Omdömen om
Schwalbe Tubeless

Schwalbe Tubeless
4.6 / 5
Genomsnitt av 100 recensioner
5
31 recensioner
4
12 recensioner
3
2 recensioner
2
0 recensioner
1
2 recensioner

Foton från kunder

5 / 5

perfekt för jobbet

- Carlos, 11 maj, 2017

För- & Nackdelar

flera storlekar
räcker med en varv

5 / 5

Lättmonterad utan veck

- Erik, 18 augusti, 2017

Den gamla tejpen på min Rovalfälg var skadad och behövde bytas. Schwalbe hade passande bredd och verkade vara ett riskfritt köp. Lyfte av den gamla tejpen, rengjorde fälgen och monterade tejpen. Inga veck eller luftfickor och sedan var det bara att montera ventil och däck samt fylla på tätningsvätska. Har kört en runda i skogen däcket verkar tätt.

För- & Nackdelar

Enkel att montera
Lättare än Rovals originaltejp
Stort urval av bredder
Ingen bruksanvisning på förpackningen

5 / 5

Works perfectly!

- Anders, 15 april, 2019

Fits perfectly on my Mavic wheels, light, perfect colour and works great!

5 / 5

Kvalitet

- Gideon, 24 april, 2023

Topp!

För- & Nackdelar

Gör vad den behöver göra
Solid
Automatiskt översatt

5 / 5

Bra produkt.

- Gunther, 17 april, 2023

Gör vad den ska och lägger sig fint på fälgen.

Automatiskt översatt

5 / 5

Perfekt vid korrekt placering

- Eric, 26 februari, 2023

Idealisk för slanglösa däck.

För- & Nackdelar

Idealisk bredd
Fastnar inte särskilt bra i början, men den andra o
Automatiskt översatt

5 / 5

Gör perfekt vad den är tänkt att göra!

- Walter, 9 november, 2022

Gör perfekt vad den är tänkt att göra!

Automatiskt översatt

5 / 5

Fungerar bra, men ganska dyrt.

- Frits, 13 september, 2022

Efter att ha argumenterat mycket med 1 däck (Corsa Control TLR) på mina fälgar med förinstallerad slanglös tejp (Vision trimax 35), bestämde jag mig för att köpa en rulle ändå. 21 mm för en invändig fälgbredd på 19 mm. Eftersom det redan fanns ett dubbelt lager fälgband på den, lade jag bara till en omgång extra (med liten överlappning vid ventilen, som var lite skadad). Rengjorde först fälgen med lite rengöringsmedel och en svamp (Var också fortfarande täckt av tätningsmedel), sedan med lite alkohol det befintliga bandet snabbt över. Resultatet var att däcket omedelbart höll mycket luft, och jag kunde pumpa det mycket försiktigt tills det drog åt sig själv. Inget krångel med boosterpump, CO2-patroner, kompressor etc behövs. Nackdelen är att det "bara" är 10 meter. Normalt skulle du göra 2 rundor ändå, men i mitt fall skulle det förmodligen behöva vara 3. Så en rulle skulle inte räcka, även om det inte är billiga grejer. I framtiden, kanske ordna en av dessa rullar med VESA-tejp.

För- & Nackdelar

Mycket stark
Utmärkt vidhäftning
Val av bredder
dyr
Lite kort i längden
Automatiskt översatt

5 / 5

Det fungerar

- MIGUEL ANGEL, 11 augusti, 2022

Fungerar bra

För- & Nackdelar

Perfecta
Ingen
Automatiskt översatt

5 / 5

Bästa kantband!

- Jeroen, 21 juli, 2022

Mycket trevlig produkt att använda. Håller vad den lovar, så länge du applicerar den korrekt på din väl avfettade fälg.

För- & Nackdelar

Lätt att applicera
Mycket stark
Tillräckligt för 2 hjul och 2 rundor
Du är snabbt klar
Automatiskt översatt

5 / 5

Fin tejp - om vid temperatur

- Thom, 10 mars, 2024

Utmärkt tejp. Obs: Står din cykel i ett kallt skjul? Ställ då in hjulen över natten först. Annars kommer tejpen inte att fästa alls.

För- & Nackdelar

Lätt att applicera
Lätt att skära
Fäster inte i kalla miljöer
Automatiskt översatt

5 / 5

Håller vad den lovar!

- Jens, 8 juni, 2022

Fäster mycket bra. Rengör hjulhuset med klistermärkesborttagare. Köp alltid 1 storlek större än den inre storleken på fälgen, eftersom denna längd är som kråkan flyger och inte tar hänsyn till fälgens kurva.

För- & Nackdelar

45-graders logotyper för klippning
Färg
Fäster bra
Några meter
Automatiskt översatt

5 / 5

Topprodukt

- Jochem, 26 mars, 2022

Utmärkt produkt. Har provat flera band, med de billigare som inte alltid fungerar bra. Den här tejpen var lätt att montera och 100% tät.

För- & Nackdelar

100% tätning
Lätt att installera
Snabb leverans
Nej
Automatiskt översatt

5 / 5

Topprodukt.

- Bertus, 15 november, 2023

Bra produkt som är lätt att använda.

Automatiskt översatt

5 / 5

Bästa slanglösa tejp

- Bram, 1 november, 2021

Fälgen avfettad, 1 omgång av denna Schwalbe-tejp och perfekt lufttät. Köpte 3 mm bredare än min inre fälgbredd - som rekommenderat i andra recensioner här - och passar perfekt; men bäst att kolla upp det i förväg. Appliceringen kräver lite teknik och tid (definitivt Youtubing!) men är ganska genomförbar även för en klumpig person som jag själv.

För- & Nackdelar

1 omgång tejp räcker
Omedelbart lufttät
Automatiskt översatt

5 / 5

En garanti för kvalitet

- Sergio, 8 september, 2021

Den har aldrig orsakat några problem

För- & Nackdelar

Enkel montering
Automatiskt översatt

5 / 5

Supertejp

- Willem, 7 november, 2023

Gör vad den är gjord för. Super

För- & Nackdelar

Enkel applicering
Automatiskt översatt

5 / 5

perfekt!

- Michel, 17 juli, 2021

Jag hade redan erfarenhet av att göra tubbeless men med annan fälgband,som var svårt att forma i fälgen och fastnade dåligt och skrynkligt (original från FSA som kom med fälgarna) Men med detta fälgband gick det perfekt! Jag gjorde detta på en 19C fälg med 25mm som passade perfekt! Att montera det var enkelt, var försiktig först och sedan med lite tålamod sätta den i rakt och tryck lätt. Jag gjorde 1 runda + ca 20cm överlappning. Tryck sedan till den i form. Sätt på däcket och pumpa sedan upp det med en Schwalbe-booster. Lägg sedan i tätningsmedlet (totalt 40 ml) och det förseglade nästan omedelbart. Studsade fälgen ett tag, snurrade runt den och lade den platt, vände den ibland och åkte på den nästa dag. Jag är mycket nöjd med den här tejpen!

För- & Nackdelar

formar sig väl efter fälgen
lätt att applicera
Automatiskt översatt

5 / 5

De bästa grejerna.

- Stein, 2 oktober, 2023

Hade flera typer av tejp men det var verkligen enklast med den här.

För- & Nackdelar

Du kan verkligen dra hårt.
Sätter sig väl i fälgen under spänning
Automatiskt översatt

5 / 5

Bra produkt

- Jos, 21 maj, 2021

Bara en bra produkt, bra valuta för pengarna

För- & Nackdelar

Lätt att fästa
Mer än tillräckligt för 2 fälgar på 19 tum
Ingen hittades
Automatiskt översatt

5 / 5

Enkelt och tillförlitligt

- Frans, 14 juli, 2020

Det gamla trasiga bandet (annat märke) var inte lätt att ta bort. Rengjorde sedan kanten väl. Trots rester var det nya bandet lätt att montera och passade bra. Det rekommenderas definitivt att titta på instruktionerna och råden från Schwalbe på YouTube i förväg; Bestäm rätt bredd, börja mittemot ventilen, överlappa med 20 cm, applicera upp till hålet för ventilen.

För- & Nackdelar

Bra passform inklusive rådgivning
Färg
Lätt att montera
Pris
Solid och tillförlitlig kvalitet
Automatiskt översatt

5 / 5

bra produkt

- Bob, 8 april, 2021

bekväm att använda, fäster bra och förseglar väl. det är allt det behöver vara!

För- & Nackdelar

idealisk bredd
pinnar väl
Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket bra

- COMMISSO, 23 augusti, 2020

Den fäster perfekt på kanalen, mycket bra.

Automatiskt översatt

5 / 5

Topprodukt

- Mitchell, 16 mars, 2021

Fäster bra och är lätt att fästa. Tips: Titta på youtube hur man använder schwalbe tubeless tejp!

För- & Nackdelar

Fäster bra
Lätt att fästa
Automatiskt översatt

5 / 5

Högsta kvalitet

- Mark, 16 september, 2020

Lätt att applicera fälgband, tätar 100%. Applicera en gång och sedan på med däcket och pumpa upp, klart. Mycket bra.

Automatiskt översatt

5 / 5

Gör vad den ska, känns som kvalitet.

- Scott, 4 oktober, 2020

Gjorde mina fälgar perfekt rörlösa med detta. (För 15 mm fälgbredd inte lite för bred faktiskt, var tvungen att hålla fast mycket exakt)

För- & Nackdelar

Kvalitet
Dyra grejer för en tejprulle
Automatiskt översatt

5 / 5

Bra slanglöst band, tillräckligt för två fälgar.

- Paul, 16 januari, 2021

Stark tejp som följer fälgens konturer väl för lufttät montering av slanglösa däck. Rullen är tillräckligt stor för två fälgar.

För- & Nackdelar

Stark tejp
Tillräckligt rymlig för två fälgar
Automatiskt översatt

5 / 5

God bearbetbarhet och starka material

- Tim, 22 oktober, 2020

Fälgband känns starkt, och om du applicerar det ordentligt under spänning är det omedelbart säkert. Tips från Tim: borra inte ett hål för ventilen. Gör istället ett huvud på en spik eller skruv, i rätt storlek, glödhett med en blåslampa och "bränn" sedan ett hål för ventilen i tejpen.

För- & Nackdelar

stark
hål punktering för ventil inte alltid trevligt och runt.
Automatiskt översatt

5 / 5

Utmärkt

- Davide, 23 oktober, 2020

Utmärkt produkt för slanglösa entusiaster

Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket bra

- Giuseppe, 4 december, 2020

Mycket robust och lätt att montera på hjulbasen Jag skulle rekommendera denna produkt

För- & Nackdelar

Professionellt häftämne
Tar lätt form
Automatiskt översatt

5 / 5

Bra tejp för att göra dina hjul slanglösa.

- Roelof, 18 november, 2020

Fungerar utmärkt och kan rekommendera alla att använda denna tejp för dina slanglösa däck.

För- & Nackdelar

Fast
Håller bra
Lätt att applicera
Lätt att applicera din ventil.
Nej
Automatiskt översatt

4 / 5

Stark och håller bra!

- Pieter, 5 november, 2020

Tejpen fäster bra och känns stark. Tejpen är dock ganska styv, så det krävs lite tålamod för att fästa den snyggt i fälgen utan bubblor.

För- & Nackdelar

fastnar bra
stark
ganska styv
Automatiskt översatt

4 / 5

Bara lite för kort

- Joris, 13 december, 2020

Bra material att arbeta med, men fälgarna var svåra att lufttäta. Som ett resultat var jag tvungen att applicera ett andra lager. Tyvärr fick jag slut på längd på den andra fälgen. Kanske beror det på min fälg men det är blekt när du blir blockerad, så beställ en andra bara för att vara säker.

För- & Nackdelar

Fäster bra
Lätt att applicera utan bubblor
Bara lite för kort
Automatiskt översatt

4 / 5

Kvalitetsprodukt

- Enzo, 15 oktober, 2020

verkligen kvalitet

Automatiskt översatt

4 / 5

Bra men inget mer

- Parmantier, 4 oktober, 2020

Svårt att få att fastna i början

För- & Nackdelar

Enkel
Motståndskraftig
Icke klibbig
Automatiskt översatt

4 / 5

Precis rätt.

- Marc, 23 september, 2020

Bra tejp, 29 mm passar för mina DT SWISS 1501 Spline XM-fälgar.

Automatiskt översatt

4 / 5

Bra produkt vid korrekt användning

- Pieter, 27 januari, 2021

Det var lite av en kamp med den första fälgen. Mitt råd är att beställa 2 mm bredare än den inre storleken på din fälg. Detta gör att tejpen kan anpassa sig bättre till fälgen. Tryck inte för hårt, då läcker latexförseglingarna. Avfetta fälgen väl, eftersom tejpen inte fäster särskilt bra av sig själv.

För- & Nackdelar

Passar för 2 fälgar
Tätar väl
Bäst 2 mm bredare än innerfälgens storlek
Fäster inte särskilt bra
Inga tydliga instruktioner om hur man använder
Automatiskt översatt

4 / 5

Bra tejp, fäster bra.

- Arjen, 7 april, 2021

Tejpen är lätt att applicera, men du måste avfetta fälgen mycket väl.

För- & Nackdelar

Fast
Fäster bra
Automatiskt översatt

4 / 5

Gör vad den ska göra

- Rick, 8 april, 2021

Tejpen fäster bra. Och den har mer än tillräckligt med längd för att göra två 29-tumshjul slanglösa.

För- & Nackdelar

Fäster bra
Tillräcklig längd för 2 hjul
Rimligt prissatt
Automatiskt översatt

4 / 5

Gör sitt jobb bra

- Kelvin, 24 juli, 2023

Gör sitt jobb bra. Hjulen är lufttäta på en gång

För- & Nackdelar

Sitter bra fast
Sitter tillräckligt på en rulle för 2 hjul
Till priset
Automatiskt översatt

4 / 5

Bra, men storleken är för smal

- John, 2 juni, 2021

Beställd storlek för liten. Utgå från den inre fälgbredden och lägg till 2-4 mm. Då har du fälgband med rätt bredd. Jag hade valt samma bredd som min fälg, men det fastnade inte ordentligt. Var tvungen att gå över det igen med isoleringstejp för att göra det lufttätt. Ett tips är att först klistra ett lager isoleringstejp i mitten och sedan fälgbandet ovanpå. Detta säkerställer bättre vidhäftning.

För- & Nackdelar

Lufttät
Tillräckligt för 3 däck
Automatiskt översatt

4 / 5

Gör vad den ska göra

- Frank, 24 juli, 2021

Efter att ha tittat på flera YouTube-videor om hur man fäster detta tejp på fälgen gick det ganska smidigt. Per Schwalbe-video i princip bara 1x runt fälgen, men per andra videor fortfarande 2x runt den och det var vad jag gjorde. Jag märkte att tejpen inte särskilt fastnade, men när tejpen var helt på fälgen var allt bra.

För- & Nackdelar

Solid
Tätar bra
Fäster inte särskilt bra
Automatiskt översatt

4 / 5

Bra valuta för pengarna.

- Xavier, 4 januari, 2024

Topp!

Automatiskt översatt

3 / 5

Kvalitet, jag misstänker att det passar bra med alu

- Oscar, 25 januari, 2021

Har Carbon fälg, var en utmaning att få den lufttät med denna tejp.

För- & Nackdelar

Många mayes tillgängliga
Stark
Begränsad klibbighet
Automatiskt översatt

3 / 5

Du måste vara lite händig för att göra det ordentligt

- René, 15 juli, 2022

Det var första gången jag gjorde en fälg slanglös själv. Efter att ha klistrat tejp för 4:e gången blev det äntligen lufttätt. Det beror förmodligen mer på mig än på tejpen.

För- & Nackdelar

stark
Montering
Automatiskt översatt

1 / 5

Värdelös, fastnar inte.

- Benjamin, 24 december, 2020

Värdelös, fastnar inte alls. Efter att manteln fixade det ordentligt och gav mig en andra, fastnar den andra inte heller. Köp inte det, det kommer att spara dig lite tid. Tejpen är inte förseglad utan i en zip-påse.

För- & Nackdelar

dyr
Ej förseglad
Fastnar inte
Automatiskt översatt

1 / 5

Fäster inte och inte tillräckligt hårt för att applicera

- Michael, 15 december, 2021

Plockade upp en 25 mm i butiken, 2 mm bredare än min interna fälgbredd. Bredden matchar nästan tejpen som var i den från fabriken. Tittade på flera youtube-videor innan jag applicerade det, så jag var medveten om vad man ska göra och inte göra. Jag skulle inte rekommendera tejpen av flera skäl. För det första är tejpen inte klibbig alls (den ska inte vara för klibbig heller ivm-borttagning). Detta komplicerar appliceringen och gör fälgen lufttät, samt förlåtande vid applicering. Dessutom är tejpen inte heller särskilt formbar, vilket gör det svårt att passa tillräckligt tätt på fälgen och lätt skapar luftbubblor under tejpen. Det slutade med att jag fick applicera tejpen flera gånger för att få ett någorlunda acceptabelt resultat. Hela rullen går sedan igenom på nolltid. Värdelös för det pris du måste betala för den. För övrigt är jag inte den enda som råkar ut för detta. Internet är fullt av liknande erfarenheter.

För- & Nackdelar

Fastnar inte
Inte fast
Automatiskt översatt