Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Filter

Kiezen in 5 stappen
Highlights
Ben je tevreden met de bovenstaande filter opties?
Ja Nee
Toon resultaat

Fietsendragers

30
Een goede fietsendrager komt altijd van pas. Je kunt dan makkelijk 2 of meerdere fietsen meenemen met de auto. Je kunt kiezen voor een fietsendrager voor je trekhaak of een een fietsendrager voor een auto zonder trekhaak. Je krijgt dan een fietsendrager voor aan je achterklep of een fietsendrager voor op je dak, een dakdrager. Sommige fietsendragers hebben zelfs een extra brede goot voor grote mountainbike-banden. En natuurlijk zijn er oprijgoten om je elektrische fiets ook op een geschikte fietsendrager te krijgen, zonder dat je hoeft te tillen.
Meer lezen
Categorieën
Fietsendragers Trekhaak
Fietsendragers Dak
Fietsendrager Accessoires
Merken

Gesorteerd op

Thule EasyFold XT 2 933 Fietsendrager
819,95 629,-
Onze keuze voor een fietsendrager voor elektrische fietsen
Mantel's keuze

SeaSucker Mini Bomber Fietsendrager - 2 Fietsen Fietsendrager
539,- 499,-
Onze keuze voor een dakdrager
Mantel's keuze

Pro User Diamant Fietsendrager
379,95 319,-
Actie

Thule Muurhanger 9771
59,95 48,95

Thule Oprijgoot 9152
50,95 42,50

Thule Frame Adapter 982
34,95 24,95

Thule AcuTight Knop 528
25,50 20,95

Ben je tevreden met het assortiment Fietsendragers?

Ja Nee

Fietsendrager kopen? Bekijk alle fietsendragers!

Welke soorten fietsendragers zijn er?

Een van de meest voorkomende manieren om je fietsen te vervoeren met de auto is met een fietsendrager voor op de trekhaak. Zo vervoer je met deze soort fietsendrager 4 fietsen, 3 fietsen of 2 fietsen. Mocht je geen trekhaak hebben, dan kun je ook kiezen voor een fietsendrager zonder trekhaak. Deze soort fietsendrager monteer je makkelijk op de achterklep van je auto, waardoor je toch fietsen kunt vervoeren. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je fietsen op het dak van je auto te vervoeren. Je kunt vaak meerdere fietsendragers voor je dak naast elkaar gebruiken om meer fietsen op je dak te kunnen plaatsen. Een dakdrager is snel te monteren en vaak ook compact op te bergen.

Waar moet je op letten bij een fietsendrager op je trekhaak?

Stel je wilt jouw gloednieuwe Thule fietsendrager op je trekhaak plaatsen, dan is het als eerste erg belangrijk om de kogeldruk van je auto of camper te weten. De kogeldruk is de maximale verticale belasting die jouw trekhaak kan dragen. Voor kleine auto’s ligt die vaak rond de 50 kilo. Grotere auto’s zitten meestal op of boven de 75 kilo. Het gewicht van je fietsendrager moet je wel bij het gewicht van je fietsen optellen. Je kunt altijd op de trekhaak van je auto zien hoeveel de kogeldruk mag zijn. Dat staat op een duidelijk plaatje, vaak van metaal.

Hoe ver mogen je fietsen op de fietsendrager uitsteken?

Bij een fietsendrager voor je trekhaak moet je ook opletten dat je wielen niet te veel uitsteken. In Nederland mogen je wielen maximaal 20 centimeter aan de linker- en rechterkant van je auto of camper uitsteken. Dat is niet heel erg veel, en het hangt dus van de breedte van je auto af of het past of niet. Twijfel je of het gaat lukken? Meet dan eerste de breedte van je fietsen op. Die is bepalend of je een fietsendrager voor je trekhaak kunt gebruiken met jouw fietsen of niet.

Gelden er in heel Europa dezelfde regels voor het gebruik van een fietsendrager?

Hier kunnen we kort en bondig over zijn, nee. Er gelden in veel Europese landen andere regels dan in Nederland. Van de maximale breedte die je fietsendrager met fietsen uit mag steken aan de zijkanten en achterkant, tot en met speciale markeringsborden. In deze fietsendrager koopgids hebben wij alle regels van de meest populaire Europese vakantielanden op een rijtje gezet. Mocht je bijvoorbeeld van plan zijn om af te reizen naar Frankrijk met je fietsen, dan ben je op de hoogte van de regels in Frankrijk en de landen waar je doorheen rijdt.

Lees meer op ons blog