Menu
Back

Effetto Mariposa Végétalex

Effetto Mariposa Végétalex
This product is sold out, and will not come back in stock.

Alternative product

Stan's NoTubes Tyre Sealant

View product
  • Free returns
  • Trustpilot review 9.4 out of 69.431 reviews

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

Description

Description

De meeste sealants maken gebruik van milieubelastende stoffen, zoals micro kunstoffen, (synthetische) rubbers en aramide vezels, om de lekdichtende werking te bewerkstelligen. Bij Effetto Mariposa besloten ze om te investeren in een sealant die niet belastend voor het milieu zou zijn. Na twee jaar van ontwikkeling zijn ze tot de Végétalex gekomen. De Végétalex is een milieuvriendelijke sealant die gemaakt is van plantaardige ingrediënten, waaronder de pitten van olijven en xanthaangom. Alle ingrediënten zijn dus biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu, waardoor je zelfs bij morsen in het bos geen slechte stoffen achterlaat.

Duurzaam en gemakkelik in gebruik
De Végétalex kan gaten dichten tot 5 mm, en Effetto Mariposa beweert dat deze sealant een heel fietsseizoen (ongeveer 6 maanden) mee zal gaan. In worst-case situaties zul je tenminste 3 maanden vooruit kunnen met deze sealant. Voor de juiste hoeveelheid per band is het mogelijk om gebruik te maken van de handge iCaffetalex app. Met deze app kun je de zeer eenvoudig de juiste hoeveelheid sealant per band bepalen. Voeg aan het advies van de iCaffetalex app ongeveer 20% toe, en je weet precies hoeveel Végétalex je nodig hebt.

Bij deze literfles zit een slangetje voor het gemakkelijk inbrengen van de sealant. Verder is de fles op de zijkant voorzien van een meetschaal, waardoor je eenvoudig de juiste hoeveelheid kunt aflezen.

Gemakkelijk schoon te houden
Als je ervaring hebt met tubeless, dan weet je ook wat voor geklieder het monteren kan zijn. Gelukkig is de Végétalex gemakkelijk schoon te maken met wat zeep en water, zelfs als het opgedroogd is. Dit komt doordat er geen pigmenten of snel stollende kunststoffen gebruikt worden in Végétalex.

Compatibility

De Effetto Mariposa Végétalex is te gebruiken met CO2-patronen. Dit zal de werkzaamheid van de sealant niet verminderen.

User tips

• Végétalex gaat ongeveer 2 jaar mee na het openen van de fles, mits de fles goed afgesloten wordt, niet in directe zonlicht staat en tussen de -15 en 30 graden Celcius wordt bewaard.
• Goed schudden voor gebruik!
• Met de iCaffetalex app kun je gemakkelijk bepalen hoeveel sealant je in jouw banden nodig hebt. Houd dit advies aan met een toevoeging van ongeveer 20%.
• Als extra lekbescherming vereist is, bijvoorbeeld op ruig terrein, dan wordt geadviseerd om ongeveer 30 ml meer dan de aanbevolen hoeveelheid sealant te gebruiken.

Let op: Net als bij alle andere sealants kan oxidatie van aluminium velgen optreden (vanwege het watergehalte) als het metalen oppervlak van de velg niet geverfd, beschermd of bedekt is met tubeless velglint.
Show more Show less


Related product

Related product

Effetto Mariposa Végétalex
Effetto Mariposa Végétalex
24,95
This product
Stan's NoTubes Tyre Sealant
Stan's NoTubes Tyre Sealant
From 17,95
Compare the products above
Effetto Mariposa Végétalex Stan's NoTubes Tyre Sealant
Effetto Mariposa Végétalex Stan's NoTubes Tyre Sealant
143 reviews
Volume 1000 ml 1000 ml / 473 ml / 500 ml
Injection hose Yes
24,95 From 17,95
This product View product