Menu
Terug

Pepi's Tire Noodle

Pepi's Tire Noodle
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De Pepi's Tire Noodle is een product voor in je tubeless mountainbike band. De Pepi's Tire Noodle werkt als een soort stootkussen bij lage bandenspanning. Hierdoor wordt je velg beschermd tegen scherp uitstekende stenen of wortels in de ondergrond. De Pepi's Tire Noodle beschermt je banden van burping zodat je geen lucht of latex kwijt raakt tijdens het rijden. Ten slotte beschermt de Pepi's Tire Noodle bij grotere drop offs of sprongen op mountainbike trails. De Pepi’s Tire Noodle kan dan ook in bijna elke dicipline van het mountainbiken gebruikt worden: Downhill / Enduro / Trail / XC Plus of in de E-Bike. De Pepi's Tire Noodle komt in verschillende maten.

Compatibiliteit

• Te gebruiken op aluminium en carbon velgen
• Duurzaamheid: tussen 3 weken en 8 maanden, slijtage is onvermijdelijk
• Stel dat je toch lek rijdt en de latex niet afdicht kun je de wedstrijd gemakkelijk uitrijden dankzij de velg bescherming.
• Wordt tijdens Wereldbeker mountainbike wedstrijden gebruikt
• Mogelijkheid om met minder druk in de band te rijden
• Super licht(S: 50g; M: 80g; L: 90g)
• Let op: antilek vloeistof noodzakelijk
• Alleen voor tubeless banden
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews


1 / 5

Tegenvaller

- Olivier 21 juli 2020

Nadat is de tire noodles had besteld ontdekte ik dat het in feite van materiaal is gemaakt dat voor de bouw wordt gebruikt, vergelijkbaar met buisisolatie. Het scheurt snel en zuigt alle latex op. Daardoor verlies je de zelfdichtende werking. Na twee ritten zaten er meerdere scheuren in de noodle en is deze eigenlijk vrijwel onbruikbaar geworden. Een opvallend detail is dat de noodle los in de band lijkt te liggen. Ik hoor hem rammelen. En dat terwijl ik de bredere versie had gekozen. Al met al ben ik een beetje teleurgesteld over deze inserts.

Plus- & minpunten

Montage was eenvoudig
Niet heel zwaar
Duur voor een simpel stuk bouwmateriaal
Gaat snel stuk
Ligt los in de band (als dat een nadeel is)
Zuigt latex op

5 / 5

Top Tyre Inserts

- Kristan 17 april 2019

A pig to insert but a quality bit of kit with cool valves with side holes so the inserts dont restrict air when you are inflating the tyre. Done the trick so far and I regularly ride hard over rocky terrain. Spot on.

Plus- & minpunten

Does the job
Quality
Valve design
Installation challenging