Menu
Back

Koga F3 4.0

Koga F3 4.0
Frame Type
Please select: Frame Type
to see the stock
Frame Size
Please select: Frame Size
to see the stock
Colour
Please select: Colour
to see the stock
1.649,-
Please select a version to see the stock

  • Free tracked delivery

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

Insure your new bike

Insure the Koga F3 4.0 against theft for 6,91 per month
More information

As a result of the great demand for this product it will have limited availability during the months ahead. Reserving one is not possible. The expected delivery date can be found on this page. Our customer service has the same information as that which you can find on our website; sending messages or Emails or calling to ask about stock/availability is useless. What you can do is sign up for a 'stock notification' and read the frequently asked questions.

Pros & Cons

Pros & Cons

  • Sportief en stabiel frame met geïntegreerde kabelvoering.
  • Comfortabel vanwege de Feathershock voorvork.
  • Gates Belt aandrijving is efficiënter, stiller en betrouwbaarder dan een ketting.
  • Hydraulische schijfremmen zorgen voor superieure remprestaties.
  • De Shimano Alfine naaf met 8 versnellingen schakelt erg soepel.
  • Op deze fiets is geen slot gemonteerd, wel zitten hiervoor al montagepunten.
  • Voor zwaarder terrein is 8 versnellingen aan de magere kant.

Specifications

Specifications

Brand Koga
Drivetrain Belt drive
Weight 15,8 kg
Model Year 2021
Frame warranty Lifetime
Component warranty 2-year warranty
Gear System Hub-based gear system
Number of Gears 8 Gears
Brake System Hydraulic Disc Brakes
All specifications

Description

Description

De Koga F3 4.0 weet als geen ander sportiviteit en praktisch nut te koppelen. Daardoor is dit een geweldige fiets voor elke denkbare rit.

Comfortabel en sportief
Vlak of heuvel, zon of stormachtig: Met de Koga F3 4.0 maal je de kilometers net wat makkelijker weg. Het sportieve frame zorgt voor strak en stabiel rijgedrag, terwijl de geveerde voorvork je het nodige comfort geeft.

Altijd de juiste zithouding
De Koga F3 4.0 sluit altijd perfect aan op jouw lichaamsbouw. Natuurlijk is er de ruime keuze uit framematen. Daarnaast kun je jouw zithouding namelijk perfect optimaliseren. Zowel de handmatig verstelbare stuurpen, als het in hoogte verstelbare zadel, zorgt er namelijk voor dat jij altijd in de juiste houding kunt zitten.

Elk ritje wordt een feest met aangenaam rijdende Koga F3 4.0.

Technology

Frame, vork en wielen
Het aluminium frame is zowel licht als robuust. Hierdoor heeft deze stadsfiets uitstekend stuurgedrag. Met de Koga Feathershock voorvork ben je daarnaast verzekerd van een comfortabele rit. De vork heeft namelijk vering in het balhoofd, waardoor vrijwel alle oneffenheden gedempt worden. Daarnaast rollen de 42mm brede banden niet alleen soepel over het asfalt, ze zijn ook nog breed genoeg om net wat extra demping te leveren. Het grote pluspunt van het frame van de F3 4.0 is echter dat deze ruimte biedt voor een riemaandrijving. De Gates CDN-belt drive is, zeker op lange termijn, onderhoudsvriendelijker, efficiënter en stiller dan een ketting. En doordat deze riem niet te lijden heeft onder viezigheid, is een kettingkast overbodig.

Schakelen en remmen
Schakelen doe je op de Koga F3 4.0 met een hoogwaardige Shimano Alfine 8 versnellingsnaaf. De 8 verzetten bieden een bereik van 307%, wat zeker in de stad en op vlakke wegen erg ruim is. Om echt de heuvels in te kunnen is een iets breder bereik wel wenselijk. De Alfine-naaf schakelt nog net wat soepeler dan de bekende Nexus-naaf. Daarnaast is deze vrijwel onderhoudsvrij. Zo sta je niet te vaak bij de fietsenmaker. De remtechniek wat de meeste remkracht weet te bieden, zijn hydraulische schijfremmen. Het is daarom erg fijn dat op deze hybride fiets Shimano MT201 hydraulische schijfremmen zitten. Onder alle omstandigheden sta jij daarom snel stil. Op een snelle fiets wil je immers ook goed kunnen remmen.

Overige onderdelen
De Koga F3 4.0 is een zeer compleet uitgeruste fiets. Natuurlijk ontbreekt een stabiele standaard niet. Verder is er een verlichtingsset die werkt op de naafdynamo toegevoegd. Zelfs een klein pompje mag niet ontbreken. Hierdoor kun je in het weekend onbezorgd een lange tocht maken op deze toerfiets. Wat wel ontbreekt is een slot. Op het frame zijn wel montagepunten te vinden voor een ringslot, echter is een kettingslot ook een goede keuze voor de Koga F3 4.0.

User tips

Onderhoud van schakelonderdelen en remmen
We raden aan om de ketting af en toe schoon te maken, voor optimale levensduur en efficiëntie. De versnellingsnaam is onderhoudsvriendelijk. Mochten hier toch problemen mee zijn, dan is de fietsenmaker de aangewezen persoon om hier naar te kijken. De hydraulisch schijfremmen raden we aan om zo min mogelijk schoon te maken, omdat vervuiling met vet en schoonmaakmiddelen nadelig kan zijn voor de remeigenschappen. Indien je de remschijven schoon wilt maken, raden we dit aan om te doen met een droog velletje keukenpapier. Probeer de remschijven hierbij niet met je vingers aan te raken.

Bandenspanning
Het hebben van de juiste bandenspanning is belangrijk. Het hebben van een verkeerde bandenspanning kan leiden tot lekke banden, hogere slijtage, beschadiging van de velg bij lage spanning en oncomfortabel rijgedrag. Bij de meeste e-bikes is de bandendruk ongeveer 3,5 tot 6 bar. Op de zijkant van je band kun je altijd zien wat de druk van jouw fietsbanden moet zijn.

Frequently asked questions

Is het mogelijk om een slot op deze fiets te zetten?
De fiets is voorzien van bevestigingspunten om een ringslot te plaatsen. Het is daarom mogelijk om een slot op deze fiets te zetten.
Show more Show less


Recommended by the product specialist


Related products

Related products

Koga F3 4.0
Koga F3 4.0
1.649,-
This product
Koga F3 4.0
Koga F3 4.0
1.649,-
Trek District 3 Equipped
Trek District 3 Equipped
1.199,-
Koga F3 6.0
Koga F3 6.0
1.999,-
Compare the products above
Koga F3 4.0 Koga F3 4.0 Trek District 3 Equipped Koga F3 6.0
Koga F3 4.0 Koga F3 4.0 Trek District 3 Equipped Koga F3 6.0
23 reviews 4 reviews 7 reviews
Frame Type Men / Women / Low entry Men / Women Men / Women Men / Women / Low entry
Drivetrain Belt drive Belt drive Belt drive Belt drive
Weight 15,8 kg 14,8 kg, gewogen door Mantel 15,0 kg, gewogen door Mantel 15 kg
Frame Size 47 cm / 50 cm / 53 cm / 54 cm / 56 cm / 57 cm / 59 cm / 60 cm / 63 cm / 1.54m - 1.58m 47 cm / 50 cm / 53 cm / 54 cm / 56 cm / 57 cm / 59 cm / 60 cm / 63 cm / 1.54m - 1.58m 45 cm / 50 cm / 55 cm / 60 cm / 65 cm / 1.65m - 1.76m 47 cm / 50 cm / 53 cm / 54 cm / 56 cm / 57 cm / 59 cm / 60 cm / 63 cm / 1.54m - 1.58m
Model Year 2021 2021 2021 2021
Frame warranty Lifetime Lifetime Lifetime Lifetime
1.649,- 1.649,- 1.199,- 1.999,-
This product View product View product View product

All specifications

Brand Koga
Drivetrain
Belt drive
Weight
15,8 kg
Model Year
2021
Frame warranty
Lifetime
Component warranty
2-year warranty
Gear System
Hub-based gear system
Number of Gears
8 Gears
Brake System
Hydraulic Disc Brakes
Possibility Childseat
Rear only (only with adapter)
Stem
adjustable by hand
Fork
Suspension
Seatpost
No suspension
Lock
No Lock
Head light
Headlight / hub dynamo
Tail light
Tail / hub dynamo