Dela

Hutchinson Fusion 5 Performance – Slanglöst på Racern ger Många Fördelar! [Recension]

Slanglöst har blivit normen på mountainbike. Men på landsväg har det stora genombrottet inte kommit ännu. Fördelarna är egentligen de samma; du kan åka med ett lägre däcktryck med mindre risk för genomslag om du inte har någon innerslang, och du får bara fördelar. Vi har tagit på oss uppgiften att prova ett par veckor med de nya Tubeless Ready Hutchinsons i denna omfattande Hutchinson Fusion 5 Performance Review.

Jag har själv precis gått över till slanglöst på min mountainbike och det känns riktigt bra. Såpass bra att det inte tog lång tid för mig att övertygas om att även prova på racer.

Kombinationen med DT Swiss Tubeless-fälgar var även en fröjd.
Kombinationen med DT Swiss Tubeless-fälgar var även en fröjd.

Jag cyklade på ett par topphjul från DT Swiss för en annan recension och de förtjänar att användas. Fälgarna var redan tubeless ready, vilket gjorde hjulvalet lätt.

Hutchinson Fusion 5 recension – Första intrycket

När jag plockade ur hjulen ur förpackningen märktes direkt en skillnad från icke-tubeless-hjul som har mjuka sidoväggar. Nej dessa Hutchinsons kändes lika grova på väggarna som över slitytan. Stadiga däck men skulle visa sig riktigt lätta att kränga på.

Profilen är riktigt subtil.
Profilen är väldigt subtil.

Profilen är som jag förväntade mig modest, och får mig att tänka på profilen på standardutförandet av Conti SII.

Montera tubeless Hutchinsons landsvägsdäck

Jag monterade först ventilen. Tubeless-ventilen passade prima och med hjälp av ventilförlängare kunde jag lyckligtvis även använda mina höga DT Swiss-hjul.

Efter att ha moterat ventilerna kunde jag kränga på däcken. Däcken låter sig lätt monteras utan verktyg. De sitter således inte så snävt som somliga kanttrådsdäck gör.

Trots grus och sand höll däcken bra.
Trots grus och sand höll däcken bra.

Nu måste jag enligt Hutchinsons bruksanvisning först pumpa däcken utan tätningsvätska. Även det var egentligen en barnlek. Utan vätskan pumpade jag upp däcken och hörde ett par tydliga smällar när däcken satte sig på fälgen.

Ut med luften igen, ut med ventilkärnan och i med punkteringsvätskan. Snurra, snurra, snurra. I med luft igen. Ingen rocket science, precis.

Endast 6.5 bar, tar tid att vänja sig vid.
Endast 6.5 bar, tar tid att vänja sig vid.

Enligt Hutchinsons anvisningar måste nu hjulen med sina nyss monterade däck, ligga i 24 timmar. Men vem har den sortens tålamod? Inte jag i alla fall. Med mina 70 kilo ska däcken, enligt Hutchinsons anvisningar, pumpas till blott 6,5 bar. Det är en hel bar mindre än jag normalt har på landsväg.

Ytterligare en kvart efter att jag monterat däcken hoppade jag på cykeln för en första tur. Jag kände direkt att det inte var mina trotjänare Conti SII som satt på. Och det kändes bra.

Mer grepp, mer trygghet

6,5 bar innebar även riktigt bra grepp i kurvorna. Men den riktiga skillnaden satt i den allmänna vägkänslan.

Tack vare det låga däcktrycket kände jag av asfaltens ojämnheter mindre och jag kunde cykla riktigt komfortabelt. Men det kändes även som att jag hade aningen mer rullmotstånd.

Trots 600 kilometer teståka, var slitaget litet.
Trots 600 kilometer teståka, var slitaget litet.

På långa rakor med bra asfalt kan jag inte säga att jag kände någon fördel med Hutchinson-hjulen. Men på dåligt underlag och partier med mycket kurvor kände jag definitiv fördel och kunde cykla snabbare än annars.

Utöver detta har jag ockå mer självförtroende i utförslöporna. Tack vare det lägre däcktrycket kändes det mer stabilt och tryggt än jag var van vid.

Det riktiga testet

Eftersom punkteringsskyddet hos Hutchinsons Fusion 5 Performance var en av de viktigaste punkterna bestämde jag mig för att “söka faran” på riktigt.

Jag sökte upp de sämsta vägarna jag kände till, de som är täckte med sten, grus, lera och har potthål. De vägar jag normalt tar en omväg om styrde jag nu kosan rakt mot. Fullt ös, medvetslös!

Märke och modell är stilfullt placerat på fälgen.
Märke och modell är stilfullt placerat på fälgen.

Hutchinson håller riktigt bra. Även om jag gjorde mitt bästa för att förstöra dem, gav de inte vika. Efter turen kontrollerade jag skicket på däcken noggrant – hur skulle däcken se ut efter alla kilometer av missbruk?

Resultatet imponerade på mig. Inga stenar som satt fast i slitytan och inga nämnvärda jack. Med andra ord en positiv överraskning!

Antal punkor: 0

600 km och ingen punktering på mina Hutchinson Fusion 5 Performance. Och trots att jag gjort mitt bästa för att punktera dem. Endast efter sista turen verkade vara mindre luft i däcken efter turen än innan.

Hutchinsons håller vad de lovar; inga punkor!
Hutchinsons håller vad de lovar; inga punkor!

Men det var ingen punktering. Troligtvis var det på grund av min hastade montering så att däcket inte satt fast helt på hjulet och släppte ut luft i kurvorna.

Hutchinson Fusion 5 Performance recension – sammanfattning

Jag blev övertygad om slanglöst på mountainbike. Men tack vare Hutchinson Fusion 5 Performance Tubeless Ready är jag även övertygad om att det är ett bra val för racern.

Framför allt om du ofta punkterar på dina träningsvägar är detta rätt däck. Däcken är något dyrare än andra punkteringståliga däck. Men du behöver å andra sidan inte skaffa någon slang till det.

Hutchinson Fusion 5 Performance recension - Även smutsiga ser banden bra ut.
Hutchinson Fusion 5 Performance recension – Även smutsiga ser banden bra ut.

Det något högre rullmotståndet är endast en nackdel för de som enbart kör på fin asfalt. Men då kan du själv välja ett högre däcktryck än vad Hutchinson själva rekommenderar.

Slitaget efter 600 kilometer testing var så gott som noll, så slittåligheten är garanterat mycket bra. När jag byter däck nästa gång kommer jag att kränga på ett par Hutchinson Fusion 5 Perfomance.

Dela
Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Du hittar mig cyklandes i princip varje dag. Jag jobbpendlar från Nijmegen till Mantels huvudkontor i Arnhem var dag, i ur och skur. Oftast på racer, men cykelcross om årstiden kräver. Det upphör givetvis inte på helgen, då tar jag racern eller mountainbiken för att få mina kilometer. Det roliga är att jag som bloggare (och copywriter SEO) kan testa diverse ny utrustning. Om du inte hittar mig utomhus på cykelnär det förmodligen för att jag sitter inne och svettas med Zwift. Och dessutom har jag förmånen att kalla det arbete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

28 Januari 2017 3737

Jag brukar inte ta med mig jobbet hem, men när man får frågan om att ta med sig Garmin Edge …