Fietsschoenen

162
Fietsschoenen voor de racefiets of mountainbike zijn misschien wel het belangrijkste kledingstuk dat je aan kunt hebben. Ze vormen namelijk het centrale punt waar jij al je kracht overbrengt op de pedalen. Goede fietsschoenen zijn dus van essentieel belang. We hebben natuurlijk mountainbike schoenen en racefiets schoenen voor je. Maar ook als je liever niet ingeklikt fietst heb je bij ons keuze genoeg.
Lees meer
Categorieën
Wielrenschoenen
MTB Schoenen
Trekkingschoenen
Spinning Schoenen
Winter Fietsschoenen
Schoenplaatjes
Flat Pedal Schoenen
Overschoenen
Toebehoren
Merken

Gesorteerd op

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietsschoenen kopen? Bekijk onze collectie!

Wat is het verschil tussen MTB en wielrenschoenen?

Mountainbike schoenen hebben profiel en het plaatje is verzonken in dit profiel. Hierdoor loop je er gemakkelijker op, dit komt bij MTB schoenen wel van pas omdat je tijdens het mountainbiken doorgaans wat vaker moet afstappen en dus moet lopen. MTB schoenen zijn daarentegen wel wat zwaarder en minder stijf. Racefiets schoenen zijn stijver en het schoenplaatje is groter daardoor is de krachtoverdracht beter en wordt het fietsen comfortabeler omdat het contactoppervlak groter is. De lichtheid en de betere krachtoverdracht maakt het fietsen met wielrenschoenen op een racefiets dus een stuk comfortabeler.

Wat is het voordeel van een BOA sluiting?

Met een fietsschoen met een draaisluiting, ook wel BOA sluiting genoemd, kun je heel precies bepalen hoe strak de fietsschoen komt te zitten. Door aan de knop te draaien wordt een draad strakker over de schoen gespannen, zonder dat dit gaat knellen. Deze draad volgt de bouw van de voet, wat resulteert in een optimale drukverdeling over de wreef. Hierdoor kun je tijdens het fietsen makkelijk je MTB of racefiets schoen wat strakker of juist minder strak zetten.

Welke schoenplaatjes moet ik kiezen voor mijn fietsschoenen?

Als je klikpedalen op je fiets hebt dan moet je daar wel de juiste schoenen bij kopen. Als je wielrenschoenen of mtb schoenen aanschaft dan ben je daarmee nog niet klaar. Er moeten ook schoenplaatjes onder bevestigd worden waarmee je in de pedalen klikt. Zo heb je aparte schoenplaatjes voor de mountainbike en schoenplaatjes voor de racefiets. Racefiets schoenplaatjes kun je makkelijk herkennen omdat ze doorgaans wat groter zijn dan schoenplaatjes voor de mountainbike.

Wat houdt de stijfheid van de zool van je fietsschoen in?

Dit geeft aan hoe stijf de zool is. Een slappe zool is meestal gemaakt uit enkel nylon met soms een kleine toevoeging voor stijfheid. Een gemiddelde zool is versterkt met carbon en een stijve zool is volledig gemaakt van carbon. Hoe stijver de zool in je wielrenschoen of MTB schoen hoe beter de krachtoverdracht. Een optimale krachtoverdracht is essentieel wanneer je zo hard mogelijk wilt gaan. Wel lever je een stukje comfort in met een stijve zool.

Hoe strak moeten fietsschoenen zitten?

Fietsschoenen moeten behoorlijk strak zitten, maar ze mogen niet pijnlijk aanvoelen. Als ze te los zitten, zullen ze tijdens het fietsen verschuiven en zal je minder kracht kunnen zetten. Als ze te strak zitten, kan dit leiden tot pijn en zelfs verwonding aan de voeten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen op de juiste manier passen voordat je gaat fietsen. Zorg ervoor dat de schoenen niet te breed of te smal zijn voor je voeten en dat er genoeg ruimte is voor je tenen. Je kunt ook de spanning aanpassen op de schoenen als je schoenen een BOA sluiting hebben. Zo zorg je ervoor dat ze strak genoeg zitten, maar niet té strak. Als je twijfelt over de juiste maat, kun je het beste naar een van onze fietsenwinkels komen advies te vragen of om verschillende maten te passen voordat je een paar koopt.

Wat zijn de beste fietsschoenen?

Het is moeilijk om te zeggen wat nou de beste fietsschoenen zijn. Het ligt er maar net aan welk merk jouw voorkeur heeft of hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Één garantie kunnen we wel geven: al onze fietsschoenen zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit, waardoor je dus altijd een goede keuze maakt qua merk. Wij hebben meerdere goede merken in ons assortiment, zoals:

Hoe werken fietsschoenen?

Fietsschoenen zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt tijdens het fietsen. Ze hebben speciale zolen met een verhoogde stijfheid om de overdracht van kracht van de voet naar de pedalen te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter kunt trappen en meer kracht kunt zetten tijdens het fietsen. De meeste fietsschoenen hebben ook een kliksysteem, waarbij de schoenen op de pedalen worden vastgeklikt door middel van schoenplaatjes. Dit zorgt ervoor dat je voeten op hun plaats blijven tijdens het fietsen en dat je de maximale kracht kunt zetten.

Welke maat fietsschoenen heb ik nodig?

Om te bepalen wat de juiste maat fietsschoenen voor jou is, kun je het beste de voet meten met een meetlint of een schoenmaatmeter. Dit kun je doen door de volgende stappen te volgen:
  • Trek een dunne sok aan voordat je de voet meet, omdat dit de nauwkeurigheid van de meting kan verbeteren.
  • Zet uw voet op een stuk papier en trek een lijn achter uw hiel en een lijn voor uw grootste teen.
  • Meet de afstand tussen de twee lijnen in centimeters. Dit is de lengte van uw voet.
  • Bekijk vervolgens de maattabel van de fabrikant van de fietsschoenen die je wil aanschaffen. Zoek de juiste maat op aan de hand van de lengte van uw voet.
Houd er rekening mee dat verschillende fabrikanten verschillende maattabellen kunnen hebben, dus het is altijd aan te raden om de tabel van de fabrikant te raadplegen voordat je fietsschoenen koopt. Wil je een wat uitgebreider advies over hoe je de juiste maat fietsschoen kunt kiezen? Lees dan deze blog!

Lees meer op ons blog
Welke maat fietsschoen moet je hebben? Nu 30 dagen testen [Maatadvies]

Welke maat fietsschoen moet je hebben? Nu 30 dagen testen [Maatadvies]

Lees meer