Dela detta inlägg

CycleOps cykeltrainers 2017-2018 - Vilken CycleOps-trainer passar dig? [Köpguide]

20 Oktober 2017

CycleOps har länge varit det populäraste trainermärket i USA. Och naturligtvis inte utan anledning. CycleOps cykeltrainers har hållit högsta kvalitet och användarvänligheten har emellanåt varit bättre än etablerade namn som Tacx och Wahoo. Och likt andra trainertillverkare har CycleOps både direct drive trainers, traditionella cykeltrainers och rullar. Och givetvis även produkter kompatibla med Zwift.

CycleOps trainers finns i samma varianter som andra kända märken. Något som skiljer sig för deras klassiska trainers, där man sätter bakhjulet mot en rulle, är hur man ställer in dem.

CycleOps cykeltrainers står stabilt tack vare sina justerbara fötter.
CycleOps cykeltrainers står stabilt tack vare sina justerbara fötter.

Vi är nämligen vana vid att man, innan träningen, måste kontrollera trycket mot bakhjulet. Är det för hårt eller för löst? Då fungerar inte motståndet bra utan risken är stor att hjulet halkar.

Du måste då med handen, steg för steg, justera trycket tills det är bra. Och detta kan vara en mycket irriterande syssla om du snabbt vill upp på cykeln och träna.

Det gula reglaget gör kalibreringen lätt.
Det gula reglaget gör kalibreringen lätt.

Men där har CycleOps kommit med den perfekta lösningen; den utmärkande gula vridknappen. Denna fungerar som en momentnyckel, när trycket är tillräckligt går det inte att dra åt hårdare.

Det enda som du behöver tänka på är att däcket är pumpat till rätt lufttryck. Vridreglaget på CycleOps-trainern sköter resten.

CycleOps cykelfietstrainers har livslång garanti

En annan unik fördel med CycleOps trainers är att den livslånga garantin gäller på både ställningen och de roterande delarna. Och på alla elektroniska delar har du två års garanti.

Garantin gäller på alla CycleOps cykeltrainers. Med andra ord spelar det ingen roll om du köper en dyr direct drive-trainer eller en enkel trainer.

CycleOps Riser Block

Ett händigt tillbehör för CycleOps cykeltrainers är deras egna Riser Block. Detta framhjulsstöd fixerar ditt framhjul så att du sitter stabilt på cykeln när du monterat den på trainern.

Med Riser Block kan du simulera en stigning och framhjulet står även riktigt stabilt!
Med Riser Block kan du simulera en stigning och framhjulet står även riktigt stabilt!

Det unika med Riser Block är att du kan ställa in ditt framhjul på tre olika höjder. Du kan välja mellan 5,3 cm, 6,8 cm eller 7,9 cm.

Vill du ännu bättre simulera en stigning? Då kan du enkelt placera två CycleOps Riser Blocks ovanpå varandra.

CycleOps Smart fietstrainers

CycleOps smarta trainers fungerar redan med kända träningsprogram som  TrainerRoad, Kinomap, Rouvy, Sufferfest och naturligtvis Zwift.

Du kan en även använda en CycleOps-trainer som stand-alone. På detta vis kan du använda dem även i ditt garage bredvid ditt stridsflygplan.
Du kan en även använda en CycleOps-trainer som stand-alone. På detta vis kan du använda dem även i ditt garage bredvid ditt stridsflygplan.

Du kan använda Bluetooth för att koppla CycleOps med din läsplatta eller smartphone.

Vill du koppla den med din dator? Inga problem tack vare ANT+ FE-C (Fitness Equipment Control). Därmed kan du låta din trainer regleras genom en modern cykeldator som exempelvis Wahoo ELEMNT (Bolt), Garmin Edge 1030 eller Garmin Edge 820.

CycleOps Stand Alone cykeltrainers

CycleOps har Stand Alone-trainers som är lätta att använda med intuitiv manövrering med CycleOps vridknappen för snabb kalibration av trainern.

Träna inne. Perfekt för att hålla formen under blöta eller kalla vinterdagar.
Träna inne. Perfekt för att hålla formen under blöta eller kalla vinterdagar.

För dessa klassiska trainer gäller att ingen koppling är möjlig med din telefon, surfplatta eller dator. Det är dock möjligt att kombinera med exempelvis hastighetssensor eller effektmätare för att på det viset göra din Stand Alone-trainer till en smart.

Träna med CycleOps inne

Vill du du träna inne i vinter, eller vill du ha en bra cykeltrainer för att värma upp eller trampa ur? Då är en CycleOps-trainer onekligen värt dina pengar.

Kanske får du mer gjort inne än ute.
Kanske får du mer gjort inne än ute.

Inte bara installationen och manövreringen utan även den livslånga garantin på ramen är tungt vägande argument för CycleOps.

Vad tycker du om den här bloggartikeln?

Dela detta inlägg

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Relaterade inlägg

Cykelskor för friska, kalla och isiga vinterdagar på MTB och landsvägscykel [Köpguide]

13 December 2022

På vintern ställer du högre krav på dina cykelskor: nästan inget är mer irriterande än att cykla med kalla och våta ...

Cykeltrainers 2021-2022 – Vilken cykeltrainer passar mig? [Köpguide]

13 Oktober 2022

Ta en cykeltur med dina vänner medan du stannar hem? Eller tävla mot andra cyklister från ditt vardagsrum? Med en ...

Cykelbelysning köpguide 2022 - 2023 - Ljus för de mörka dagarna

27 September 2022

Cykelbelysning är kanske det enklaste och viktigaste sättet att cykla säkert ...