Deel dit bericht

Castelli fietskleding voor het nieuwe seizoen

15 Maart 2017

Het rode logo met de witte schorpioen is al lange tijd niet weg te denken uit het peloton. Wij en onze klanten kunnen ook al jaren genieten van de hoogwaardige techniek en fijne pasvorm die Castelli ieder jaar in zijn fietskleding weet te verwerken. Dit seizoen rijd Team Sky met Castelli fietskleding. Bij Mantel vind je dit voorjaar een aantal kledingstukken die rechtstreeks uit het profpeloton komen.

Afgelopen winter hebben we kunnen genieten van de wintercollectie van Castelli. Nu de dagen eindelijk wat langer worden, kijken we vooruit naar de Castelli fietskleding collectie voor het voorjaar en de zomer van 2017.

Castelli fietskleding

Castelli Premio Bibshort

De Castelli Premio is een bibshort die specifiek is ontwikkeld voor ondersteuning en comfort. Castelli heeft dat op een aantal manieren voor elkaar gekregen.

Ten eerste hebben ze als doel gesteld om zo min als mogelijk naden te maken in het oppervlak van de bibshort. Zonder naden kan een broek ook niet schuren.

Castelli fietskleding

Daarnaast vind je rond de taille een compressie band ter ondersteuning van de rug. Dit is de plek van het lichaam waar kleine pijntjes in de loop van een dag koersen kunnen veranderen in een serieuze blessure.

De Progretto X2 zeem zagen we al eerder in de Endurance X2 broeken die ook ontwikkeld zijn voor de lange afstanden. Tussen de bretels op de rug vind je een mesh stof die je rug goed ventileert en transpiratievocht afvoert.

Castelli fietskleding

We hebben deze bibshort in de kleuren combinatie zwart met rode bretels. Van vorige broeken is bekend dat deze rode bretels na een aantal wasbeurten wat valer worden.

Op moment van schrijven zijn ze echter nog niet van kleur veranderd.

Castelli Forza Pro jersey

De Forza Pro jersey is een goed voorbeeld van hoe ontwikkelingen in de racerij beschikbaar worden voor de consument. Castelli had snel door dat ze met de Forza Pro Jersey een zeer goed wielershirt in huis hadden.

Het shirt heeft de beste ventilatie eigenschappen van de hele Castelli collectie. Dit seizoen hebben ze een comfortabele variant van de strakke race fit gemaakt.

 

page?image_id=4456

De Castelli Forza Pro weegt slechts 112 gram en heeft voor de rest dus dezelfde ventilerende eigenschappen als de Supperleggera, maar met fit die meer gericht is op comfort.

Verder is de Forza Pro gemaakt van waterafstotend Stado Nano materiaal. De gepatenteerde Vislon rits heeft een flap achter de rits. Schuurt dus niet wanneer je het bloot op de huid draagt.

Op de drie achterzakken vind je een klein zakje met rits en reflecterende strips.

Castelli Idro Jacket

Afgelopen najaar hebben we vaak genoeg gebruik gemaakt van de Idro jacket. We hadden dit ontzettend lichte (123 gram) regenjasje in kleine oplage in het assortiment.

We gaan het vernieuwde Idro jacket dit voorjaar weer voeren. De Idro kenmerkt zich met een waterdichte rits, getapete naden en anatomische snit.

Castelli fietskleding

De pasvorm is zo gemaakt, dat het niet wappert in de wind. Voor dit seizoen is het Gore Tex Active membraam nieuw in de jas verwerkt waarmee deze jas naast dat hij volledig waterdicht is, ook compact kan worden opgevouwen in je achterzak.

De afwerking is minimalistisch te noemen. Nergens kom je een naad of vouw teveel tegen. De waterdichte YKK Vislon rits op de rug zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij de achterzakken van je wielershirt kan.

Castelli fietskleding

Dat maakt de Idro Jacket tot een zeer nuttig en betrouwbaar regenjasje.

Castelli Climber's 2.0 Jersey

De naam zegt het al: een wielershirt om op warme dagen bergop te fietsen. Bij de ontwikkeling van de Castelli Climber's jersey stonden twee zaken centraal: licht van gewicht en snel warmte afvoeren.

Castelli fietskleding

De Climber jersey is natuurlijk ook geschikt voor hete zomerdagen. Het flinterdunne mesh houdt bijna geen vocht tegen.

Deze eigenschap blijkt in de praktijk ook te werken in koude of regenachtige omstandigheden. Draag de Climber's jersey als onderlaag en je bovenlichaam blijft droog en koelt daardoor niet snel af.

Castelli fietskleding

Naast de herenversie is er ook een prachtige Climber's jersey met vrouwelijke pasvorm. Deze jersey heeft exact dezelfde eigenschappen en het strakke mooie design als de herenversie.

 

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...