Dela

MTB-däck för alla underlag – Vilka mountainbikedäck behöver man? [Köpguide]

Ett bra MTB-däck kan göra stor skillnad för såväl tävlingscyklist som motionär. Alla MTB-däck är specialtillverkade för olika omständigheter. Det ena MTB-däcket är perfekt för torrt, sandigt underlag och det andra MTB-däcket är avsett för sugande lera. Och däremellan har du däck som är avsedda för blandat underlag. Men hur vet du vilket mountainbikedäck du ska använda för vilken terräng? Vi berättar allt i denna köpguide för MTB-däck.

Vi tar först en titt på hur ett MTB-däck är konstruerat. För det är mer än bara gummi. Tubeless eller ej är en aspekt, men även hur många trådar per tum eller TPI (thread per inch) är också viktiga aspekter.

Därutöver tittar vi även på vilka MTB-däck som är gjorda för vilka underlag. På bilden nedanför ser du uppbyggnaden av ett vanligt MTB-däck.

Köpguide MTB-däck - en sprängskiss av ett mountainbikedäck
Köpguide MTB-däck – en sprängskiss av ett mountainbikedäck

Slitbanan är den del av däcket som har kontakt med marken och alltid är täckt med gummi. Därutöver har du däckets väggar. Däckets stomme kallas för cord och består av ett nylon som kan vara specifik för ett visst däck. Mellan slitytan och corden är ofta ett skyddslager för att skydda mot punkteringar.

Slutligen är kanttråden den del av däcket som griper sig fast i mountainbikehjulets fälg. På billigare däck är denna gjord av ståltråd. På dyrare däck är kanttråden däremot tillverkad av kevlar vilket gör dem vikbara.

Köpguide MTB-däck – innehållsförteckning

Däckets gummi

Nu när vi grovt klarat av hur ett däck är uppbyggt går vi igenom däckets beståndsdelar, för att belysa vikten av var del.

Vi börjar med däckets utsida. Vi tittar därför närmare på gummiblandningen eller rubber compound som det internationellt kallas. Vilken gummiblandning som används avgör hårdheten och därmed även däckets slittålighet.

Däckets gummi säger mycket om egenskaperna. Ett mjukt gummi ger mycket grepp, men slits snabbare. Ett hårdare gummi slits långsammare men ger mindre grepp.
Däckets gummi säger mycket om egenskaperna. Ett mjukt gummi ger mycket grepp, men slits snabbare. Ett hårdare gummi slits långsammare men ger mindre grepp.

Man kan säga att hårda gummin är mindre känsliga för slitage och mjuka gummin slits snabbare. Och det är det jobbiga med komponerandet av ett bra MTB-däck. Ett däck med mycket grepp slits snabbare men ett däck som är riktigt slittåligt har mindre grepp.

Däcktillverkarnas lösning är att är att använda en blandning av olika sorters gummi. På slitbanan används ett annat gummi än på väggarna, beroende på däckets syfte.

Schwalbes senaste mountainbikedäck har försetts med Addix, en ny gummiblandning.
Schwalbes senaste mountainbikedäck har försetts med Addix, en ny gummiblandning.

Somliga tillverkare använder till och med tre sorters gummi till ett däck. Gummiblandningen i ett MTB-däck är ofta resultatet av en jakt på det perfekta förhållandet mellan grepp, smidighet, vikt och rullmotstånd.

Märken som Schwalbe, Maxxis och Continental har rejält många olika gummiblandningar. Beroende på underlaget som däcket är avsett att hantera, har de olika kombinationer av olika sorters gummi.

Vad betyder TPI?

Utöver gummit besitter även däckets stomme essentiella egenskaper. Corden kan bestå av ett enkelt lager nylon eller flera lager över varandra. Om ett däck behöver extra punkteringsskydd har däcket ofta mer än ett lager cord.

En cord med högt antal TPI. Som synes finns relativt lite utrymme mellan de tunna trådarna.
En cord med högt antal TPI. Som synes finns relativt lite utrymme mellan de tunna trådarna.

Cordens kvalitet mäts i TPI. Det står för Threads Per Inch och representerar antalet nylontrådar som är placerade på varje tum av däcket. Ju högre detta tal är, ju smidigare är det och så är rullmotstånd lägre.

Men tyvärr medför ett högt TPI även nackdelar. För att kunna erhålla en hög TPI måste man nämligen använda en tunnare nylontråd. Och detta ger ett däck som är mindre tåligt mot punktering av skarpa objekt.

En cord med lågt TPI. De individuella trådarna är grövre och det finns mer utrymme mellan trådarna.
En cord med lågt TPI. De individuella trådarna är grövre och det finns mer utrymme mellan trådarna.

Man kan generalisera och säga att däck med ett TPI under 60 är billigare MTB-däck. De är styvare och har ett högre rullmotstånd.

Ett TPI-mellan 60 och 90 kan ses som ett bra all-round MTB-däck. Punkteringsskyddet är ofta bra och rullmotståndet acceptabelt. Dessa är de optimala däcken för många mountainbike-cyklister. För de som tävlar eller åtminstonde vill slå sina kamrater är däck med TPI över 90 även en möjlighet. Prestanda över hållbarhet.

Fördelar med slanglöst

Nu när du vet ungefär hur ett mountainbikedäck är konstruerat är det dags att göra ditt val. Med eller utan slang, vikbart eller ej?

Vi börjar med valet mellan vikbart eller inte vikbart. De vikbara däcken är ofta följsammare och har lägre rullmotstånd. Men, dessa däck slits även snabbare eftersom de är gjorda med tunna, smidiga trådar.

Maxxis Ardent är Tubeless Ready. Du kan alltså använda dem med slang, men även utan om du gjort din fälg tubeless ready.
Maxxis Ardent är Tubeless Ready. Du kan alltså använda dem med slang, men även utan om du gjort din fälg tubeless ready.

I icke vikbara däck sitter en enkel ståltråd som kanttråd. Detta gör däcket styvt, men även svårare att få på fälgen. Trenden är dock att allt fler, även billigare, MTB-däck blir vikbara.

Utöver valet mellan vikbart eller ej bör du även ställa dig frågan om du vill ha möjligheten att åka slanglöst eller ej. Slanglöst, eller tubeless, är i varje fall något som blir allt populärare och egentligen bara har fördelar.

Att göra din fälg tubeless är inte speciellt svårt. Med ett tubeless-fälgband och ventil så är du snart klar.
Att göra din fälg tubeless är inte speciellt svårt. Med ett tubeless-fälgband och ventil så är du snart klar.

Med det lägre rullmotståndet, slits däcket mindre och är även mer punkteringsresistent. Den enda nackdelen är egentligen att tubeless-däck kostar lite mer än icke-tubeless dito. Vidare måste dina fälgar vara tubeless ready, eller kunna konverteras till tubeless.

Het Montera tubeless-däck på din mountainbike är ingen svår uppgift, om du bara vet vad du ska göra. Du behöver förutom tubeless-däcken bara flytande latex och tubeless-ventiler, så ha med det i beräkningen.

Välj MTB-däck efter underlaget!

Men nog om MTB-däckens uppbyggnad. Det för att ge tillräcklig info för vilket MTB-däck passar dig. Det största valet sker efter underlaget.

Löv, lera och håriga kurvor? Välj då ett däck som prioriterar grepp före hastighet.
Löv, lera och håriga kurvor? Välj då ett däck som prioriterar grepp före hastighet.

Om du är på jakt efter en optimal kombination av grepp, vikt och lågt rullmotstånd kan du överväga att sätta olika däck fram och bak.

Hos däck är framför allt grepp i framhjulet essentiellt, då kan du ta kurvor i hög hastighet och få maximalt med grepp. Med ditt bakdäck kan du välja ett däck med lägre rullmotstånd för att få högre hastighet. Vi har listat våra favoriter och några vanliga kombinationer för mountainbikedäck här nedanför.

Kombinera MTB-däck

Däck fram Däck bak För- och nackdelar med denna kombination
Schwalbe Racing Ray SpeedGrip (2019) Schwalbe Racing Ralph Speed TLE (2019) Schwalbes specielt tillverkade kombination för Crosscountry (XC). Framdäckets agressiva profil ger utmärkt styrprestanda och den mycket snabba samt robusta däck på bakhjulet gör att du kan cykla snabbt utan att greppet påverkas på ett negativt sätt.
Maxxis Ardent Maxxis Ikon Bra kombination av grepp och lägre rullmotstånd. En riktig all round-kombination. Ardent har bra grepp och Ikon har bra clearance och kleggas inte lätt igen av lera.
Schwalbe Rocket Ron Schwalbe Racing Ralph Bra grepp hela året. Tack vare Racing Ralph bak erhålls ett lågt rullmotstånd.
Schwalbe Rocket Ron Schwalbe Thunder Burt / Furious Fred Perfekt för vått som torrt. Lågt rullmotstånd tack vare Racing Ralph. Om det är riktigt kleggigt kan dock Rocket Ron/Furious Fred-kombinationen komma till korta.
Schwalbe Racing Ralph Schwalbe Thunder Burt / Furious Fred Perfekt kombination av grepp och låg vikt. Lågt rullmotstånd tack vare Racing Ralph. Thunder Burt / Furious Fred räcker dock inte till i våta förhållanden.
Continental Cross-King Continental Race King Mycket grepp med lågt rullmotstånd för inte allt för blött väder. Bak kan Race King då tappa för mycket grepp.

MTB-däck för olika underlag

Nu när vi lagt upp vilka kombinationer som är möjliga tar vi även en titt på egenskaperna hos olika MTB-däck för olika underlag. Utgå att du under alla förhållanden kan göra en kombination som här ovan. Du kan även välja ett däck som enbart bak har en extra förstärkning.

Då monterar du till exempel Maxxis Ardent, men väljer Exo-versionen för att få ett slittåligare och punkteringståligare däck.

Mountainbikedäck för alla dagar

Vi börjar med allround-däcken. Dessa MTB-däck har en slitbana som är försedd med relativt täta nabb på varierande höjd. Nabben på däckens skuldror är något högre för att ge grepp i kurvorna.

Med ett bra allround-däck på din MTB får du en kombination av allt. Grepp, relativt låg vikt, mellanhög nabbprofil och ett med medelsnittsligt rullmotstånd.
Med ett bra allround-däck på din MTB får du en kombination av allt. Grepp, relativt låg vikt, mellanhög nabbprofil och ett med medelsnittsligt rullmotstånd.

Vikten och rullmotståndet är relativt lågt, utan att du förlorar speciellt mycket grepp. Sitter du regelbundet på din mountainbike känner att du inte behöver slipa på ditt personbästa var gång du passerar ett segment? Då är sannolikheten stor att ett allround-däck är rätt val för dig.

MTB-däck för torrt underlag

Semi-slicks lämpar sig bäst för torra skogsstigar eller sandigt underlag. Semi-slicks har inga eller låg nabb på slitbanan. Däckens skuldror har något högre, men fortfarande relativt låga nabb.

Hårt packad jord eller grusvägar går utmärkt med semi-slicks. Härligt snabba men erbjuder mindre grepp när det blir lerigt.
Hårt packad jord eller grusvägar går utmärkt med semi-slicks. Härligt snabba men erbjuder mindre grepp när det blir lerigt.

Rullmoståndet är alltså riktigt lågt. Och i svängarna har du fortfarande grepp tack vare nabben på däckens sidor. Men på blött underlag räcker ett däck som är avsett för torrt underlag inte till.

Mountainbikedäck för våt skog

Cyklar du ofta i på blött underlag? Förutsatt att du inte är renodlad sommarcyklist är risken stor och då är grövre nabb på både sidor och slibana ett bättre val. Dessa nabb sitter tätare varann för att hålla nere rullmotståndet.

Inte torrt men heller inte lervälling? Då fungerar det fint att välja ett lägre rullmotstånd med högre nabb på kanterna. Och täta nabb på slitbanan.
Inte torrt men heller inte lervälling? Då fungerar det fint att välja ett lägre rullmotstånd med högre nabb på kanterna. Och täta nabb på slitbanan.

Men det finns fortfarande tillräckligt med utrymme för att leran ska kunna släppa från däcket och inte på en gång sitta fullpackad med lera.

Lerdäck för mountainbiken

Riktiga lerdäck är ett snäpp smalare och har grova nabb som sitter långt från varandra. Lerdäcken är smalare för att kunna skära genom leran och få grepp i underlaget under leran.

Riktig lera kräver riktiga lerdäck.
Riktig lera kräver riktiga lerdäck.

Nackdelen är att eftersom lerdäcken är så smala är de inte anpassade för att kunna köra med riktigt lågt lufttryck. Rullmotståndet blir således ett stycke högre på torrt underlag än för de andra däcken.

Mountainbikedäck för rötter och stenar

För rötter och stenar gör du bäst i att använda ett brett däck med hög nabb. De breda däcken skapar en bredare kontaktyta och de höga nabben ger bättre grepp över lösa småstenar eller annat löst underlag.

Blöta rötter i utförslöporna? Då kan du montera ett däck med kraftig nabb.
Blöta rötter i utförslöporna? Då kan du montera ett däck med kraftig nabb.

Cyklar du ofta på löst underlag? Då kan du även använda ett MTB-däck med förstärkta däckväggar. Då har corden försetts med extra nylon för att förstärka punkteringsskyddet.

Våra favorit-MTB-däck efter underlag

MTB-däck för sandigt underlag

MTB-Däck för hårt, torrt underlag

MTB-däck för vått underlag

Däck för lerigt underlag (med rullande stenar)

Dela
Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Du hittar mig cyklandes i princip varje dag. Jag jobbpendlar från Nijmegen till Mantels huvudkontor i Arnhem var dag, i ur och skur. Oftast på racer, men cykelcross om årstiden kräver. Det upphör givetvis inte på helgen, då tar jag racern eller mountainbiken för att få mina kilometer. Det roliga är att jag som bloggare (och copywriter SEO) kan testa diverse ny utrustning. Om du inte hittar mig utomhus på cykelnär det förmodligen för att jag sitter inne och svettas med Zwift. Och dessutom har jag förmånen att kalla det arbete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed