Deel dit bericht

Met deze 7 fiets ophangsystemen hang jij je fiets veilig aan de muur

29 Juli 2021

Met een fiets ophangsysteem kun je op een stabiele en veilige manier je fiets ophangen aan de muur. Perfect wanneer je ruimte wil besparen in je schuur. Natuurlijk kun je jouw racefiets of mountainbike ook gebruiken als decoratie aan de muur van je woonkamer. Je fiets ophangen kan op verschillende manieren. Daarbij kun je denken aan fiets ophangsystemen als een fietslift, fietsbeugel of fietshaak. In deze blog zetten we de leukste fiets ophangsystemen voor bij je thuis op een rijtje.

1. Hornit Clug

Volgens het merk Hornit is de Hornit Clug het allerkleinste fiets ophangsysteem op de markt. Het ontwerp heeft een Eurobike award gewonnen en is erg minimalistisch. Het voorwiel van je fiets klik je in de Clug en het achterwiel zet je op de grond. Zo staat je fiets stevig tegen de muur en het bespaart je een heleboel ruimte. De Hornit Clug is gemaakt van kunststof en bevestig je tegen de muur met behulp van schroeven en pluggen.

fiets ophangen hornit clug
Je klikt je voorwiel gemakkelijk in de Clug, terwijl je achterwiel op de grond staat.

De Clug is verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de bandbreedte van je fiets. Je kunt kiezen voor de volgende houders: MTB (45 - 57 mm), cross/hybride (33-43 mm) of racefiets (23-32 mm).

2. BBB Cycling Parkinghook BTL-26

Met deze BBB Cycling ophangbeugel hang je jouw geliefde fiets gemakkelijk aan de muur van je woonkamer, schuur of garage. De ophangbeugel kun je eenvoudig monteren met de twee meegeleverde schroeven.

fiets ophangsysteem
Je wiel zal niet beschadigen door de bescherming die aangebracht is op de haak.

Het fiets ophangsysteem is gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is je voorwiel in de haak aan de muur hangen. Let wel op dat je fiets niet zwaarder mag zijn dan 15 kilo. Ook racefietsen met een extra hoge velg of fatbikes zijn niet geschikt voor dit ophangsysteem.

BBB Cycling ParkingHook BTL-26

€ 9,95

3. Feedback Sports Velo Wall Rack

Met deze degelijke Velo Wall Rack van Feedback Sports kun je gemakkelijk je fiets ophangen waar je maar wil. Het fiets ophangsysteem bestaat uit twee armen, die afzonderlijk van elkaar in hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je jouw fiets in een zo handig mogelijke positie ophangen. De uiteinden van de armen zijn van rubber, zodat je fiets niet beschadigd door het ophangen. Een nadeel van dit ophangsysteem is dat de armen niet in lengte verstelbaar zijn. Ben je hierin geïnteresseerd? Lees dan snel verder bij punt 4.

fiets ophangen
De armen van dit ophangsysteem zijn afzonderlijk in hoogte verstelbaar.

Feedback Sports Velo Wall Rack

€ 39,95

4. Feedback Sports Velo Wall Rack 2D

Ben je op zoek naar een ophangbeugel die je kunt aanpassen naar de vorm van je frame? Dan kun je kiezen voor de Velo Wall Rack 2D van Feedback Sports. In tegenstelling tot de voorgaande ophangbeugel kun je de draagarmen zowel in de hoogte als in de breedte verstellen. Zo kun je iedere fiets met elk type frame een plekje aan jouw muur geven. De ophangbeugel kun je vrijwel aan iedere muur bevestigen. Let wel op dat jouw fiets niet zwaarder dan 22,7 kg mag zijn.

fiets ophangen
Deze ophangbeugel heeft een uitsparing, waardoor je kabels niet bekneld worden.

Feedback Sports Velo Wall Rack 2D

€ 53,95

5. Cycloc Solo

Vervolgens zijn we aangekomen bij de fiets ophangsystemen van Cycloc. Met als eerste de Cycloc Solo. Dit moderne ophangsysteem is erg praktisch en gemakkelijk te monteren. Door de bijzondere vorm blijft je fiets hangen met zijn eigen gewicht. In de Solo is ruimte voor je fietsspullen, zoals je verlichting of fietshandschoenen. Een nadeel van dit fiets ophangsysteem kan zijn dat je je fiets maar 1 richting kunt ophangen.

fiets ophangsysteem
Je kunt de Cycloc Solo ook gebruiken als opslagruimte.

Cycloc Solo

€ 69,95

6. Cycloc Hero

Naast de Cycloc Solo kun je ook kiezen voor de Cycloc Hero. Dit fiets ophangsysteem werkt net even anders. Je fiets hangt namelijk aan één pedaal aan de muur. Hierdoor kun je je fiets schuin aan de muur hangen of zelfs meerdere fietsen boven elkaar hangen. Helaas kun je niet ieder pedaal aan de Cycloc Hero hangen. Heb je Crankbrothers Eggbeater, Speedplay Zero of Light Action pedalen, dan is dit fiets ophangsysteem helaas niet geschikt voor jouw racefiets of mountainbike.

fiets ophangsysteem
Met de Cycloc hero hang je je fiets op aan een pedaal.

Cycloc Hero

€ 46,99

7. Icetoolz fietslift

Met de Icetoolz fietslift hang je je fiets niet aan de muur, maar aan het plafond van je schuur of garage. Aan de hand van twee katrollen kun je je fiets gemakkelijk op de juiste hoogte ophangen. Je kunt met deze fietslift niet alleen gemakkelijk je fiets opbergen, maar het fiets ophangsysteem voor je plafond is ook ideaal voor het onderhouden en reinigen van je fiets. Ideaal als je je handen vrij wilt hebben tijdens het klussen! Houd er wel rekening mee dat je fiets maximaal 25 kilogram mag wegen voor deze fietslift.

fietslift
Met een fietslift hang je je fiets niet aan de muur, maar aan je plafond.

Icetoolz Fietslift Ophangsysteem

€ 44,95

Hoe en waar ga jij je fiets ophangen? Op onze productpagina vind je nog veel meer fiets ophangsystemen! Ben je al in je bezit van een fiets ophangsysteem? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...