Menu
Back

Scope R3 Road Bike Wheels

Scope R3 Road Bike Wheels
I'm looking for a
Body Type
Decal Colour
Please select: Decal Colour
to see the stock
1.398,-
Please select a version to see the stock

  • Free tracked delivery

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

30 Day Satisfaction Guarantee

30 Day Satisfaction Guarantee

For this product we offer our exclusive 30 day money-back guarantee. This means that you can try out the product for 30 days. Not satisfied? Then you can return the product and get a refund, even if you have used and tested the product. You have to pay for the costs for returning the product though.

Pros & Cons

Pros & Cons

  • Het extreem lage gewicht van 1359 gram maakt de R3 perfect voor in de heuvels en in de bergen. De lage 30 mm velg vangt weinig wind.
  • Dankzij de Algorithm Enhanced Aerodynamics technologie is de velg geoptimaliseerd om tot het optimale en meest aerodynamische velgprofiel te komen.
  • Het Diamond Ratchet Bodysysteem is extreem licht en zorgt ervoor dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel.
  • Door het voorgemonteerde tubeless velglint maak je de wielen in een handomdraai tubeless, dit zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand, en hogere lekbestendigheid.
  • Scope wielen zijn ontwikkeld in Nederland in samenwerking met Schwalbe, SKF, TU Eindhoven en TU Delft; een hoge kwaliteit gegarandeerd dus.
  • Er worden geen wieltassen meegeleverd bij aankoop van een wielset.
  • Een body voor Sram XDR, Campagnolo of Campagnolo N3W is apart verkrijgbaar.

Specifications

Specifications

Brand Scope
I'm looking for a Wheelset
Wheel characteristic(s) Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels / Extra comfortable wheels
Weight provided by manufacturer 1359 grams
Brake Type Rim brake
Rim Material Carbon
Collection 2021
Tyre Type Clincher / Tubeless
Body Type Shimano / Sram 10 - 11 speed
All specifications

Description

Description

De Scope R3 racefiets wielen zijn de juiste keuze wanneer je op zoek bent naar een wielset voor in de heuvels of in het hooggebergte. Door de lage 30 mm velg ondervind je geen hinder van zijwind en het extreem lage gewicht van slechts 1359 gram zorgt ervoor dat klimmen bijna vanzelf gaat! Waar remmen met een carbon remrand vaak behoorlijk spannend is, geven de R3 wielen je juist veel vertrouwen. De door Scope speciaal ontwikkelde remranden zorgen in combinatie met de Scope remblokken voor goede remprestaties, zelfs in de regen. Het remvlak kan temperaturen aan tot wel 280 graden Celsius. Vooral bij lange afdalingen is een hoge maximale temperatuur een must. De veiligheid is dus dik in orde bij de Scope R3 wielen.

De Scope R3 wielset is voorzien van duurzame SKF lagers met een goede afdichting en lage rolweerstand. De wielen zijn opgebouwd op basis van lage, aerodynamische 30 mm velgen met een externe velgbreedte van 28mm. Het daar aan toegevoegde Diamond Ratchet bodysysteem is een nieuw ontwikkeld engagement systeem wat ervoor zorgt dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel. Door het voorgemonteerde tubeless velglint en tubeless ventielen is het mogelijk de R3 wielen tubeless te rijden. De brede velg in combinatie met een bredere tubeless buitenband zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand en een verhoogde lekbestendigheid. Scope heeft zelfs zoveel vertrouwen in haar kwaliteit, dat een garantie van 3 jaar gegeven wordt op alle wielen. In geval van een crash is het mogelijk gebruik te maken van het Scope crash replacement programma.

3 Jaar garantie
Kwaliteit staat bij Scope op nummer 1. Na registratie van de wielset op de website van Scope, binnen 30 dagen na aankoop, activeer je de garantieperiode van 3 jaar. Bij het registreren van je wielset is het noodzakelijk het serienummer te vermelden. Deze is terug te vinden op de meegeleverde registratiekaart, de wieldoos of op de flens van de achternaaf.

Lifetime Crash Replacement programma
Ondanks de hoge kwaliteit is een Scope wielset niet altijd bestand tegen de gevolgen een zware valpartij. Scope biedt daarom, naast de garantieperiode van 3 jaar, een crash replacement programma. Scope geeft je hiermee de kans om het wiel na een crash te vervangen tegen een gereduceerd tarief.

Technology

Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA)
Het velgprofiel van de Scope wielen is ontwikkeld met behulp van de Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA) -technologie. Dit algoritme berekent het meest aerodynamische velgprofiel om optimale prestaties te garanderen. (Voor de vorige generatie Scope wielen zijn er talloze uren besteed aan het tekenen van honderden verschillende velgprofielen, deze zijn vervolgens geanalyseerd door gebruik te maken van CFD, in een poging het optimale en meest aerodynamische velgprofiel te vinden. Deze methode van vallen en opstaan ​​benadert eerder het optimale dan het definieert. Samen met de Technische Universiteit Delft (NL) is er een algoritme ontwikkeld dat de coördinaten definieert voor het meest aerodynamische velgprofiel. Deze unieke innovatie in aerodynamica wordt Algorithm Enhanced Aerodynamics, genoemd.

Naafsysteem
Het Scope-hubsysteem is opnieuw ontwikkeld. De beproefde eigenschappen zoals de brede flensafstand (voor hoge laterale stijfheid), op maat gemaakte oversized (6803/6903) SKF-lagers en het gereedschaploze adapter systeem zijn gebleven en zijn alleen waar mogelijk verfijnd. Naast de SKF-lagers blijven de CeramicSpeed-lagers beschikbaar als upgrade voor de Race-serie.

Diamond Ratchet Bodysysteem
Het Diamond Ratchet bodysysteem is een nieuw ontwikkeld engagement systeem wat ervoor zorgt dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel. De standaard 36T ratchet ring is eventueel te vervangen voor een 48T ring waardoor je body nog sneller aangrijpt bij het aanzetten. Compatible met alle groepsets: Shimano, Shimano Micro Spline, Sram XDR, Campagnolo en Campagnolo N3W.

Tubeless-systeem
De geometrie van het unieke Scope Tubeless System zorgt voor eenvoudige montage, directe inflatie, langdurige druk en compatibiliteit met alle (tubeless) banden.

Local Reinforcement
Met de Local Reinforcement-carbon technologie zijn het aantal lagen carbon rond de spaakgaten aan de binnenkant van de velg vergroot. Op deze manier wordt het gewicht aanzienlijk vermindert, met behoud van de sterkte en stijfheid.

Delivery includes

• Scope R3 wielset
• Scope snelspanners
• Scope carbon remblokken
• Tubeless velglint (voorgemonteerd)
• Tubeless ventielen (voorgemonteerd)
• 9/10 Speed cassette spacer
• Garantie registratiekaart

Assembly

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 9/10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?[How-to]

User tips

• Let bij het monteren van de buitenbanden op de rijrichting.
• Vergeet bij 9 & 10-speed niet de spacer als eerste te monteren voordat je de cassette gaat plaatsen.
• Zorg dat het velglint of tubeless tape goed in het velgbed ligt.
• De body voor 11-12 speed Sram XDR zul je apart aan moeten schaffen.
Show more Show lessRelated products

Related products

Scope R3
Scope R3
1.398,-
This product
Fulcrum Wind 40C
Fulcrum Wind 40C
999,-
Shimano Dura Ace WH-R9100 C60
Shimano Dura Ace WH-R9100 C60
1.399,-
Campagnolo Bora WTO 45
Campagnolo Bora WTO 45
1.749,-
Compare the products above
Scope R3 Fulcrum Wind 40C Shimano Dura Ace WH-R9100 C60 Campagnolo Bora WTO 45
Scope R3 Fulcrum Wind 40C Shimano Dura Ace WH-R9100 C60 Campagnolo Bora WTO 45
11 reviews 7 reviews
I'm looking for a Wheelset Wheelset Wheelset Wheelset
Wheel characteristic(s) Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels / Extra comfortable wheels Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels Aerodynamic wheels Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels
Weight provided by manufacturer 1359 grams 1555 grams 1495 grams
Brake Type Rim brake Rim brake Rim brake Rim brake
Rim Material Carbon Carbon Carbon Carbon
Collection 2021 2020 2020 2020
1.398,- 999,- 1.399,- 1.749,-
This product View product View product View product

All specifications

Brand Scope
I'm looking for a
Wheelset
Wheel characteristic(s)
Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels / Extra comfortable wheels
Weight provided by manufacturer
1359 grams
Brake Type
Rim brake
Rim Material
Carbon
Collection
2021
Tyre Type
Clincher / Tubeless
Body Type
Shimano / Sram 10 - 11 speed
Maximum Rider Weight
120 kg
Bearing Type
Industrial
Rim Depth
30 mm
Rim Width
28 mm
Rim Width (internal)
21 mm
Recommended tyre width
25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm
Number of spokes in front wheel
18
Number of spokes in rear wheel
21
Nipple Type
External
Nipple Material
Aluminum
Spoke Type
Straight Pull
Spoke Material
Stainless Steel
Brake Surface Material
Carbon
Brake pads included
Yes
Quick Releases included
Yes
Wheel bags included
No
Warranty
2 years
Extended warranty
Yes, after registration
Crash Replacement
Yes
Built-in width front hub
100 x 5 mm QR
Mounting width rear hub
130 x 5 mm QR
Colour
Black