We use cookies to make shopping even easier and more personal. These cookies allow us and third parties to collect information about you and track your internet behaviour inside (and possibly outside) our website. Based on this information, we and third parties can adapt advertisements to your interests and profile. By continuing to use our website, we assume that you agree with this. More information
Menu
Back

Shimano SM-BBR60 reviews

8.9 / 10 Average from 97 reviews | Write a review
8.9 / 10

97 reviews
5
(67)
4
(26)
3
(2)
2
(1)
1
(1)

Pros

There are currently no pro's available in English yet

Cons

There are currently no cons available in English yet

4 / 10

Bert 26 May, 2019

Niet optimale afdichting waardoor snel rauw

Heb deze aangeschaft en gemonteerd op een fiets die ik weinig heb gebruikt de afgelopen twee jaar. Desondanks is de rechterkant al rauw geworden en heb ik moeten vervangen. De oude ultegra van de 6700 gaan veel langer mee (heb ik nog nooit een set van versleten).

Cons
  • Levensduur
  • Afwijkende vorm waardoor je weer extra gereedschap

9 / 10

Wilfred 4 May, 2019

Ziet er degelijk uit

Snelle levering en goede prijs, kwaliteit

9 / 10

Allard 1 May, 2019

Oude fiets weer als nieuw!

Mijn oude stalen van Tuyl frame geüpgrade met een nieuwe hollowtech 2 crank en deze bottom bracket! Dankzij de duidelijke productpagina van Mantel ook meteen juiste draad type (ITA in mijn geval) besteld.

Pros
  • Makkelijke installatie
  • Netjes verpakt
  • Snel geleverd
  • Prijs
Cons
  • Geen

10 / 10

Riccardo 24 April, 2019

Qualità

Acquisto abbinato a un gruppo Ultegra R8000, componente di qualità a un ottimo prezzo.

Pros
  • Prezzo
  • Prestazioni

9 / 10

Wim 16 April, 2019

Degelijk en eenvoudig

Mits het juiste gereedschap, komt het slechts neer op het losdraaien van de oude en indraaien van de nieuwe bracket. Een paar minuten werk en weer goed voor duizenden kilometers.

Pros
  • eenvoudige montage
  • degelijk
  • prijs

10 / 10

Dean 9 April, 2019

Excellent

i was a little wary of ordering from Mantel as had never even heard of them before. i need not have worried as service was excellent and delivery superfast. I will definitely be ordering from them again!

10 / 10

Peter 5 April, 2019

Gewoon goed, wat ik besteld had, levering perfect.

Altijd netjes en op tijd geleverd.

8 / 10

Daan 19 March, 2019

Goede prijs/ kwaliteit

9 / 10

Leo 14 March, 2019

Betrouwbare kwaliteit

Pros
  • Afwerking
  • Levensduur
  • Montage

9 / 10

Troy 26 February, 2019

Met behulp van blog gemakkelijk juiste bottom bracket besteld

Oude zware vierkante as met lagers vervangen door deze bottom bracket. Mooie vooruitgang van de techniek!

Pros
  • Licht
  • Loopt soepel
  • Goede blog

8 / 10

Nico 21 February, 2019

Mooi produkt makkelijke montage.

8 / 10

Bruno 13 February, 2019

Lijkt heel goed.

Monteren en demonteren gingen heel vlot.

9 / 10

Harriet 21 January, 2019

Snelle levering en goed product

Snel geleverd en via een instructie video heb ik de bottombracket zelf kunnen vervangen. Ik ben helemaal niet zo’n handige klusser maar als je de instructies op internet volgt is dit klusje goed zelf te doen. Geeft veel voldoening als je daarna weer een rondje gaat trappen!

Pros
  • Snel geleverd
  • Bracket komt volledig ingevet geleverd
  • Shimano kwaliteit
Cons
  • Geen extra pasring meegeleverd.

10 / 10

Marc 17 November, 2018

Top Produkt

Shimano Ultegra funktioniert tadellos, Ultegra eben.

Pros
  • Preis-leistung
  • Shimano Ultegra
Cons
  • Keine

10 / 10

Thijs 7 November, 2018

Top merk

Goeie as voor weinig geld en loopt goed

9 / 10

Eddy 31 October, 2018

Super vervanging

Supergerief... Oude losschroeven, nieuwe erin en fietsen maar. Helaas is de kunststoffen tussenring gesneuveld bij het demonteren van de oude BB. Perfecte aflevering, niet een week wachten zoals bij de concurent, ook al beloofd die hetzelfde.

Pros
  • Snelle levering
  • Door de extra info de correcte bestelling.
  • Past precies
Cons
  • Hulpstuk defect gegaan bij demontage

8 / 10

Yvonne 30 October, 2018

Makkelijk te monteren en prettig trapas

9 / 10

Raymond 1 October, 2018

binnen 5 min klaar

Besteld en monteren was simpel. Zojuist lekker gefietst en we gaan weer als de brandweer!

6 / 10

Matthias 26 September, 2018

Er zit geen speciale adapter bij!

9 / 10

Sander 13 September, 2018

Montage makkelijk zelf te doen.

Omdat er "tikje" in mijn oude trapas zat. Deze trapas besteld om te vervangen. Eerder liet ik dit meestal door de fietsenmaker doen, echter n.a.v. montagefilm op de site dacht ik, ik ga toch zelf een poging wagen. En wat bleek? Demontage oude trapas en vervangen door de nieuwe was echt goed te doen zelf! Nu weer "tikloos" lekker trappen.

Pros
  • Montage makkelijk
  • Gewoon de montagevideo kijken
  • Bijgeleverde adapter
Cons
  • Bijgevoegde handleiding ingewikkelder dan video

9 / 10

Chris 9 September, 2018

Goed produkt!

Pros
  • Value for money

9 / 10

Gert 30 August, 2018

Eenvoudige montage

Pros
  • Montage
  • Loopt gesmeerd
Cons
  • Geen gereedschap bijgeleverd

10 / 10

Yuri 30 July, 2018

Top ding

Na het tikken en kraken van de oude een nieuwe besteld. Makkelijk te monteren en deze is nog soepeler dan zijn voorganger.

Pros
  • Montage
  • Prijs
  • Werking

8 / 10

Jan 12 July, 2018

Rijdt weer als een zonnetje

Pros
  • Adapter bijgeleverd

10 / 10

Bruno 3 July, 2018

Topkwaliteit

Mooi verpakt met bijgeleverde montage sleutel

10 / 10

José María 2 July, 2018

Silencio y suavidad

Pros
  • Pesa poco
  • Gira silencioso
  • Esteticamente discreto
Cons
  • No encuentro ninguno

8 / 10

Erik 21 June, 2018

mooi lopend lagersetje

10 / 10

Bert 18 May, 2018

Voldoet aan verwachting

Voldoet volledig aan mijn verwachting.

9 / 10

Walter 9 May, 2018

Prima product echter geen adapter meegeleverd

Bestelling, verzending en ontvangst wederom prima van Mantel. Al een aantal keer eerder besteld en het is prettig aankopen doen. Echter lijkt het willekeurig te zijn of je wel of geen adapter krijgt meegeleverd. Wellicht kan hier wat meer duidelijkheid over worden gegeven bij de productdetails. Ik heb er geen meegeleverd gekregen en afgaande op andere reviews, andere klanten weer wel.

Pros
  • Eenvoudig te monteren
Cons
  • Geen adapter meegeleverd

1 / 10

Toon 8 May, 2018

Geen adapter

Geen adapter ring bijgeleverd, dus de trapas montagesleutel die ik erbij besteld had, was nutteloos.

8 / 10

Theo 1 May, 2018

gewoon goed

vervanger van een versleten zelfde bracketlager. (de)montage bleek makkelijk te verlopen. verloopring/tool voor montage was gelukkig meegeleverd omdat dit type iets kleiner is dan gebruikelijk

Pros
  • goede kwaliteit
  • tool meegeleverd
  • black is beautifull
Cons
  • niet echt

10 / 10

Kris 19 April, 2018

Goede kwaliteit

10 / 10

REINER 12 April, 2018

Goede lagering van de trapas.

Ik vind de montage van BSA trapaslagers nog steeds het beste.

Pros
  • Gemakkelijk te monteren met het juiste gereedschap
  • Duidelijke aanduiding links/rechts

8 / 10

Corne 12 April, 2018

Mooi en functioneel lager

Pros
  • Komt met adapter voor standaard bb gereedschap
Cons
  • Wordt niet beschreven dat het inclusief adapter is

10 / 10

Mitchel 11 April, 2018

Helemaal goed

Pros
  • Goede kwaliteit

10 / 10

Twan 19 March, 2018

perfect

Top trapaslager voor de racefiets. Montage is gemakkelijk en de aandrijving loopt weer soepel en strak, goed voor vele 'lekkere' kilometers.

Pros
  • montage
  • soepel
Cons
  • geen

10 / 10

Koen 12 March, 2018

Top spul

Zeer tevreden over

Pros
  • Degelijke kwaliteit
  • Betaalbaar
  • Makkelijk gemonteerd
Cons
  • Geen

9 / 10

Christophe 6 March, 2018

Goed zonder meer voor een democratische prijs

Levering en afhandeling perfect. Dinsdag besteld, woensdag geleverd

Pros
  • Prijs
  • Kwaliteit
Cons
  • Geen

9 / 10

Johan 25 February, 2018

Snelle levering .

Prijs kwaliteit en snelle service

9 / 10

Thomas 20 February, 2018

Maakt de fiets als nieuw

De ze trap as verving mijn shimano 5800 trapas waar het roestige water uitliep. De omtrek buitenkant is iets kleiner dan de originele trapas, maar prima te monteren. En bij deze trap as zit dus WEL een adapter ring. Daar heb ik er nu dus twee van. Maar de fiets fietst betere dan ik me kan herinneren. Het lijkt zachter en of de kracht makkelijker wordt opgenomen. Ik ben zeer tevreden.

Pros
  • Makkelijk installeren
  • Adapter ring bijgeleverd
  • Loopt soepel
  • Maakt fiets als nieuw

7 / 10

TJM 14 February, 2018

Locktide

De aangebrachte locktide brengt je aan het twijfelen of je de lagers wel goed in de naaf draait . Gaat behoorlijk zwaar

9 / 10

Sven 22 January, 2018

Perfect!.

Perfect materiaal. Snelle levering

Pros
  • Snelle levering
  • Gemakkelijke montage

10 / 10

Corrie 10 January, 2018

uitstekend en perfekt.

kon ik me bijna 30 jaar oude bio racer frame weer opknappen en gaan fietsen.

9 / 10

Bernard 9 January, 2018

Prima lager

Doet wat het moet doen , vele km`s soepel draaien . Wel een beetje jammer dat er geen pasring voor je montagesleutel wordt bijgeleverd of dat je er op gewezen wordt dat je die erbij nodig hebt .

Cons
  • geen pasring meegeleverd

7 / 10

Nick 3 January, 2018

Zit perfect, maar zonder wordt geleverd zonder verloop

Lagers zijn goed, maar de gebruikelijke sleutel voor externe cups past niet. Normaal zit er in de doosjes van shimano een verloop bij.

Pros
  • Makkelijke montage
Cons
  • Verloop stuk wordt niet bijgeleverd

9 / 10

Thore 1 October, 2017

lätt att montra

8 / 10

Herrick 25 September, 2017

Prima product, maar mist vermelding dat er een adapter nodig is voor installatie

Product is, zoals gebruikelijk, snel geleverd. Wat echter jammer is dat er geen vermelding wordt gemaakt dat je voor installatie een adapter nodig bent.

Pros
  • Prijs
  • Leverbaarheid
Cons
  • Ontbreken van adapter

10 / 10

Rolf 5 September, 2017

Draait weer als een zonnetje

Bezorging weer super snel... 3 jaar gedaan met de vorige bracket... met de nieuwe is alle weerstand in het bracket weer weg

6 / 10

Paul 5 September, 2017

Adapter?

Het onderdeel lijkt in orde, maar waar is de adapter die nodig is voor installatie? Volgens de recente reviews zit die erbij, maar niet dus. Zou goed zijn als dat duidelijk vermeld wordt.

Pros
  • Al ingevet
Cons
  • Er zit geen adapter bij

10 / 10

Nick 5 September, 2017

Goede trapaslager

Goeie prijs / kwaliteit verhouding. Werkt soepel.

Pros
  • Kwaliteit

9 / 10

Cor 23 August, 2017

Doet wat het moet doen, draaien...

Standaard trapas lager van Shimano. Niet top of the bill, maar doet wat 'ie moet doen voor een amateur fietser die 1 à 2 keer per week op de fiets zit in de zomer als het niet regent.

10 / 10

Frans 20 August, 2017

Fantastisch

Ideale trapas

Pros
  • Makkelijk te monteren
  • heel betaalbaar
  • Gaat lang mee

9 / 10

Ton 10 August, 2017

goede prijs/kwaliteit

10 / 10

Bart 9 July, 2017

Mooi en slank onderdeel.

Eenvoudige montage door de bijgeleverde adapter. Een slag kleiner dan de vorige. Alle beetjes minder gewicht tellen.......

Pros
  • Mooi
  • Kwaliteit
  • Sterk
  • Eenvoudige montage
  • Incl montagetool
Cons
  • Nvt

8 / 10

Matthias 3 April, 2017

goeie allround trapaslager

10 / 10

Iljan 27 March, 2017

Snel en eenvoudig te monteren, bekende Shimano kwaliteit.

Na een half seizoen met krakende cranck het bottom bracket lager vervangen door een nieuwe. Echt van die winterklusjes. Snelle levering door Mantel en goede kwaliteits lager van Shimano voor een zacht prijsje. Niet onbelangrijk, bij Mantel op voorraad! (dat was niet bij alle collega's)

Pros
  • Originele onderdelen
  • Snelle montage
  • Shimano kwaliteit

9 / 10

Wim 22 March, 2017

Beste prijs/kwaliteitsverhouding trapas

Onlangs heb ik deze trapas gekocht bij mantel en hij bevalt enorm. Geen geluid en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast is het plezierig dat het vet al was inbegrepen en aangebracht op de trapas. Dat betekent dat ik deze zo kon monteren op mijn frame.

Pros
  • Maakt geen geluid
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Vet is inbegrepen

8 / 10

Antonie 17 March, 2017

Hele goede trapas, soepel draaiende lagers.

Pros
  • Goed gesmeerd
  • Eenvoudige montage
  • Adapter meegeleverd voor grotere sleutel
Cons
  • Kleinere sleutelmaat dan mijn versleten trapas

10 / 10

Marc 13 March, 2017

Perfecte Lager

Dit is de tweede keer dat ik deze lager bestel. Ik gebruik deze in combinatie met en Gossamer FSA crank. Waarbij de FSA lager ongeveer +/- 5000km meegaat gaat de Shimano vele malen langer mee. Wilde de huidige lager vervangen maar dit was nog niet nodig. +/-8000km. Ik raad dit lager iedereen aan die ook een Gossamer crank van FSA heeft. Het monteren van de crank heeft wel wat meer kracht nodig dan bij de MegaExo van FSA maar hierdoor sluit deze waarschijnlijk beter af waardoor water en zand niet zo makkelijk in het lager komt.

Pros
  • Erg slijtvast
  • Prijs
Cons
  • Kleiner dan eerst dus adapter nodig voor BB tool

8 / 10

Ralph 12 March, 2017

Plug and play (ride)

Plug and ride... bewezen Shimano kwaliteit! Monteren en fietsen maar.

Cons
  • Andere maat BB sleutel nodig ivm. nieuwe buitenmaa

10 / 10

JOSE EDUARDO 26 February, 2017

Calidad/Precio

10 / 10

Steffan 15 February, 2017

God kvalitet

9 / 10

Jarno 30 January, 2017

Mooi afgeslankt model

Pros
  • Makkelijk monteren

9 / 10

Jacob 29 January, 2017

Vervanging voor Tiagra vol zand en vuil

Prima kwaliteit en erg scherp geprijsd. Volgens aantal reviews hier inclusief adapter om te monteren maar die zat er bij mij niet bij. Deze generatie bb's heeft wat kleinere cups dan zijn voorgangers waardoor mijn trapassleutel waardeloos bleek. Maar even naar de fietsenzaal verderop geweest dus. Omdat cups kleiner zijn zie je nu ook 'schaafplek' op zijkanten van de bracketpot waar de vorige cups zaten, dit is uit esthetisch oogpunt wel wat jammer. Tot slot zelf nog wat extra montagevet bijgesmeerd.

Pros
  • Lichter dan voorganger
  • Scherp geprijsd
  • Cups keiner dus lichter dan voorganger
Cons
  • Cups kleiner, monteren lukte niet met huidige trap
  • Cups kleiner, schade van oude BB zichtbaar op fram

8 / 10

Johan 22 January, 2017

Een prima trapas voor een scherpe prijs

Shimano levert een trapas zoals bebeloofd. Geschikt voor het normale fietsgebruik . Geleverd compleet met montage tool.

8 / 10

Lars 9 January, 2017

Prima product voor de prijs

Pros
  • prijs/qualiteit
  • inclusief dop voor vast draaien

10 / 10

Johan 31 December, 2016

Bracket-as als vervanging van de SM-BB6700

Is een paar millimeter kleiner dan de vorige waardoor er rondom een rand van de bracketpot zichtbaar blijft. Voor de rest suggereert Shimano dat de schroefdraad niet hoeft te worden ingesmeerd met montagevet omdat er al een laag is aangebracht. Toch maar extra montagevet aangebracht want het was m.i. wel erg weinig. Verder had ik ook wel aan beide zijde een minimale druk- of afdichtingsring verwacht voor de montage tussen bracketpot en schroefmoer.

Pros
  • Cranck draait soepel
  • Meegeleverde pas- cq. montagering
Cons
  • De meegeleverde pasring is van plastic
  • Weinig montagepasta op schroefdraad

9 / 10

Jeroen 2 November, 2016

Eenvoudige montage, rijdt licht

Gekocht als vervanging van mijn defecte SM-FC6601 trapas lager. Eenvoudig te monteren en loopt prima en licht. De TL-FC25 montage tool wordt trouwens al meegeleverd met deze nieuwe trapas, zat in het doosje. De tool die ik extra besteld had is dus niet nodig.

Pros
  • montage
  • loopt licht

10 / 10

Daniel 11 October, 2016

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Prachtige lagerset, mooie kleur. Met de nieuwe maat een adapter ring nodig, Snel geleverd, en staat fraai op de zwarte fiets.

Pros
  • Prijs kwaliteit
  • Zeer goed merk
  • Op vele fietsen toepasbaar
  • Geen verschil dubbel, compact en trippel
Cons
  • adapter ring nodig

8 / 10

Henny 29 September, 2016

prima bracketas

goede lichte bracketas

8 / 10

Roland 19 September, 2016

service is top. best soms meer dan ik nodig heb :)

Service is erg goed. De aanbiedingen van de kleding komen soms wat bedrieglijk over doordat de maten vaak maar zeer beperkt zijn. Verder is het aanbod van de onderdelen voor mij meer dan voldoende.

Pros
  • aanbod onderdelen
  • levertijd
  • verzendkosten bii grotere order
Cons
  • soms geen handleiding bij de onderdelen

9 / 10

Pascal 18 September, 2016

Top Bottum Bracket

I use it on all my bikes. They last about 30,000 km.

8 / 10

Jan 18 September, 2016

Doet wat ie moet doen: lekker soepel draaien

Makkelijk te plaatsen Duidelijke instructies Gaat zeker 8000 km mee Geluidsarm Prijs kwaliteit prima

Pros
  • Prijs-kwaliteit prima
  • Prima te installeren
Cons
  • Gewicht
  • 1 Kleur

8 / 10

Niels 1 September, 2016

goedkoop en goed

Pros
  • Veel beter slijtvast dan andere brackets
  • Kan een volledig CX-seizoen doen met deze bracket
Cons
  • Adapter voor BB60 zit er niet meer bij, vroeger we

10 / 10

Twan 31 August, 2016

Goede kwaliteit en pasvorm

Makkelijk zelf te vervangen met de bij bestelde sleutel.

Pros
  • Kwaliteit
  • Pasvorm
Cons
  • Geen

8 / 10

Klaas 31 August, 2016

Prijs technisch oke

Vind de prijs oké tov de kwaliteit van het lager.

Pros
  • Prijs
  • Draad
  • Montage
  • Constructie
Cons
  • Lager slijt snel
  • Adapter
  • Weinig vet in

8 / 10

Mark 30 August, 2016

Betaalbare en degelijke trapaslagers

Zoals van Shimano valt te verwachten is de kwaliteit prima in orde. Door het iets compactere design sluit het op mijn fiets mooier aan op het brackethuis. Ook de kleur past er goed bij. Ik ben er tevreden over. Bij mij gaat een setje ongeveer 1 jaar mee.

Pros
  • licht, compact design
  • betaalbaar
  • mooie kleur
Cons
  • speciale (de)montagetool benodigd

10 / 10

Fabrice 19 August, 2016

ideal pour remplacer mon vieux "boitier" ultegra 6600

10 / 10

W.J. 19 August, 2016

Knappe bracket, super service

Bij de gehele ultegra groep aangeschaft, in eerste instantie de verkeerde bracket besteld/ontvangen maar na 1 mailtje en binnen 24 uur was de juiste binnen. Echt wat een super service.

Pros
  • Prijs
  • Soepelheid
  • Service

10 / 10

Ivan 10 May, 2016

Heel goed materiaal en goed geïnformeerd via site

10 / 10

Ivan 10 May, 2016

Heel goed materiaal en goed geïnformeerd via site

10 / 10

Norbert 3 May, 2016

perfekte Shimano-Funktion

Pros
  • Leichtlauf
  • Preis

9 / 10

Patrick 25 April, 2016

prima lager

Mooi lager dat met zijn zwarte kleur goed bij de 105 groep past. Makkelijk te monteren als het je hulpstuk er bij besteld. Het lager is namelijk kleiner dan de eerdere lagers van shimano. Het hulpstuk moet anders dan de revieuws vermoeden er wel los bij besteld worden.

Pros
  • prijs
  • kleur
Cons
  • hulpstuk niet mee geleverd

9 / 10

Patrick 26 February, 2016

top traplager

dit is een heel licht traplager , je wint er weer wat grammetjes mee . De duurzaamheid is af te wachten .

Pros
  • zeer licht !!
  • adapter voor sleutel is erbij.
  • de prijs valt nog mee ...
Cons
  • ik zou het (nog?) niet weten .

8 / 10

Rien 23 December, 2015

Prima lager!

Goed lager die al prima in het vet zit. Mooi dat de adaptor voor los- en vastzetten er al bij zit.

9 / 10

Niek 19 October, 2015

Lichtgewicht en duurzaam

Makkelijk te monteren trapaslager voor een mooie prijs, loopt strak en is licht van gewicht!

Pros
  • Lichtgewicht
  • Prijs
  • Makkelijk te monteren

9 / 10

PATRICK 15 October, 2015

Zeer degelijk - Trapt super licht

10 / 10

Marc 5 October, 2015

Goede vervanging voor de FSA 6000 MegaExo

Gekocht voor vervanging voor de FSA 6000 MegaExo. Deze trapas gaat vele malen langer mee dan de MegaExo. De installatie gaat wel iets moeilijker en heeft de crank een paar tikjes nodig van een rubberhamer waarbij de crank met de hand te installeren is in de MegaExo. Na installatie draait alles als een zonnetje en langer.

Pros
  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Compatible FSA 6000 MegaExo

9 / 10

Bas 29 September, 2015

top spul

makkelijk te monteren. voelbaar beter

10 / 10

Danny 16 August, 2015

Gewoon goed !

9 / 10

Bert 9 August, 2015

Prima kwaliteit, zoals gebruikelijk van Shimano

Prima prijs kwaliteit verhouding en met juiste bijgeleverde verloopstuk makkelijk zelf te monteren met gereedschap van voorgaande versies ultegra crankstellen

9 / 10

Theo 28 June, 2015

makkelijk te monteren

Pros
  • aerodynamische look
  • dicht mooi af op bracket

8 / 10

Marcel 26 June, 2015

Gewoon goed

Prima prijs , gewoon goed

10 / 10

ALex 22 June, 2015

Super snelle service

Top kwaliteit aan super prijs

8 / 10

Bas 11 May, 2015

Goed en eenvoudig te monteren

8 / 10

Feyo 9 May, 2015

goede kwaliteit van shimano

9 / 10

Hans 2 March, 2015

gewoon goed