Omdömen om
Ortlieb Vario PS

Ortlieb Vario PS
4.6 / 5
Genomsnitt av 30 recensioner
5
23 recensioner
4
5 recensioner
3
0 recensioner
2
0 recensioner
1
2 recensioner

Foton från kunder

4 / 5

Rekommenderas varmt

- Daniela, 15 juli, 2024

Väskan är lättare än väntat, så det var en trevlig överraskning. Laptopfacket är något bredare, passar lätt 2 bärbara datorer (jag bär regelbundet), också ett plus. Tyvärr saknar jag (liten version - 20L) en ficka på utsidan för min vattenflaska. Den lilla fickan på utsidan är väldigt praktisk, men med mycket saker i den blir det svårare att byta från väska till ryggsäck och vice versa.

För- & Nackdelar

Färg
Ingen flaska på sidan
Automatiskt översatt

5 / 5

Den perfekta cykelhållaren/ryggsäcken.

- Romain, 25 juni, 2024

Jag är mycket nöjd med min köpupplevelse på Mantel: mycket tydlig information, konkurrenskraftigt pris och snabb, noggrann leverans. Denna Vario från Ortlieb är precis vad jag letade efter: en regntät ryggsäck med rullgardinslock som förvandlas till en cykelhållare i en handvändning. Systemet är mycket genialt och den övergripande designen är en framgång. Jag skulle definitivt rekommendera den. Observera att väskan har ett stort fack. Den är lite som en totebag och har ett särskilt, skyddat fack för en dator upp till 15 tum. Vikten är ganska betydande men motiveras av kvalitetsmaterialen. Jag har 20 liter, vilket är mer än tillräckligt för mig, men den finns även med högre kapacitet. Det finns också två fästsystem: ett helt universellt system för att anpassa den till flera cyklar, och ett annat med en anordning för att fästa på bagagehållaren och ett snabbkopplingssystem inuti väskan, vilket är mer diskret.

Automatiskt översatt

5 / 5

Enastående och mångsidig ryggsäck

- Michel, 18 juni, 2024

Cyklade först till en fin vandring, användning på cykeln är som vanligt av såna här fina väskor och vandrade sedan i 7 timmar med ryggsäcken och bar väldigt bekvämt. Led inte av någonting och kändes verkligen som en dagspackning.

För- & Nackdelar

Andra fack för förvaring av saker
Bra väska att hänga på bärväskan
Fliken kan användas för att förvara cykelhjälmar
Kompakt
Mycket bekväm att bära som ryggsäck
Ett höftbälte hade varit bra att ha som tillägg
Automatiskt översatt

5 / 5

Rekommenderas starkt för en laptopväska!

- Noud, 22 maj, 2024

Toppväska! Installationen av 3.1-systemet är superenkel. Kan dock bero på din cykel. Väskan är stor och går snabbt att omvandla till en ryggsäck. Observera att fickan i klaffen inte är vattentät.

För- & Nackdelar

Krokarna på ryggsäcken är små
Lätt att installera (3.1-system)
Snabb att konvertera till ryggsäck
Stor
Stort fack för bärbar dator
Dyrt, men du betalar för kvalitet
Automatiskt översatt

5 / 5

Den ultimata cykel- och ryggsäcken.

- Loïc, 19 maj, 2024

Den ultimata cykel-/ryggsäcken. Storleken är mycket bättre (för mig) än hos storebror.

Automatiskt översatt

4 / 5

Smart pakethållare och ryggsäck i ett, men inte en packväska

- Ruud, 7 maj, 2024

Jag har länge letat efter en väska som kan fästas på pakethållaren med ett klick, men som också kan bäras som ryggsäck. Smart system med klaffen som snabbt växlar väskan mellan ryggsäck och pakethållare. Det gör det också enkelt att växla till ryggsäcksläge när man går under en cykeltur, och ryggsäcksremmarna är inte heller i vägen (eller i ekrarna!!) när den sitter på cykeln. Lastningen är lite knepig eftersom både ryggsäcks- och väsksidan har en hård innerplatta och det finns även ett fack för bärbar dator. Så för att lasta upp med matvaror är väskan mindre lämplig. Verkligen en perfekt "dagsryggsäck".

För- & Nackdelar

bra bärkomfort som ryggsäck
egentligen två väskor i en
robust montering på cykeln
inte lätt att lasta
laptop-facket begränsar åtkomsten
Automatiskt översatt

5 / 5

Superkvalitet Tillverkad i Tyskland

- Bastian, 27 mars, 2024

Jag älskar 2in1-funktionen som ryggsäck och cykelväska.

Automatiskt översatt

5 / 5

Den bästa packväskan någonsin

- Marlies, 28 februari, 2024

Äntligen har jag hittat en cykelväska som snabbt kan göras om till en ryggsäck. Fram till nu hade jag bara den "normala" cykelväskan från Ortlieb, det finns ingen bättre. Jag bär min shopping bekvämt på ryggen till cykeln. Cykelväskan ser också cool ut som en ryggsäck. Bärkomforten är fantastisk. Regn kan inte skada den.

Automatiskt översatt

5 / 5

Mångsidig och kraftfull

- Sophie, 24 februari, 2024

Bra köp, äntligen en väska som är mångsidig OCH presterar bra när det gäller säkerhet och ergonomi. Skulle definitivt rekommendera!

Automatiskt översatt

5 / 5

Prima produkt som det är värt att betala för.

- JB, 15 februari, 2024

Under de senaste regniga veckorna kan du testa om tas/rugzak är bra. Han är till och med vid extremt regn 100% vattentät.

Automatiskt översatt

5 / 5

Robust och rymlig cykel/ryggsäck för daglig användning.

- E.D., 29 januari, 2024

Mer än vad som motsvarar produktinformationen.

För- & Nackdelar

Ficka för bärbar dator
Lätt att placera
Mycket rymligt innehåll
Robust väska och botten
Ryggsäck och packväska i ett, lätt att omvandla
Automatiskt översatt

4 / 5

Topprodukt, vacker och praktisk!

- Ann, 1 december, 2023

Mycket nöjd med denna väska! Mycket lätt att justera från pannier till ryggsäck. Det skulle bara vara trevligt om det fanns ett handtag för axeln för att göra det lättare att bära från pannier.

För- & Nackdelar

Bra kvalitet
Lätt att fästa på cykeln
Lätt att rulla ihop
Ryggsäck
Vacker design
Axelrem
Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket nöjd

- Marie, 10 november, 2023

Snabb leverans, bra kvalitet

Automatiskt översatt

5 / 5

Parfait!

- Craig, 25 oktober, 2023

Fråga mig om sex månader

För- & Nackdelar

Ficka för iPad
Kvalitet
Ryggsäck + packväska
Automatiskt översatt

4 / 5

Praktisk multifunktionell cykelväska

- Karim, 12 oktober, 2023

Praktisk väska som är en av få som kan användas både som pakethållare och ryggsäck. Lätt att ta av och sätta på cykeln. Vattentätheten har ännu inte testats

För- & Nackdelar

Hög kvalitet
Lätt att använda
Högt pris
Några extra fack
Automatiskt översatt

5 / 5

Valuta för pengarna!

- Lieneke, 1 oktober, 2023

Väskan är väldigt dyr och därför hade jag mycket problem med att välja mellan den här eller den från ett annat märke. Mycket glad att jag gick för denna väska och jag är säker på att det kommer att pågå en mycket lång tid. Tillfälligt såg den andra väskan jag hade mitt öga på (valkental) i cykelskjulet på jobbet häromdagen. Även om den verkligen ser snygg ut, känns tyget som om det är av lägre kvalitet än Ortliebs. Så jag är övertygad om att denna väska är värt sina pengar.

För- & Nackdelar

Enkelt fästsystem
Lätt att byta ryggsäck till packväska
Robust
Ingen (stängd) framficka när väskan är en cykelväska
Automatiskt översatt

5 / 5

Detta är service på högsta nivå

- Tom, 24 september, 2023

Väskan är av högsta klass och kvaliteten är oöverträffad

För- & Nackdelar

Allt korrekt
Snabb leverans
Automatiskt översatt

5 / 5

Utmärkt!

- Gerben, 16 mars, 2023

Fantastisk väska, som bärs snyggt och är bekväm att använda

För- & Nackdelar

Bärkomforten är utmärkt
Lätt att ändra från ryggsäck till väska
Mycket utrymme
Automatiskt översatt

5 / 5

En perfekt cykelväska...rekommenderas varmt!

- Arjan, 1 mars, 2023

Jag cyklar 50 km pendling p.d. och den här väskan har allt för mig. Uppenbarligen vattentät och ett bra bärsystem. Jag hade letat efter något liknande i flera år och hittade det nu!

För- & Nackdelar

Pålitlig ortlieb-kvalitet
Sidoficka för dricksflaska
Unik design
Är dyr
Något tunnare PVC än andra väskor.
Stängningen tar lite tid att vänja sig vid
Automatiskt översatt

4 / 5

Cykelväska i toppklass!

- Ana, 7 november, 2022

Mycket praktisk väska att ta med till jobbet

För- & Nackdelar

Behändig
Stor
Vacker
Laptopfacket är för litet
Automatiskt översatt

5 / 5

Praktiskt och högkvalitativt utförande

- Saskia, 26 september, 2022

Lätt att fästa på bagagehyllan! Att byta från ryggsäck till cykelväska går också snabbt och enkelt.

För- & Nackdelar

Högkvalitativ finish
Praktisk
Vattentät
Automatiskt översatt

5 / 5

Mega praktisk om du vill växla mellan en förnuftig cykelväska och en ryggsäck.

- Nina, 22 juli, 2022

Jag älskar den här ryggsäcken! Jag hatade att gå runt på universitetet med min cykelväska. Å andra sidan gillar jag inte heller att cykla med en ryggsäck. Den här väskan är verkligen en lysande hybrid. Att växla mellan "back carry" och "carrier" är en ganska enkel sak. Ryggen och remmarna är vadderade och laptopfacket är placerat så att det sitter bekvämt nära ryggen. Den hakas fast på bagagehållaren som vilken Ortlieb-väska som helst. Mycket praktiskt.

För- & Nackdelar

Bekväm att bära
lätt att växla mellan cykelväska och ryggsäck
utvändigt dryckesfack
Lite mer förvaringsutrymme skulle vara trevligt
Automatiskt översatt

5 / 5

Rekommenderas utan förbehåll

- Tanja, 19 juli, 2022

Jag valde den här produkten eftersom jag inte gillar att ha ryggsäcken på ryggen när jag cyklar. Omvandlingen är helt enkel. Jag skulle rekommendera väskan utan förbehåll. Om den var lite större skulle den också kunna vara en skolväska för min son.

För- & Nackdelar

Organiserande kraft på insidan
Slits bra på baksidan
Variabilitet
Endast 1 dryckesfack på utsidan på grund av vridning
Inga andra
Skulle kunna vara större
Automatiskt översatt

5 / 5

Extremt universell produkt i typisk Ortlieb-kvalitet.

- Olaf, 3 juli, 2022

Den här väskan är familjens äggläggande pelare. Extremt universell. Vi kommer att köpa en annan väska, även om vi har flera Ortlieb-cykelväskor. Vad som inte nämns ovan: väskan står på egen hand, mycket hjälpsam. Färger är naturligtvis en fråga om smak. Även om jag också skrev den negativa saken, kan dessa inte kompenseras mot det positiva.

För- & Nackdelar

Ändra från cykel till ryggsäck funktion topp
Praktiskt inner- och ytterfack
Storleken är mycket bra
Adapter för cykelhållare på 2.1
Vikt bra men inte idealisk
Ytterfacket inte vattentätt
Automatiskt översatt

5 / 5

Fantastiskt

- Sam, 24 maj, 2022

Den här väskan är mitt bästa köp på länge. Ingen mer väska på ryggen när jag cyklar, men fortfarande möjligt att bära väskan på ryggen hela dagen. Superenkel att använda och den goda kvalitet du är van vid från Ortieb.

För- & Nackdelar

Extremt robust
Ingen mer smärta i ryggen på cykeln
Mycket lätt att använda
Att bära väskan i den lilla öglan är inte praktiskt
Automatiskt översatt

5 / 5

Superchic och praktisk.

- Paul, 4 maj, 2022

Hittills har omvandlingen till en ryggsäck lösts på ett utmärkt sätt och fungerar perfekt. Ett långtidstest väntar dock fortfarande.

För- & Nackdelar

Lätt att fästa
Superpraktisk funktion för ryggsäck
Automatiskt översatt

1 / 5

Besviken och felaktig information i beskrivningen.

- Serge, 16 juli, 2021

Köpte Vario för att pendla dagligen och för enstaka dagsutflykter. Väskan är rymlig, vattentät och lätt att konvertera till en ryggsäck. Quick lock 2.1-systemet är super och bekvämare än 3.1 om du byter cyklar ofta eller vill dela väskan med någon. Hittills alla förväntade väskor från Ortlieb för detta pris. Laptopfacket är obefintligt. Faktum är att A4-dokument passar in här, din bärbara dator bör inte vara mycket bredare än en A4. Enligt specifikationerna skulle en 15,4 "bärbar dator passa. Detta är inte korrekt alls. Har testat det med en 15" och en 14", du kan inte få in dem där. En 13" duger, men facket erbjuder inget skydd alls. Det finns dock tillräckligt med utrymme för att göra innerfickan större och förse den med ett mjukt skal. Det är svårt att få in den (lilla) bärbara datorn om det redan finns saker i väskan. Denna information är fel i beskrivningen och på grund av detta gjorde jag ett felköp. Botten av Vario är inte heller extra förstärkt. Externa sidofickor är oanvändbara, en vanlig dricksflaska passar inte in där och när väskan är full kan du inte ens få en smalare flaska i den. Slutsats: För 5 stjärnor är det bättre med en Bike Packer Plus (bekvämare stängning, framficka, lock i botten) + bärsystem (ryggsäcksremmar) + pendlarinsatser (laptopfack).

För- & Nackdelar

reflekterande band
Snabblås 2.1
vattentäta
Inga vattentäta externa fickor
Inget fack för bärbar dator
Sidofickor för vattenflaska alldeles för små
undersidan inte förstärkt
Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket trevlig väska som också kan användas som en pannier. Uppfyller mina förväntningar.

- Sanne, 9 juni, 2021

Den uppfyller helt mina förväntningar. Fin väska i bra storlek som går lätt från väska till pannier. Perfekt för någon som måste cykla långt till jobbet.

För- & Nackdelar

Lätt att använda
Trevlig att bära
Vacker design
Automatiskt översatt

5 / 5

Mycket praktisk och robust 2 i 1-ryggsäck.

- Sophia, 31 mars, 2021

Jag gav ryggsäcken till min pojkvän, han är mycket entusiastisk över den och älskar att bära den. Det ser också bra ut och gör ett högkvalitativt intryck. Den enda nackdelen är att det inte finns något laptopfack. Detta innebär att den bärbara datorn alltid måste packas separat, vilket gör transporten svårare. Men den är utmärkt för stadsanvändning och cykelturer, så den får fortfarande 5 stjärnor.

För- & Nackdelar

bekväm på baksidan
bra framficka
bra grepp på bagagehållaren
Inget fack för bärbar dator
Automatiskt översatt

1 / 5

Dyrt men bra!

- Roman, 13 mars, 2021

Kan användas på cykeln och som ryggsäck!

För- & Nackdelar

Bearbetning
Konstruktion
Vattentäthet
Automatiskt översatt