Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie

Retourneren

Terug

Retourneren samengevat:

Binnen 30 dagen retourneren zonder reden
Je retour aanmelden doe je makkelijk & snel
Gratis retourneren onderdelen en accessoires
Retourneren van een fiets voor €27,95
De terugbetaling is binnen 3 werkdagen geregeld

Toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Dat vinden we vervelend, maar dat kan gebeuren natuurlijk. Daarom doen we niet zo moeilijk over retourneren.

Product retourneren

Je vindt hier antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat zijn de verzendkosten bij retourneren?
 2. Wat zijn de retourvoorwaarden?
 3. Hoe retourneer ik onderdelen en accessoires?
 4. Hoe retourneer ik een online gekochte fiets via jullie vervoerder Flevobird?
 5. Kan ik een online gekochte fiets in de winkel terugbrengen?
 6. Kan ik mijn producten ruilen?
 7. Hoe retourneer ik producten die ik in de winkel gekocht heb?
 8. Hoe snel krijg ik mijn geld terug?

Wat zijn de retourkosten

Het retourneren van je bestelde producten en accessoires is gratis. Wanneer je bij het aanmelden kiest voor het retourneren via DPD, dan ontvang je een retourlabel kosteloos in je mail. Je kunt er ook voor kiezen je retour op een andere manier terug te sturen. In dat geval betaal je zelf de portokosten.

Het retourneren van een fiets gaat via Flevobird. Dit kost €27,95. Deze kosten dien je eerst te voldoen voordat we de afhaalopdracht inplannen. Wanneer je een fiets retour stuurt omdat wij een foutje hebben gemaakt, dan hoef je hier natuurlijk niet voor te betalen.

Retourvoorwaarden

Twijfel je of jouw product nog geretourneerd kan worden? Lees onderstaande informatie even door of neem contact met ons op via service.be@mantel.com.

Retourneren is mogelijk tot 30 dagen na de factuurdatum van je aankoop. Het is van belang dat het product compleet is en in de originele verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk). Beschadigde artikelen, of producten met montage- of gebruikssporen, kunnen we helaas niet retour nemen. Wanneer je een samengestelde aanbieding of bundel hebt gekocht, bijvoorbeeld een wielset met gratis banden, dan kun je alleen de complete bundel aan ons retourneren. Kleding kan worden geretourneerd, maar in verband met hygiëne nemen we geen kleding met sporen van gebruik of gewassen kleding terug.

Indien je je hele bestelling naar ons terugstuurt, krijg je het aankoopbedrag inclusief verzendkosten die bij aankoop berekend zijn van ons terug. Wanneer je een deel van je bestelling retourneert, ontvang je het aankoopbedrag van de geretourneerde producten. Nadat we je retour hebben ontvangen, zorgen we ervoor dat je het geld binnen 3 dagen weer terug hebt.

‘30 dagen niet goed geld terug’: producten waarvoor dit geldt kunnen binnen 30 dagen na aankoop aangemeld worden voor retour, ook als het product door jou gebruikt en getest is. Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Alleen producten waarbij ‘30 dagen niet goed geld terug’ vermeld wordt op de productpagina komen hiervoor in aanmerking.

Uitgesloten van de 30 dagen bedenktermijn zijn producten:

 • die op naam zijn gesteld in het register van het RDW;
 • die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 • die snel kunnen bederven of verouderen;
 • voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de de verzegeling is verbroken;
 • die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden. Hieronder vallen onder andere producten die in verband met gezondheidsbescherming of hygiëne niet retour genomen kunnen worden;
 • die speciaal en geheel naar je wens voor je zijn samengesteld;

retourneren van onderdelen en accessoires

Wil je je schoenen toch liever een maatje groter, of vind je bij nader inzien een blauw shirt mooier dan een zwarte? Geen probleem, je kunt het product gewoon retourneren. Voordat je producten terugstuurt, is het belangrijk dat je deze eerst voor retour aanmeldt. Zo zijn wij direct op de hoogte van je retouraanvraag en kunnen we je retour sneller verwerken. Het retourneren van producten gaat als volgt:

 1. Start de retourprocedure op een van de volgende manieren:
  • Klik op de link in de bevestigingsmail van je bestelling.
  • Login met je Mantel account en selecteer de bestelling van de producten die je wil retourneren. Klik vervolgens op “retour aanmaken.”
 2. Selecteer de producten die je retour wilt sturen en geef de retourreden aan.
 3. Selecteer voor een DPD retourlabel om een retourlabel in je e-mail te ontvangen. Bevestig vervolgens je aanmelding. Op het scherm en per e-mail ontvang je direct een bevestiging. Het DPD retourlabel vind je in de bijlage van deze e-mail.
 4. Stuur de producten (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking retour.
 5. Print de retourbevestiging uit en voeg deze toe. Geen printer? Vermeld dan je naam, adresgegevens en retournummer op een bijgevoegd briefje.
 6. Verpak de producten zorgvuldig in een stevige doos. Gebruik in ieder geval nooit alleen de originele verpakking van het product.
 7. Plak het verzendlabel op de doos en zorg dat eventuele oude verzendlabels en streepjescodes zijn doorgekrast.
 8. Geef het pakket af bij een van de DPD Pickup parcelshops bij jou in de buurt.

Je kunt er ook voor kiezen om het pakket via een andere pakketdienst dan met DPD terug te sturen. Als je het pakket verstuurt via een andere vervoerder, dan kan dit naar onderstaand adres. Zorg ervoor dat het pakket voldoende gefrankeerd is, anders kunnen we deze niet aannemen. Je kunt je retour ook in onze winkel afgeven.

Ons postadres
Mantel
Afdeling: Retouren BE
Simon Stevinweg 12
6827 BT Arnhem
Nederland
059-280121

Zodra we je pakket hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen en een terugbetaling aanmaken. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail en binnen 3 dagen heb je je geld weer terug.

Retourneren van een fiets

Je fiets retourneren kan door contact met ons op te nemen. We kunnen je fiets op laten halen door onze vervoerder Flevobird, of je kunt ervoor kiezen de fiets langs te brengen in onze winkel in Arnhem-Zuid.

Retourneren via Flevobird

 1. Neem contact met ons op, zodat we je retour kunnen aanmelden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging met een retournummer.
 2. Na de aanmelding zorgen we ervoor dat Flevobird contact met je opneemt om een afspraak te maken voor het ophalen van je fiets.
 3. Heb je zelf pedalen op de fiets gemonteerd, haal deze dan weer van de fiets af. Mocht je het stuur recht hebben gedraaid, zet deze dan weer schuin zoals bij ontvangst. Verpak de fiets zorgvuldig in een stevige doos. Je kunt hiervoor de originele doos gebruiken als je deze nog hebt.
 4. Schrijf het retournummer goed leesbaar op de buitenzijde van de doos, liefst met een goede watervaste stift.
 5. Het enige wat jij dan nog moet doen is thuis zijn op de afgesproken tijd om de fiets aan Flevobird mee te geven.

Zodra we je fiets van Flevobird hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen en een creditfactuur aanmaken. Zodra we de retour hebben verwerkt ontvang je een bevestiging per e-mail en zorgen we ervoor dat je je geld binnen 3 dagen weer terug hebt.

Retourneren in onze winkel (Arnhem-Zuid)

 1. Neem contact op met ons, zodat we je retour kunnen aanmelden. Zo zijn we op de hoogte zijn van je komst. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je retour.
 2. Retourneer de bijbestelde onderdelen en accessoires (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking. Een fiets hoef je niet terug in de verzenddoos te doen.
 3. Print de retourbevestiging uit en neem deze meer naar onze winkel, of vermeldt het retournummer bij het afgeven je fiets.
 4. De fiets en eventuele onderdelen kun je afgeven bij onze servicebalie. Je krijgt dan een bevestiging van je retourzending.

Het retourbedrag krijg je terug op dezelfde wijze als dat je betaald hebt. Dus heb je met Paypal of Creditcard afgerekend, dan ontvang je je retourbedrag op deze rekening. We kunnen het geld helaas niet direct in de winkel terug geven of inwisselen tegen andere artikelen. Als je retour verwerkt is ontvang je een bevestiging per e-mail en zorgen we ervoor dat je je geld binnen 3 dagen weer terug hebt.

Kan ik mijn producten ruilen?

We hebben er voor gekozen een product niet “om te ruilen”. De reden daarvoor is dat we het juiste product pas op kunnen sturen als we het geretourneerde product terug hebben gekregen. Je moet hierdoor onnodig lang wachten op het juiste artikel en dat wil je natuurlijk niet.

Hoe werkt het “ruilen” dan wel? Je retourneert het oude product via onze retourprocedure en plaatst direct een nieuwe bestelling met de juiste artikelen die je opnieuw betaalt. Deze sturen we dan direct naar je toe en heb je vaak de volgende dag nog in huis. Het openstaande bedrag van je retourzending krijg je binnen 3 dagen terug nadat we je retour ontvangen hebben.

Hoe retourneer ik mijn winkelaankopen?

Voor aankopen in de winkel gelden dezelfde retourvoorwaarden als online aankopen. Je kunt je winkelaankopen in de winkel retourneren. Binnen de retourtermijn van 30 dagen kun je deze zonder aanmelding of registratie afgeven aan de retourbalie en je krijgt direct je geld terug. Ook kun je het product ruilen of het retourbedrag verrekenen met een andere aankoop.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zo snel mogelijk natuurlijk! Maar uiterlijk binnen 3 werkdagen nadat we je retourzending hebben ontvangen. Dit kan dus zijn nadat je het product hebt afgegeven in de winkel, of nadat de pakketbezorger je retourpakket bij ons heeft bezorgd. Als je van ons een retourlabel hebt gekregen, dan kun je via het trackingnummer precies zien wanneer je retourpakket bij ons is aangekomen. Mocht je na 3 dagen je geld nog niet teruggekregen hebben, neem dan even contact met ons op.


Heeft deze informatie jou geholpen?

Nee

Contacteer ons

Online Bestellen

ACTIES & KORTINGEN

Retourneren & Garantie

Superstore Arnhem & Den Bosch

Sponsoring

Algemeen & Juridisch

Veiligheid en privacy