Dela

Castellis cykelkläder för kommande säsongen

Den röda loggan med vita skorpionen har sedan lång tid varit oseparerbar från de stora tävlingarna. Men även vi och våra kunder har även kunnat avnjuta den höga kvaliteten och goda passform som Castelli faktiskt levererat år efter år. Denna säsong är det Team Sky som valt Castellis cykelkläder. Hos Mantel hittar du denna vår ett antal klädesplagg som kommer direkt ur proffsklungan.

Förra vintern kunde vi njuta av Castellis vinterkollektion. Nu när dagarna äntligen blir längre igen lyfter vi blicken istället mot Castellis vår- och sommarkollektion 2017.

Castelli cykelkläder

Castelli Premio Cykelbyxa

Castelli Premio är en cykelbyxa med hängslen och är speciellt utvecklat för att understödja komfort. Castelli har ordnat detta på ett antal vis.

För det första har de haft som mål att använda så lite sömmar som möjligt över cykelbyxans översida. Utan sömmar kan en byxa inte skava.

Castelli cykelkläder

Härnäst har vi runt midjan ett kompressionsband för att ge stöd åt ryggen. Detta är den anatomiska platsen som ofta är upphov till klagomål över smärta under långa lopp och träningspass.

Progetto X2 är en söm vi tidigare såg i Endurance X2-byxan som även var utvecklad för långa distanser. Mellan hängslena hittar vi ett tunnt meshtyg över ryggen som ventileras och transporterar bort fukt.

Castelli cykelkläder

Vi har dessa cykelbyxor i färgkombinationen svarta med röda hängslen. Från tidigare byxor är det känt att den röda färgen efter ett antal tvättar blev svagare.

Men i skrivande stund har den nya versionen i alla fall behållit färgen bra.

Castelli Forza Pro Cykeltröja

De Forza Pro är en tröja för kunden som vill följa utvecklingen som sker inom cykelsporten. Castelli förstod tidigt att de med Forza Pro hade tagit fram en väldigt bra cykeltröja.

Tröjan har de bästa ventilerande egenskaperna i hela Castellis kollektion. Denna säsong har de tillverkat en komfortabel variant med en tight race-fit.

 

Castelli Forza Pro väger endast 112 gram och har i övrigt samma ventilerande egenskaper som Superleggera men mer inriktad på komfort.

Utöver detta är Forza Pro tillverkad av vattenavvisande Stado Nano-material. Patenterade VisIon-dragkedja ligger bakom en tygbit och skaver därmed inte om du cyklar utan undertröja.

På en av de tre ryggfickorna finns en extra blixtlåsförsedd ficka med reflexremsa.

Castelli Idro Regnjacka

Förra året hade vi användning för denna Idro-jackan alltför ofta. Dessvärre hade vi den otroligt lätta (123 gram) regnjackan bara i en liten upplaga i vårt sortiment.

Nu tar vi in den nya versionen, i år igen. Idro kännetecknar sig med en vattentät dragkedja, tejpade sömmar och anatomisk skurning.

Castelli cykelkläder

Passformen ser till att den inte fladdrar i vinden. För denna säsong är Gore Tex Active-membranet ny i jackan och möjliggör att jackan är fullständigt vattentät, men även kompakt nog att få plats i din ryggficka.

Designen är minimalistisk. Ingenstans är det en sömn eller ett veck för mycket. Vattentäta YKK Vislon-dragkedjan över ryggfickan gör att du lätt kan komma åt det du har förvarat där.

Castelli cykelkläder

Detta gör Idro Jacket Till en väldigt användbar och pålitlig regnjacka.

Castelli Climber’s 2.0 Tröja

Namnet säger allt: en cykeltröja för varma dagar i bergen. För Castellis utvecklingsteam var två saker centrala när Climber’s 2.0 skulle produceras: lätt vikt och effektiv värmereglering.

Castelli cykelkläder

Climber’s 2.0 passar naturligtvis även för varma sommardagar inrikes. Den supertunna meshen håller i princip inte kvar någon fukt alls.

Denna egenskap fungerar i praktiken även under kallare eller blötare omständigheter. Använd Climber’s 2.0 som ett underställ och din överkropp förblir torr och kyls därmed inte ner lika lätt.

Castelli cykelkläder

Utöver herrmodellen finns även en vacker damversion med kvinnlig passform. Denna tröja har exakt samma egenskaper och tighta design som herrversionen.

 

Dela
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Jag är en fanatisk idrottare och inte bara på cykeln. Jag tycker om att köra mycket, och inte i lugn och ro. Med min gamla landsvägscykel tillbringar jag många sommardagar. Men egentligen är jag mer en ''hipp'' cyklist. Så länge det ser fint ut. På vintern cyklar jag i spinningklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


1 Maj 2020 2106

Skoklossar… vilka ska du nu välja? När du köper nya pedaler ingår standard några skoklossar. Till exempel ingår det röda …

24 April 2020 898

Oakley har varit integrerade i cykelvärlden i flera år nu. Eftersom de är innovativa och arbetar med de bästa materialen …

27 Mars 2020 949

I början av december 2016 publicerades den åttonde Mantel magazine. Du fick den med din online-beställning. I denna magazine kunde …

Most viewed