Deel dit bericht

Sram introduceert Eagle 1x

28 Maart 2016

De introductie van Sram Eagle is een feit! De marktleider in 1x technologie brengt met de Eagle een vernieuwde 1x technologie op de markt. Wat zijn de grootste aandachtspunten? Weg met de ‘oude’ 10 en 11 speed aandrijvingen, 12 speed heeft de toekomst. Sram heeft geleerd van de xx1 en x01 groepen en zijn verbeteringen toegepast in de nieuwe Eagle lijn. Resultaat: Een betere derailleur, een 12 speed cassette met groter bereik, een hightech geoptimaliseerde ketting die tweemaal zo lang mee moet gaan en vooral geruislozer is samen met een sterke en stijve holle carbon crank. Carbon is in de gehele lijn doorgevoerd waardoor je zo licht als een veertje altijd een streepje voor hebt op de concurrentie!

sram eagle 1x

Sram Eagle XX1

sram eagle 1x

De XX1 Eagle aandrijving is volledig geoptimaliseerd voor cross-country. Met een versnellingsbereik van 500% heeft Sram een systeem op de markt dat niet meer onder doet voor bereik van een dubbel-voorblad. Met een verbeterde duurzaamheid, welke volgens Sram zelfs is verdubbeld, heb je de komende jaren niks anders meer nodig. Nieuwe groep, nieuwe regels om jou de ultieme vrijheid te bieden.

sram eagle 1x

Sram Eagle X01

sram eagle 1x

De aandrijving voor de Enduro racer of agressieve Trail rijder. Met een verbeterde duurzaamheid, precisie en looks is dit de ideale aandrijving. Voor de liefhebber wederom verkrijgbaar met gripshift, schakel je altijd soepel en snel door de 12 versnellingen. De verbeterde clutch-derailleur is sterker en soepeler dan zijn voorganger, waardoor je nooit of te nimmer misschakelt. Technische trails en uitdagende afdalingen zijn een genot om met de nieuwe Sram Eagle aandrijving te tackelen.

sram eagle 1x

Bij Mantel verkrijgbaar

Natuurlijk nemen wij deze groep op in ons uitgebreide assortiment. Ben je bezig met het bouwen van jouw ultieme XC, Enduro of Trail droombike, dan kan dat binnenkort met de nieuwe Sram Eagle aandrijving! Beschik je niet over '2 rechterhanden', dan bieden de volledig afgemonteerde Sram Eagle bikes uitkomst.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...