Omdömen om
Schwalbe Aerothan Race

Schwalbe Aerothan Race
3.8 / 5
Genomsnitt av 37 recensioner
5
19 recensioner
4
6 recensioner
3
3 recensioner
2
4 recensioner
1
5 recensioner

Foton från kunder

4 / 5

Om du vill optimera allt annat kan du inte klara dig utan Aerothane för ett clincherdäck.

- Stefan, 1 juni, 2023

Aerothane är förmodligen det snabbaste innerröret du kan använda, och det håller lika bra som ett Continental innerrör.

För- & Nackdelar

än res. Röret är fint och litet för tävling
lägre rullmotstånd
svårt att montera första gången
trasig är trasig, jag skulle inte lappa den
Automatiskt översatt

5 / 5

Effektivitet, låg vikt, komfort... allt är fantastiskt!

- Nicolas, 10 november, 2022

Efter att ha provat andra vägtuber av denna typ (om än orange) är dessa mycket bekvämare, med en komfort som liknar den hos latextuber. Prestandan finns där, och lättheten och punkteringsmotståndet är exceptionella.

För- & Nackdelar

Komfort vid körning
Lättvikt
Motståndskraft mot punktering
Automatiskt översatt

4 / 5

Positivt hittills

- Henri, 11 april, 2023

För få kilometer hittills

För- & Nackdelar

Håller luften bra hittills
Lätt att montera
Inga ännu.
Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket effektiv

- Caullet, 14 mars, 2023

Idelae för fjällsemester med profiler på högst 30

För- & Nackdelar

Motståndskraftig
Superlätt vikt
40 mm ventil
Automatiskt översatt

4 / 5

Utmärkt innerslang!

- EJ, 15 maj, 2024

Utmärkt däck. Lägre rullmotstånd kontra högre risk för punktering. Dessutom beror punkteringsmotståndet till stor del på ditt ytterdäck.

För- & Nackdelar

Lågt rullmotstånd
Medföljande ventiler läcker
Automatiskt översatt

5 / 5

För dig som vill ha topprestanda

- Fabrizio, 15 oktober, 2021

Mycket lätt innerrör trots att det bibehåller, och verkar överträffa, de punkteringshämmande egenskaperna hos traditionella innerrör.

För- & Nackdelar

Lätthet
Punkteringsbeständighet
Pris
Automatiskt översatt

4 / 5

MEN...

- BENOIT, 16 mars, 2024

Mer motståndskraftig mot punkteringar enligt min mening än Revoloop-märket och än en konventionell kammare, men som många användare, bräcklig i nivå med ventilförstärkningen på kammaren. Mina två kammare hade detta problem med en månads mellanrum efter ett års användning. Lyckligtvis var läckaget mycket långsamt och båda gångerna kunde jag gå hem. Efteråt reparerades de enkelt med Super Patch Park Tool GP-2, som är riktigt billigt, supereffektivt och pålitligt över tid, och som också säljs på denna webbplats. Så ingen ånger!

Automatiskt översatt

2 / 5

För dyr för sin mycket korta livslängd och uppenbarligen olämplig för bergscykling

- E., 17 november, 2023

Den första anpassningen var bra att göra men lite svårare än vanlig butyl. Kör lika bekvämt som latex bara att du inte behöver pumpa om varje dag. Tyvärr efter

För- & Nackdelar

Kompakt så lätt att bära med sig
Mycket bekväm körning
Får snabbt punktering vid ventilen
För dyrt för 2 av 4 däck Ventilen är avsliten
Slits sönder vid ventilen
Automatiskt översatt

4 / 5

Lätt, snabb, bräcklig ventil

- Pieter, 20 maj, 2023

Lätt att montera, men svår att blåsa upp. Ventilen är av plast och ser bräcklig ut. När du blåser upp måste du faktiskt klämma fast den mycket tätt, annars kommer luft ut. Den är dock bra att köra, rullar lätt och jag har inte haft någon punktering ännu (trots att jag kört på dåliga vägytor).

För- & Nackdelar

Enkel montering
Läckagesäker
Lågt rullmotstånd
Ljus
Sårbar ventil
Automatiskt översatt

1 / 5

Kostnaden är inte värd huvudvärken

- Kico, 20 mars, 2024

Inte imponerad. Monteras som alla andra innerrör. Lite mer noggrann montering eftersom de är så tunna och ömtåliga. Håller däcktrycket mycket dåligt. Innan med kontinentala butils, kontrollera en gång i veckan och kanske lägga till 1 bar. Nu måste jag kontrollera före varje körning. Pumpar upp till 80 psi före körningen. Nästa morgon har framdäcket fortfarande 40 psi och bakdäcket kanske 20 psi. Under körningen upplever jag ingen märkbar tryckförlust. Jag misstänker att dessa innerrör transporteras dåligt eftersom problem har börjat uppstå, särskilt efter 2 flygresor och cykeln var med dem. Jag litar inte på dem i tävlingssituationer (långdistans triathlon).

För- & Nackdelar

Lätt vikt
Monteras som ett butildäck om man är försiktig
Håller trycket betydligt sämre
Hög kostnad
Kan inte hantera flygresor
Mycket känslig för klämskador
Ventilinsatserna kan hoppa ut
Automatiskt översatt

3 / 5

Bra produkt men....

- Arcus, 20 september, 2021

Av mina två kammare som köptes med en månads mellanrum, kan en av dem inte hålla trycket och läcker genom skalet, även om det är tätt, efter att ha varit ute i 3h00-4h00. Jag har tillfälligt löst detta problem genom att sätta lite rörmokarteflon på gängan på skalet! Kommer detta att fungera över tid? Annars en utmärkt produkt när det gäller känsla och prestanda ...

För- & Nackdelar

Bättre än latex
Lättvikt
Original
Bräcklig ventil
Skalet läcker vid 6-7 bar på vissa serier
Automatiskt översatt

2 / 5

Användbarheten begränsas av bristande punkteringsskydd.

- Jan, 21 mars, 2022

Superbra hantering, men inte hållbart. Provade flera uppsättningar men punktering sker mycket snabbt. Inte bara när du kör utan även när du står stilla, på fälgsidan och däcksidan. Samma erfarenhet med gruscykel och landsvägscykel.

För- & Nackdelar

Köregenskaper som liknar slanglösa däck
Montering
Vikt
Frekventa punkteringar
Automatiskt översatt

5 / 5

En förnuftig investering

- Armin, 22 december, 2021

Under tiden har jag, på grund av de uteslutande goda erfarenheterna med det nya Schwalbe Aerothane innerröret, helt konverterat den första landsvägscykeln till de nya rören, inklusive reservröret. Slangen öppnar nya möjligheter att minska cykelns startvikt på ett säkert och relativt billigt sätt. 3 x 60g ger en bra minskning med 180g, även om slangen inte väger 41g utan snarare 45g. Rullningsegenskaperna är mycket bra. Eftersom jag inte har kört slanglöst hittills kan jag inte jämföra det. Monteringen är enklare eftersom röret inte ständigt "fastnar" någonstans. Min crosser kommer att vara nästa.

För- & Nackdelar

Egenskaper vid körning
Montering
Vikt
Pris
Automatiskt översatt

5 / 5

Bästa produkt

- Thies, 22 maj, 2024

Bra produkt, tyvärr inte riktigt bra valuta för pengarna

Automatiskt översatt

5 / 5

De är fantastiska.

- Jérôme, 23 april, 2024

Jag har kört med Schwalbe Aerothan racerrör i nästan 4 år nu. De är de bästa! De är lätta och mycket bekväma över mycket långa distanser.

Automatiskt översatt

3 / 5

Bra men dåligt punkteringsskydd

- Denis, 23 oktober, 2023

Trevliga innerrör att köra på. Ger känsla av slanglös inställning. Men punkteringsskyddet är mycket dåligt. Fick punktering efter 50 km på en bra väg där butyl innerrör höll i 5000+ km.

Automatiskt översatt

1 / 5

Mycket läckagesäker

- Alma, 24 januari, 2024

Fram och bak monterade, allt verkade fungera bra tills jag ville cykla en vecka senare och pumpade upp däcken till 5,5 bar. En timme senare var båda däcken platta.

För- & Nackdelar

Tyvärr kan jag inte uppleva några plus
Redan punkterad innan jag kunde åka på den
Automatiskt översatt

2 / 5

Skillnaden mot en vanlig innerslang är liten.

- Remco, 25 april, 2023

Första turen punkterad direkt. Kan hända, naturligtvis, men då kan du inte köpa en reparationssats från Mantel för att fixa innerrör. En stor besvikelse.

För- & Nackdelar

Mantel säljer inte reparationssatser
Mycket dyr
Mycket ömtålig
Svår att reparera
Automatiskt översatt

1 / 5

Skräp, värdelös

- Joost, 25 april, 2023

Vilken dålig innerslang, punkterad efter bara 10 km! Snabbt tillbaka till latex.

För- & Nackdelar

Nej
Läckage
Automatiskt översatt

5 / 5

Perfekt som ersättning

- Alex, 27 april, 2023

Jag är landsvägscyklist och har två av dessa i min sadelväska för säkerhets skull eftersom jag kör slanglöst.

För- & Nackdelar

Liten
Ljus
Automatiskt översatt

4 / 5

Bra ny innovation, med liten förbättringspunkt

- Nils, 27 maj, 2021

Mycket trevlig innerrör för ridning. Bultar underbart och håller också sitt tryck mycket bättre än ett latex innerrör. Den enda nackdelen jag har stött på är plastventilaxeln, den är sårbar när man skruvar i en ventilkärna, det här däcket ville inte behålla sitt tryck på grund av detta.

För- & Nackdelar

Material
punkteringssäker
vikt
ventil
Automatiskt översatt

3 / 5

Besviken

- Kevin, 27 maj, 2024

Efter att ha läst några recensioner väcktes min nyfikenhet, så jag bestämde mig för att beställa! Att montera innerslangarna gick mycket smidigt. Huvudfrågan: hur är det att åka med dem? I ärlighetens namn är skillnaden bara liten. Accelerationen är något bättre och under körning märker du tydligare att du kör "tubeless". Det jag dock inte är nöjd med är ventilerna. Redan vid tredje åkturen läckte det ut luft från en av ventilerna, och det för en slang som kostar mer än €20. De borde inte ha snålat med vikten på ventilerna. Slutsats: trevligt att testa en gång, men jag bytte tillbaka till "vanliga" innerslangar, eftersom de är mer tillförlitliga och billigare i det långa loppet!

För- & Nackdelar

lätt
lätta att placera
går snabbt sönder
ömtåliga luftventiler
Automatiskt översatt

1 / 5

Inte alls punkteringssäker

- Giuseppe, 27 september, 2021

Punkterade vid första åkturen. Racingcykel. Monterades samtidigt som nya däck. Punktering med en nästan osynlig grönsaksnål. Jag hade inte fått punktering på över ett år. Jag var tvungen att betala 25 euro för att få en punktering direkt.

Automatiskt översatt

5 / 5

Topprodukt!

- Pieter, 29 maj, 2023

Däcken monteras och sedan känner du definitivt skillnaden.

För- & Nackdelar

Läcksäker
Mindre rullmotstånd
Ventilförlängare för hög fälg behövs
Automatiskt översatt

5 / 5

Kommer definitivt att köpa det igen

- Jon, 3 april, 2021

Jag gillar verkligen Aerothan

För- & Nackdelar

Bra förklaring på Internet
Bra produkt
Korrekt leverans
Automatiskt översatt

5 / 5

Gjorde min körning mycket bättre.

- Per, 30 maj, 2021

Hjul: Fulcrum Racing Zero. Däck som används: Schwalbe Pro One. Bytte från vanliga Schwalbe/Conti-däck. För mig är komforten oöverträffad. Jag kan bäst beskriva det som en otroligt smidig åktur. 76 kg så jag har 94 psi fram 96 psi bak. Reparation när punktering är mitt enda bekymmer ....men jag fortfarande men dem igen för att få komforten.

För- & Nackdelar

Bekvämlighet
Hållbar
Svarta ventiler ;)
Pris
Automatiskt översatt

5 / 5

Exakt som förväntat

- Eik, 31 maj, 2023

Exakt som förväntat

Automatiskt översatt

5 / 5

Det finns inga ord för att beskriva dem, att köpa, punkt slut

- Michele, 4 februari, 2021

Det första intrycket är....... imponerande!!! Jag har bara kört några kilometer än, men det förändrar världen

Automatiskt översatt

5 / 5

De verkar vara OK

- Antonello, 5 april, 2021

Tyvärr klämde han sig på grund av ett potthål

För- & Nackdelar

Enkel montering
Glidande
Motståndskraftig mot borrning
Kostnad
Automatiskt översatt

5 / 5

Bra produkt

- Francesco, 5 april, 2021

Alla OK

För- & Nackdelar

Smidighet
Vikt
Montering
Pris
Automatiskt översatt

5 / 5

utmärkt men dyr

- FRANCO, 5 januari, 2022

EXCELLENT PRODUKT med enkel montering och hållbarhet, bara nackdelen med priset

För- & Nackdelar

lättviktare
punkteringsbeständig
Pris
Automatiskt översatt

5 / 5

Trots några euro mer är Aerothan-slangen absolut värd pengarna och betalar sig själv i det långa loppet

- Heinz, 5 juli, 2024

Med Schwalbe Aerothan-slangarna är min cykel lite snabbare än med vanliga slangar. Med Aerothan-slangarna har jag förmodligen haft ytterligare en punktering på 2 år. Till skillnad från med de vanliga innerslangarna. Jag var tvungen att byta slang med några veckors mellanrum på grund av punktering.

Automatiskt översatt

5 / 5

Jag har använt Aerothan Tubes under en lång tid och är mycket nöjd. Jag har bara goda erfarenheter!

- Jozef, 6 april, 2023

Allt TOP

Automatiskt översatt

5 / 5

Super rum

- Jacques, 6 februari, 2021

Lätt att montera, håller trycket bra, låg vikt. Gör cykeln mer exakt och mjukare på samma gång. Du kan känna skillnaden med en Schwalbe Extralight.

För- & Nackdelar

Bekvämare cykel
Håller trycket
Lätt att montera
Ljus
Mer exakt framvagn
Pris
Särskild patch
Automatiskt översatt

1 / 5

Konceptet är bra men utförandet dåligt

- Guus, 6 oktober, 2023

Om ventilen läcker upp till två gånger på kort tid. Farlig och opålitlig

För- & Nackdelar

Gynnsamt rullmotstånd
Håller trycket ganska bra
Lätt, även jämfört med tätningsmedel
! Punktering vid ventilen, omedelbart platt och farligt
Otillförlitlig anslutning mellan däck och ventil
Svårt att hitta och fästa ett hål
Automatiskt översatt

5 / 5

Bättre att dra åt bromsarna igen - du kommer att bli märkbart snabbare på vägen ;-)

- Stefan, 8 maj, 2023

Monteringen är nästan enklare än med gummislangar eftersom de har mindre friktion på skalet. Den enda punkten att se upp för: Som ofta rapporteras med Schwalbe är ventilerna ibland inte täta när de först blåses upp. Om du skruvar in ventilen ytterligare för hand eller med en liten tång är allt bra.

För- & Nackdelar

Hittills punkteringssäker
Lätt
Lätt att montera
Märkbart lägre rullmotstånd
Ventil - men kan fixas
Automatiskt översatt

2 / 5

Dyrare, inte bättre

- Martijn, 9 april, 2024

Köptes som ersättning för ett butyl innerrör. Jag förväntade mig att denna innerslang skulle ge en märkbar skillnad under körning. Att montera den är inte annorlunda än vanligt. Jag var dock mer försiktig, eftersom den sades vara mer sårbar. Med endast bakdäcket utbytt är det ingen märkbar skillnad under körning. Det som märks är att det punkterar snabbt, i slutet av den första turen, efter cirka 45 km. För tillfället kommer jag att hålla mig till innerrör av butyl.

För- & Nackdelar

Kompakt
Läcker snabbt
Prisvärd
Automatiskt översatt