MTB Wielen

6
Goede MTB wielen kunnen een aanzienlijk verschil maken voor elke mountainbike. Goede mountainbike wielen zijn lichter, sterker en stijver. Daarmee kom je makkelijker een klim boven en houd je ook in een uitdagende afdaling beter de controle. Met een set tubeless MTB wielen kun je helemaal alles eruit halen. Sneller, minder rolweerstand, een veel hogere lekbestendigheid en dan ook nog eens extra comfortabel!
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Shimano Deore WH-MT500 MTB Wielen

Adviesprijs 109,99
75,99

DT Swiss X 1900 Spline 25 MTB Wielen

Adviesprijs 188,95
Vanaf 179,-

DT Swiss XR1700 Spline 25 MTB Wielen

Adviesprijs 314,95
Vanaf 269,-

DT Swiss M1900 SPLINE 30 DB MTB Wielen

Adviesprijs 188,95
169,99

Shimano SLX WH-MT620 MTB Wielen

Adviesprijs 159,99
Vanaf 109,-

DT Swiss XM1700 Spline 30 MTB Wielen

Adviesprijs 454,95
Vanaf 362,-

Ben je tevreden met het assortiment?

MTB Wielen kopen? Bekijk ze allemaal!

Mijn MTB heeft een 135mm inbouwbreedte en een quick release. Welke wielen passen hierin?

Wij hebben hiervoor de volgende wielen die standaard geschikt zijn. Let wel op dat dit verschillende wielmaten van 26 tot 29 inch zijn. Ook zijn er losse adapters, waarmee sommige steekas wielen om te bouwen zijn naar QR. Deze adapters vindt je hier.

Worden de MTB wielen geleverd per set of los?

In principe worden wielen altijd als set aangeboden. Bij bepaalde merken als DT Swiss, Shimano, Zipp of Bontrager heb je de keuze om een los voor-, achterwiel of set te bestellen.

Welke bandbreedte past er op mijn nieuwe MTB wielen?

We hebben voor alle wielen bepaald wat de meest geschikte bandenmaten zijn, op basis van de interne velgbreedte. Zo hebben wij mountainbike wielen met een interne velgbreedte variërend van 19mm tot 30mm Deze 'Door Mantel Geadviseerde Bandbreedte' is een eigen advies waarbij we uitgaan van de meest optimale passing voor de beste rijeigenschappen. Hier worden eigenschappen als stabiliteit, comfort en aerodynamica meegenomen. Daarnaast kun je ook zien welke bandbreedtes de fabrikant aanraadt. Dit is doorgaans een bredere range dan onze eigen geadviseerde bandbreedte, omdat ons eigen advies van het meest optimale uitgaat.

Welke naven passen er in mijn mountainbike?

Dit is afhankelijk van de fiets; Bij de meeste fietsen staat dit op de website van de dealer/fabrikant of in de handleiding van de fiets beschreven. Kun je dit niet vinden, dan kun je deze inbouwbreedte ook zelf opmeten. Voor het opmeten van de inbouwbreedte van de naaf gebruik je een schuifmaat. Meet hierbij eerst de binnenmaat op van de voorvork. Meet vervolgens de dikte van de steekas. Nu weet je of je inbouwbreedte bijvoorbeeld 100 x 5mm, 100 x 15mm of 110 x 15mm is. Hierna de achtervork binnenmaat. Meet vervolgens de dikte van de steekas. Nu weet je of je inbouwbreedte bijvoorbeeld 135 x 5mm, 142 x 12mm, of 148 x 12mm is.

Hebben jullie quick release adapters?

Sommige wielen die geschikt zijn voor steekassen, kun je ook geschikt maken voor snelspanners (QR). Dit moet je doen met adapters. Hier vind je een overzicht van ons huidige assortiment adapters. Let hierbij op het merk wiel en model/uitvoering.

Wat is het maximale gewicht voor deze MTB wielen?

Het totale gewicht dat een wielset aankan is het gewicht van je fiets, de bepakking en de berijder bij elkaar opgeteld. Dit staat beschreven in de specificaties van de wielen.

Welke MTB wielen kunnen jullie aanbevelen?

Dat is afhankelijk van wat je ermee wil doen, je doelen, het terrein en je budget. In deze koopgids kun je meer informatie vinden.

Welke remschijf past er op mijn MTB wielen?

Remschijven hebben een centerlock of 6 gaats bevestiging. Bij de specificaties vind je welke bevestiging de wielset heeft. Het is mogelijk om met een adapter een 6 gaats remschijf op een wiel met een passing voor centerlock remschijven te gebruiken. Het is helaas niet mogelijk om een centerlock remschijf op een wiel met een passing voor 6-gaats remschijven te gebruiken.

Lees meer op ons blog
Mountainbike wielen - Welke MTB wielen moet ik hebben? [Koopgids]

Mountainbike wielen - Welke MTB wielen moet ik hebben? [Koopgids]

Lees meer