Dela

Zwift – Hur funkar det och vad kan du göra med det? [Guide]

Med Zwift blir varje trainer-pass en rolig upplevelse. Det är till och med så att du troligen inte kan återgå till vanlig träning på trainern när du väl provat på Zwift. Zwift är den mest använda mjukvaran för interaktiva cykeltrainers som du kopplar till datorn. Du får upp all träningsdata från din träning, och i ett virtuellt landskap. Även lutningsprocenten återges, och om du har en smart cykeltrainer, anpassas motståndet automatiskt. Cykla trainer har aldrig varit så kul tidigare! Vi har samlat allt om Zwift i denna blogg, även tips som den mest erfarna Zwiftaren har nytta av.

Att koppla cykeltrainern till dator, smartphone eller platta öppnar bokstavligt upp världen för dig. Aldrig mer låsa blicken på väggen under en regnig dag.

Zwift är att cykla och träna med tusentals andra

Zwift är inte bara kul för att du cyklar i ett virtuellt landskap, komplett med realistiska lutningsprocent. De roligaste är nog att du kan cykla med eller mot tusentals andra cyklister.

Zwifta gärnet??
Zwifta gärnet??

Där finns cyklister på alla nivåer. Från nybörjare som cyklar sina första meter till proffs. Bli inte paff om du blir inhämtad av proffs som Edvald Boasson Hagen, Phillipe Gilbert, Tobias Ludvigsson eller Mathew Hayman som du regelbundet kan se på Zwift.

Men hur fungerar Zwift precis? Vad behövs för att själv börja med Zwift? Vi tar dig igenom steg-för-steg så att du utan problem kan riva av dina första kilometer och höjdmeter på Zwift. Cykla på en trainer behöver aldrig mer vara tråkigt!

Hur fungerar Zwift – i 6 steg

Inte tid om att läsa hela Zwift-guiden? Här är turbo-guiden: Zwift i 6 steg! Men de riktiga entusiasterna läser naturligtvis hela guiden för att få ut allt av Zwift!

Hur fungerar Zwift? Innehåll:

 1. Vad är Zwift?
 2. Vad behövs för att Zwifta?
 3. Vilka cykeltrainers passar med Zwift?
 4. Rekommenderade trainers för Zwift
 5. Zwift på PC, Mac, iPhone eller Android
 6. Zwift på Apple TV
 7. Vilka sensorer krävs? Sensorer via Bluetooth eller ANT+
 8. Börja med Zwift? Öppna ett Zwift-konto
 9. Innan första turen: Koppla cykeltrainer med sensorer
 10. Din första Zwift-tur
 11. Uppgradera cykel och hjul för bättre resultat
 12. Hur får man en annan cykeltröja i Zwift?
 13. Hur koppla Zwift till Strava och andra appar?
 14. Cykla i virtuella Watopia, London, Richmond och Innsbruck Vilka banor finns i Zwift?
 15. Alpe d’Huez in Zwift: Alpe du Zwift
 16. Zwift träningsscheman och träningspass
 17. Vad kan du göra med Zwift Companion Appen på din smartphone?
 18. Zwift hacks, välj alltid din egen bana!
 19. Achievements för att utmana dig själv
 20. Zwift Challenges
 21. Vad kostar ett Zwift abonnemang?

Zwift är cykel på riktigt, men i en virtuell värld

Zwift har funnits ett par år och är för många MTB- och racercyklister riktigt populärt. Att träna trainer blir med Zwift ett rejält stycke roligare.

Populariteten har att göra med att du får en realistisk cykelupplevelse. Uppförsbacke på skärmen? Då blir motståndet även tyngre om du använder dig av en smart cykeltrainer.

Även proffsen använder Zwift.
Även proffsen använder Zwift.

En extra fördel är att du, när du sitter på din cykeltrainer, inte längre behöver cykla själv. Och då är det även möjligt att chatta och ge kudos till dina medcyklister.

Lägg därtill att du även kan lägga dig bakom någons hjul och få samma aerodynamiska fördel som i verkligheten. Och på grund av nivåskillnaderna mellan cyklsterna är det alltid en cyklist som matchar din dagsform. Antingen för att chilla på någons hjul eller attackera förbi i bergen.

Zwift är enkelt, bara sätta sig på trainern och trampa.
Zwift är enkelt, bara sätta sig på trainern och trampa.

Oavsett vad klockan är när du loggar in finns det alltid mellan 1000 och 1500 andra cyklister online att cykla med. När det är som mest trafik cyklar du samtidigt som 5000 andra cyklister!

Den realistiska cykelupplevelsen som Zwift erbjuder, i kombination med roliga spel-element, har gjort Zwift till det populäraste sättet att träna cykeltrainer på.

Vad behövs för Zwift?

Nog över varför man ska Zwifta. För att kunna börja behövs nämligen ett par saker, som en cykeltrainer eller vissa mätare/sensorer.
Härunder får du en översikt, dels över vad som krävs och dels över vad som göra upplevelsen roligare. För varje punkt går vi in på vad man ska vara uppmärksam på och hur nödvändigt det är.

Vad behövs för att Zwifta?

 • Cykeltrainer eller rullar
 • Kadensmätare eller hastighetsmätare med ANT+ eller Bluetooth
 • Windows PC, Mac, Apple TV, iPad/iPhone eller Android tablet/telefon
 • ANT+ och/eller Bluetooth-mottagare för att ta emot mätdata
 • Pulsband*
 • Effektmätare*
 • Smartphone* (för Zwift Companion-appen)
 • Fläkt*
 • Handduk*
 • Trainermatta*

* Trevliga extras, men inte nödvändigt

Grunduppställning med cykeltrainer för Zwift

Som du ser behövs, förutom din cykeln, en del prylar för att kunna Zwifta. Den enklaste lösningen är en basic cykeltrainer eller rullar. Dessa registrerar inga uppgifter om intensitet eller belastning och ändrar inte belastningen automatiskt. Det vill säga, de kan inte heller skicka några uppgifter till Zwift.

För att cykla i Zwifts berg behöver du en bra trainer, helst en med sensorer.
För att cykla i Zwifts berg behöver du en bra trainer, helst en med sensorer.

Med en basic cykeltrainer kan du ändå korrigera motståndet med cykelns egna växlar. Men detta sker då alltså manuellt och inte via Zwift. Detta gör upplevelsen genast ett snäpp tråkigare.

Har du rullar eller en trainer utan sensorer? Inga problem, du kan fortfarande Zwifta. Men du behöer kadens- och hastighetsmätare alternativt en effektmätare för att kunna Zwifta..

Zwift behöver nämligen uppgifter från dina sensorer för att kunna bestämma din hastighet och din effekt. Detta är naturligtvis mindre noggrant än om du mäter med en smart trainer. Men om du har en effektmätare på din cykel får naturligtvis ackurata siffror.

En realistisk upplevelse med en smart trainer

För realistiskaste cykelupplevelsen i Zwift behövs en cykeltrainer som kan styras av Zwift. Dessa kallas smarta cykeltrainers eller interaktiva cykeltrainers.

Ändras vägens lutning? Då anpassar Zwift motståndet på din cykeltrainer. Det blir alltså tyngre eller lättare beroende på topografin. Du kan alltså komma att få slita uppför och njuta utför.

Tack vare att en smart trainer automatiskt ändrar motståndet blir Zwiftandet ännu roligare och mer realistiskt.
Tack vare att en smart trainer automatiskt ändrar motståndet blir Zwiftandet ännu roligare och mer realistiskt.

Väljer du en smart cykeltrainer? Då ställs du inför ett viktigt val. Inte alla smarta cykeltrainers mäktar med alla lutningsprocenter. För de olika cykeltrainerna står hur brant lutning de kan simulera.

Maximal simulerbar lutningsprocent hos smart trainers börjar på 7% och sträcker sig till 20 %.

Cykla lugnt eller så realistiskt som möjligt?

7 procent räcker gott för den som då och då vill cykla en lugn tur. Om lutningen överstiger 7 % ökar Zwift helt enkelt och smart bara tillbaka hastigheten. I slutändan har du alltså gjort av med lika mycket energi som någon med en trainer som kan simulera högre lutningsprocent.

Men vill du bocka av ett riktigt tufft träningspass? Gillar du både hård träning och en realistisk upplevelse? Då behövs blicken höjas till de dyrare trainer-kategorierna. Då hittar du de som kan simulera upp till ca 15 %.

Brantaste stigningarna i Zwift ligger på 17%.
Brantaste stigningarna i Zwift övergår inte 17%.

Vill du verkligen få ur allt från Zwift? I så fall behöver du en av de bästa trainerserna. Cykeltrainers som kan simulera ett högt stigningsprocent är så kallade direct drive trainers.

Med dessa låser du inte bakhjulet i trainern, tvärtom har du ut bakhjulet och låter kedjan driva en kassett som sitter på trainern. Du behöver alltså inte längre något trainerhjul.

Fördelen med en direct drive-trainer är att dessa är noggrannare än en cykeltrainer med rulle. Felmarginalen är mindre och du får en rättvisare bild över din prestation.

För Zwift gäller samma som på vägen; TRAMPA!
För Zwift gäller samma som på vägen; TRAMPA!

Ha ett öga på cykeltrainerns egenskaper vid inköp. En stand alone-cykeltrainer kan även användas som smart trainer. Vill du ha ut allt ur Zwift? Då är en smart trainer ett måste.

Våra rekommenderade Direct Drive Smart-cykeltrainers för Zwift:

Våra rekommenderade cykeltrainers med rulle för Zwift:

Zwift med din iPhone, Android smartphone, PC eller Mac

Med bara en cykeltrainer är du inte helt klar. Du behöver även en PC, Mac eller smartphone att installera Zwift på. Om du väljer PC eller Mac kan du ladda ner desktop-versionen av Zwift.

På en iPad eller iPhone funkar Zwift redan, men för Android ber Zwift om tålamod.
På en iPad eller iPhone funkar Zwift redan, men för Android ber Zwift om tålamod.

Vill du använda Zwift på din smartphone eller surfplatta? Då kan du på nyare iPhones och high-end Android-modeller. Android-versionen är fortfarande inte helt lossläppt utan finns än så länge endast i beta-version.

Zwift Companion App – för att manövrera Zwift med din smartphone – fungerar på alla smartphones. Mer om vad du kan göra med Zwift Companion står längre fram.

Zwift på Iphone, Ipad eller Mac

För alla Apple-apparater kan du Zwifta. Du behöver bara ladda ner och genast kan du ‘spela’ via iPad eller iPhone. Att koppla sensorer till en Apple-enhet är dock för övrigt enbart möjligt via Bluetooth.

Har du sändare med ANT+? I så fall kan du inte direkt koppla dem till din Apple-enhet. Ett sätt som du ända kan koppla dina ANT+enheter med din iPhone eller Apple-enhet läser du lite längre ner under “Zwift på Apple TV”.

Zwift Companion fungerar på såväl Apple som Android-apparater.
Zwift Companion fungerar på såväl Apple som Android-apparater.

Utöver en bra cykeltrainer och en dator eller smartphone behöver du även en eller flera sensorer/mätare. Med en vanlig icke-smart cykeltrainer kan du inte ens Zwifta utan några av dem.

Har du en smart trainer? Då redan flera av dessa mätare inbyggda. Viktigt är att du kan koppla sensorerna till din dator eller smartphone.

Zwift på Apple TV

Har du en 4e generationens Apple TV? Då är det lätt att Zwifta. Enda grejen med Apple TV är som sagt att det inte får vara en tidigare generation än 4 eftersom det annars inte går att installera några appar.

Zwift fungerar på Apple TV precis som på andra apparet. Överraskande nog är Apple TV det billigaste sättet att Zwifta på.
Zwift fungerar på Apple TV precis som på andra apparet. Överraskande nog är Apple TV det billigaste sättet att Zwifta på.

Vidare rekommenderar Zwift inte att streama från din mobil via Airplay. Du löper då risk att bilden felar. I alla fall råder de till att förbinda via sladd.

Du installerar Zwift på samma sätt som andra appar. Din cykeltrainer och sensorer kan du snabbt para. Men, och detta är något att vara uppmärksam på, du kan maximalt ha två bluetooth-apparater parade med din Apple TV. Och ANT+ är inte ett alternativ. Men för båda problemen finns lyckligtvis en lösning.

Koppla Bluetooth och ANT+sändare med Apple TV

Har du mer än två sensorer med Bluetooth? Då kan du fortfarande koppla dem, men det måste ske via din smartphone. I förbifarten ska sägas att en kombinerad sensor, som hastighets- och kadensmätare går fortfarande via en bluetoothsignal.

Med hjälp av en ANT+brygga kan du till och med koppla ANT+sensorer eller mer än två bluetooth-apparater till din Apple TV.
Med hjälp av en ANT+brygga kan du till och med koppla ANT+sensorer eller mer än två bluetooth-apparater till din Apple TV.

ANT+ stöds över huvud taget inte av Apple. Du kan alltså inte koppla några sensorer med ANT+. Men det går att lösa: med hjälp av en ANT+brygga kan du nämligen koppla ANT+enheter.

En ANT+brygge är en apparat som bygger om en ANT+signal till Bluetooth. Den Bluetooth-signalen skickas sedan vidare till exempelvis din Apple TV. En bra, och passande, sådan enhet är 4iiii-pulsmätaren. Den fungerar inte bara som pulsband utan även som ANT+brygga.

Härmed kan du alltså koppla dina ANT+sensorer till pulsmätaren. Den konverterar alla signaler till Bluetooth och sänder alla uppgifter, inklusive pulsen, vidare via Bluetooth. På det viset blir alla signaler ihopkopplade till en blåtandssignal.

Zwift på Apple TV, relativt billigt

För ögonblicket är den nyaste generationen Apple TV, överraskande nog, ett av de billigaste sätten att få Zwift på din tv om du inte har en dator eller smartphone som klarar av det.

Vi kör själva med Apple TV 4k i butiken
Vi kör själva med Apple TV 4k i butiken

En sista fördel med Apple TV är att du kan välja en 4k variant. Det vill säga den skarpast möjliga bilden. Zwift flyter även något mjukare på en Apple TV 4K. Om du vill ha bästa möjliga prestanda utan lagg är det alltså Apple TV 4K som gäller.

Mätare med ANT+ och Bluetooth

För att koppla dina enheter med dator eller smartphone måste du först se vilken sorts signaler som de sänder. Därefter se till att din dator eller smartphone kan ta emot ANT+ eller Bluetooth-signalerna.

Nere till höger på trainern syns ANT+dongeln.
Nere till höger syns hur vi till och med dragit ANT+dongeln längs strömkabeln för att komma nära.

Bluetooth sitter nu för tiden inbyggd i de flesta telefoner och datorer. Men för att koppla en ANT+enhet behöver du allt som oftast en ANT+dongel. Detta är en liten USB-sticka, emellanåt försedd med sladd som agerar antenn, som du kan stoppa i din telefon eller dator.

Se upp med Garmins mätare. Dessa skiljer sig lite från resten. Du kan nämligen enbart koppla dem med ANT+. Har du Garmin-sensorer? Då behöver du en ANT+dongel!

Även en effektmätare som t.ex. Stages, kan kopplas till Zwift.
Även en effektmätare som t.ex. Stages, kan kopplas till Zwift.

En ANT+dongel kostar oftast ett par hundralappar och fungerar oftast via Plug & Play, det vill säga du behöver inte installera något. Använder du Bluetooth? Glöm då inte att slå på blåtand på luren eller burken innan du upprättar förbindningen.

Våra ANT+donglar för cykeltrainer

Para enheter

När du installerar Zwift måste sensorerna kopplas till din dator eller smartphone. Slå om det behövs på och /eller peta in din Bluetooth/ANT+dongel i datorn.

Än så länge är bara 8% av användarna tjejer, men det kan ändras på.
Än så länge är bara 8% av användarna tjejer, men det kan ändras på.

Se till att ANT+dongeln inte befinner sig för långt från din cykeltrainer. Det är i sådana fall du kan använda dig av en USB-dongel med sladd, för att komma närmare cykeltrainern och diverse sensorer.

Om förbindningen inte är stark nog kan dina värden på Zwift fluktuera. Och då kommer varken dina resultat eller upplevelsen till rätta. USB-förlängningssladdar är inte dyra och om de behövs kan även de användas för att upprätta en stabil signal.

Svalka är i princip ett måste

För den som cyklat trainer tidigare vet vad det innebär. I bristen på fartvind blir snabbt ordentligt överhettad. Det blir imma på rutorna och svetten formligen dryper från en.

Inte nog med att det inte är speciellt behagligt – det försämrar även din prestation. Därför väljer många en bra fläkt för sitt Zwiftande.

En enkel och billig fläkt räcker ofta långt.
En enkel och billig fläkt räcker ofta långt.

Det är även en god ide att inte placera fläkten rakt framför en. Om fläkten får blåsa en aning från sidan kan den blåsa över en större del av kroppsytan.

Ett tillhörande, eller improviserat, framhjulsstöd är liksom handduk över styret för att fånga upp svett, inte heller fel. Det finns även speciella dukar för att trä mellan styre och sadelrör för att inte skada cykelramen. Men en handduk utför naturligtvis samma uppgift.

En trainermatta som ljuddämpare

En cykeltrainer kan orsaka riktigt mycket vibrationer. Den som bor i lägenhet eller håller hus på övervåningen kan göra gott i att försöka dämpa dessa så gott det går. Vibrationerna ger nämligen detta oljud ordentlig räckvidd.

En trainermatta dämpar inte bara vibrationerna, den räddar även golvet från svett.
En trainermatta dämpar inte bara vibrationerna, den räddar även golvet från svett.

Det kan rentav vara så att du själv inte har några problem med oljudet men att dina grannar blir skogstokiga av det. Det kan vara bra att höra med dem efter första turen innan du gör slag i din Zwift-säsong.

En speciell trainermatta för cykeltrainers är en lösning på ljudproblemen. Men du kan egentligen även använda en gammal yogamatta eller ett par gummidörrmattor från bygghandeln. Allt som dämpar.

Trainermattor

Skaffa ett Zwift-konto

För att över huvud taget kunna Zwifta behöver du först och främst ett Zwift-konto. Att skapa ett Zwift-konto gör du i en handvändning via Zwifts sida.

Det verkar kanske irrelevant, men var ärlig med din ålder när du skriver in ålder, vikt, kön och annan data. Zwift använder nämligen dessa uppgifter för att beräkna din hastighet. Ju ärligare du är ju realistiskare är ditt resultat.

Om du är ärlig med den antropometriska data blir resultaten i Zwift realistiskare.
Om du är ärlig med den antropometriska data blir resultaten i Zwift realistiskare.

Efter att du fyllt i e-mailadress kan du välja vilken flagga som ska synas bredvid ditt namn. Välj Metric under Display Units för att se allt i kilometer, kilos och centimeter. Sedan är din basprofil klar och du kommer ut på din egen profilsida.

Ändra din Zwift-avatar

Som med många dataspel kan du även ändra hur din karaktär ser ut i Zwift. Först och främst kan du ändra ditt generella utseende. Skägg, mustasch, en lång fläta eller vajande man, you name it. Även cykelhjälm och cykelglasögon kan du modifiera.

Cykelhjälm, cykelkläder, allt kan modifieras för att se snygg och stilenlig ut.
Cykelhjälm, cykelkläder, allt kan modifieras för att se snygg och stilenlig ut.

Men kanske en av de roligaste sakerna med att personalisera är cykeltröjan, cykeln själv och hjulen. Du börjar alltid med samma cykelkläder, men ju flera kilometer du tillryggalägger, desto mer utrustning kan du låsa upp.

Somliga tröjor, som denna ‘Jensie’ kan endast erhållas genom att utföra vissa events. I detta fallet en tur med Jens Voigt.
Somliga tröjor, som denna ‘Jensie’ kan endast erhållas genom att utföra vissa events. I detta fallet en tur med Jens Voigt.

Genom speciella utmaningar och events kan du låsa upp olika cykeltröjor. För att göra dem ännu exklusivare är vissa bara tillgängliga under en viss tidsperiod.

Somliga tröjor går alltid att låsa upp om du har en upplåsningskod. Som tur är kan du hitta diverse olika koder på händiga Zwift-sidor som Zwift Insider. Ingen officiell blogg från Zwift-utgivarna men se till att lägga till den bland dina favoriter om du planerar att Zwifta mycket.

Hur kopplar jag min trainer och sensorer med Zwift?

Innan du ställer upp i ditt första Zwift-race måste du först koppla ihop din trainer och dina sensorer. Efter att du klickat start new ride får du upp ytterligare en meny. Där kan du välja vilka apparater och sändare som du vill koppla.

Har du redan synkat alla sensorer? Då kan du börja cykla med en gång.
Har du redan synkat alla sensorer? Då kan du börja cykla med en gång.

Vill du koppla din trainer? Klicka då på cykeltrainerns logga. Se till att denna är aktiverad. Ofta måste du trampa lite för att aktivera trainern.
Så fort trainern har synkroniserats får du ett tydligt OK-meddelande i bild. Vill du koppla fler sensorer? Då kan du klicka på var individuell sändare. Genom att koppla kadens- och hastighets- och effektmätare måste du trampa något för att säkra kopplingen.
Så fort allt är kopplat kan du påbörja din första tur.

Din första tur på Zwift

Om allt gjorts rätt har du nu kopplat upp din trainer, eventuellt med sensorer, mot Zwift. Att börja en tur är enkelt, klicka bara på start och du får en valmeny.
Där kan du välja om du vill påbörja en träning, vill cykla en förbestämd rutt eller bara starta och sedan välja rutten. Så fort kartan är ladda kan du börja trampa med en gång.

Vad ser du på skärmen när du Zwiftar?

Skärmen låter dig se ett antal saker. Första och främst ser du uppe till vänster, din momentaneffekt, även trampfrekvens (kadens) och puls ser du här om du har anslutit dessa sensorer.
Uppe i mitten, i en vit ruta ser du din hastighet samt vilken distans, hur många höjdmeter och hur länge du cyklat.

Het scherm van Zwift tijdens een wedstrijd. Veel informatie waar je veel mee kunt.
Zwift-skärmen under ett race. Gott om information som du kan göra mycket med.

Den brea gråa strecket visar hur mycket du har kvar innan du “levlar”. Du fyller sakta men säkert i sträcket med poäng för var km du cyklar. Talet under den grå linjen visar din nuvarande level.

Uppe till höger ser du mini-kartan. Alla markeringar på den representerar de övriga cyklisterna. Du representeras av den största markeringen. Pilen visar i vilken riktning du cyklar. Uppe till höger ser du väglutningen i procent. Ju brantare stigningar ju rödare blir rutan och större blir siffrorna.

På mini-kartan uppe till höger finns all händig information om bansträckningen.
På mini-kartan uppe till höger finns all händig information om bansträckningen.

Markörernas olika färger står för de olika roller som cyklisterna på Zwift har. En gul markör markerar ledaren för en grupptur. En röd för de som hamnat efter eller ligger i släptåg. Och vänner? De får en orange prick med en stjärna i mitten så att du hittar dem lätt.

Hur bra är de andra cyklisterna?

Under höjdprofilerna ser du en lista med cyklister som är i din närhet. Där står bredvid namnet och nationeliteten även hur långt efter du ligger dem. De med en minustecken före betyder att de ligger före dig, de andra är eftersläntrare.
Utöver detta står även vilken watt per kilo de har samt deras totala tillryggalagda distans. Telefonen som kan ses till vänster på somliga betyder att de använder sig av Zwift Companion.

Resultatet från ett virtuellt race på Zwift.
Resultatet från ett virtuellt race på Zwift.

Syns det en blixt vid din effekt? Detta betyder att du använder dig av en smart trainer. Dessa har alltså en cykeltrainer som Zwift automatiskt reglerar motståndet efter stigningen.
Men Zwift är mycket mer än bara lite cyklande i en fin virtuell värld. Nästan allt kan du själv anpassa efter dig själv. Och den som ofta cyklar kan till och med, efter att du uppnått tillräckliga kilometer, låsa upp speciella föremål.

Uppgradera din cykel och hjul för att bli snabbare

Precis som i verkligheten kan materialet kan materialet som du cyklar på göra stor skillnad. Aerodynamiska Zipp-hjul på en aerodynamiska racer? Kan göra en minuts skillnad på en runda i Richmond-kartan.

Snygga högprofilhjul i Zwift? De måste du jobba för!
Snygga högprofilhjul i Zwift? De måste du jobba för!

Du behöver alltså cykla för att låsa upp rolig och bra utrustning i Zwift. Viss utrustning behöver du även cykla långa sträckor för eller klara av vissa höjdmeter. Var kilometer ger dig poäng. Vid tillräckligt många poäng låses automatiskt ny utrustning upp och möjligheter tillagda.

Utöver dessa trevliga uppgraderingar som gör dig snabbare kan du även ändra ett antal andra ting. Till att börja med, många olika cykeltröjor. Somliga kan du lätt låsa upp medans andra behöver du förtjäna och somliga är tidsexklusiva.

Hur får jag en annan cykeltröja i Zwift?

Alla börjar med samma cykeltröja i Zwift. Men det finns många olika cykeltröjor som du kan förtjäna eller låsa upp med en speciell kod.
Somliga cykelrelaterade företag och sidor har designat egna tröjor som du kan låsa upp om du har rätt kod. Om du inlett en tur kan du föra in denna kod genom att klicka på ‘p’. För att få en tröja från våra vänner på Tacx kan du till exempel använda koden GOTACX. Då får du ett cykelkit från Tacx.

I vissa events kan du även få exklusiva cykeltröjor som denna 2017 trainingsoutfit från Trek.
I vissa events kan du även få exklusiva cykeltröjor som denna 2017 trainingsoutfit från Trek.

Det finns nu rätt många olika cykeltröjor inom Zwift. En bra komplett lista av alla upplåsbara tröjor hittar du på Zwift Insider.

Vi hade gärna gett en koden vårt egna Mantel-Zwift-kit, men tyvärr är det inte möjligt att tillfoga fler tröjor i skrivande stund. Så fort möjligheten finns kommer vi meddela det via vår Facebook, Twitter och via vårt nyhetsbrev.

En lista med alla upplåsbara tillbehör i Zwift? Jodå, härundar ser du vilken utrustning du får för vilken nivå.

Unlockable gear i Zwift efter nivå

 1. Zwift cykelkläder
 2. 2a set Zwift cykelkläder
 3. 3e set Zwift cykelkläder
 4. 32mm kolfiberhjul
 5. Specialized Allez cykel
 6. Klassiska aluminiumhjul
 7. Stålracer
 8. Kollektion med vintage-kläder
 9. Camouflage-cykelkläder
 10. ZIPP 808 racerhjul (snabbaste hjulen i Zwift)
 11. 2a set Camouflage-cykelkläder
 12. ZIP 202 racerhjul
 13. Aerodynamisck Zwift-racer
 14. Zipp 404 racerhjul
 15. Level 15 cykeltröja
 16. Set Neon-cykelkläder
 17. Parlee ESX racer
 18. Klassiska cykeltröjor
 19. Bontrager Aeolus 5 racerhjul
 20. Trek Madone racer + level 20 cykeltröja
 21. Mavic Cosmic CXR60c racerhjul
 22. Canyon Aeroad racer
 23. Enve SES 6.7 racerhjul
 24. Cervelo S5 racer
 25. Level 25 cykelkläder

Utöver alla upplåsbara tröjor, landsvägshjul och racercyklar finns även att antal som inte längre går att låsa upp. Detta är sådana som delats ut vid speciella events eller utmaningar. Till exempel att klättra mer än 1000 höjdmeter i ett race för att få en speciell sponsortröja.

Cykeltröja för KOM

I Zwift finns även ett antal cykeltröjor som bara kan låsas upp tillfälligt. Detta är KOM-tröjorna (KOM = King of the Mountain, men det vet du säkert redan). Denna tröja får du automatiskt på dina axlar om du är den snabbaste över ett visst segment på kartan som du är på för ögonblicket.

Inne i vulkanen, med vulkankartans KOM-tröja.
Inne i vulkanen, med vulkankartans KOM-tröja.

Har du flera KOM:s samtidigt? Då får du en kombinationströja. Du förlorar tröjan automatiskt om någon är snabbare än dig eller om rutten ändras. Du kan alltså enbart ha en KOM-tröja i den färdriktningen du cyklar.

Polkatröjan står såklart för riktiga berg-KOM:s
Polkatröjan står såklart för riktiga berg-KOM:s

Om du har en KOM i en vägriktning kommer det även synas en mini-version av cykeltröjan vid översikten att synas på högerkanten.

Koppla Zwift med Strava och andra appar

Det unika med Zwift är att du kan koppla ihop det med Strava och andra appar. Den virtuella plats där du Zwiftar har nämligen existerande GPS-koordinater. Därmed syns din rutt på Strava precis som om du har cyklat på platsen i verkligheten.

Koppla Zwift med Strava och du kan även se din rutt där, och till och med se flybys.
Anslut Zwift med Strava och du kan även se din rutt där, och till och med se flybys.

Det finns alltså även Strava-segment och du kan se dina resultat tillsammans med resten av dina Strava-uppladdningar. På Zwifts sida kan du enkelt gå till Settings och klicka sedan på Connections.

Välj där Strava eller ditt favoritträningsredskap och du behöver bara snabbt logga in med appen eller verktyget för en automatisk förbindning i fortsättningen. Dina turer på Zwift blir då automatiskt delade och behandlade så att du kan hålla dina cykelkilometer a’ jour.

Zwift-kartorna: Watopia, London, Richmond och Innsbruck

Numera kan du cykla på fyra olika platser inom Zwift. Du kan välja den olympiska banan från 2012 i London. I Richmond kan du cykla en virtuell version av VM 2015. I Insbruck kan du till och med cykla 2018 års upplaga av VM-banan.

Sist men inte minst har vi även Watopia, den populäraste kartan på Zwift. Detta är en plats som Zwift själva designat, med många klättringar. Det finns även en exakt kopia av Alpe d’Huez i den!

Uppsamling för en gruppträning i Watopia.
Uppsamling för en gruppträning i Watopia.

Tyvärr kan du för tillfället inte välja vilken karta du ska cykla på… officiellt. Detta avgör Zwift åt dig. Lyckligtvis publicerar de varje månad vilken rutt du kan åka på vid vilken tid. Du ser det även i kalendern när du loggar in, då lyckas du kanske planera in så att nästa tur går hamnar på din favoritkarta.

London-OS

I London kan du cykla en del av den olympiska banan. Du får cykla en del inne i stan och sedan via London Underground till den kryddiga Box Hill-stigningen. Totalt får du ungefär 40 km asfalt att cykla på i London, och maximal 228 meters stigning på Keith Hill.

Självklart finns även Tower Bridge med på London-banan.
Självklart finns även Tower Bridge med på London-banan.

Tidigt 2018 fick London en tillskott i form av en stor avstickare. Med mycket klättring på Keith Hill och Leith Hill. En fin ögla för att samla lite extra kilometer. Totalt kan du i cykla 11 olika färdigplanerade rutter.

Richmond-VM

Richmond är den minst besökta kartan just nu. Banan är platt och den längsta klättringen är endast 65 meter lång. Även om rutten med sina blotta 18,9 kilometer inte är speciellt lång kan den, om du ska träna en längre tid, bli rätt tråkig.

Återuppleva landsvägs-VM? Det kan du med Richmond-rutten.
Återuppleva landsvägs-VM? Det kan du med Richmond-rutten.

Detta är de lyckligtvis medvetna om på Zwift, varför de mestadels bara aktiverar den en dag varannan vecka. Därutöver ses Richmond-kartan aldrig på Zwifts helgplanering.

Innsbruck-VM

I sommar 2018, precis innan VM har Zwift introducerat en ny karta med Innsbrucks VM-bana.

Rutten består framför allt av det lokala varvet runt Innsbruck. Men det är ingen tråkig bana. 24 kilometer sprängfyllda med klättringar. De branta partierna snittar 15 procent och toppar på 17 procent.

Tar man klättringen från båda håll har man sedan 1000 höjdmeter i benen. Man kan bli ödmjuk av mindre.

Zwift lägger mer allt mer resurser på omgivningen. Framför allt syns detta i Innsbrucks centrala delar.
Zwift lägger mer allt mer resurser på omgivningen. Framför allt syns detta i Innsbrucks centrala delar.

Stor möjlighet att Innsbruck-kartan kommer att utvidgas. Det finns diverse vägval som är stängda. Och många vägar går förrädiskt nära Alperna och många Zwift-bergsgetter håller tummarna för en eventuell uppdatering i bergen.

Med stigningsprocent på 15% och mer är Innsbruck även en utmaning för de vältränade.
Med stigningsprocent på 15% och mer är Innsbruck även en utmaning för de vältränade.

Att Zwift lägger mer tanke och resurser på miljön i spelet märks. Först och främst är Innsbruck centrum vacker och detaljerad. Den som är bekant med staden kommer tveklöst känna igen sig.

Watopia – Utopia för cyklister

Watopia är den populäraste kartan, med god marginal. Inte bara för att den är störst utan även för att den är så mångsidig. Du kan rikta in dig på en helt platt tur, eller klättra en exakt kopia av Alpe d’Huez “Alpe du Zwift”. Mer om den nedan.

Riktiga berg!
Riktiga berg!

Utöver de rejäla bergen kan du även välja en kuperad eller relativt flack runda. Watopias karta har växt ansenligt under förra året med bland annat en vulkan som du kan cykla på och en djungel där du kan cykla genom Maya-ruiner.

Watopia bjuder på många fina vyer.
Watopia bjuder på många fina vyer.

Är klättra inte din tekopp? Men vill ändå bjudas på häftiga vyer? Då är djungelrutten något för dig. Du måste dock nått nivå 10 för att få tillgång till den.

Djungeln är inte bara rolig och utmanande, den ser även kul ut. Dock behöver du nått nivå 10.
Djungeln är inte bara rolig och utmanande, den ser även kul ut. Dock behöver du nått nivå 10.

Djungeln är den första utbyggnaden av kartan, men du måste ha nått nivå 10 för att få tillgång till den. I och med tillägget av Alpe d’Huez är det låsta området ännu större. Och för Alpe du Zwift behöver du till och med nivå 12. Men nivå 12 går att nå bara man cyklar till och från, och då kan du just cykla upp för Alpe d’Huez!

Alpe d’Huez i Zwift: Alpe du Zwift

Något som många Zwift-fantaster önskat sig är en lång stigning. Den önskan har i och med Alpe du Zwift gått i uppfyllelse. Detta är så gott som en exakt kopia av Alpe d’Huez. Du kan nu alltså beta av de 21 legendariska hårnålskurvorna även i ett virtuellt landskap. Och på långt håll är Alpe du Zwift en imponerande vy.

Alpe du Zwift är imponerande även på långt håll.
Alpe du Zwift är imponerande även på långt håll.

Kartan för Alpe du Zwift stämmer precis med verklighetens Alpe d’Huez. Längden stämmer på pricken och även lutningen stämmer med rätt bra. De som cyklat det riktiga berget upplever i allmänhet att den virtuella versionen är snäppet tyngre och något ojämnare qua lutning.

De ikoniska hårnålskurvorna har lyckligtvis även motiverande ETA-klotter.
De ikoniska hårnålskurvorna har lyckligtvis även motiverande ETA-klotter.

Själva klättringen är naturligtvis saftig, men inte heller utsikten går av för hackor. Det börjar redan med en special-minikarta uppe till höger. Där ser du nu enbart klättringen. De 21 kurvorna är numrerade och du får en stjärna efter var böj. Bara att räkna ner, bra för motivationen.

 Ett par svängar upp och det är givetvis snö längs vägen.
Ett par svängar upp och det är givetvis snö längs vägen.

Lyckligtvis är det gott om utsikt under klättringen. Chateaus, skogsarbete och naturligtvis milslång utsikt till horisonten. Beroende på tidpunkten kan du även fånga klättringen i solens upp- eller nedgång.

Bara utsikten är mödan värd.
Bara utsikten är mödan värd.

Under vår första tur var det natt när vi kom upp och då fick vi till och med norrsken…

Cykla utför som ett proffs

Men efter krönet väntar mer än bara norrsken. När du passerar mållinjen belönas du med något slumpmässig som t.ex. en cykelhjälm, cykelkit eller cykelhjul. Men den största belöningen är kanske utförslöpan. Där kan du riktigt njuta efter insatsen.

Nog för att arbete är lön nog, men du låser även upp in-game gear.
Nog för att arbete är lön nog, men du låser även upp in-game gear.

Och du behöver inte ta ett tramptag på hela utförsbacken. Du kan lugnt sätta på kaffet. Och sedan surpla en kopp java i 70 km/h.

Afdalen? Utför = relalalaxa
Utför = relalalaxa

Om du cyklar snabbare än 56 km/h och håller benen still. Efter ett par sekunder sätter sig då din avatar på ramen i aero-position, eller supertuck som det också kallas. Och till skillnad från verkligheten så är det helt riskfritt…

Om du cyklar snabbare än 56 km/h och håller benen still går din karaktär in i en supertuck.
Om du cyklar snabbare än 56 km/h och håller benen still går din karaktär in i en supertuck.

Alpe du Zwift är skäl nog för att uppnå level 12. I framtiden kommer fler tillägg som kräver att du uppnått en viss nivå, så det behöver inte bara vara för att nå Alpe du Zwift.

Träningar och träningsprogram

Zwift är väldigt trevligt och väl anpassat för att lyckas med träningen. Eftersom dina uppgifter erhålls noggrant och du inte behöver göra beräkningar för yttre faktorer kan du skrida till verket på ett med precision.

Bij elke voorgeprogrammeerde fietstraining staat precies waar hij geschikt voor is.
För var förprogrammerad träning står precis vad målet är med passet.

I Zwift står även en hel lista med färdigdesignade träningspass. Dämed kan du till exempel direkt ställa in ett pass som är anpassat att förbättra din uthållningsförmåga eller ditt FTP.

Je kunt ook je eigen fietstraining samenstellen.
Du kan även komponera dina egna träningspass.

Genom regelbunden träning blir du inte bara bättre, men du kan även gå med i tävlingar på en högre nivå. Perfekt för dig som tycker om utmaningar. Du kan inleda en träning från startmenyn när du startat upp Zwift.

Träna Flexibelt med Zwift Training Plans

Zwift är förutom ett roligt sätt att cykla på även ett bra träningsredskap. Du kan utföra enstaka specifika pass eller välja en hel träningsplan. Träningsplaneringen är framtagen med proffsidrottare och tränare och gör din träning ett snäpp proffsigare.

Ett träningspass går här under namnet ‘workout’. Beroende på vad du vill träna, väljer du en workout som passar dig.

Det finns en hel uppsjö av olika träningsprogram att välja mellan på Zwift.
Det finns en hel uppsjö av olika träningsprogram att välja mellan på Zwift.

Vill du följa en strukturerad träningsplan? Då kan du använda dig av Zwift Training Plans. Här kan du följa olika sorters träningsplaneringar inriktade efter ditt träningsmål. Det kan vara att bli GP-kung, klara Vättern eller bara underhålla vinterformen.

Du kan själv ändra timmarna i din träningsplan. Är ditt mål tidigare? Då kan du korta av träningsschemat.
Du kan själv ändra timmarna i din träningsplan. Är ditt mål tidigare? Då kan du korta av träningsschemat.

Det fina är att träningsplaneringen är väldigt flexibel. Du får själv välje hur många veckor du ska träna. Och intensiteten anpassas därefter.

Zwift tar även hänsyn till ditt riktiga liv. Är det svårt att få till ett träningspass? Då cyklar du det dagen efter istället! Träningsplanen korrigeras automatiskt. Och är vädret för vackert för ett inomhuspass på Zwift? Då kan du bara bocka av dagens pass när du är klar.

Denna träningsplanering består av 51 träningspass fördelade på 8 veckor. Men då kommer du också i bra slag till startlinjen!
Denna träningsplanering består av 51 träningspass fördelade på 8 veckor. Men då kommer du också i bra slag till startlinjen!

I vintern 2018/2019 breddades tränignsprogrammen ytterligare. Du kan välja mellan fler träningar. Dock kan du endast ha en aktiv träningsplan per konto. Om du byter program försvinner uppgifterna från din gamla träningsplan.

Träna och tävla på din nivå

En av de roligaste aspekterna med Zwift är att du kan träna i grupp och delta i tävlingar. Och för att alla ska kunna delta finns fem olika nivåer att välja mellan.

Detaljerna från ditt träningspass. Perfekt för den som gillar siffror.
Detaljerna från ditt träningspass. Perfekt för den som gillar siffror.

Nivån baseras på hur många watt per kilo kroppsvikt du klarar av att hålla. Du kan på detta vis alltid cykla med eller mot cyklister på din egen nivå, vilket gör det hela mycket roligare.

När du, efter några turer på Zwift, börjar få en känsla för hur många watt/kg du klarar av kan du lätt välja nivå. Vill du veta precis vad din nivå är kan du göra ett FTP-test på Zwift.

Tävlingsnivåer i Zwift

 • A: 4+ w/kg
 • B: 3.2 – 3.9 w/kg
 • C: 2.5 – 3,1 w/kg
 • D: 1 – 2.4 w/kg
 • E: Öppen klass

Generellt är Nivå D för nybörjare. Nivå C är för tränande cyklister. Nivå B för vältränade och nivå A för de allra snabbaste.

Inför varje tävling och träning ställs alla cyklister upp på en virtuell cykeltrainer.
Inför varje tävling och träning ställs alla cyklister upp på en virtuell cykeltrainer.

Du kan själv välja vilken nivå du vill cykla. Sitter du på gränsen mellan två nivåer och vill ha en utmaning, välj då den högre. Det värsta som kan hända är att du inte kan hålla tempot och förlorar. Ingen kommer vara elak mot dig.

Ge kudos med Zwift Mobile Link

Du kan styra Zwift prima med din dator. Men om du snabbt vill utföra saker medans du cyklar är Zwift Mobile Link ett väldigt händigt komplement.

Ge en annan cyklist en virtuell klapp på axeln genom att klicka Ride On!
Ge en annan cyklist en virtuell klapp på axeln genom att klicka Ride On!

Companion-appen kan för iPhone och Android laddas ner från App Store eller Play-butiken. Se till att din smartphone har samma wifi-nätverk som din dator. Om du startar appen får du direkt en lista med andra som är på Zwift.

Du får även en översikt med events som står på kalendern. Mycket smidigt för att exempelvis planera en träning. Utöver detta har du även en översikt av dina senaste aktiviteter.

Sitter du hela tiden på någons hjul? Bästa att dela ut en Ride On i så fall…
Sitter du hela tiden på någons hjul? Bästa att dela ut en Ride On i så fall…

Är även ditt Zwift igång? Då får du medans du cyklar en meny med ett antal knappar. Härifrån kan du till exempel göra screenshots. Men det kan vara roligt att ha en bild från när man ligger i utbrytning med en kändis eller hänger av klungan uppför bergen i Watopia…

En smidig pryl är mini-kartan. Speciellt till hands är den om du vill följa en viss rutt. Vill du dela ut kudos? Om du på din egen pil ger du automatiskt kudos till de 5 närmsta cyklisterna. Detta kan du göra ungefär en gång var 15-30e sekund. Om du redan givit någon kudos så gör Zwift det inte igen.

Ta Screenshots, titta på mini-kartan och andra roliga interaktioner kan alla utföras via Zwift Mobile Link.
Ta Screenshots, titta på mini-kartan och andra roliga interaktioner kan alla utföras via Zwift Mobile Link.

Du kan även med appen ändra riktning, dela ut ride-ons (kudos), vinka och ropa standardfraser. Vidare fungerar Zwift Mobile Link även som en chat-app så att de som spelar kan prata i den öppna chatten eller skicka privata meddelanden. Ett måste, kort sagt.

Hacks och Add-ons för Zwift – cykla var du vill, när du vill

Som redan konstaterat är det inte officiellt möjligt att själv välja på vilken karta du vill cykla på. Men lyckligtvis finns en icke-officiell add-on att ladda ner som ändrar denna Zwift-inställning. Detta är för ögonblicket endast möjligt på Windows och stöds inte av Zwift själva.

Inget blint stirrande in i väggen. Med Zwift kan du cykla på tre olika kartor. Och med rätt mod kan du själv välja när du cyklar på vilken karta.
Inget blint stirrande in i väggen. Med Zwift kan du cykla på tre olika kartor. Och med rätt mod kan du själv välja när du cyklar på vilken karta.

Med denna add-on kan du själv välja karta och vilken rutt som ska vara standard på vilken karta. Programmet fungerar direkt och är lätt att använda, men trots vår egna positiva upplevelse är installation och användandet av det på egen risk.

Utöver detta sjyssta kart-hack för Zwift, hittar du på ZwiftHacks även andra verktyg. Som till exemepel hotkeys för att använda Zwift utan datormusen. Samma sak gäller här givetvis, det är inga officiella add-ons och det finns ingen garanti att det kommer fungera.

Utmana dig själv med Achievements

I Zwift finns ett antal officiella achievements att jaga. Tänk här till exempel en symbolisk milstolpe i form av att du klarat 100 km eller när du peakat 500 eller 1000w. Eller ännu bättre – toppat 100 km/h i en virtuell utförslöpa.
Vissa achievements når du säkert utan att försöka, men det finns vissa som bjuder på en riktig utmaning. Du kan medans du spelar alltid nå pausmenyn för att vilka achievements du redan erhållit.
När du får ett achievement plingar det till i rutan och en logga dyker prominent upp.

Extra utmaning med challenges

För att göra det ännu mer utmanande finns ett antal utmaningar eller “challenges” i Zwift som du kan välja. Genom att utföra dessa kan du i vissa fall låsa upp extra utrustning som en Trek Emonda som du får om du klättrat lika många höjdmeter motsvarande Mount Everest. För ögonblicket finns tre utmaningar som du kan välja.

Det finns tre olika challanges.
Det finns tre olika challanges.
 • Mount Everest challenge, klättra totalt 8,850 meter
 • Ride California, cykla totalt 1283 kilometer
 • Tour Italy, cykla totalt 2000 kilometer

Du kan bara göra en challenge i taget och de kilometer eller höjdmeter du cyklar räknas bara för den utmaningen du gör. Du ombes välja en challenge när du loggar in på Zwift för första gången.

Cyklar du virtuellt genom Italien, inomhus?
Cyklar du virtuellt genom Italien, inomhus?

Vill du byta challenge? Det kan du under loppet om du trycker på paus. Klicka då på den utmaning som är aktiv och då kan du byta.
Det finns även ett “påskägg” inlagt. Om du klättrar hela 50 km i Mount Everest Challange kan du låsa upp Tron-cykeln. Detta är en cykel med lysande hjul, inspirerad av 80-talsfilmen med samma namn. Såklart är den jättesnabb.

Wat kostar ett Zwift-abonnemang?

Zwift är såklart inte kostnadsfritt. Ett Zwift-abonnemang kostar 14.99 dollar per månad. Då kan du zwifta hur mycket du vill i månaden. Vill du pausa abonnemanget över sommaren? Inga problem, dina resultat och kilometer arkiveras och sparas.

I Zwift stöter man inte sällan på tränande proffs.
I Zwift stöter man inte sällan på tränande proffs.

Zwift har en månads uppsägningstid du kan köpa ett Zwift-abonnemang online. Flera cyklister i Europa väljer att ha ett Zwift-abonnemang mellan oktober och april.

Då kan man cykla hela vintern och behöver inte betala under sommaren när man förmodligen njuter mer av utecyklingen. Men eftersom Zwift används mer och mer för att planera träningen kan du även använda dig av ett årsabonnemang.

Prova Zwift gratis

Tvivlar du fortfarande på om det är något för dig? Du kan lyckligtvis varje månad cykla upp till 25 kilometer gratis i Zwift. Perfekt för att köra upp för et berg i Watopia eller göra ett FTP-test. Vad väntar du på? koppla din dator, smartphone eller Apple TV och Zwifta!”

6 steg för att börja med Zwift (TLDR)

Vill du direkt börja Zwifta och bryr dig inte om Strava, tröjor, gruppträningar och det andra som Zwift har att erbjuda? Vill du komma igång på en gång och har det tekniska under kontroll?

Då kan du i sex snabba steg börja Zwifta. För de som är lika snabba på datorn som de är på cykeln är här sex snabba steg för hur du Zwiftar.

Zwift i 6 steg

 1. Köp en kompatibel trainer
 2. Köp sensorer och ANT+/Bluetooth-dongel
 3. Installera Zwift på din dator eller smartphone
 4. Skapa en Zwift-profil
 5. Starta en runda och koppla din trainer och/eller sensorer
 6. Cykla!
Dela
Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Du hittar mig cyklandes i princip varje dag. Jag jobbpendlar från Nijmegen till Mantels huvudkontor i Arnhem var dag, i ur och skur. Oftast på racer, men cykelcross om årstiden kräver. Det upphör givetvis inte på helgen, då tar jag racern eller mountainbiken för att få mina kilometer. Det roliga är att jag som bloggare (och copywriter SEO) kan testa diverse ny utrustning. Om du inte hittar mig utomhus på cykelnär det förmodligen för att jag sitter inne och svettas med Zwift. Och dessutom har jag förmånen att kalla det arbete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Zwift – Hur funkar det och vad kan du göra med det? [Guide]”

 1. Hello
  Is a runner who occasionally rides a bike and occasionally runs on a treadmill.
  Have used Zwift before but thought it was too expensive as I use it too little.
  These 25 km a month which is free, does it apply to running with?
  Or is it just for cycling?
  Thank you in advance
  Stefan

Related posts


1 Maj 2020 2629

Skoklossar… vilka ska du nu välja? När du köper nya pedaler ingår standard några skoklossar. Till exempel ingår det röda …

Most viewed