Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie

Betalen

Terug

Betaalmethodes

Het betalen van je bestelling kan met verschillende betaalmethodes. De keuze voor een betaalmethode maak je tijdens het plaatsen van een bestelling.

Bancontact/MisterCash

Veilig online betalen met Bancontact/MisterCash. Je doorloopt dezelfde stappen als je bij internetbankieren gewend bent; het voordeel is dat de betaling met alle gegevens al voor je klaarstaat. Makkelijk en volgens dezelfde (strenge) beveiligingseisen van je bank. De betaling via Bancontact wordt direct verwerkt in ons systeem. Zo is je bestelling nog sneller bij je in huis.

Kredietkaarten Visa & MasterCard

Je kunt je creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met je creditcardorganisatie voor een goede afhandeling. Noch Mantel noch derden krijgen je kaartnummer of andere informatie te zien. Adyen verifieert o.a. de geldigheid van je kaart, kaartnummer en toegangsrechten van je kredietkaart. Zo wordt je bestelling onmiddellijk bevestigd en kunnen we je pakket zo snel mogelijk versturen.

Paypal

Maak eenvoudig geld over met alleen je e-mailadres en je Paypal wachtwoord. Overal online betalen, simpel. Je betaling is meteen bij ons binnen, dus je bestelling kan ook meteen verstuurd worden.

De betaling is mislukt of geweigerd

Mijn iDeal betaling is mislukt

Wanneer je iDeal betaling mislukt, check dan eerst even of het bedrag is afgeschreven van je rekening. Is dit niet het geval, dan kun je direct een nieuwe bestelling plaatsen. We annuleren automatisch de niet betaalde order voor je. Is het bedrag wel afgeschreven van je rekening en heb je na een uur nog geen bevestigingsmail van ons gekregen? Neem dan even contact op met onze klantenservice: service.be@mantel.com.

Mijn creditcard- of Paypal-betaling is mislukt

Wanneer je tijdens je betaling via creditcard of Paypal per ongeluk het scherm weg klikt, onderbroken wordt of mislukt, check dan eerst even of het bedrag is afgeschreven van je rekening. Is het bedrag niet afgeschreven, dan kun je direct een nieuwe bestelling plaatsen. We annuleren automatisch de niet betaalde order voor je. Is het bedrag wel afgeschreven van je rekening en heb je na een uur nog geen bevestigingsmail van ons gekregen? Neem dan even contact op met onze klantenservice: service.be@mantel.com.

Mijn betaling wordt onterecht geweigerd

Soms worden een betaling geweigerd, terwijl al je ingevoerde gegevens kloppen. Dit kan komen doordat je betaling onterecht als fraude wordt aangemerkt. Helaas komt fraude geregeld voor en daarom worden betalingen goed gecontroleerd en het risico op fraude ingeschat. Zo wordt het risico op fraude hoger ingeschat bij een creditcard uit een ander land dan waarvan je de bestelling plaatst, of wanneer er al een aantal betaalpogingen achter elkaar zijn mislukt. Dit komt namelijk vaak voor bij de wijze waarop fraudeurs te werk gaan.

We kunnen dit helaas niet altijd voorkomen, maar wel voor je oplossen. Lukt het je niet meer om de betaling af te ronden? Neem dan contact met ons op en we zoeken voor je uit waar het misgaat en zorgen het opgelost wordt.


Heeft deze informatie jou geholpen?

Nee

Contacteer ons

Online Bestellen

ACTIES & KORTINGEN

Retourneren & Garantie

Superstore Arnhem & Den Bosch

Sponsoring

Algemeen & Juridisch

Veiligheid en privacy