Deel dit bericht

Zipp tube wielsets vanaf nu verkrijgbaar

Zipp tube wielsets vanaf nu verkrijgbaar bij Mantel-bikeparts.

Het rijden met tubes is nog steeds erg populair. Je moet er mee gereden hebben wil je kunnen beamen dat de rij eigenschappen van een goede tube veel mooier zijn dan de beste vouwband. Vanaf nu heeft Mantel ook de Zipp tube wielsets in het assortiment. De wielen  zijn verkrijgbaar in de varianten  Zipp 202,  Zipp 303 en de Zipp 404.
De Zipp tube wielsets zijn licht. Zo weegt de  Zipp 202 tube wielset 1127 gram, de Zipp 303 tube wielset 1273 gram en de Zipp 404 tube wielset weegt 1392 gram. De gewichten zijn door ons zelf gewogen.

De Zipp tube wielsets zijn net als de carbon clinchers opgebouwd met de 88/188 Zipp naven en hebben het bekende Firecrest remvlak. Ook het handelsmerk van de zipp wielen, de golfbal structuur, is terug te vinden op de velgen. Deze structuur zorgt voor extra aerodynamica.

Ook de breedte van de velgen verbeterd de aerodynamica en net als bij de clinchers zijn tube wielen erg breed:
Zipp velg breedte
Samen met een set mooie tubes zoals de Continental Competition, Dugast Strada of Vittoria Corsa Evo SC maakt dit een zeer mooi geheel. 
Zipp Tube wielset

Zipp tubular wielsets

 

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Kees Neijenhuis

Kees Neijenhuis

Enthousiast Trailrunner en Mountainbiker. Ik hou van het buiten sporten! Daarnaast heb ik een zwak voor mooie producten en vakmanschap. Rij op een Trek Top Fuel 9.7 SL 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen