Menu
Retour

Cannondale Tesoro Neo X 3

Cannondale Tesoro Neo X 3
Modèle
Sélectionnez : Modèle
pour voir la disponibilité
Taille de cadre
Sélectionnez : Taille de cadre
pour voir la disponibilité
Couleur
3.599,-
Sélectionnez une version pour voir la disponibilité

  • Livraison gratuite

mantel-customer-service

Vous avez une question ?

concacter service client

En raison de la forte demande, l'offre de ce produit est limitée pour les mois à venir. Une réservation n'est pas possible. La date de réapprovisionnement prévue se trouve sur cette page. Notre service clientèle dispose des mêmes informations que celles que vous pouvez trouver sur notre site web. Il est donc inutile de nous contacter à ce sujet. Inscrivez-vous à la “notification de disponibilité” et consultez la foire aux questions ici.

Points forts & points faibles

Points forts & points faibles

  • Brede banden met subtiele noppen lopen soepel op verhard en onverhard.
  • Met een op MTB geinspireerd frame en geveerde voorvork kun je avontuurlijke ritten maken.
  • Krachtige middenmotor helpt je probleemloos over zwaarder terrein.
  • Veel remkracht door de hydraulische remmen met 180mm grote remschijven.
  • Vooruitstrevende SmartForm-technologie houdt het frame licht en stijf, voor strak rijgedrag.
  • Voor gebruik alleen in drukke stadsomgeving is deze sportieve, krachtige fiets minder geschikt.

Caractéristiques techniques

Caractéristiques techniques

Marque Cannondale
Matériau du cadre Aluminium
Position assise Légèrement inclinée
Convient le mieux pour (terrain) Terrain vallonné
Convient le mieux pour (distance) Sorties longues
Transmission Chaîne
Type de moteur Performance Line (65Nm)
Marque du moteur Bosch
Position du moteur Moteur dans le boîtier de pédalier
Toutes les caractéristiques techniques

Description

Description

De Cannondale Tesoro Neo X 3 brengt multifunctionaliteit naar een nieuw niveau. Voor een snelle, efficiënte en comfortabele forenzenrit, maar ook een flinke toerrit door het bos. Deze trekking e-bike voelt zich vrijwel overal helemaal op zijn gemak.

Sportief en praktisch
Volgens Cannondale is de Tesoro perfect voor gravel- en verharde wegen en is de e-bike gebouwd voor snelheid, efficiëntie en comfort. We kunnen Cannondale hier alleen maar gelijk in geven. Het frame is gebasseerd op een MTB en is voorzien van brede banden met subtiele noppen. Doordat zowel de voorvork als de zadelpen geveerd is, kun je ook gravel- en zandpaden met vertrouwen overwinnen. Zeker met de krachtige motor is het geen probleem meer om zwaarder terrein over te komen, ook een heuvel ga je vlotjes over. Met de goede verlichting en de bagagedrager is dit daarnaast ook een elektrische fiets die perfect geschikt is voor woon-werkverkeer. Het meenemen van een werktas is namelijk geen enkel probleem. Daarnaast zul je zonder een druppeltje zweet op je plek van bestemming aankomen.

Kort samengevat is de Cannondale Tesoro Neo X 3 de perfecte e-bike voor de veeleisende fietser. Wil je een fiets waarmee je net zo makkelijk naar je werk fietst, de heuvels doorkruist of een fietstocht in de bossen maakt in het weekend? Dan is dit de elektrische fiets die bij jou past!

Technologies

Frame, vork en wielen
Qua geometrie en techniek is het frame gebasseerd op mountainbikes. Op deze e-bike zul je dan ook een licht actieve zithouding hebben. Deze kan echter enigszins aangepast worden met de verstelbare stuurpen. Doordat de achtervork asymmetrisch is uitgevoerd, is er ruimte voor een bredere achterband. Deze is maar liefst 60mm en is voorzien van noppen. Daardoor kun je prima de betere onverharde paden opzoeken. Daarnaast dempen deze banden veel oneffenheden. De geveerde SR Suntour-voorvork, met een veerweg van 100mm, en de verende zadelpen zorgen voor nog meer comfort en off-road geschiktheid. Om een licht en sportief frame te garanderen is gebruik gemaakt van Cannondale's speciale SmartForm-techniek. De framebuizen hebben hierbij niet overal dezelfde dikte. Op stresspunten is het materiaal dikker, waardoor het frame stijf blijft. De dunnere delen houden het frame licht. De speciale smooth-weld lastechniek en hittebehandeling zorgen voor een robuuste e-bike.

E-bike techniek
De krachtige Bosch Performance Line middenmotor levert 65Nm. Hiermee heb je genoeg kracht om zand, gravel en heuvels te overwinnen. In combinatie met de 500Wh Powertube-accu levert dit een realistische actieradius van ongeveer 90 kilometer op verharde weg. Op onverhard zal dit zakken naar zo'n 75 kilometer. Daarmee is deze fiets geschikt voor een flinke toertocht of dagelijks woon-werkverkeer. Deze e-bike is voorzien van een Bosch Purion-display. Dit is het minst uitgebreide systeem van Bosch, maar geeft zeer duidelijk de meest basale informatie weer. Het systeem is hiermee dan ook makkelijk en intuïtief te bedienen.

Schakelen en remmen
De Cannondale Tesoro Neo X 3 is voorzien van Deore-versnellingen. Deze versnellingen, veel gebruikt op mid-range mountainbikes, stelt je in staat om veel verschillende ondergronden te verkennen. De achterderailleur geeft je 10 versnellingen waarbij de cassette een 11-42 verhouding heeft, hiermee heb je een versnellingsbereik van 381%. Wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met de veelgebruikte Shimano Nexus 8-naafversnellingen, heeft deze fiets meer versnellingen en een ruimer bereik. Ideaal voor een brede inzetbaarheid. De hydraulische schijfremmen zijn krachtig en goed te doseren. De extra grote remschijven, van 180mm, spelen hierin een grote rol. Voordeel van schijfremmen is dat ze dezelfde prestaties leveren onder uiteenlopende omstandigheden. Zo heeft regen bijvoorbeeld geen negatieve impact op de remeigenschappen.

Overige onderdelen
Opvallend onderdeel aan deze elektrische trekkingfiets is het brede stuur. Met 740mm is deze vrij breed voor een stadsfiets. Hierdoor stuurt de Tesoro erg stabiel. Daarnaast is er een Cannondale Ergo Touring-zadel gemonteerd. Voor een comfortabele fiets is deze relatief hard, voor snelle, sportieve toerrijders is dit juist erg geschikt. Op de bagagedrager kun je maximaal 20kg aan bagage vervoeren, wat meer dan genoeg is voor woon-werkverkeer. Voor fietsvakanties, waar de fiets qua techniek geschikt voor is, is dit ietwat aan de krappe kant. Belangrijk aan deze e-bike is de zichtbaarheid. De Herrmans-verlichting zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent, maar het meest opvallende zijn de reflecterende onderdelen. Op deze fiets ben je daarom onder alle omstandigheden goed zichtbaar.

Fourni avec

- Lader: Bosch Standard Charger 4A
- Accu: Bosch PowerTube 500Wh
- Display: Bosch Purion

Conseils d'utilisation

Onderhouden van accu
Laad je accu, indien mogelijk, op bij kamertemperatuur. Bij vrieskou raden wij aan om de accu mee naar binnen te nemen.
Bewaar de accu niet leeg. Wanneer je voor langere tijd van plan bent je e-bike niet te gebruiken, raden we aan om de accu rond de 60% vulgraad te bewaren rond kamertemperatuur. Laad de accu af en toe (eens per maand) bij, om de levensduur van de accu te garanderen.

Onderhoud van schakelonderdelen en remmen
We raden aan om de ketting en derailleur geregeld schoon te maken, voor optimale levensduur en efficiëntie. De hydraulisch schijfremmen raden we aan om zo min mogelijk schoon te maken, omdat vervuiling met vet en schoonmaakmiddelen nadelig kan zijn voor de remeigenschappen. Indien je de remschijven schoon wilt maken, raden we dit aan om te doen met een droog velletje keukenpapier. Probeer de remschijven hierbij niet met je vingers aan te raken.

Bandenspanning
Het hebben van de juiste bandenspanning is belangrijk. Het hebben van een verkeerde bandenspanning kan leiden tot lekke banden, hogere slijtage, beschadiging van de velg bij lage spanning en oncomfortabel rijgedrag. Bij de meeste e-bikes is de bandendruk ongeveer 3,5 tot 6 bar. Op de zijkant van je band kun je altijd zien wat de druk van jouw fietsbanden moet zijn.

Algemene tip bij onderhoud
Veel onderhoud is goed zelf uit te voeren, maar het is verstandig om de fietsenmaker ernaar te laten kijken.

Eerste servicebeurt
Wij adviseren om na ongeveer 500 km je eerste servicebeurt in te plannen. Je kan bij ons online een afspraak inplannen in onze werkplaats of bij één van onze servicepunten. Een servicebeurt is al beschikbaar vanaf 55 euro.
Afficher plus Afficher moins


Recommandé par le spécialiste des produits

Recommandé par le spécialiste des produits


Produits similaires

Produits similaires

Cannondale Tesoro Neo X 3
Cannondale Tesoro Neo X 3
3.599,-
Ce produit
Cube Kathmandu Hybrid PRO 625
Cube Kathmandu Hybrid PRO 625
3.049,-
Cube Touring Hybrid Pro 500
Cube Touring Hybrid Pro 500
2.549,-
Trek Allant+ 7
Trek Allant+ 7
3.699,-
Comparer les produits ci-dessus
Cannondale Tesoro Neo X 3 Cube Kathmandu Hybrid PRO 625 Cube Touring Hybrid Pro 500 Trek Allant+ 7
Cannondale Tesoro Neo X 3 Cube Kathmandu Hybrid PRO 625 Cube Touring Hybrid Pro 500 Trek Allant+ 7
8 avis 1 avis
Modèle Homme / Femme Homme / Femme / Entrée basse Homme / Femme / Entrée basse Homme / Femme / Entrée basse
Matériau du cadre Aluminium
Taille de cadre 38 cm / 43,5 cm / 48,5 cm / 1.83m - 1.94m 46 cm / 50 cm / 54 cm / 58 cm / 62 cm / 1.71m - 1.76m 46 cm / 50 cm / 54 cm / 58 cm / 62 cm / 1.71m - 1.76m 45 cm / 50 cm / 55 cm / 60 cm / 1.71m - 1.76m
Position assise Légèrement inclinée
Convient le mieux pour (terrain) Terrain vallonné
Convient le mieux pour (distance) Sorties longues
3.599,- 3.049,- 2.549,- 3.699,-
Ce produit Voir le produit Voir le produit Voir le produit

Toutes les caractéristiques techniques

Marque Cannondale
Matériau du cadre
Aluminium
Position assise
Légèrement inclinée
Convient le mieux pour (terrain)
Terrain vallonné
Convient le mieux pour (distance)
Sorties longues
Transmission
Chaîne
Type de moteur
Performance Line (65Nm)
Marque du moteur
Bosch
Position du moteur
Moteur dans le boîtier de pédalier
Couple
65Nm
Assistance maximale
300%
Niveaux d'assistance
4 niveaux
Type de capteur
Capteur de rotation / Capteur de vitesse / Capteur de puissance de pédalage
Position de la batterie
Batterie dans le cadre
Batterie amovible
La batterie est amovible
Capacité totale de la batterie
500 Wh
Rayon d'action
Jusqu'à 160 km
Rayon d'action réaliste
90 km - 100 km
Chargeur
Bosch Standard Charger (4A)
Temps de charge batterie jusqu'à 100%
4,5 heures
Temps de charge batterie 50%
2 heures
Type d'affichage
Bosch Purion
Type d'écran
Écran noir/blanc
Position de l'affichage
Côté
Niveau de charge de la batterie
Oui
Rayon d'action actuel
Oui
Bouton marche/arrêt de l'éclairage
Oui
Affichage de la vitesse
Oui
Vitesse Moyenne
Non
Vitesse Maximale
Non
Nombre total de kilomètres parcourus
Oui
Distance du trajet
Oui
Temps de trajet
Non
Affichage de l'heure
Non
Température extérieure
Non
Écran amovible
Non
Contrôle de guidon
Oui
Assistance à la marche
Oui
Power Boost
Non
Navigation
Non
Conseil de changement de vitesse
Non
Fréquence de pédalage
Non
Connexion USB
Pour des raisons de service uniquement
Connectivité Bluetooth
Non
Connectivité WiFi
Non
Pièces de transmission
Shimano Deore M4100
Système de transmission
Transmission à dérailleur
Cassette
11-42
Nombre de vitesses
10 vitesses
Pédalier
FSA Bosch E-Bike (38T)
Pièces de freinage
Shimano BR-MT200
Système de freinage
Frein à disque hydraulique
Siège avant possible
Non
Siège arrière possible
Oui
Cintre
Droit
Potence
Réglable
Fourche
Suspendue
Selle
Sportive
Tige de selle
Suspendue
Antivol
Sans antivol
Largeur du pneu
60 mm
Garde-chaîne
Pas de garde-chaîne
Éclairage avant
Batterie VAE
Éclairage arrière
Batterie VAE
Verrouillage de guidon
Non
Béquille double
Non
Compatible avec Monkey Link
Non
Année modèle
2021
Couleur
Black Pearl
Catégorie de poids
Moyenne
Capacité de charge du porte-bagages arrière
20kg
Garantie cadre
2 ans + garantie supplémentaire après enregistrement
Garantie pièces détachées
2 ans de garantie