Achterband

MTB banden voor echte modder

Echte modderbanden zijn een stukje smaller en hebben grove noppen met relatief veel ruimte ertussen. Dankzij de smallere band snijd je als het ware door de modder en krijg je grip op de nog harde laag onder de modder.

Echte modder vraagt om echte modderbanden.

Nadeel is wel dat de echte modderbanden niet echt geschikt zijn om met een lage bandenspanning te rijden. De rolweerstand is verder ook vrij hoog en op een droge harde ondergrond heb je zelfs minder grip dan met andere banden.

Voorband

Achterband

MTB banden voor rotsachtig terrein

Op rotsachtig terrein en op tracks met veel stenen ben je het beste af met een brede band met hoge noppen. De brede mountainbike band vergroot het contactoppervlak. De hoge noppen geven goede grip op losse stenen en rulle bosgrond of modder.

Natte rotsafdalingen? Dan kun je het beste een band met flinke noppen monteren

Fiets je veel op trails en tracks met (losse) stenen? Dan is het ook te overwegen om een MTB band te kiezen met verstevigde wangen. Dan is daar extra nylon in verweven om de lekbestendigheid te vergroten.

Voorband

Achterband

MTB banden combinaties

Mocht je door de banden het bos niet meer kunnen zien, niet getreurd.  We hebben de bovengenoemde MTB banden combinaties voor je in een overzichtelijke tabel gezet:

Voorband Achterband Ondergrond Voordelen van deze combinatie
Schwalbe Racing Ray Schwalbe Racing Ralph Een veelzijdige banden combinatie waarmee je zowel op een droge als natte bosgrond uit de voeten kunt. De door Schwalbe speciaal ontworpen combinatie voor Cross country (XC) mountainbiken. Het agressieve profiel van de voorband zorgt voor perfect stuurgedrag. En de supersnelle maar oersterke achterband zorgt voor snelheid met behoud van grip.

Maxxis Ardent

Maxxis Ikon
Een veelzijdige banden combinatie waarmee je zowel op een droge als natte bosgrond uit de voeten kunt. Fijne combinatie van grip en een lage rolweerstand. Echt een ideale allround combinatie. De Ardent geeft goede grip en de Ikon heeft goede clearance en houdt eventuele modder niet vast.
Schwalbe Nobby Nic Schwalbe Rocket Ron Ultieme banden combinatie voor natte omstandigheden Wanneer de ondergrond ruwer of gladder wordt, heb je ook meer grip nodig. Het Rocket Ron profiel achter is open van aard en neemt niet te veel modder mee. De Nobby NIc voor bijt zich vast in alles wat hij tegenkomt. Zo heb je meer dan voldoende grip en duik je ook op natte dagen met vertrouwen een bocht in!
Schwalbe Rocket Ron Schwalbe Thunder Burt Een snelle banden combinatie voor op een droge bosgrond De Schwalbe Thunder Burt is sneller dan snel. De noppen op het loopvlak zijn laag en dicht op elkaar geplaatst voor ultieme snelheid. Combineer je deze band met een Rocket Ron voor dan krijg je voldoende grip met het open noppenprofiel. Dit is de ultieme banden combinatie voor de snelheidsduivel in de droge zomermaanden.
Continental Cross King Continental Race King Een snelle banden combinatie voor op een droge bosgrond Zeer snelle combinatie van Continental. De Cross King heeft een vrij open profiel waardoor de voorband niet snel volloopt met modder en zijn grip houdt. De Race King rolt enorm snel maar in natte omstandigheden zit de band sneller aan zijn limiet. Daarom is deze banden combinatie ideaal voor de droge zomermaanden
Schwalbe Magic Mary Schwalbe Hans Dampf Geschikte banden combinatie voor een modderige en rotsige ondergrond Een mooie combinatie tussen twee banden met zichtbare verschillen. De Hans Dampf zorgt door zijn design voor veel controle met remmen. De hoge zij-nop geeft controle in de bocht. Mary voorop is juist wat opener van aard, dit zorgt voor een consistente hoeveelheid grip in de bochten. Of het nou nat of droog is, de zij-nop van deze band sleurt je er wel doorheen.
Michelin Wild Enduro Front Magi-X Michelin Wild Enduro Rear Gum-X Geschikte banden combinatie voor een modderige en rotsige ondergrond Een echte enduro combi van Michelin die zeer populair is onder professionele enduro rijders. De specifieke achterband heeft kleine noppen voor een lage rolweerstand en voldoende grip met remmen. De voorband is grover van aard en bijt zich vast in de bochten. Zo gaat je fiets zelfs op de meest technische trails waar jij wilt!
Deel dit bericht
Mees Janssen

Mees Janssen

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fietsen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik dit tijdens mijn werk ook mag doen. Omdat ik in Arnhem woon, vind ik het heerlijk om in mijn achtertuin (de Posbank) erop uit te trekken met mijn racefiets. Naast het zelf fietsen, vind ik het ook heerlijk om wielrennen te kijken op de televisie. Mijn televisie draait overuren met klassieke wielerrondes zoals de Giro, de Tour de France en de Vuelta. Voor mij was het dan ook een persoonlijk hoogtepunt toen de Giro d´Italia door Arnhem heen kwam in 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

1 Juli 2014 88080

Iedereen wil een zadel dat comfortabel is. Elk jaar weer ervaren erg veel mensen dat het zadel dat ze nu …