Dela

Shop the Look Alé – Snygg Italiensk Design

Varje månad ställer våra klädspecialister samman en snygg och matchande klädkombination. Ett händigt sätt för dig att lätt och snabbt kunna hitta en ny outfit för din mountainbike eller racer. Denna månad är det från Look Alé – ett set speciellt för damer. Det är ett märke som är nytt för Mantel, med fina, starka färger. Något man gärna har på sig när man sätter sig i sadeln!

Alé är ett italienskt märke som gör cykelkläder i bjärta färger och en intensiv look. Detta kommer sig av att märket syns tydligt på kläderna.
Men det gör inte kläderna mindre snygga. Tvärtom, det är just det som gör märket speciellt. Det är återigen inne att verkligen synas på cykeln. Något du garanterat gör med Alé.

Alé är levande kreativitet

Som Alé själva säger… “det är inte bara kläder, det är kreativitet som lever och andas”. Färger är deras USP. Din livsstil kan ses på vägen från långt håll.

Alé har ett mål; att nå ut till alla som älskar cykel. Att möta allas behov. För att förstå vad de menar måste du själv prova. En sak är sak är säker; du får en färginjektion och ökad cykellust!

Shop the Look – Alé cykeltröja

Ta den här cykeltröjan Riviere från Alé. Det är inte ovanligt att damer är less på rosa kläder. Personligen tycker jag om rosa, men jag vill inte se ut som en polkagris på cykeln för den sakens skull.

Men den mörkblåa grunden i kombination med rosa detaljer ser riktigt tuff ut.

Du kan snyggt kombinera Rievera-tröjan med ett par Bermuda cykelbyxor. Här går de mörkblåa och rosa färgerna igen. På det viset får du ett komplett och enhetligt kit. Cykelbyxorna är utformade för långa cykelturer.

De är riktigt sköna och användes därför av både proffs och amatörer över hela världen. Varma sommardagar? Inga problem, det tunna materialet i hög kvalitet gör att du inte känner dig överhettad.

Ingen look utan hjälm!

Att cykla utan hjälm är dumt. Risken för vurpa är inte obetydlig och i höga hastigheter ökar både risken och konsekvenserna av ett fall.
Ur säkerhetssynpunkt bör du alltid ha en hjälm på ditt huvud när du cyklar. Helst en hjälm som även matchar din outfit.

För denna del av Shop the Look passar DotOut Targa perfekt. Hjälmen finns i två färger, vitt och svart. Vi föredrar den vita versionen. Precis som glasögonen och skorna vi strax ska se ut.

A match made in heaven. DotOut Targa är en lätt hjälm, vilket alltid är ett plus. Vidare har den god ventilation vilket är viktigt för varma sommardagar.

Stilfullt skydd mot solen

Vad gör man om solen skiner? Man tar på sig solglasögon såklart. Och vilka är solglasögonen bland solglasögon? Oakley såklart. Med ett par Oakley på näsan så förstår man varför, och de vita bågarna passar perfekt till hjälmen.

Prizms Baseball-lins passar perfekt till kläderna. Bågarna är en mindre modell som passar damer med ett smalare huvud. Naturligtvis passar även herrar med ett smalare huvud dem bra. Oakley Radar EV XS Path Prizm ger en bra syn på cykeln, som med alla Oakley-brillor.

Retroskor med snörning

Nu är outfiten nästan fullständig, så när som på skorna. Inte heller det en oviktig detalj. De tar oss tillbaka till tiden då man knöt sina cykelskor. Den gamla goda tiden är inne igen med dessa Mavic Echappée.

De ger en stifull touch till din outfit. Energy Comp sula och Ortholite innersula ger bra stöd och dämpar vibrationer när du cyklar. Cyklar du även i skymning och mörker? Tack vare de reflekterande detaljerna på skorna syns du bättre.

Snygga strumpor – den avslutande touchen

Nu har du egentligen allt du behöver för att ge dig iväg på cykeln. Men strumpor och handskar vill du nog också ha. Strumpor är nödvändigt, och för vissa även handskar.

För att matcha med skor, hjälm och glasögon har vi valt GripGrabs Easy Rider-handskar. De är superkomfortabla med sin DoctorGel.

Strumpor absorberar svetten från dina fötter, och transporterar det vidare så att dina fötter förblir så fräscha som möjligt. Detta gäller även för att förebygga kalla fötter. Fryser dina fötter är det bara en tidsfråga innan hela du fryser.

Som tur är har Alé snygga och matchande strumpor i fantastiska, starka färger. Matcha med Reflex 10-strumporna i rosa för en optimal kombination med din outfit.

Håll koll på din träning

För de prestationsinriktade cyklisterna är det trevligt att kunna ha en matchande träningsklocka. Polar M400 HR har flera olika träningsfunktioner för att hålla koll på, och förbättra din prestation.
Denna klocka är inte bara till för när du tränar. Återhämtning är också superviktigt och det hjälper den dig också med. Ta dig själv till en ny nivå!

Redo för detta Shop the Look Alé cykelkit? Vi är, våra klockor frågar när vi är redo att köra. Let’s go!

Dela
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Jag är en fanatisk idrottare och inte bara på cykeln. Jag tycker om att köra mycket, och inte i lugn och ro. Med min gamla landsvägscykel tillbringar jag många sommardagar. Men egentligen är jag mer en ''hipp'' cyklist. Så länge det ser fint ut. På vintern cyklar jag i spinningklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


1 Maj 2020 2132

Skoklossar… vilka ska du nu välja? När du köper nya pedaler ingår standard några skoklossar. Till exempel ingår det röda …

24 April 2020 910

Oakley har varit integrerade i cykelvärlden i flera år nu. Eftersom de är innovativa och arbetar med de bästa materialen …

27 Mars 2020 959

I början av december 2016 publicerades den åttonde Mantel magazine. Du fick den med din online-beställning. I denna magazine kunde …

Most viewed