Deel dit bericht

Maxxis mountainbike banden - de ideale band voor elk terrein

15 Februari 2017

Goed nieuws voor de fanatieke mountainbikers. Sinds kort hebben we met Maxxis namelijk een van de meest geliefde merken van de profs in onze schappen liggen. Wie op zoek is naar eens iets anders dan de vertrouwde Schwalbe's of Vittoria's en wil gaan voor een kwalitatief superieure band kan niet onder de Maxxis mountainbike banden uit. Stuk voor stuk kwalitatief erg goede banden voor de meest wisselende omstandigheden.

Het zal voor veel Nederlandse mountainbikers misschien wel even wennen zijn aangezien wij er toch wel om bekend staan om vooral de banden onder de fiets te gooien die de buurman ook gebruikt. Dus waarom zou je voor Maxxis moeten kiezen?

page?image_id=3243

Dat de banden gemiddeld net iets zwaarder zijn maken ze met gemak goed als je naar de prestaties kijkt. Maar wie er eenmaal op fietst wil echt niets anders meer.

Waarom Maxxis banden?

De Maxxis banden zijn perfect geschikt voor mountainbikers van ieder niveau ze hebben een band voor elke ondergrond. Rotsen? Geen probleem! Losse zandgrond? Laat maar komen. Downhill op volle snelheid? Waarom niet!

page?image_id=3244

De banden zijn bij de profs ook graag gezien ondanks dat ze wel wat zwaarder zijn dan de in Nederland populaire Schwalbes in de diverse uitvoeringen. Die honderd gram die Maxxis per band zwaarder is wordt ruimschoots goedgemaakt met andere eigenschappen waar je op de fiets veel meer aan hebt.

De grip, de lage rolweerstand en ook de duurzaamheid van de band zijn allemaal punten waar Maxxis het met gemak wint. Dat ene onsje gewicht per band moet je dus niet zien als loze massa maar grammen die hun eigen gewicht in goud waard zijn!

Maxxis Ardent

De gehele collectie aan banden van Maxxis is enorm. Daarom hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt waar je in Nederland en op je vakantie in de Ardennen of Alpen prima uit de voeten kan.

De Maxxis banden zijn altijd erg goed herkenbaar door het grote logo.
De Maxxis banden zijn altijd erg goed herkenbaar door het grote logo.

De Maxxis Ardent is de all-round mountainbikeband van Maxxis. Met lekker dikke blokken aan de zijkant van de band vormen uitdagende zanderige bochten geen obstakel meer voor jou. Als jij zorgt dat je op de fiets blijft zitten zorgt de Ardent er voor dat je die bocht ook weer fijn uitkomt.

Je kunt hem bovendien op een lekker lage bandenspanning rijden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de wangen van de band hier onder te lijden hebben. Dankzij de toevoeging van hun eigen EXO protection is de wang goed bestand tegen alles wat je op je pad tegen kan komen. En uiteraard is de Ardent tubeless ready.

Maxxis Ardent EXO TLR

€ 39,95

Maxxis Ardent EXO TLR Tanwall

€ 39,95

Maxxis Ardent Race

Ben jij op zoek naar alles wat de Ardent te bieden heeft, maar ga jij echt voor snelheid? Dan is de Ardent Race een band voor jou. Dezelfde eigenschappen als de reguliere Ardent, maar minder hoge noppen.

Met Maxxis banden kun je met zelfvertrouwen het ruigste terrein aan.

Het loopvlak zelf is van net wat stugger rubber gemaakt om net dat beetje meer stijfheid in de band te krijgen. Daarmee heeft de band iets minder grip in die zanderige bochten, maar knal je je vrienden op de rechte stukken zo voorbij.

Dus bekijk zelf waar jij het verschil denkt te maken... Ook de Ardent Race heeft natuurlijk goede stevige wangen met Exo protection en is Tubeless ready.

Maxxis Ardent Race EXO 3C MaxxSpeed TLR

€ 51,95

Maxxis Ikon

Misschien wel de meest geliefde band van de hele Maxxis range is de Maxxis Ikon. Deze band is vooral onder de profs erg populair doordat hij op vrijwel alle ondergronden goed uit de voeten komt.

Met Maxxis banden kun je met zelfvertrouwen het ruigste terrein aan.
Met Maxxis banden kun je met zelfvertrouwen het ruigste terrein aan.

Ook deze band is tubeless ready en bevat dezelfde wangbeschermende technologie als de twee Ardent-varianten.

Maxxis Ikon EXO 3C MaxxSpeed TLR

Vanaf € 39,95

Nog meer Maxxis!

Naast de drie banden waar je bijna de hele wereld mee aan kan hebben we nog een aantal type banden van Maxxis voor je klaar liggen. De High Roller 2 voor de wat veeleisende mountainbiker of de High Roller II 3C MaxxTerra voor wie echt een tank van een band zoekt.

page?image_id=3248

Natuurlijk hebben me ook een mooi overzicht van al onze Maxxis banden voor als je nog meer keuze wilt.

Pluspunten Maxxis mountainbike banden

  • Levendige banden
  • ...dus veel grip
  • Wangen blijven lang goed
  • Mooi uiterlijk

Minpunten Maxxis mountainbike banden

  • Iets zwaarder dan andere banden
  • Net iets duurder dan gemiddeld

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...