De fijnste verzorgingsproducten voor fietsers - Van chamois creme tot massage olie [Koopgids]
Deel dit bericht

De fijnste verzorgingsproducten voor fietsers - Van chamois creme tot massage olie [Koopgids]

23 Juli 2021

Als fietser heb je verzorgingsproducten nodig. Wat dacht je van massage olie voor of na je training, chamois creme en andere persoonlijke verzorging. Sommige kwaaltjes kunnen namelijk makkelijk voorkomen worden, maar niet iedereen is op de hoogte van de producten die je hierbij kunnen helpen. In deze blog leggen we uit welke verzorgingsproducten je het beste voor en na je fietsrit kunt gebruiken!

Massage olie of balm voor en na je fietsrit

Een massage olie of balm kun je op meerdere manieren gebruiken. Zo worden renners voor de wedstrijd heel anders gemasseerd dan na een wedstrijd. Voor de wedstrijd worden de spieren opgewarmd en klaargestoomd voor de zware inspanning. Vaak wordt hierbij een massage olie gebruikt die dit nog extra stimuleert en de spieren verwarmt.

Na de wedstrijd is er vaak een combinatie van een ontspannende massage en een sportmassage. Dit om alle knopen weer uit de spieren te krijgen en de spieren te laten ontspannen. Hiervoor gebruik je weer een andere olie die ontspannend werkt zodat je bij kunt komen van je prestatie. Wanneer je dit doet zul je merken dat je sneller herstelt.

massage olie na training
Na een training in de Limburgse heuvels heb je wel een sportmassage verdiend!

Hierdoor kun je zwaarder trainen en bouw je dus sneller je conditie op! Maar welke massage product gebruik je nou wanneer? Hieronder vind je de meest populaire sportmassage olies uit ons assortiment.

Voor je inspanning

BORN Start Up

Vanaf € 16,95

Na je inspanning

BORN Recovery Relax

€ 14,95

Persoonlijke verzorging voor fietsers

Persoonlijke verzorging heeft natuurlijk iedereen nodig, maar fietsers hebben zo hun eigen verzorgingsproducten. In de categorie persoonlijke verzorging vind je op onze website producten voor het verzorgen van je huid, spieren en fietskleding.

Huidverzorging voor fietsers

Als fietser is het van belang dat je je huid goed verzorgt. Een handig product hiervoor is een protectiegel, -crème of -balm. Deze producten voegen een waterafstotende laag toe aan de huid voor bescherming tegen wind en regen. Ook bieden sommige balsems een extra bescherming van slecht doorbloede lichaamsdelen als voeten, knieën en pezen. Zeker bij koud weer is een protectiegel, -crème, of balsem aan te raden. Met een wash lotion kun je je vervolgens weer opfrissen, zonder dat je daar water voor nodig hebt. Ook krijg je met deze lotion gemakkelijk crèmes weer van je lichaam.

verzorgingsproducten - protectie gel
Met een protectie gel bescherm je je huid tegen wind en regen.

BORN Wash Lotion

€ 6,95

Muscle oil

Ook kun je kiezen voor een muscle oil. Dit helpt om je spieren en pezen voor te bereiden op je training. Het bevordert de doorbloeding, zorgt voor een doelmatig zuurstoftransport en voor de afvoer van afvalstoffen. Zo verminder je de kans op blessures tijdens je training. Let bij het kopen van een muscle balm of olie goed op voor welke weersomstandigheden het product geschikt is. Sommige producten zijn bijvoorbeeld geschikt voor koud weer en warmen je spieren dan ook goed op. Om oververhitting te voorkomen kun je tijdens warme weersomstandigheden dan ook beter kiezen voor een andere balm of olie. Ook zijn er muscle olies die zorgen voor een bruin en glanzend effect op je huid. Perfect voor in de zomer dus!

verzorgingsproducten - muscle oil
Tijdens een mooie zomerdag zit je natuurlijk het liefst met goed verzorgde benen op de fiets!

Muscle oil voor koudere weersomstandigheden

Muscle oil voor milde of warmere weersomstandigheden

Na je rit kun je ook nog gebruikmaken van een muscle cooling gel. Deze gel bevordert de bloedcirculatie en ontspant je spieren. De gel is daarnaast verkoelend en helpt bij vermoeide benen en voeten.

Je fietskleding wassen

Ten slotte is het belangrijk om je fietskleding wat extra aandacht te geven. Assos Active Wear Cleanser beschermt je fietskleding goed tijdens het wassen. Ook is dit speciale wasmiddel zacht voor elastische materialen, het neutraliseert geuren, behoudt ademende eigenschappen én behoudt de kleuren van je fietsoutfit. Zo zit je dus na elke wasbeurt weer gesoigneerd op de fiets! Wil je alles lezen over hoe je jouw fietskleding het beste kunt wassen? Lees dan onze blog!

fietskleding wassen
Niet alleen jij, maar ook je fietskleding verdient goede verzorging!

Assos Active Wear Cleanser

€ 15,95

Assos Active Wear Cleanser 1L

€ 35,95

Zitvlakbescherming

Niets is vervelender dan tijdens een lange rit last krijgen van je zitvlak. Zeker niet als je meerdere dagen achter elkaar wilt gaan fietsen. Dat je last krijgt kan verschillende oorzaken hebben, zoals de stand van je zadel, een ongeschikt zadel of een verkeerde fietsbroek. Meer informatie over zadelpijn en de mogelijke oorzaken ervan lees je in deze blog.

Toch kan het voorkomen dat deze oorzaken niet het probleem zijn van een geïrriteerd zitvlak. Om schuurplekken te voorkomen tijdens je (lange) ritten is er chamois creme. Door deze crème op te smeren, verminder je de wrijving tussen je zeem en je billen. Chamois creme heeft een antibacteriële werking, waardoor de kans op ontstekingen verkleind wordt. Naast je zitvlak kun je de crème ook op je liezen en andere drukpunten gebruiken.

verzorginsgproducten - chamois creme
Door een goede chamois creme te gebruiken, voorkom je frictie tussen je huid en je fietsbroek.

Wil je je zadelpijn behandelen? Dan kun je ook gebruikmaken van chamois creme als je al last hebt van een geïrriteerde huid of schuurplekken.

Assos Chamois Crème

Vanaf € 12,95

Verschillende merken chamois creme

Chamois cremes zijn er in verschillende soorten en van verschillende merken. Welke het beste bij jou past is een kwestie van uitproberen. Assos chamois creme is bijvoorbeeld erg populair onder fietsers, maar wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken.
Voor vrouwen zijn er speciale chamois cremes. Deze crèmes zijn verschillend omdat ze een andere PH-waarde en compositie hebben. Zo kunnen vrouwen dus ook comfortabel op het zadel zitten.

chamois creme vrouwen - verzorgingsproducten
Ook fietsende dames kunnen comfortabel fietsen door een speciale chamois creme voor vrouwen.

Assos Chamois Crème Woman

Vanaf € 12,95

Verzorgingsproducten zijn erg persoonlijk en elke fietser heeft waarschijnlijk zo zijn of haar favoriete producten. Wat jij fijn vindt is dus een kwestie van uitproberen! Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten voor fietsers? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...

Winter fietshandschoenen - Welke fietshandschoenen heb ik nodig deze winter? [Koopgids]

28 November 2022

We kennen het allemaal wel: je stapt de deur uit om lekker een stuk te gaan wielrennen of mountainbiken en je komt er ...