Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie
Menu
Terug

Castelli Nanoflex 2 reviews

8.9 / 10 Gemiddelde uit 50 reviews | Schrijf een review

8.9 / 10

50 reviews
5
(35)
4
(14)
3
(1)
2
(0)
1
(0)

Pluspunten

  • waterafstotend (6)
  • Warm (5)
  • Zeem (3)
  • Goed zeem (3)

Minpunten

  • Geen (3)
  • Weinig reflectie (1)
  • Reflectie gaat er snel af (1)
  • Naden van de zeem worden wat minder (1)

9 / 10

Rudi 5 april, 2019

Erg fijne broek

Zit erg lekker. Dun laagje voering aan de binnenkant zorgt er voor dat hij bij nog vrij lage temperaturen al erg fijn te dragen is.

Pluspunten
  • Warm
  • Comfortabel
  • Goede zeem

9 / 10

J.W. 20 februari, 2019

lekkere voorjaars- of herfstbroek

Een broek voor de koudere voorjaars- en najaarsritten. ik gebruik de broek bij temperaturen rond 10 graden samen met de nanoflex beenstukken. (ik ben een koukleum). De broek heeft wat minder rek (tov zomerbroeken) en zit dus lekker strak (ik heb maat L, ben 78 kg, 183 lengte). Mijn vorige nanoflex broek heeft rare plekken gekregen (licht doorzichtig, na 2 jaar) en ik snap nog steeds niet hoe dat is ontstaan.

Pluspunten
  • relatief warme broek
  • prijs

10 / 10

Jeffry 13 februari, 2019

ideaal voor tussenseizoen

Qua warmte ideaal voor het tussenseizoen. Waterafstotende eigenschappen nog niet kunnen uittesten

Pluspunten
  • Warm

9 / 10

Gerben 8 februari, 2019

Fijne broek voor goede prijs.

Goede broek aangeschaft in de sale, eerst getwijfeld over de zeem (was namelijk de Progretto zeem van Castelli gewend) maar de KISS zeem voldoet prima. Waterafstotend materiaal doet zijn werk en met de huidige temperaturen (0-10) is de broek lekker warm. Al met al een prima broek voor een goede prijs....

Pluspunten
  • Waterafstotend
  • Goede zeem
  • Lekker war bij huidige temperatuur
  • Castelli kwaliteit

8 / 10

Bram 5 februari, 2019

beste broek voor weer in lage landen

Broek houdt regen en wind tegen, geeft een beetje extra compressie. Ideaal voor in Belgisch of Nederlands weer rond te rijden.

8 / 10

Leo 31 januari, 2019

Top broek: doet wat beloofd is.

Warm voor de koude dagen. Deels persoonlijk, maar ik kan tot net boven nu nog toe met deze broek en de bijbehorende beenstukken. Het water loopt er niet zo spectaculair af als in de reclame, maar de werking is wel zoals beloofd: regen dringt maar langzaam door en droogt snel. De kou blijft ook bij een natte broek vrij lang buiten. Een stortbui hou je er niet mee tegen en uiteindelijk wordt je dan ook koud, maar ja voor wonderen....

Pluspunten
  • Warm
  • Comfortabel
  • Snel droog
  • Houdt regen lang tegen
  • Redelijke prijs
Minpunten
  • Weinig reflectie
  • Reflectie gaat er snel af

8 / 10

Mike 26 november, 2018

Goed zittende warmere en water afstotend racebroek

Wanneer het weer kouder en natter wordt ga ik in deze broek rijden. Vorige winter met tevredenheid ook gedaan. Dit jaar een tweede exemplaar erbij gekocht. Vr.grt.Mike

Pluspunten
  • Warmer
  • "Water afstotend"
  • Zit mooi strak
  • Maatje groter bestellen
Minpunten
  • Naden van de zeem worden wat minder

8 / 10

Dirk 26 november, 2018

mooi afgewerkte broek

is lekker warm en pijpen zijn lang genoeg

9 / 10

Marga 20 november, 2018

Goeie aankoop

Fantastisch lekker warm

10 / 10

Jean-Paul 10 november, 2018

Excellent produit. Protège bien du froid

8 / 10

Gerton 18 september, 2018

Fijne broek

Zit fijn heb er nog niet mee gefietst met slecht weer weet niet hoe die zich dan houdt.

Pluspunten
  • Zit fijn.
Minpunten
  • Geen idee.

9 / 10

Jan 7 december, 2017

Heerlijk zittende broek

Pluspunten
  • Voor herfst en lente ideaal
  • Goede pasvorm

10 / 10

Jelle 1 november, 2017

Super bibshort voor de herfst, milde winter en vroege lente ritten

Ik heb deze broek gekocht nadat ik afgelopen winter al de lange variant had gekocht en met veel plezier heb gebruikt. Deze bibshort zit fantastisch en biedt warmte en bescherming tegen wind en water. In combinatie met dunne of dikkere beenstukken is het 3 seizoenen lang prima fietsen. Ik gebruik de broek op de MTB en de racefiets. De zeem is comfortabel, de stof sluit overal goed aan en de grippers werken prima. Castelli maakt serieus goed materiaal en deze bibshort is daar een goed voorbeeld van. In combinatie met een Gabba 3 jersey heb ik afgelopen weekend gereden in de stevige wind met een klein buitje onderweg. Geen moment heb ik het te koud of te warm gehad. Doordat de broek aan de voorkant hoger oploopt dan bij een zomer bibshort is ook je buik beschermd tegen de wind. Een aanrader wat mij betreft.

Pluspunten
  • Bescherming tegen wind en water
  • Pasvorm en degelijke grippers
  • Comfortabele zeem

10 / 10

Pepijn 11 oktober, 2017

Ideaal voor de herfst

Heerlijke broek voor dit seizoen. Fijn ook voor woon-werk wanneer het bijvoorbeeld in de ochtend 8 graden en in de middag 17 graden is. De broek is goed waterafstotend en licht gevoerd. Ook de zeem is perfect, zonder problemen al en 150km tocht mee gefietst. Zoals altijd met Castelli minimaal een maatje groter bestellen.

Pluspunten
  • Waterafstotend
  • Fijne pasvorm
  • Zeem

8 / 10

Neil 5 oktober, 2017

Fantastic product

Pluspunten
  • Very comfortable and pretty waterproof
Minpunten
  • None

10 / 10

Omar 3 september, 2017

Prodotto indispensabile d'inverno

Grande prodotto, resistente all'acqua ed al freddo ideale nelle stagioni fredde abbinato ad i gambali nanoflex

Pluspunten
  • Resistente all'acqua
  • Antivento
  • Prezzo
Minpunten
  • Veste poco serve una taglia in più

8 / 10

Geert 13 juli, 2017

Prettige broek

Erg prettige bib, tijdens een rit van 150km door druilerige regen is de broek echt in z'n element. Het water druppelt er netjes af en door de lichte voering voelt de broek erg comfortabel. Wanneer het echt hard regent is er echter geen houden aan, dan wordt je echt wel nat. De zeem valt me mee, ik had 'm iets beter verwacht maar het is goed uit te houden. Voelt dun aan, maar lange ritten zijn goed te doen. De afwerking is prachtig, geen overdreven opsmuk aan letters en een strakke brede band omsluit de benen. Maatje groter dan gemiddeld is zeker aan te raden, zeker omdat de Nanoflex stof toch iets strakker aanvoelt.

Pluspunten
  • Pasvorm
  • Waterafstotend
  • Cleane looks
  • Ademende stof
  • Zeem
Minpunten
  • Maatje groter bestellen
  • Stof iets stugger

8 / 10

Günther 26 maart, 2017

Schön warm und dicht, etwas schwitzig

Wie es sein soll beim Schmuddelwetter, warm und wasserdicht. Etwas schwitzt bei höchst Intensität.

Pluspunten
  • Warm
  • Wasserdicht
Minpunten
  • Wasserdicht auch von innen nach außen

8 / 10

Hans 15 maart, 2017

Vernieuwend

Ideaal voor het voor jaar en najaar voelt lekker warm aan .

Pluspunten
  • Goede koop
Minpunten
  • Geen

9 / 10

Johan 10 maart, 2017

Castelli topper!

Fijne broek, comfortabele zeem en netjes afgewerkt

Pluspunten
  • Kwaliteit
  • Afwerking

10 / 10

Olaf 28 februari, 2017

Passt und Gut.

Von 10-18 Grad, egal ob mit oder ohne Regen, gibt es nichts Besseres. Sehr angenehm zu tragen, gutes Polster, Größentabelle stimmt.

Pluspunten
  • Material
  • Passform
  • Polster
Minpunten
  • keine

10 / 10

Erik 28 februari, 2017

Beste koud weer fietsbroek

Uitstekende pasvorm. Vochtafstotend effect is handig voor dagelijks gebruik (woon-werk verkeer). Het kiss-aero zeem doet wat je ervan verwacht

9 / 10

Jerome 28 februari, 2017

Impec pour la pluie

1,72m et 60kgs. Taille S limite mais attention car taille long..

9 / 10

Vincent 7 februari, 2017

lekker warm in de winter

5 / 10

Dominik 6 februari, 2017

Fällt sehr klein aus

Pluspunten
  • Wasserabweisend
  • Wärmer als normale kurze Hose
Minpunten
  • Sehr klein

8 / 10

Thomas 2 februari, 2017

Super Hose

Super Qualität für eine Radhose und erst dann für eine die super im Regen funktioniert!

Pluspunten
  • Qualität
  • Wetterschutz

10 / 10

Klaus 31 januari, 2017

Perfekte Radhose für kaltes und feuchtes Wetter

Auch nach Stunden im Sattel gibt es nichts was an dieser Hose stört. Sie hält warm und trocken, ist atmungsaktiv und so komfortabel, dass man sie gar nicht wahrnimmt. Einfach nur fahren.

Pluspunten
  • Hochwertiges Material
  • Hervorragende Verarbeitung
  • Hoher Tragekomfort
  • Optimaler Wetterschutz
  • Sehr komfortables Sitzpolster
Minpunten
  • Kann sich bei Mantel leider jeder leisten.

9 / 10

Rainer 29 januari, 2017

super Produkt, meine Empfehlung

Pluspunten
  • sehr gute Passform
  • Preis/Leistung Top
  • Funktion super, Warm und Wasserdicht
Minpunten
  • Größenangabe zu klein, L eigentlich M

9 / 10

Thomas 25 januari, 2017

Super Hose!

Für kaltes und feuchtes Wetter gibt es für mich nur Nanoflex von Castelli! Ist warm und hält trocken!

Pluspunten
  • Wetterfest
  • Warm
Minpunten
  • Klein geschnitten

10 / 10

Stijn 20 december, 2016

Uitstekende broek die doet wat ie moet doen

Fijne broek voor koudere dagen. Pasvorm is goed, de broek sluit mooi aan. Erg goede zeem. Prijs-kwaliteitsverhouding is prima.

10 / 10

David 12 december, 2016

Gran culotte calidad/precio

Pluspunten
  • Calidad
  • Precio
  • Comodidad
  • Repele el agua

10 / 10

Gary 11 december, 2016

Comfort and fit

Just go up one size and you can not go wrong with these roubaix backed shorts. Kiss pad just works for me

Pluspunten
  • Fit
  • Form
  • Comfort
Minpunten
  • Come up small
  • Expensive

9 / 10

Roy 11 december, 2016

Perfect bibshort

Gevoerde en waterafstotende bibshort. In combinatie met de nanoflex beenwarmers onder vrijwel alle weersomstandigheden te gebruiken. Zeer goede en aansluitende pasvorm. Iets langere pijpen dan bijvoorbeeld mijn endurance x2 short. Hierdoor blijven beenwarmers extra goed zitten. De Kiss zeem zit erg prettig, bij zowel korte als lange ritten.

Pluspunten
  • Pasvorm
  • Stevig materiaal
  • Warm
  • Waterafstotend
  • Goede zeem en beengrippers
Minpunten
  • Mogelijk warm bij hogere temp (nog niet getest)

10 / 10

Andres 14 november, 2016

Perfekt

Die Hose hält absolut was sie verspricht. Bin jetzt schon mehrere lange Touren bei Minustemperaturen damit gefahren und bin begeistert. Werde mir auch die lange Version bestellen

Pluspunten
  • warm
  • wasserabweisend
  • gute Passform
Minpunten
  • Preis

9 / 10

Carlos 10 november, 2016

Culotte polivalente

Estaba buscando un culotte para entretiempos y creo que con este he acertado. Ajuste muy bueno

9 / 10

Javier 27 september, 2016

Muy buena apariencia

A falta de poder estrenarlo, diseño muy bueno, se ajusta muy bien y material de muy buena calidad aparente.

Pluspunten
  • Diseño
  • Ajuste
  • Materiales
Minpunten
  • Precio

10 / 10

Marin 28 juni, 2016

The benchmark in wet-weather bibs

Bought this for a 200k sportive because I expected rain. Indeed, we had a light drizzle and wet roads for about 80k, including a 600 vertical m descent. Never felt any discomfort, although the bib was borderline too warm at about 17-20°C. Wore a summer jersey with it, the Gabba would have cooked me. Pad was fine on my Speedneedle for almost 6h.

Pluspunten
  • Water resistant
Minpunten
  • Can be too warm for summer

7 / 10

Ivan 2 mei, 2016

Good overall

Excellent, except for that the chamois has been sewn into the shorts around 2cm further back than usual, meaning that you sit on the narrow part of the padding. Minus two points for that. All else top class.

Pluspunten
  • Warm
  • Good quality
  • Good chamois
Minpunten
  • Chamois placement

10 / 10

James 23 april, 2016

Excellent

Just what you need in the uk for spring.

Pluspunten
  • Good long leg length.
  • Good grippers on the leg to hold knee warmers.
Minpunten
  • Chamois not as good as some.

10 / 10

JUAN 19 februari, 2016

Producto de Altísima calidad

Culote con una resistencia absoluta al agua, badana supercómoda y a precio mas que razonable

Pluspunten
  • Cullotte impermeable
  • Badana comodísima
  • Muy versátil
Minpunten
  • Ninguno

7 / 10

Paul 9 februari, 2016

Fijne broek

Fijne zeem ,alleen nog geen lange tocht mee gefietst om te zien hoe het fan is.

Pluspunten
  • Zeem
  • Dikke stof

10 / 10

Rob 10 december, 2015

Prima winter broek

Ik heb korte beentjes waardoor lange winter broeken bijna altijd te lang zijn,in combinatie met de Castelli Nanoflex beenstukken heb ik dat probleem niet.

Pluspunten
  • Prima pasvorm
  • Lekker warm
  • Goed zeem
Minpunten
  • Geen

9 / 10

Lars 19 november, 2015

Heerlijke warme bibshort

Fijne warme broek voor in het voor of najaar

Pluspunten
  • Warm nanoflex
Minpunten
  • Geen

9 / 10

Tom 10 november, 2015

Gute Qualität, bequemes Polster, toller Wetterschutz

Ich trage die Hose für Temperaturen um 10°C ± 5°C. In diesem Bereich ist sie wahlweise mit oder ohne Beinlinge eine Punktlandung. Ich bin beinmäßig aber auch nicht sehr empfindlich. Feuchtigkeit perlt gut ab, Regen ist man ausgeliefert. Jedoch hält sie auch dann ausreichend warm, da der Wind die Beine nicht auskühlt. Es fühlt sich praktisch nicht so nass an, wie es manchmal ist – ein gutes Zeichen. Wie sich das mit steigendem Alter entwickelt, vermag ich noch nicht zu beurteilen. Es gibt da durchaus negative Beobachtungen im Netz. Die Hose fällt – wie bei Castelli üblich – sehr eng aus. Ich bin eigentlich ein Spargeltarzan (185cm bei 62kg) und trage XL. Die Hose dürfte nicht einen mm kürzer sein und nur geringfügig enger, um mir noch zu passen. Der Schnitt ist dem sportlichen Körper sehr angemessen. Das hochgezogene Rückenteil ist angenehm warm und schützt vor Wind am Rücken. Auch sind die Beinabschlüsse sehr bequem. Ich bemerke sie nahezu gar nicht. Das Polster passt sehr gut zu den modernen Satteln. Ich kann leider nur den Vergleich mit traditionellen Rauhlederpolstern ziehen und finde das hier wesentlich bequemer. Es dürfte aber auch schwerer sein. Die Hose wiegt insofern auch mehr als eine Sommerhose. Wie es sich mit steigendem Alter und vielen Wäschen macht, beobachte ich erst noch. Ein Manko der Hose, das ich bereue, ist die Farbe. Man wird in der für die Hose angemessenen Jahreszeit, d.h. der früh einsetzenden Dämmerung, äußerst schlecht gesehen. Ich würde für den Herbst inzwischen etwas auffälligeres wählen. Ansonsten ist die Gestaltung unauffällig und

Pluspunten
  • Nahtqualität
  • Polster/Beinabschlüsse
  • Herbstwetterfest
Minpunten
  • schwarz im Herbst ist unsinnig

8 / 10

Niels 5 november, 2015

Fijn warme korte broek

Past goed met de beenwarmers van nanoflex

9 / 10

John 4 november, 2015

Topbroek!

Bij andere merken heb ik maat M, bij deze broek van Castelli echter maat L. Mijn lengte is 180 cm. en ik weeg 72 kg. en maat L past perfect. Fijne zeem en super materiaal voor als het vochtig weer is maar ook als het net wat kouder begint te worden in de herfst.

Pluspunten
  • Styling
  • Pasvorm
  • Prijs/kwaliteit

10 / 10

Achim 4 oktober, 2015

Top Hose für Übergangszeit

Pluspunten
  • Wasserfest
  • Polster
  • Schnitt

8 / 10

Jan 28 september, 2015

De broek is gemaakt van stevig en warm materiaal

Fijn en erg warm en waterafstotend materiaal, de elastieken bij de benen zijn erg breed waardoor het niet afknelt. De (kiss air) zeem zit erg comfortabel maar behoeft wel een uurtje inrijden. De maat was wel wat aan de kleine kant, de broek zit erg strak. Het uitelijk van de broek past bij de prijs, ziet er netjes uit, de goede kwaliteit komt naar buiten door de mooie pasvorm en de nette aansluiting op de benen

Pluspunten
  • Stevig materiaal
  • Water van buiten dringt niet binnen
  • Fijne
Minpunten
  • Te warm voor de zomer
  • De maat valt wat klein

9 / 10

Paul 21 september, 2015

prima waterafstotende BIB, lekker snel geleverd!

Precies in de lijn van de armwarmers en beenwarmers, alsmede de gabba voldoet dit product precies aan wat je er van verwachten mag. Lekkere pasvorm en waterafstotend. De duidelijke website van Mantel en de snelle levering maken het plaatje dan helemaal compleet! Dus een echte aanrader!

Pluspunten
  • prima pasvorm
  • waterafstotend

9 / 10

Christian 20 september, 2015

Wunderbar

Schöne Hose für etwas kühlere Temperaturen.

Pluspunten
  • Wasserabweisend
  • Super Innenpolster