Menu
Terug
Terug naar klantenservice

Coronavirus: Veelgestelde vragen

Is de klantenservice bereikbaar?

Onze klantenservice medewerkers zijn gewoon bereikbaar.

Wordt mijn retour / garantieaanvraag verwerkt?

De verwerking van de retourpakketten en de garantieaanvragen loopt gewoon door. Per e-mail houden we je op de hoogte van wat er gaat gebeuren.

Zijn de winkels open?

Onze winkels zijn gewoon geopend. Daarbij hebben we goed gekeken naar de adviezen van het RIVM. We besteden extra aandacht aan de hygiëne van onze winkel en ook ons personeel is goed geïnstrueerd hierover. Daarbij vragen we je als klant om 1,5 meter afstand te houden als je in de rij staat en ook niet te dicht bij elkaar te gaan staan.

Zijn er gewijzigde openingstijden?

Tot op heden zijn de openingstijden ongewijzigd. Wel willen we je meegeven dat het tot nu toe in de ochtend vaak rustiger is dan in de middag.

Kan ik mijn fiets langsbrengen voor een reparatie?

Onze werkplaatsen zijn gewoon geopend. Op- en afhalen van reparaties is geen enkel probleem.

Waar kan ik als klant rekening mee houden?

  • Bezoek onze winkel op een rustig moment (doordeweeks, in de ochtend).
  • Bezoek zoveel mogelijk alleen of met z’n tweeën onze winkel.
  • Ben je er nog niet helemaal uit en wil je langskomen om eens goed te kijken naar onze producten, kom dan vooral door de week in de ochtenden. Het is dan rustig in de winkel.
  • Stel niet noodzakelijk bezoek uit tot een later moment. Bezoek ondertussen onze website en bestel je producten online.
  • En mocht het te druk zijn in onze winkel, dan kan het zo zijn dat onze deuren even gesloten worden.
Kan PostNL mijn bestelling bezorgen?

PostNL bezorgt de pakketten en houdt hierbij rekening met de hygiëne maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. Zo zullen zij 1,5 meter afstand bewaren.

Waarom is de bezorging van mijn pakket vertraagd?

Dit komt door een combinatie van verschillende omstandigheden die gerelateerd zijn aan de maatregelen die worden genomen rondom het coronavirus. Ten eerste is er een enorme toename in de levering van pakketten. Daarnaast heeft PostNL de hygiëne protocollen voor medewerkers aangepast, waaronder op 1,5 meter afstand van elkaar werken, dit heeft invloed op de verwerking van de pakketten op de PostNL depots. Dit samen kan ervoor zorgen dat je je bestelling niet binnen 24 uur thuis hebt.

Kan ik mijn pakket bij een PostNL afhaalpunt laten bezorgen?

Ja dit kan. Tijdens het bestelproces zie jij welke PostNL punten geopend zijn.

Lees hier de veelgestelde vragen aan PostNL over bezorgen en afhalen.

Wordt mijn bestelde fiets nog bezorgd?

Jazeker, je fiets wordt nog bezorgd.

Hoe levert de bezorger de fiets bij me af?

In overleg met Extra@home hebben we goed gekeken naar hoe we jou alsnog een goede bezorgservice kunnen bieden. De bezorger van Extra@home zal voor jou het stuur rechtzetten en de pedalen monteren. Dit alles wordt buiten gedaan en op gepaste afstand natuurlijk.

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email