Deel dit bericht

CycleOps fietstrainers 2017 - 2018 - Welke CycleOps trainer moet jij hebben? [Koopgids]

20 Oktober 2017

CycleOps fietstrainers zijn al jaren de populairste trainers in de VS. En dat is natuurlijk niet voor niets. De kwaliteit is perfect en het gebruiksgemak is misschien zelfs beter dan je gewend bent van de gevestigde namen zoals Tacx en Wahoo. En net als die andere merken fietstrainers heeft CycleOps direct drive trainers en fietstrainers met rol. En uiteraard zijn ze ook geschikt om te gebruiken met Zwift.

CycleOps trainers zijn te krijgen in dezelfde varianten als de bekende merken. Iets waarmee ze zich onderscheiden bij de fietstrainers waar je achterwiel op een rol geplaatst wordt is het afstellen.

De CycleOps fietstrainers staan goed stabiel dankzij instelbare poten.
De CycleOps fietstrainers staan goed stabiel dankzij instelbare poten.

We zijn namelijk gewend dat we voor elke rit op de trainer eerst even de druk moeten controleren van jouw achterwiel op de remrol. Is die druk te hoog of te laag? Dan werkt de trainer niet goed en loop je kans op doorslippen.

Je moet dan met de hand - stap-voor-stap - de druk aanpassen totdat die goed is. En dat kan best een irritant klusje zijn als je even snel wilt trainen.

De gele clutch-knop maakt het kalibreren erg makkelijk.
De gele clutch-knop maakt het kalibreren erg makkelijk.

Maar daar hebben ze bij CycleOps de ideale oplossing voor gevonden; de opvallende gele clutch-knop. Deze werkt als een momentsleutel, als de juiste druk is bereikt, dan kan hij gewoon niet strakker en slipt hij door.

Het enige waar jij dus voor hoeft te zorgen is dat je achterband op het juiste aantal bar is opgepompt. De clutch-knop op je cycleOps fietstrainer doet de rest.

CycleOps fietstrainers hebben levenslange garantie

Een ander uniek pluspunt van de CycleOps trainers is dat je levenslange garantie krijgt op het frame en draaiende onderdelen. En op alle elektronica krijg je 2 jaar garantie.

Die garantie krijg je op alle fietstrainers van CycleOps. Dus het maakt niet uit of je kiest voor een direct drive trainer of een basic fietstrainer.

CycleOps Riser Block

Met het Riser Block kun je een stijging simuleren en je voorwiel staat ook nog eens erg stabiel!
Met het Riser Block kun je een stijging simuleren en je voorwiel staat ook nog eens erg stabiel!

Een handig accessoires voor fietstrainers van CycleOps is hun eigen Riser Block. Deze voorwielsteun fixeert je voorwiel zodat dat je stabiel op de fiets ziet wanneer deze gemonteerd is op een fietstrainer.

Het unieke aan het Riser Block is dat je je voorwiel op drie verschillende hoogtes kunt vastzetten. Je kunt kiezen tussen voor een verhoging van 5,3 cm, 6,8 cm of 7,9 cm.

Wil je nog beter een steile helling simuleren? Dan kun je gewoon twee CycleOps Riser Blocks op elkaar zetten.

CycleOps Smart fietstrainers

De Smart Fietstrainers van CycleOps werken met al de bekende trainingsprogramma’s zoals TrainerRoad, Kinomap, Rouvy, Sufferfest en natuurlijk Zwift.

Je kunt een CycleOps trainer ook als stand-alone gebruiken. Dan kun je hem dus ook in je garage, naast je straaljager, neerzetten en gebruiken.
Je kunt een CycleOps trainer ook als stand-alone gebruiken. Dan kun je hem dus ook in je garage, naast je straaljager, neerzetten en gebruiken.

De CycleOps Smart trainers kun je met Bluetooth verbinden met je tablet of smartphone.

Wil je hem verbinden met je computer? Ook geen probleem dankzij de ANT+ FE-C (Fitness Equipment control) verbinding. Daarmee kun je je fietstrainer zelfs aan laten sturen door een moderne fietscomputer zoals de Wahoo ELEMNT (Bolt) en de Garmin Edge 1030 of Garmin Edge 820.

CycleOps basic fietstrainer

De CycleOps basic trainers zijn gemakkelijk in het gebruik met de intuïtieve manier van opzetten en de gele CycleOps Clutch-knop voor snelle kalibratie van de trainer.

Binnen trainen. Ideaal om die natte en koude winter goed in vorm te blijven.
Binnen trainen. Ideaal om die natte en koude winter goed in vorm te blijven.

Voor de basic fietstrainers geldt dat er geen koppeling mogelijk is met telefoon, tablet of computer. Wel is het mogelijk om in combinatie met snelheidssensor of powermeter je basic CycleOps fietstrainer Smart te maken.

Met CycleOps de winter binnen trainen

Wil jij deze winter binnen door blijven fietsen of zoek je nog een goed fietstrainer voor warming-up of een cooling-down? Dan is een CycleOps trainer zeker het overwegen waard.

Binnen kun je misschien nog wel harder afzien dan buiten.
Binnen kun je misschien nog wel harder afzien dan buiten.

Niet alleen vanwege het gemak van installeren en bedienen, maar ook door de levenslange garantie op het frame en de bewegende delen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

Met het juiste Fizik zadel zit je altijd goed op je fiets [koopgids]

12 Januari 2024

Stap in de wereld van ongeëvenaard comfort en prestaties met Fizik, een toonaangevend fietsmerk dat mede bekend is om ...

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...