Menu
Terug

Vaude

14

Vaude maakt rugzakken, fietstassen en fietskleding op een duurzame manier. Vaude heeft zich gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van milieuvriendelijk tassen en kleding voor berg- en fietssport. Het ruime assortiment Vaude rugzakken is vooral populair onder fietsers die dagtochten maken en in een kleine rugzak toch alle ruimte vinden voor de broodnodige reservebanden, multitools en eten en drinken.

Meer lezen

Gesorteerd op

Vaude Race Light Zadeltas
13,95 Vanaf 12,95
Groene Keuze

Vaude Uphill 9 LW Fietsrugzak
71,- 64,95
Groene Keuze

Vaude Aqua Back
132,- 115,95
Groene Keuze

Vaude Aqua Front
(8)
117,- 94,95
Groene Keuze

Vaude Big Bike Bag
(7)
102,- 99,95

Vaude Aqua Back Plus
153,- 149,95
Groene Keuze

Vaude Tremalzo 16 Fietsrugzak
(4)
90,- 79,95
Groene Keuze

Vaude Tremalzo 12 Fietsrugzak
(3)
80,- 70,95
Groene Keuze

Vaude Big Bike Bag Pro
160,- 139,95

Vaude Cruiser Bag
(3)
20,- 18,95
Groene Keuze

Vaude Tremalzo 22 Fietsrugzak
(3)
100,- 88,95
Groene Keuze

Vaude Framebag Aqua
(1)
39,95
Groene Keuze

Vaude QMR Haak 2.0
(4)
15,- 13,95

Greenshape label en Bluesign criteria

Wat wordt er nu precies met deze strenge ecologische eisen bedoeld? Vaude richt zich hiermee op de 100% Greenshape 2.0 garantie. Deze garantie staat voor uiterst gedetailleerde en veilige eisen rondom duurzame materialen en daarmee “groene” producten. Denk bijvoorbeeld aan selectiecriteria omtrent design, productontwikkeling, inzet van bepaalde materialen, recycling of productonderhoud. Zelfs de productiefabrieken worden hierop gescreend. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat Vaude nog een stapje verder door alle extra componenten zoals ritsen, draden en zelfs prints aan eenzelfde screening te onderwerpen. Hierdoor zijn zowel handelaar, distributeur als klant ervan verzekerd dat een Vaude product mens en natuur niet - tot vrij weinig- belast heeft.

Het Greenshape concept bouwt overigens voort op de wereldwijd geldende Bluesign criteria voor textiel. Vaude heeft deze criteria sinds 2001 in hun bedrijfsprofiel opgenomen en nog eens extra aangescherpt met behulp van de “Greenshape berg” (beoordelingssysteem). Aan de hand van verschillende levels op de berg is het erg makkelijk te achterhalen hoe het met de milieu- en productvriendelijke waardes van het product zit.

Outdooraanbod voor elk weertype

Of het nu regent, sneeuwt, zonnig warm is of heel hard waait: Vaude wil producten bieden die onder elke weersomstandigheid betrouwbaarheid en bescherming bieden. Uiteraard moeten de producten ook bijdragen aan de sportieve prestatie. Concreet concentreert Vaude zich op kleding voor de buitensport met een zeer basic en neutraal voorkomen. Daarnaast bieden zij ook schoenen, diverse rugzakken, tassen en andere producten voor sporten als bergbeklimmen, mountainbiken, trekking en racefietsen.

Qua materiaalkeuze kiest Vaude -naast biologisch katoen - overwegend voor synthetisch materiaal. Deze stoffen zijn uiteraard duurzaam en makkelijk te bewerken. Op deze manier kan er aan de technische performance, zoals UV-bescherming of water- en windafstotende eigenschappen, worden voldaan.