Menu
Terug

Aktiv-8 Point-8 Topline Schakel reviews

8.8 / 10 Gemiddelde uit 15 reviews | Schrijf een review
8.8 / 10
15 reviews
5
10
4
5
3
0
2
0
1
0

Pluspunten

  • Complete set (1)
  • Hoge kwaliteit materialen (1)
  • Super schakelen (1)
  • gaat voldoende lang mee (1)

Minpunten

  • Geen gebruiksaanwijzing (1)
  • geen minpunten (1)
  • eventueel handleiding (1)
  • duur (1)

10 / 10

Henk 28 maart, 2019

Perfect soepel schakelen

Super versnellingskabels schakelt echt beter dan gebruikelijke kabels.

Pluspunten
  • Complete set
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Super schakelen
Minpunten
  • Geen gebruiksaanwijzing

10 / 10

Angelino 29 januari, 2019

doet wat het moet doen

Minpunten
  • geen minpunten
  • eventueel handleiding

9 / 10

Jan 25 juni, 2017

Zeer goed concept

zojuist heb ik mijn eerste set van dit type vervangen door nieuw. Tienduizend kilometer mee gereden. Aanvankelijk was ik sceptisch want ik was bang dat het dunne binnenkabeltje de losse mantel voering zou doen inslijten. Wat er binnen in de kabel gebeurt weet ik niet,maar het heeft perfect gewerkt. ik plaatste een beschermbuisje extra over het blote stukje mantel bij de voorderailleur. Na het installeren volgt na de eerste ritten nog een beetje bijstellen bijstellen,daarna bijna niet meer.

Pluspunten
  • vuil en water dringen niet in
  • gaat voldoende lang mee
  • terugschakelen (op veerdruk) blijft ok
  • geen onderhoud!
Minpunten
  • duur
  • onderscheid soorten van Activ-8 der.kabel
  • binnenkabel niet uitwisselbaar wegens de diameter

8 / 10

Menno 21 april, 2017

Prima setje kabels

Prima setje kabels, makkelijk te monteren. Door gebruik te maken van de doorlopende teflon binnenkabel blijft de hele kabel dicht voor vocht en vuil, werkt prima.

Pluspunten
  • Teflon liner
  • Meegeleverde thules etc.
Minpunten
  • Dikke buitenkabel.
  • Geen instructies

8 / 10

Ide 17 november, 2016

Lastig monteren zonder handleiding

Helaas zit er geen handleiding bij het pakket wat betekend dat je op je eigen kunsten moet vetrouwen. Opzich spreekt het allemaal voor zich maar zou toch handiger zijn als er een handleiding met stappen bij zat. Let er bv op dat je de binnenkabel bij de achterderaileur niet totaan de derailleur laat lopen want die afstand wordt kleiner bij opschakelene en zal dan de binnenkabel opkrullen. Even aantals CM ruimte geven en dan opvullen met de harmonicahuls Zodra gemonteerd schakeld het boterzacht en zal dit ook lang blijven doen!

Pluspunten
  • boterzacht schakelen
  • totaal geen onderhoud bij goede montage
Minpunten
  • Geen handleiding geleverd

10 / 10

Gerrit 16 augustus, 2016

Zeer goed.

Klopt , gelijkaardig zoals Ride On gore kabels. Ride On bestaat niet meer en deze Aktiv 8 zijn een heel goed alternatief . Schakelen heel soepel. Eindelijk terug kabels gevonden van dezelfde kwaliteit , ik schrijf deze recensie , omdat ik door het lezen hier de aankoop heb gedaan .. Heb er geen spijt van. wat wel klopt , moest je nooit eerder Ride On kabels hebben geplaatst , dat er geen montage blad bij is . en dat kan dan wat moeilijk zijn . Voor de rest super!!!

7 / 10

Paul 28 juli, 2016

Mooi setje kabels

De kit is helaas niet geschikt om beide kabels op de MTB te vervangen. In mij geval met een doorlopende buitenkabel is de set te kort. Maar op zich is het wel een mooi systeem om kwetsbare kabels (lees moddergevoelig) probleemloos te houden. De overgebleven lengte past nog wel op de racefiets!

Pluspunten
  • mooi afgedicht systeem
Minpunten
  • niet lang genoeg voor complete vervanging

7 / 10

Mathieu 16 juni, 2016

Technisch een goed product

Ook al lopen de schakelkabels onbeschermd langs de framebuis, toch is de lengte van de mantel onvoldoende om het geheel netjes af te monteren. Gedwongen daardoor een stuk van de oude buitenkabel opnieuw te monteren. Ook zijn de silicone binnen mantel onderling verschillend van lengte oppassen dus. Heel veel kleine friemel onderdeeltjes waarvan je zelf moet uitzoeken wat de functie is. Ook zijn er te wijzig eindcapjes die heb ik van de oude buitenkabel gehaald maar die diameter is groter.

Pluspunten
  • schakel soepel
  • licht gekocht met 0,8 kabel
Minpunten
  • lengte verschil
  • buitenkabel te kort
  • matige instructie
  • te weinig eindcapjes

9 / 10

Jan 23 februari, 2016

topkwaliteit

Zeer functioneel, licht en mooi uitgevoerd.

9 / 10

Pascal 7 februari, 2016

Top voor in de modder.

Erg handig voor de MTB of de CX als je het netjes doet is de hele binnenkabel afgeschermd voor vuil en water.

Pluspunten
  • Soepel schakelen
  • Gesloten systeem
Minpunten
  • Montagetijd

7 / 10

Antoon 27 september, 2015

mooie complete set

Ik mis de instructie tips.

Pluspunten
  • compleet met alle accessoires
  • kabel loopt erg soepel
Minpunten
  • complex om te monteren
  • geen handleiding

9 / 10

Iris 6 september, 2015

Ideale set voor all weather fietsers

Een keer eerder heb ik deze set gekocht en die zit na 2 jaar nog altijd op die mountainbike, dat terwijl bijv. Jagwire meestal maar 1/2 jaar mee gaat bij mij.

Pluspunten
  • Gaat lang mee
  • Prijs-kwaliteit verhouding is super

10 / 10

Mark 31 mei, 2015

topkwaliteit

Het heeft even geduurd om na Gore een volwaardig alternatief te vinden. Dit is momenteel met voorsprong de beste kabelset die te vinden is.

Minpunten
  • lengte kabelset mag langer zijn.

10 / 10

Ronny 18 mei, 2015

zORGELOOS SCHAKELEN MET AKTIV-8 Topline kabelsB

9 / 10

Eddy 8 april, 2015

Beste schakelprestatie vergelijkbaar met het vroegere Gore-tex kabelsysteem

Op de weg zijn mijn beide Pinarello 's met deze derialleurkabelset (campa Rekord 10en 11 sp) uitgerust. Mijn beide cyclo-cross fietsen Ridley x-fire zijn hiermee ook uitgerust (Schimano Ultegra 10 sp) wat een voordeel is aangezien dit een waterdichte constructie heeft dit derialleurkabelset van Aktive-8 Point-8 Topline. Bij andere merken kan je na 10 crossen uw setje vervangen en dan nog evenaart het deze Aktive 8 set niet.