Menu
Terug

Filter

Kiezen in 8 stappen
Ben je tevreden met de filter opties?
Ja Nee
Toon resultaat

Elektrische fietsen 97

Een elektrische fiets of e bike maakt fietsen makkelijker. Door de trapondersteuning van een e-bike wordt het fietsen een heel stuk makkelijker en kom je uitgerust op je bestemming aan. Gaat het met de elektrische fiets nog niet snel genoeg en wil je nog eerder op je bestemming aankomen dan zijn Speed Pedelecs erg geschikt. Een Speed Pedelec is een e-bike die 45 km/h kan. Speed Pedelecs zijn ideaal voor langere afstanden en woon-werkverkeer ritten.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Cortina E-Common RB7 FM Elektrische Fiets
Vanaf 1.709,-
Adviesprijs 1.899,-

Trek District+ 6 400Wh Elektrische Fiets
2.699,-
Adviesprijs 3.099,-
E-bike Weken

Gazelle Grenoble C8 HMB Connect Elektrische Fiets
Vanaf 2.999,-
Adviesprijs 3.499,-

Cortina E-U4 RB7 FM Elektrische Transportfiets
Vanaf 1.599,-
Adviesprijs 1.849,-
Back 2 school

Gazelle Grenoble C380 HMB Elektrische Fiets
Vanaf 3.429,-
Adviesprijs 3.599,-

Trek District+ 6 500Wh Elektrische Fiets
2.899,-
Adviesprijs 3.299,-
E-bike Weken

Cortina E-Blau DB7 Elektrische Fiets
Vanaf 2.399,-
Adviesprijs 2.649,-

Sparta c-Grid Ultra M7Tb Elektrische Fiets
Vanaf 2.699,-
Adviesprijs 3.049,-
E-bike Weken

Cortina E-U4 Family RB7 FM Elektrische Moederfiets
Vanaf 1.799,-
Adviesprijs 1.999,-

Trek Powerfly 4 500 Elektrische Mountainbike
3.299,-
Adviesprijs 3.499,-

Batavus Finez E-go Active Plus Elektrische Fiets
Vanaf 2.449,-
Adviesprijs 2.899,-

Gazelle Miss Grace C7 HMB Elektrische Fiets
Vanaf 2.249,-
Adviesprijs 2.499,-

Cortina E-U4 Transport Family M300
Vanaf 2.119,-
Adviesprijs 2.349,-

Cortina E-U4 Fashion RB7 FM Elektrische Fiets
Vanaf 1.669,-
Adviesprijs 1.849,-

Cortina E-U4 Solid MHB RB7 Elektrische Fiets
Vanaf 2.119,-
Adviesprijs 2.349,-

Ben je tevreden met het assortiment?

E bike kopen? Bepaal wat voor jou de beste elektrische fiets is.

Wat is een elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn fietsen met trapondersteuning. Dankzij die trapondersteuning hoef je zelf minder hard te trappen. Ook haal je met gemak een hogere snelheid wanneer je dat wilt. Ebikes worden steeds populairder en ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Van de elektrische stadsfiets voor de dagelijkse boodschappen tot en met de sportieve elektrische fiets, zoals elektrische mountainbike, waarmee je de heuvels in het bos op knalt. Voor iedereen is er wel een geschikte elektrische fiets te krijgen.

Welke elektrische fiets past het beste bij mij?

Iedereen gebruikt zijn of haar elektrische fiets anders. Het is dus erg belangrijk om bij het kopen van een elektrische fiets stil te staan bij de verschillende soorten die er zijn. Waar de ene fietser enkel door de stad fietst, wil de ander lange tochten door de natuur maken. Daarnaast heb je e-bikes voor snelle woon-werk ritten. Dus wat voor jou de beste e-bike is hangt af van het gebruik. Voor elk gebruik is er een ander soort fiets. We hebben de volgende soorten e-bikes in ons assortiment:

Welke motor heb je nodig op je e-bike?

Wat betreft de motor op je e-bike kun je op een aantal dingen letten. Ten eerste is dat de motor positie op je e-bike. Je hebt bij ons de keuze uit een elektrische fiets met middenmotor of een e bike met voorwielmotor. Ook zit er verschil in het merk en de kracht van de motor. Lees onze blog voor alle tips bij het kopen van een electrische fiets.

Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

De meest populaire e-bike is de elektrische stadsfiets. Een elektrische fiets met middenmotor heeft als voordeel dat het zwaartepunt dicht bij de grond ligt. Dat zorgt voor een extra stabiele wegligging. Veel elektrische fietsen hebben een lage instap. Hiermee wordt op- en afstappen erg makkelijk. Het verschil tussen een elektrische fiets voor dames of een elektrische fiets voor heren is dan helemaal weg. Je kunt dus altijd kiezen voor een e-bike met lage instap. Weet je al dat je een elektrische fiets met middenmotor wilt? Lees dan eens deze blog

Welke accu heb je nodig op je elektrische fiets?

Wat betreft de accupositie heb je de keuze uit de accu in het frame, op het frame en onder de bagagedrager. De verschillende posities hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast is het verstandig om na te denken hoe ver je wilt kunnen fietsen met een volle accu (de actieradius van de e-bike). Meer informatie over welke accu het meest geschikt is voor jou lees je in de blog tips bij het kopen van een elektrische fiets. Tips om de accu van je electrische fiets langer mee te laten gaan, lees je hier.

Welke elektrische fiets merken verkopen wij?

In ons assortiment vind je de beste e bike merken, zoals Gazelle, Cortina, Batavus en Cannondale. Wil je graag een elektrische fiets kopen? Hieronder vind je alle merken e bikes uit ons assortiment:

Wat is de beste elektrische fiets?

Maar wat is nou de beste elektrische fiets? In deze blog lees je alles over de beste elektrische fietsen uit onze 2022 collectie.

Wat kost een elektrische fiets?

Electrische fietsen zijn er in verschillende prijsklassen. Dat wil niet zeggen dat de goedkope elektrische fietsen die je bij ons vindt niet van goede kwaliteit zijn. Bij goedkopere e-bikes zijn de onderdelen vaak wel wat minder duurzaam. Ook zijn het display en het frame vaak net wat eenvoudiger. Je kunt een elektrische fiets kiezen uit de volgende prijsklassen:

Hoe hard gaat een elektrische fiets?

Een elektrische fiets mag een trapondersteuning hebben tot 25 kilometer per uur. Gaat dat nog niet snel genoeg voor je? Dan kun je ook kiezen voor een speed pedelec. Deze e-bikes kunnen tot wel 45 km/h. Wil je meer lezen over speed pedelecs? Lees dan deze blog.

Maak gebruik van onze keuzehulp elektrische fiets

Wil je een ebike kopen, maar kom je er nog steeds niet helemaal uit? Raadpleeg dan eens onze online keuzehulp. Natuurlijk kun je voor het beste advies ook altijd terecht in een van onze Superstores.

Kan ik komen proefrijden?

Uiteraard kun je bij Mantel terecht voor een proefritje. Controleer vóór je vertrek wel of de fiets in jouw dichtstbijzijnde Superstore aanwezig is. Om proef te rijden kun je terecht bij onderstaande Superstores:

Klik op bovenstaande links voor de adresgegevens en openingstijden van de betreffende Superstore.

Lees meer op ons blog