Menu
Terug

Oakley

79

Oakley fietsbrillen zijn populair bij veel racefietsers en mountainbikers. De fietsbrillen van Oakley zijn van topkwaliteit en beschermen je ogen tegen zon, insecten, modder en alles wat je maar tijdens je fietstocht tegenkomt. De fietsbrillen van Oakley onderscheiden zich door een opvallende look en veel keuzemogelijkheden. Veel fietsbrillen hebben de mogelijkheid om bijvoorbeeld de glazen te wisselen als de omstandigheden daarom vragen. De Oakley fietsbrillen zijn zo populair dat ook veel professionele wielrenners er graag mee fietsen.

Meer lezen

Gesorteerd op

Oakley ARO3 MIPS Racefiets Helm
(8)
180,- 102,95
Outlet

Oakley Pipeline Trail MTB Shirt
55,- 34,95
Outlet

Oakley DRT5 MIPS MTB Helm
(1)
200,- 129,95
Outlet

Oakley Radar EV Lens
60,- Vanaf 47,95

Oakley ARO3 Lite Racefiets Helm
120,- 89,95
Outlet

Oakley Checkered Ridge LS MTB Shirt
(2)
75,- 48,95
Outlet

Oakley

Oakley werd opgericht in 1975 door een ´verstrooide wetenschapper ´genaamd Jim Jannard. Hij had ambities om een innovatief designproduct te ontwikkelen voor sporters die tot het uiterste gaan en een goede prestatie willen neerzetten. Daar hoort uiteraard een scherp zicht bij. De glazen van Oakley spelen hier goed op in en bieden uiterste perfectie.

High Definition Optics, HD Polarized glazen en Plutonite UV-bescherming

HDOstaat voor verschillende gepatenteerde technologieën die voldoen aan de normen van het ´American National Standards Institute´. Zo zijn er veel vergelijkende tests uitgevoerd zoals de ´Clarify-test´, de ´Refractive Power-test´ of de ´Prisma-test´ die voldoen aan deze standaard. Hierbij wordt bijvoorbeeld de bolling van de lens onder de loep genomen. Deze bolling zorgt ervoor dat de lens altijd gelijk staat aan de bolling van het oog. Het resulteerde uiteindelijk in modellen zoals de glasheldere en visueel betrouwbare Jawbreaker of Radar EV Path. Oakley glazen zijn daarnaast HD Polarized. Hierdoor worden oogverblindende zonnestralen -ontstaan door lichtweerkaatsing- makkelijker geblockt. Dat komt met name door het alomvattende, één-laagse glas dat een gepolariseerde filter bevat en de schittering van de zon tegenhoudt. Aangezien de glazen -in tegenstelling tot andere fabrikanten- niet afzonderlijk van elkaar vervaardigd zijn, is de polarisatie-as perfect gecentreerd. De glazen vormen hiermee een mooi geheel. Dit draagt zonder meer bij aan een overeenstemmend zicht van beide glazen. Last but not least: Het Plutonite glasmateriaal staat garant voor 100% UV-filtering.

Pasvorm

Oakley glazen zijn onder extreme condities en op verschillende terreinen getest. Het lichte en duurzame O-Matter frame materiaal is daardoor uiterst stressbestendig en goed afgestemd op verschillende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Oakley Radarlock Path die voorzien is van speciale ´surge-poorten´. Dit garandeert een verkoelende luchtstroom. De Three-Point Fit innovatie verzekerd je er bovendien van dat het frame alleen contact met de neusbrug en zijkant van het hoofd maakt. Dit biedt een uiterst comfortabele pasvorm.

Oakley is bij Mantel terug te vinden in de categorieën brillen en lenzen. Hier zijn verschillende technieken op toegepast wat zorgt voor een breed aanbod en veel keuzemogelijkheden!