Dela

Trotsa kylan med rätta cykelbyxorna eller vinterbibtights

Det är vinter, och ena dagen är det ännu kallare än andra dagen. Bra cykelbyxor – som skyddar dig mot kyla, vind och regn, är i så fall mycket härlig och praktisk. Men det måste också se attraktivt ut, du vill ju ha en soignerad look på cykeln. Därför har vi ett brett utbud med vinterbibtights av olika märken. Men vad är skillnaderna mellan de olika bibtights? Stefanie har skrivit ner det viktigaste du måste tänka på.

Om du vill cykla på vintern måste du trotsa regn, snö, vind och kyla. Lyckligtvis kan du klä dig efter vädret, eftersom ingenting är bättre än att cykla utomhus!

Eftersom vädret i Sverige kan vara oförutsägbart, är det viktigt att vara väl förberedd. Man vet ju aldrig vad som kan hända. En vattenavstötande bibtight, eller kanske en komplett vattentät bibtight är ett smart val i så fall.

Vattenavvisande och vattentäta bibtights

Ta Sportful Fiandre Norain Bibtight. Denna är vattenavvisande och skyddar dig mot kylan, tack vare det termiska materialet. På knäna och ryggen finns det extra skydd i form av ett extra lager Norain.

vinter bibtights
Castelli har också bekväma bibtights.

Castelli Nanoflex Pro Bibtight skyddar dig mot första regnet ännu längre, tack vare Nanoflex materialet. På undersidan är den också försedd med eVent. Vid anklarna och fötterna kan du nämligen komma i kontakt met mycket vattenstänk, och eVent säkerställer att det inte tränger in i materialet.

På låren och baksidan har dessa bibtights fått ett extra lager Nanoflex. På så vis kan du njuta av din cykeltur i regnet ännu längre!

Vindtäta bibtights

I Sverige kan det finnas mycket vind vid kusten. Ju snabbare du cyklar, ju mer vinden kommer att påverka dig. Det kan vara en fördel (medvind) eller en nackdel (rakt emot dig), förstås. Vinden kan dessutom också leda till mycket kyla. För att skydda dig mot denna kyla kan du använda en vindjacka och/eller bibtights med vindskydd.

Sportful Tour 2 Wind är perfekta bibtights i dessa förhållanden. Sportful har utvecklat sitt eget flexibla softshell material som skyddar mot vinden. Materialet är fortfarande flexibelt så att det inte påverkar din rörelsefrihet.

Namnet av Craft Storm bibtights antyder redan något om dess verkan. Med dessa bibtights kan du vinna över stormvinden. Detta gäller kylan i alla fall, vinden måste du besegra själv förstås!

Tack vare Ventair X-Wind paneler på framsidan kommer du åtminstone inte vara kall i vinden.

Varma och isolerande bibtights

För att bli eller förbli varm behöver du varma och isolerande cykelbyxor. Alla cyklister är olika, den ena har kallt lätt och den andra har inte några problem med kylan. Lyckligtvis kan du klä dig efter vädret!

När det är kallt är det viktigt att använda olika lager av kläder, särskilt på överkroppen. Detta skapar en bra isolerande effekt. Bibtights med en borstad insidan är också mycket varma.

När vi tänker på ull, tänker vi på behagligt värme, oavsett om det är en tröja, strumpor eller bibtights. Det gäller också Dotout Race Wool. Den innehåller Merinoull, som funkar jättebra på vinterdagar. Dessutom har dessa bibtights inte bara hängslen, utan hela överkroppen är täckt. En tight och undertröja i ett, alltså. Allt för att säkerställa att du inte kommer kännas kallt denna vinter.

Thermoflex säkerställer värme och komfort. Vem vill inte ha det? Castelli Velocissimo 3 hjälper dig genom vintern.

Andande vinterbibtights för bra komfort

Med ansträngning kommer svett, det är så som det fungerar. Ena personen svettar kanske snabbare än den andra, och kan därför ha mycket fördel av andande kläder. Det förhindrar nämligen att dina kläder bli våta på grund av svetten och blir du kallt.

Ta Sportful R&D bibtight. Dessa bibtights består av tre olika material. Thermodrytex Double, fleece som består av tre lager med polyester. Thermodrytex PL material på låren och knäna. Och till sist Thermodrytex Plus på ryggpanelerna som erbjuder mer flexibilitet.

Denna kombination säkerställer att svetten kommer att transporteras till utsidan, så att du förblir varm och torr!

Sportful R&D Bibtight
Sportful R&D Bibtight.

Castelli Sorpasso bibtights har en ryggpanel i mesh som är kopplad till hängslena. Denna säkerställer ännu mer komfort och säkerställer att du inte får en våt och kall rygg. Castellis bästa vinterbibtights någonsin kommer säkert hjälpa dig genom vintern.

Låt dig inte överraska och förbered dig väl. Detta kommer inte bara att främja dina prestationer, utan kommer också göra varje resa ännu roligare! Oavsett typen av vädret du möter, du kommer att komma igenom vintern!

Dela
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Jag är en fanatisk idrottare och inte bara på cykeln. Jag tycker om att köra mycket, och inte i lugn och ro. Med min gamla landsvägscykel tillbringar jag många sommardagar. Men egentligen är jag mer en ''hipp'' cyklist. Så länge det ser fint ut. På vintern cyklar jag i spinningklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed