Menu
Terug

Filter

Ben je tevreden met de filter opties?
Ja Nee
Toon resultaat

Elektrische fietsen

131
Op zoek naar een elektrische fiets? Een elektrische fiets of e-bike maakt fietsen makkelijker. Wij bieden bovendien volop aantrekkelijke merken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bij Mantel ben je daarom aan het goede adres voor een nieuwe fiets. Gelet op de hogere brandstofprijzen en goedkoper wordende e-bikes, vormen deze laatste in toenemende mate een alternatief voor de auto. Door de trapondersteuning wordt het fietsen een heel stuk makkelijker en kom je uitgerust op je bestemming aan. Met dank aan de verschillende aandrijvingen, accu's en typen frames, slaag je bij Mantel altijd voor een elektrische fiets.  
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Cannondale Canvas Neo 1 Hybride E-Bike

3.799,-
Adviesprijs 4.799,-
Outlet

Trek District+ 3 Lowstep Elektrische Fiets

2.699,-
Adviesprijs 3.099,-

Trek District+ 3 2023 Elektrische fiets

3.099,-
Adviesprijs 3.299,-
Nieuw

Flyer Gotour 6 7.10 Comfort Elektrische Fiets

3.999,-
Adviesprijs 4.349,-

Cannondale Mavaro NEO 5+ Elektrische Fiets

4.199,-
Adviesprijs 4.499,-

Urban Arrow Cargo Line Family

6.149,-
Adviesprijs 6.690,-

Trek Rail 7 Elektrische Mountainbike

5.349,-
Adviesprijs 6.299,-

Cannondale Mavaro Neo 5-2022 Hybride E-Bike

3.399,-
Adviesprijs 4.199,-

Trek Verve+ 2 Lowstep Hybride E-Bike

2.299,-
Adviesprijs 2.599,-

Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB Elektrische Fiets

Vanaf 2.149,-
Adviesprijs 2.399,-
Nieuw

Sparta C-Ready Fit F7E Elektrische Fiets

Vanaf 1.949,-
Adviesprijs 2.149,-
Nieuw

Gazelle Avignon C380 HMB LTD Elektrische Fiets

4.099,-
Adviesprijs 4.499,-

Cortina E-U4 Family RB7 ActiveLine MM Elektrische Fiets

Vanaf 2.269,-
Adviesprijs 2.599,-
Nieuw

Trek Fetch+ 4

7.999,-

Flyer GoTour6 3.40 500wh Elektrische Fiets

3.149,-
Adviesprijs 3.849,-

Trek District+ 2 Lowstep Elektrische Fiets

2.499,-
Adviesprijs 2.899,-

Gazelle Avignon C8 HMB Connect Elektrische Fiets

3.849,-
Adviesprijs 4.199,-

Trek District+ 6 500Wh Elektrische Fiets

2.569,-
Adviesprijs 3.299,-

Gazelle Bloom C7 HMS Elektrische Moederfiets

2.799,-
Adviesprijs 3.099,-

Sparta c-Grid Energy M7Tb Elektrische Fiets

Vanaf 2.599,-
Adviesprijs 2.849,-

Sparta c-Grid Ultra M7Tb Elektrische Fiets

Vanaf 2.699,-
Adviesprijs 3.049,-

Gazelle Orange C8 HMB Elektrische Fiets

Vanaf 2.549,-
Adviesprijs 2.849,-

Ben je tevreden met het assortiment?

E bike kopen? Bepaal wat voor jou de beste elektrische fiets is.

Elektrische fietsen zijn fietsen met trapondersteuning. Dankzij die trapondersteuning hoef je zelf minder hard te trappen. Ook haal je met gemak een een hogere snelheid wanneer je dat wilt. E-bikes worden steeds populairder en ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Van de elektrische stadsfiets voor de dagelijkse boodschappen tot en met de sportieve elektrische fiets, zoals elektrische mountainbike, waarmee je de heuvels in het bos op knalt. Voor iedereen is er wel een geschikte electrische fiets te krijgen.

Welke elektrische fiets past het beste bij mij?

Iedereen gebruikt zijn of haar elektrische fiets anders. Het is dus erg belangrijk om bij het kopen van een elektrische fiets stil te staan bij de verschillende soorten die er zijn. Waar de ene fietser enkel door de stad fietst, wil de ander lange tochten door de natuur maken. Daarnaast heb je e-bikes voor snelle woon-werk ritten. Dus wat voor jou de beste e-bike is hangt af van het gebruik. Voor elk gebruik is er een ander soort fiets. We hebben de volgende soorten e-bikes in ons assortiment:

Welke motor heb je nodig op je e-bike?

Wat betreft de motor op je e-bike kun je op een aantal dingen letten. Ten eerste is dat de motor positie op je e-bike. Je hebt bij ons de keuze uit een elektrische fiets met middenmotor of een e-bike met voorwielmotor. Ook zit er verschil in het merk en de kracht van de motor.

Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

De meest populaire e-bike is de elektrische stadsfiets. Een elektrische fiets met middenmotor heeft als voordeel dat het zwaartepunt dicht bij de grond ligt. Dat zorgt voor een extra stabiele wegligging. Veel elektrische fietsen hebben een lage instap. Hiermee wordt op- en afstappen erg makkelijk. Het verschil tussen een elektrische fiets voor dames of een elektrische fiets voor heren is dan helemaal weg. Je kunt dus altijd kiezen voor een e-bike met lage instap.

Welke accu heb je nodig op je elektrische fiets?

Wat betreft de accupositie heb je de keuze uit de accu in het frame, op het frame en onder de bagagedrager. De verschillende posities hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast is het verstandig om na te denken hoe ver je wilt kunnen fietsen met een volle accu (de actieradius van de e-bike). Tips om de accu van je elektrische fiets langer mee te laten gaan, lees je hier.

Welke elektrische fiets merken verkopen wij?

In ons assortiment vind je de beste e bike merken, zoals Gazelle, Cortina, Batavus en Cannondale. Wil je graag een elektrische fiets kopen? Hieronder vind je alle merken e bikes uit ons assortiment:

Wat kost een elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn er in verschillende prijsklassen. Dat wil niet zeggen dat de goedkopere modellen die je bij ons vindt niet van goede kwaliteit zijn. Bij goedkopere e-bikes zijn de onderdelen vaak wel wat minder duurzaam. Ook zijn het display en het frame vaak net wat eenvoudiger. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Één ding is wel zeker: je koopt bij ons altijd een e-bike van een goede kwaliteit. De prijzen voor een elektrische fiets variëren bij ons tussen de 1500 en 7000 euro.

Wat weegt een elektrische fiets?

Het gewicht van een elektrische fiets kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type frame, de grootte van het frame, de kwaliteit van de onderdelen en accessoires, en het gewicht van de accu. Over het algemeen wegen e-bikes tussen de 15 en 25 kg, maar sommige modellen kunnen zwaarder of lichter zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gewicht van de fiets ook kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid accessoires en bagage die je meeneemt tijdens het rijden. Heb jij twee volle fietstassen op je e-bike zitten? Dan wordt je fiets uiteraard zwaarder! Als je overweegt om een elektrische fiets te kopen, is het belangrijk om na te denken over hoe je de fiets zult gebruiken en welk gewicht het beste bij je behoeften past.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets die is uitgerust met een elektrische motor die de rijder kan ondersteunen bij het trappen. De motor wordt aangedreven door een accu, die gewoon thuis opgeladen kan worden in het stopcontact. Het meest bekende e-bike motoren merk in ons assortiment is Bosch. De elektrische motor van een e-bike is vaak verborgen in het frame of in de trapas. Wanneer je trapt, wordt de motor automatisch ingeschakeld en geeft hij extra kracht aan de trapbeweging.

De rijder kan zelf kiezen hoeveel ondersteuning hij wil, meestal door middel van een drukknop op het display of hendel op het stuur. De accu van een elektrische fiets kan op verschillende manieren opgeladen worden, afhankelijk van het type e-bike. Sommige e-bikes hebben een afneembare accu die je in een oplaadstation kunt plaatsen, terwijl andere e-bikes een vaste accu hebben die je direct op het stopcontact moet aansluiten.

Hoe hard gaat een elektrische fiets?

De snelheid van een elektrische fiets wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte en kracht van de motor, het gewicht van de fiets en de bestuurder, en het type terrein waarop de fiets wordt gebruikt. In Nederland is de wetgeving voor elektrische fietsen zo dat de maximumsnelheid op de weg 25 km/u is. Dit betekent dat de motor van de e-bike automatisch uitschakelt wanneer de snelheid van de fiets boven deze limiet komt. Sommige e-bikes zijn echter in staat om snelheden te behalen die boven de 25 km/u uitkomen, vooral als ze op een helling rijden of op een goed geasfalteerd pad.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de wetgeving voor elektrische fietsen kan verschillen per land. Sommige landen hebben bijvoorbeeld een lagere maximumsnelheid voor e-bikes, terwijl andere landen geen maximumsnelheid hebben. Het is daarom verstandig om de wetgeving voor elektrische fietsen te checken voordat je op reis gaat met je e-bike. Om een idee te geven van de gemiddelde snelheid van een elektrische fiets: een e-bike met een krachtige motor en een goede accu kan gemiddeld een snelheid behalen van ongeveer 45 km/u op vlak terrein, terwijl een e-bike met een minder krachtige motor en een kleinere accu gemiddeld een snelheid kan behalen van ongeveer 30 km/u op vlak terrein.

Houd er echter rekening mee dat deze cijfers kunnen variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de e-bike en de omstandigheden waaronder het wordt gebruikt. De kracht van de motor wordt aangeduid door middel van de Newtonmeter eenheid. Wij hebben e-bikes in ons assortiment variërend van 30 tot 90 Nm.

Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

De levensduur van een elektrische fiets hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de fiets, hoe vaak de fiets wordt gebruikt, en hoe goed de fiets wordt onderhouden. Over het algemeen gaat een elektrische fiets langer mee dan een traditionele fiets, omdat de motor en de accu minder gevoelig zijn voor slijtage dan de mechanische onderdelen van een traditionele fiets. Een elektrische fiets kan gemiddeld 5 tot 15 jaar meegaan, afhankelijk van de hoeveelheid gebruik en het onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te doen aan je e-bike, zoals het vervangen van de banden en het smeren van de ketting, om de levensduur van de fiets te verlengen.

Het is ook aanbevolen om de accu op tijd op te laden en te bewaren volgens de aanbevelingen van de fabrikant om de levensduur van de accu te verlengen. Houd er rekening mee dat de levensduur van een elektrische fiets ook kan variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de fiets en de omstandigheden waaronder het wordt gebruikt. Een e-bike die vaak op zware terreinen wordt gebruikt of die niet goed wordt onderhouden, kan eerder aan vervanging toe zijn dan een e-bike die op vlak terrein wordt gebruikt en goed wordt onderhouden.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische fiets?

De tijd die het kost om de accu van een elektrische fiets op te laden, hangt af van de grootte van de accu en het oplaadvermogen van het oplaadstation. Bij de meeste e-bikes duurt het ongeveer 4 tot 8 uur om volledig op te laden. Het is belangrijk om te onthouden dat de laadtijd van een elektrische fiets accu ook kan variëren afhankelijk van hoe vaak de fiets wordt gebruikt en hoe ver je fietst. Een e-bike die vaak op zware terreinen wordt gebruikt of die lange afstanden aflegt, kan een langere laadtijd hebben dan een elektrische fiets die op vlak terrein wordt gebruikt en kortere afstanden aflegt. Het is aanbevolen om de accu van je elektrische fiets volgens de aanbevelingen van de fabrikant op te laden en te bewaren. Dit kan helpen om de levensduur van de accu te verlengen. Raadpleeg hiervoor de instructies van de fabrikant!

Maak gebruik van onze keuzehulp elektrische fiets

Wil je een ebike kopen, maar kom je er nog steeds niet helemaal uit? Raadpleeg dan eens onze online keuzehulp. Natuurlijk kun je voor het beste advies ook altijd terecht in een van onze Superstores. Hier kun je uiteraard ook terecht voor een proefritje:
Check wel even voordat je vertrekt of het door jou gewenste model aanwezig is in de superstore.

Lees meer op ons blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Meer lezen

De beste elektrische fietsen van 2022 - Onze e-bike collectie 2022

Meer lezen

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets en de accu? [How-to]

Meer lezen

E-bike banden - Wat zijn de beste buitenbanden voor mij?

Meer lezen

Wat is de beste e-bike middenmotor voor jou? [Koopgids]

Meer lezen