Deel dit bericht

Koopgids Evoc rugzakken

3 December 2015

Sinds een poosje hebben we bij Mantel een nieuw merk rugzakken opgenomen, namelijk Evoc. In deze koopgids lopen we door het assortiment Evoc rugzakken heen, zodat jij de beste keuze kan maken.

evoc rugzakken

Het merk Evoc bestaat al wat langer, namelijk sinds 2008. Bij Mantel vinden we het belangrijk elke klant een goede rugzak te kunnen aanbieden. Tot voor kort kon je kiezen uit de merken Camelbak, Vaude en Shimano. Stuk voor stuk fijne merken, elk met hun sterke kanten. Maar natuurlijk hebben we Evoc niet voor niks opgenomen: hiermee kunnen we aan nog meer wensen voldoen. Met name de trail- en enduro-rijders zijn erg gecharmeerd van Evoc. De tassen worden ontworpen door trail-, sneeuw- en outdoorliefhebbers, en dat zie je. De details zijn doordacht; duidelijk ontworpen door mensen die passie hebben voor sport. Rijd eens een rondje in een Bikeparc: naast Sixsixone en Five Ten zie je ongetwijfeld het merk Evoc voorbijkomen.

4 hoofdlijnen Evoc rugzakken:

Protector BackpacksTechnical Performance BackpacksLite Performance BackpacksTravel & City Bags

Protector Backpacks

Zoals de naam al verklapt: dit heeft 100% te maken met bescherming. Niet alleen de spulletjes die je meeneemt, maar vooral jijzelf wordt perfect beschermt met zo'n Evoc Protector rugzak. Deze rugzakken zijn voorzien van een TÜV/GS en CE gecertificeerde protector, die een impact op je rug voor zijn rekening neemt, mocht je ten val komen.  Alle protector rugzakken hebben een brede, comfortabele heupband en schouderbanden die ervoor zorgen dat de protector goed op zijn plaats blijft zitten, en zijn afgewerkt met heavy-duty clips. Straks meer info over Liteshield. Alle protector rugzakken zijn optioneel te voorzien van een drinksysteem, tot 3 liter.

FR Enduro Blackline 16 liter

Deze rugzak  kenmerkt zich door een vrij rustig uiterlijk, maar is zeker niet voor watjes bedoeld! De FR Enduro Blackline 16 is ontworpen om je comfort en veiligheid te geven, hoe ruig de rit ook is. 16 liter is ruim voldoende voor een hele dag plezier, en er is ruimte voor je helm (Full Face en XC) en protectors. Een gereedschapsvak die wijd open kan, vakje op de heupband (handig voor een reepje of je sleutels oid) en opbergruimte voor je bril, telefoon en andere spullen zijn vanzelfsprekend aanwezig. Liteshield System Air zorgt voor de beste rugventilatie, ondanks de aanwezigheid van de protector.

FR Enduro Team 16

Ook 16 liter, maar een hele andere toffe kleurstelling. Compact, lichtgewicht, dus ook de perfecte tas om een hele dag eropuit te trekken. De meeste details van de FR Enduro Team 16 komen overeen met de Blackline, alleen de rugventilatie van de Blackline is van een iets hoger niveau dan bij de FR Enduro Team 16.

FR Enduro

Nog een uit dezelfde familie, die grotendeels overeenkomt met de FR Enduro Team 16. Verschil met de Team uitvoering is de minder opvallende kleurstelling en het ontbreken van het heupvakje. Verder blijft ook deze FR Enduro erg compleet met veel opbergmogelijkheden.

Evoc FR Enduro Blackline 16

€ 149,95

 

FR Trail Team

Wil je nog meer spullen meenemen en zijn lange dagtochten een passie van je, dan is deze rugzak met 20 liter een ware alleskunner. Wat deze tas extra bijzonder maakt, is het rugpand (met uiteraard wederom Liteshield), welke compleet los te ritsen is van de tas. Hierdoor heb je de keuze om mèt protector te rijden, maar zonder tas. Je zou dit bijvoorbeeld ook met wintersport bijna onzichtbaar onder je ski-jas kunnen dragen. Toch zou dat haast zonde zijn: de Evoc FR Trail Team is niet voor niks opvallend gaaf ontworpen! 

FR Porter

Deze tas uit de protector lijn is een afwijkende. Niet een die je meteen verwacht in een Bikeparc. De FR Porter is ontworpen voor de hardwerkende man, en vrouw natuurlijk, die graag op de fiets naar het werk racet, en ook nog een laptop of i-Pad goed beschermt wil meenemen. Aangekomen op kantoor loop je graag met een stijlvolle tas, iets waar deze tas volledig aan voldoet. Deze tas is voorzien van het Liteshield System Air, net als de Blackline, wat zorgt voor de beste ventilatie. Het gebalanceerde draagsysteem, waterdichte ritsen en geïntegreerde regenhoes zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel kunt forensen. En dat in Evoc-stijl; als dat niet chique is?!

FR Lite Race 10

De compacte versie in de Protector lijn. Maar qua afwerking ook van het hoogste niveau. Zo is ook deze tas voorzien van Liteshield System Air, dus voor een natte rug hoef je niet te vrezen. Handig detail is het opbergvakje in de schouderband: een gelletje of reepje heb je altijd binnen handbereik. En ook de vakjes in de heupband ontbreken niet. De FR Lite Race 10: compact en toch de beste protectie.

Liteshield rugbescherming

Eigenlijk het hart van je Evoc Protector rugzak: de Liteshield protector. Bijna onzichtbaar geïntegreerd, maar super effectief. Deze Liteshield protector weegt slechts 145 gram, en is in staat om 95% van de klap op te vangen. Verschillende harde en zachte schuimlagen zorgen voor een perfecte absorptie. In de motorsport en wintersport is Liteshield ook geen onbekende: hun succes is allang bewezen. De CE normering heeft als stelregel dat een impact van 180kN moet worden afgeremd tot 18kN (een absorptie van 90% dus). Deze test wordt uitgevoerd door een gewicht van 5 kg vanaf 1 meter hoogte op de protector te laten vallen. Liteshield doorstaat deze test met vlag en wimpel: de impact is gemeten op 9,75 kN, dus scoort bijna 2x zo effectief dan wat vereist is.

evoc rugzak liteshield

  Zijn er nog nadelen verbonden aan een protector? 2 kleine nadelen misschien (al wegen ze niet op tegen de voordelen). 1: de protector rugzakken vouw je niet zomaar dubbel. Uiteraard zijn ze flexibel genoeg voor een perfecte aansluiting op de rug. Wil je de tas eens uitwassen, dan kan de protector eenvoudig verwijderd worden. 2: het ademend vermogen van het rugpand is iets beperkter dan bij de overige rugzakken. Om toch zoveel mogelijk vocht af te voeren zijn EVA schuimpads met ventilatiekanalen en Mesh-elementen standaard onderdeel van deze rugzakken. LiteShield System Air, zoals verwerkt in de FR Enduro Blackline 16 en de Lite Race 10 is nog verder doorontwikkeld en voert het meeste vocht af.

evoc rugzak liteshield

Onze Protector rugzakken worden geleverd in de maat M/L, welke geschikt zijn voor een lichaamslengte van 170-195cm. Twijfel je toch over de juiste maat? In onze winkel kijken we graag met je mee, en geven we je graag het beste advies.

Technical Performance Backpacks

De Technical Performance rugzakken levert Evoc tot wel 30 liter. Toch zul je als je om je heen kijkt deze grote rugzakken nauwelijks tegenkomen. Veel populairder (en handzamer) zijn de modellen van 12, 6 en 3 liter. Hier komen comfort en een doordacht technisch ontwerp samen. Alle drie modellen zijn voorzien van het BraceLink schoudersysteem. Hiermee draait de schouderband bovenaan perfect mee met de schouderbreedte van de berijder. Zo sluit de schouderband perfect aan, zonder te strak of juist te los te zitten. De ventilatie op de rug is echt dik voor mekaar. Bij de Stage 12 liter variant is de regenhoes inbegrepen, en bij de Stage 6 en Stage 3 liter wordt de drinkzak meegeleverd. Ga je voor de kortere ritten van 2 a 3 uur, dan is de 3 liter waarschijnlijk groot genoeg voor je. Wil je wat langer op de fiets zitten, dan neem je meestal ook wat meer spullen mee, en is 6 of 12 liter een betere keuze.

Evoc Stage 12

€ 140,-

Lite Performance Backpacks

Zeggen dat het hier om gewicht draait, zou een 'een open deur intrappen' zijn. Toch is dit wel het speerpunt geweest voor deze lijn rugzakken: snelheid en gewichtsbesparing. Wil je vooral veel ventilatie en het beste draagsysteem, dan zijn de Technical Performance Backpacks misschien een betere keuze. Zoek je het snelste en lichtste model, dan ziet ie hier ongetwijfeld tussen. De CC10L Team en CC6L variant liggen met het zogenaamde Air Pad System (soort foam kussentjes) op je rug, bij de 3 liter is dit geminimaliseerd naar het Air Tune System (gepolsterd rugpand met mesh voor ventilatie). Bij de 3 liter variant is de drinkzak inbegrepen, en dit is tevens het model wat je veel in wedstrijden tegenkomt. Handige vakjes op de heupband en op de schouderband zorgen ervoor dat je energiereep en gelletjes altijd binnen handbereik zijn. Een echte wedstrijdtas dus. Zo is deze tas o.a. uitgebreid getest tijdens de Cape Epic. Wil je iets meer vakjes, dan is de 6 en 10 liter wat praktischer. Bovendien past daar de optionele regenhoes beter omheen, en kun je bij de 10 liter ook je Full Face en XC helm goed gefixeerd aan je tas meenemen.

Travel & City Bags

Een hele brede categorie, maar misschien nog wel het meest bekend vanwege de perfecte fietskoffers. Goedkoop? Nee, niet bepaald, maar talloze testen hebben de kwaliteit van de Evoc Bike travel Bag aangetoond. Heb je een mooie racefiets of mountainbike, en vlieg je een weekje naar Mallorca, dan is dit de beste bescherming die je fiets onderweg kan hebben. De solide bodem, breed geplaatste, stil-lopende wielen en pvc en aluminium versteviging in de koffer laten je fiets prettig de transportband op en af rollen. Eenmaal op je hotelkamer is de koffer snel en compact op te bergen. De Pro-versie heeft zelfs een neuswiel, waardoor de koffer haast als vanzelf naast je mee rolt over het vliegveld, en  heeft nog meer verharding in de bodem. Het gewicht blijft tot slechts 8KG beperkt. Nooit meer klungelen met een kartonnen doos: Evoc ontneemt je veel stress met deze koffers.

Evoc: oog voor detail

Leuke feature wat je bij alle Evoc tassen terugvindt: een noodfluitje, weggwerkt in de clip van het borstbandje. Ook een EHBO instructiekaart 'what to do', die je in noodgevallen de basis instructies toont hoort erbij. Voor de wedstrijdrijders is er ook een mooie Duffle Bag, Perfect voor de Transition Zone. Een vloermatje, ruimte voor bidons, je natte kleding, schoenen en je helm: dit is jouw wedstrijdmaatje! Heb je een rugzak aangeschaft zonder drinkzak? Evoc heeft samen met Hydrapak kwalitatief hoogwaardige drinkzakken op de markt gebracht. Wat is de meerwaarde van Hydrapak ten opzicht van andere merken? Grootste voordeel is dat de drinkzak een grote opening heeft, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. En om hem te drogen kan je hem zelfs binnenstebuiten keren. Tijdens het gebruik is zomers een lauwe slok, of juist 's winters een ijskoude slok drinken niet bepaald prettig. Ook daar is een oplossing voor: de 2 liter variant is er ook met geïsoleerde slang, waardoor de temperatuur stabieler blijft. Weer zo'n mooie feature, toch?

Veel keuzes, en wij zijn ervan overtuigd dat hier een fantastische tas voor jou bij zit. Kom je er niet helemaal uit, of wil je de tas graag 'in het echt' zien? In onze superstore helpen we je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Jelrik Garms

Jelrik Garms