Dela

Bästa komponentgruppen för racer? Jämförelse av bästa landsvägsgrupperna [Recension]

Utvecklingen av landsvägsgrupperna har de senaste åren gått fort fram. Trådlös växling är nästan normen, i alla fall för toppgrupperna. Även att växlingen blir hydraulisk precis om bromsarna. De tre stormakterna Sram, Shimano och Campagnolo får mer och mer konkurrens. FSA och Rotor flåsar dem i nacken. Kees har testat alla high end-grupper från dessa fem toppmärken i denna ultimata grupp-jämförelse. Fem grupper, fem dagar och fem omdömen…

De fem testade grupperna är high end-versionerna från de ovanstående fem tillverkarna för grupper för landsvägscyklar. SRAM eTap, Campagnolo Super Record och Shimano Dura Ace Di2 är kända namn för de flesta entusiasterna.

De nya namnen är FSA WE och Rotor Uno. För både märken är det den första gången som kompletta grupper är tillverkade för racer. Rotor har tagit ut svängarna ordentligt och gjort ett helhydrauliskt gruppset!

Bästa landsvägsgruppen – jämförelse

Rotor Uno – Ett hydrauliskt äventyr
FSA WE – Den andra nykomlingen
Campagnolo Super Record – Kolfiber först och främst
SRAM eTap – Växla med två reglage samtidigt
Shimano Dura Ace Di2 – Ultimat användarvänlig

Rotor Uno – Ett hydrauliskt äventyr

Rotor blandar sig med Uno-gruppen i en nichad marknad och förväntingarna är höga! Redan vid utannonsering var jag ett fan: vackra cnc-fräsningar, hydrauliska växlar och förbluffande låg vikt.

Första intrycket av Rotors Uno-grupp är gott. Vackert fräst utseende.
Första intrycket av Rotors Uno-grupp är gott. Vackert fräst utseende

Sedan de första bilderna har tiden gått snabbt. Och första fysiska mötet med gruppen gav mig en god känsla för den. Ett halvår senare har jag äntligen fått möjligheten att testa gruppen. Jag blev inte besviken.

De kända Rotor Q Rings är kronan på verket.
De kända Rotor Q Rings är kronan på verket.

Cervelo R3 Disc med Rotor Uno-gruppen monterad är vidare utrustad med Enve-hjul och delar. Rotor 2inpower är här grädde på moset. Denna racer är verkligen ögongodis, men vi ska koncentrera oss på själva gruppen. Påfallande är den tunna hydraliska ledningen och skivbromsarna från Magura.

Bar å åk

En vacker tur över holländska backar stod att vänta. När jag cyklde iväg märkte jag genaste den smidiga växlingen. De ger en mekanisk känsla. På ett positivt sätt. Jag saknar ibland feedbacken när jag har elektriska växlar. Men dessa ger ett tydligt svar.

Riktigt häftig look på Rotor Unos framväxel.
Riktigt häftig look på Rotor Unos framväxel.

Växlingen är nästan densamma som SRAM Double Tap: När jag vill peta in en större växel trycker jag in knappen hela vägen och när jag vill ha en mindre trycker jag bara in litet. De första kilometerna växlade jag upp och ner en del. Växlingen skedde väldigt konsekvent!

Ställa in bakväxeln var buslätt.
Ställa in bakväxeln var buslätt.

Man kan ställa in hur många steg man kan växla per tryck. Detta görs på bakväxeln eftersom det är där mekanismen sitter. Reglagen styr enbart med hjälp av olja. Bakväxeln vandrar lätt över kassetten. Framväxeln går något tyngre. Men det är inte ett problem, utan det fungerar fint.

Växla under belastning

När jag kommit till första backen kan jag prova att växla under tung belastning. Även detta går smidigt och den lätt cykeln flyger upp för backen. Testcykeln som jag använt är utrustad med en Shimano Dura Ace-kassett.

Cykelkedjan från KMC löper rakt. Jag anser att kassetten från Rotor för mer oväsen. Och även vikten skiljer ett hack.

Rotor Unos skivbromsar fungerar perfekt.
Rotor Unos skivbromsar fungerar perfekt.

Väl över krönet gav skivbromsarna en trygg känsla i utförslöpan. De bromsade inte alldeles för hårt. Jag har turen att jag har ett antal fina utförslöpor på mina träningsvägar och jag körde utför dem så fort jag kunde. Inget annat än pris och ros över bromsarna. Bromskraften finns där när du behöver den, men när du inte behöver nita är det lätt att dosera bromskraften.

Justerbar ergonomi för reglagen

Handtagens ergonomi passar mig bra. Det hydrauliska systemet ger stort utrymme för att ändra formen på handtaget. I framtiden kommer det att komma flera olika utfyllnadsdelar för att anpassa till handen.

Reglagens ergonomi fungerade fint, men i framtiden kommer tillsatser att komma.
Reglagens ergonomi fungerade fint, men i framtiden kommer tillsatser att komma.

Jag tror att denna grupp kommer till sin fulla rätt på en cykel med en modern look. Det passar inte så bra på en klassisk racer, men på denna tekniska Cervelo sitter den perfekt! Nu satt den på en R3D men jag ser den hellre på en S3D som har en mer racig geometri.

FSA WE – Den andra nykomligen

Som andra grupp har vi ännu en debutant – FSA WE. Jag tror på kärlek i första ögonkastet. Ibland, i alla fall. När jag fick se FSA WE var det ett sådant tillfälle.

FSA WE har en riktigt snabb look
FSA WE har en riktigt snabb look.

Efter en träning hade jag äntligen fått lära känna FSA WE-gruppen. Men redan när jag fick se gruppen monterad på testcykeln var jag såld. Vilken skönhet! Jag hade egentligen bestämt mig redan efter 1 meter. Men OK, jag ska försöka vara objektiv ändå.

Äntligen en komplett FSA-grupp

FSA har länge flirtat med fler komponenter innan den kompletta gruppen släpptes. Bromsen och kedjan finns redan tillgänglig och vevpartier är vad FSA har gjort sig ett namn via.

Vevpartiet är, precis som vi är vana vid från FSA, en skönhet.
Vevpartiet är, precis som vi är vana vid från FSA, en skönhet.

Med FSA WE-gruppen entrar de en marknad som under år dominerats av Shimano, Campagnolo och SRAM. Men FSA gör en stark debut. Den semi-trådlösa gruppen utmärker sig genom ett antal unika punkter som jag tycker mycket om.

FSA WE har en mycket fin ergonomi.
FSA WE har en mycket fin ergonomi.

När du sitter på sadeln och manövrerar reglagen är ergonomin riktigt fin. De ligger fint i handen och växelknapparna ligger bra placerade. Bromsarna nyper bra, inget att klaga på.

Fördelar från SRAM och Shimano i en

Det som gör denna grupp så speciell är reglagen kommunicerar med framväxeln trådlöst. Batteriet och växlarna är dock försedda med kablar. Egentligen kombinerar de fördelarna med SRAM med fördelarna från Shimano.

Inga kablar och således ges framväxeln en clean look.
Inga kablar och således ges framväxeln en clean look.

På framsidan är allt helt avskalat och man ser inget kablage. På baksidan där kabeln kan ses, om än diskret, finns det kraftfulla batteriet som driver växeln. Och att det är ett kraftfullt batteri märks när du växlar.

På grund av placeringen av motorn i bakväxeln ser det fortsatt snyggt och vackert ut.
På grund av placeringen av motorn i bakväxeln ser det fortsatt snyggt och vackert ut.

FSA WE:s bakväxel fungerar egentligen helt annorlunda än sina konkurrenters. Motorn är centralt placerad och driver två kugghjul. På grund av detta ges den en väldigt diskret look.

Gruppset med snygg look

Den gruppen som du ser på fotot är dock inte den slutgiltiga designen. Det titanium-färgade lagret ska bytas ut mot en ljusgrå nyans och en röda nyans ska adderas. Gruppen ser riktigt modern ut.

Själva bromsarna ser vackra ut och är inte inkräktande i storlek.
Själva bromsarna ser vackra ut och är inte inkräktande i storlek.

Inte för modern och det enda som jag tycker är för stor är framväxeln. Den sitter nämligen även gruppens hjärna i. Det är alltså här som kommunikationen sker.

Cykel som vi monterat FSA WE på var även den ögongodis.
Cykel som vi monterat FSA WE på var även den ögongodis.

Möjligheterna med gruppen är oändliga. Från växlingshastighet, antal steg per knapptryck, till vilken växel som styrs av vilket reglage. Även vilken information som du ser i appen kan du ställa in i framtiden. Men när jag provade gruppen var detta ännu inte möjligt.

Farväl, italienska skönhet!

Som du kanske märker blev jag något betuttad i själva cykeln. Hade jag fått köra någrra gånger till på den så hade jag nog döpt den till ett vackert kvinnonamn och inte C60. Det låter inte så vackert.

En titt på den deffade bakväxeln.
En titt på den deffade bakväxeln.

Men FSA WE-cykeln behövde skickas tillbaka och jag var tvungen att ta adjö från min nya kärlek. Jag kommer att leva länge på tiden vi hade tillsammans. Får se om nästa italienska fungerar som substitut.

Campagnolo Super Records EPS – Kolfiber först och främst!

Campagnolo har redan elektroniska komponenter på marknaden och när jag fått testa Super Record EPS tycker jag mer om Campa än förr.

De minsta muttrarna är superstarka och superlätta aluminiummuttrar.
De minsta muttrarna är superstarka och superlätta aluminiummuttrar.

Om du tittar på gruppen ser du att implementerandet av speciella material och tekniker. Överallt ser du kolfiber. Där andra tillverkare väljer att använda ett billigare – men mer lätthanterliga – tekniker, använder Campagnolo sig av kolfiber även för de minsta delarna. Bultarna är vidare alla tillverkade i titanium, vilket inte heller är helt billigt.

Lätt att behärska

Under turen märkte jag hur lätt det var att lära sig behärska denna grupp. Naturligtvis kan man förvänta sig det för den här sortens pengar, men det känns verkligen som att precis allt är optimiserat.

Framväxeln är en skönhet.
Framväxeln är en skönhet.

Kedjan löper ljudlöst. Om du har en vinklad kedjelinje korrigeras framväxeln av sig själv. Växlingen löper snabbt och lätt och gör precis vad man förväntar. Även ergonomin på handtagen är fantastisk.

Ergonomin var riktigt bra med Campagnolo Super Record.
Ergonomin var riktigt bra med Campagnolo Super Record.

Vips så var hela teståket klart. Uppför kändes allt härligt lätt och utför visade bromsarna upp ett imponerande register.

Campagnolo ger vad man förväntar sig

Jag tror att den största fördelen med detta gruppset är den lätta hanteringen. Du behöver inte tänka när och hur du ska växla. Har man provat denna grupp känns allt annat som ett steg ner. Undermedveten topprestanda!

Kopplingsdosan sitter snyggt under styrstammen.
Kopplingsdosan sitter snyggt under styrstammen.

Det kostar, men smakar därefter! Detta är resultatet av ett alla år från ett toppmärke. Det ser vackert ut, känns perfekt och fungerar perfekt.

Reglagen på insidan tar alltid lite tid föt icke-Campagnolo-användare att vänja sig vid.
Reglagen på insidan tar alltid lite tid föt icke-Campagnolo-användare att vänja sig vid.

Men något saknades och det var känslan. Jag måste säga att denna grupp kändes fantasilös. Av alla de fem som jag provat var detta den mest konservativa gruppen.

Oavsett hur läcker den gruppen är för ögat, var känslan en aning trist enligt Kees...
Oavsett hur läcker den gruppen är för ögat, var känslan en aning trist enligt Kees…

Det verkar som att Campagnolo framför allt är upptagna med att fokusera på det yttre och det är egentligen inget som är överdrivet spännande med gruppen. Nåja, det finns inga egentliga klagomål med gruppen, den fungerar förbluffande bra, men det finns inget som är revolutionerande eller nytänkande med den.

SRAM Red eTap – Växla med två reglage samtidigt

Den fjärde gruppen i mitt test är SRAM Red eTap. Med denna grupp har Sram släppt in räven i hönshuset. Tekniken är väldigt framtida och specifikationerna är förbluffande.

Futuristisk teknik och bra prestanda. SRAM eTap Red blir svår för konkurrenterna att slåss mot.
Futuristisk teknik och bra prestanda. SRAM eTap Red blir svår för konkurrenterna att slåss mot.

SRAM har med denna grupp satt en ny standard för konkurrenterna att rätta sig efter.

Inga sladdar vid framväxeln.
Inga sladdar vid framväxeln.

Medans jag cyklar med denna toppgrupp från SRAM slås jag av ett par saker. Dels är avlägsnandet av sladdar eller vajrar något som gör cykeln väldigt vacker. Vidare ger knappen mycket feedback och är riktigt lätt att manöverera. Och, om jag ska vara kristisk: växlingen går en aning trögt.

Även framväxeln fungerar komplett sladdlöst.
Även framväxeln fungerar komplett sladdlöst.

När jag kommit igång märker jag att det tar lite tid att vänja sig. Bakväxeln manövrerar man nämligen med båda växlarna. Med höger växlar du bakväxeln tyngre och med vänster lättare.

Framväxeln manövrerar du genom att växla med båda växlar samtidigt. Genom att hålla in båda så växlar den upp eller ner beroende på utgångsläge.

Det tog lite tid att ställa om sig, men efter lite tid var det överstökat.
Det tog lite tid att ställa om sig, men efter lite tid var det överstökat.

Efter en längre tid känns det tryggt och skönt. Men när man precis satt sig på cykeln och inte inte hunnit öva är det lätt att det blir fel ibland. Jag kom själv fån en cykel med Shimano-komponenter och då tog det en del tid.

På det stora hela ser det riktigt snyggt ut på testcykeln.
På det stora hela ser det riktigt snyggt ut på testcykeln.

Sram eTap-gruppen är monterad på en kolfiberram med FFWD-hjul och Zipp-delar. Med dessa hjul har jag tidigare cyklar och det gör det lättare att vara objektiv i testet.

Bra ergonomi

Först och främst måste jag ge beröm för handtagen. Ergonomin passar mig riktigt bra och jag tror att de som har mindre händer upplever ännu mer komfort. Som referens är mina handskar i storlek L (10).

Även SRAM eTap Red var ergonomsikt perfekt och gjorde att jag lätt kunde bromsa.
Även SRAM eTap Red var ergonomsikt perfekt och gjorde att jag lätt kunde bromsa.

Att bromsa är superlätt både uppe på hoodsen som i bocken. Doseringen är prima och bromsarna tar bra.

Växelknapparna ger bra feedback. Man känner alltså när man växlar. Ytan är även tillräckligt stor och gör att man kan växla rätt både med och utan handskar i bägge handpositioner.

Den urgröpta kassetten och kolfiberhjulen skapar lite extra sång.
Den urgröpta kassetten och kolfiberhjulen skapar lite extra sång.

Gruppen är riktigt tyst när du inte växlar. Men kombinationen av en urgröpt/ihålig kassett med de höga kolfiberhjulen gör att det sjunger ordentligt om dem när man växlar.

Långsamma växlar

Växlingen är direkt och slår aldrig fel. Såväl upp som ner går den smidigt. MEN själv växlingen går inte snabbt. Om du växlar flera steg i ett knapptryck sker det en fördröjning både fram och bak.

Växlingen sker långsammare än Kees vill.
Växlingen sker långsammare än Kees vill.

På landsvägsracern är jag van vid att göra följande: Om man växlar stora skivan fram, växlar man även två kransar lättare därback. Men med SRAM eTap använder jag först båda reglagen för att växla till stora fram och därefter det vänstra reglaget för att växla ner två steg. Detta tar längre tid med denna grupp än de andra grupperna, men det är inte oöverkomligt.

Som fantast drömmer jag gärna om fina komponenter och kombineringsmöjligheterna. Dessa grupper kommer Denna grupp kommer bäst till pass på en lätt bergscykel. Jag tror att Trek Émonda SLR 10 kan vara det bästa exemplet. Det handlar alltid om eftergifter för att uppnå en riktigt låg vikt och i slutändan väljer jag ändå den trögare växlingen i så fall.

Shimano Dura Ace Di2 – Ultimat användarvänlighet

Shimano var den sisa gruppen som jag testade av high-end-grupperna. De har redan sedan en lång tid använt sig av elväxlar. Den tredje generationen är nu ute och har fått namnet Shimano Dura Ace R9150 för fälgbromsar och R9170 för skivbromsar. Möjligheterna att kostumisera gruppen och användarvänligheten har stått högt i prioritet för denna generation.

Jag har provat fälgremsversionen och denna cykel var utrustad med ett antal nya egenskaper. Först och främst ser cykeln super-clean ut! Det löper bara en kabel från styret till ramen och det sitter inte längre någon kopplingsdosa under styret.

Felfri precision

Shimano har redan en fantastisk grupp och denna är ännu bättre. Jag märker direkt att allt fungerar felfritt. Växlingen går helsmidigt, ergonomin i handtagen är super och cykel går som en en dröm. Allt funkar!

Gruppen har utöver detta en modern look framför allt på grund av att mer är integrerat. Första kontakten sker med reglagen. De känns något i det minsta laget, men det kan ha att göra med att jag blev van vid SRAM Red eTap och Campagnolo Record EPS.

Knapparna fungerar fantastiskt, men de är riktigt små. Jag träffade fel knapp ett par gånger. Det kan vara en vanesak. Att bromsa är fantastiskt! Doseringen och bromskraften saknar motstycke. Det ger hög tillförlitlighet för utförslöporna.

Kopplingsdosan i styret

Ny är dosan i styret. Du sätter dem som styrändspluggar och förbinder dem med reglagen med hjälp av en y-formad sladd. Från dosan går det en sladd till ramen och där sitter en nyhet: D-Fly-kopplingen.

Med D-Fly kan du koppla gruppen via Bluetooth till din surfplatta, smartphone eller PC. På det viset kan du ställa in alla detaljer för gruppen.

Vevarmarna, bromsarna och växlarna ser demsamma ut. På denna moderna cykel ser de riktigt läckra ut. Efter fem mil i kuperad terräng vet jag att denna grupp kommer få många vänner. Som sagt: allt funkar!

Justera från surfplatta

Tillbaka på kontoret tog jag fram min surfplatta. Kopplingen med E-Tube-mjukvaran från Shimano var snabbt överstökad och justeringen kan börja. Först kontrollerade jag om det fanns några uppdateringar för växlarna eller batteriet. Allt måste såklart vara up-to-date för att fungera optimalt.

Jag kunde snabbt se att möjligheterna var ändlösa. Växelsteg, hastighet och själva funktionen för varje knapp kan man justera. Naturligtvis är det inte något som alla cyklister pysslar med. Standardinställningarna är bra och kanske var en personlig inställning att låta växlingen ske ännu snabbare.

Sammanfattningsvis kan jag säga att allt fungerar bra och tveklöst kommer det bli en storsäljare. Och vad mig beträffar finns bara en nackdel. Denna grupp kommer att ses på enormt många cyklar.

Det spelar mindre roll för mig. Jag tycker inte att det spelar någon roll och denna grupp utför verkligen jobbet och ger bra med feedback. Den nyaste generationen Dura Ace Di2 är riktigt smooth.

Jämförelse bästa landsvägsgruppen – sammanfattning

Varje high end-grupp betedde sig som en äkta high end-grupp. Växlingen gick supersmidigt för alla grupper som man kunde förväntat sig. Dessa grupper skiljer sig från varandra och alla har sina egna för- och nackdelar, vilket gör det extra svårt att välja.

Campagnolo Record EPS är kanske den finaste gruppen. Produktionen, känslan och materialen gör det till en riktigt drömgrupp.

Tekniskt tycker jag att Rotor UNO-gruppen är den vackraste och jag tycker att denna teknik kommer spela stor roll i framtiden. Hydrauliken är en billigare teknik som lämpar sig för massproduktion. Växlingen ger en god känsla och är on-point.

Vackrast är nog Shimano R9150-gruppen. Allt ser tight och enhetligt ut. Även inställningsmöjligheterna som är ändlösa i appen är ett plus. FSA WE ska få bevisa sig själv men prototypen som jag provade var riktigt lovande. Den absoluta vinnaren om vi begrundar installation är nog Sram eTap-gruppen. Mycket lättare än då går inte att få.

Såsom du ser är alla grupper riktigt bra och har således sina starka punkter. Det avgörs på vad du tycker är viktigt för vilken grupp som du ska välja. Design, justerbarhet, eller en unik grupp? Du måste själv välja vilken egenskap som har mest värde. I understående tabell har Kees listat alla punkter för att du ska lättare kunna avgöra.

Jämförelse bästa landsvägsgruppen

EgenskapRotor UnoShimano Di2Campagnolo EPSSRAM eTapFSA WE
ManövreringHydrauliskElkabelElkabelEl – trådlösEl – delvis trådlös
Vikt2345 gram2051 gram1939 gram1992 gram2050 gram
Innovativ
Utseende
Montering
Användarvänlig
Modifieringsmöjlighet
Dela
Kees Neijenhuis

Kees Neijenhuis

En entusiastisk landsvägscyklist och mountainbiker. Jag älskar utomhussporter! Jag är även svag för bra produkter och hantverk. Cyklar på en Trek Top Fuel 9.7 SL 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

28 Januari 2017 3737

Jag brukar inte ta med mig jobbet hem, men när man får frågan om att ta med sig Garmin Edge …