Deel dit bericht

Waarom tubeless rijden? - Review Hutchinson Sector 28

16 November 2016

Vanaf het eerste moment dat er met schijfremmen uitgevoerde fietsen bij ons binnenkwamen, steeg het aantal vragen over tubeless rijden. De reden daarvoor is dat frames met schijfremmen meer ruimte hebben tussen de vorkpoten. En meer ruimte tussen de voorpoten betekent meer ruimte voor een bredere band. En een bredere band geeft nog meer comfort als je die tubeless maakt.

Voor wie niet weet wat tubeless is; Tubeless banden zijn banden die - in combinatie met vloeibare latex - luchtdicht aansluiten op de velg. Een binnenband is dan niet meer nodig. En de latex zorgt er voor dat kleine lekken tot wel 3mm vanzelf gedicht worden. Dat betekent minder lekrijden!

De voordelen van tubeless rijden

Tubeless rijden biedt vooral voordelen bij de bredere - meer dan 25 mm - banden. Dankzij het ontbreken van een binnenband is de kans op een stootlek zo goed als nul. Je kunt daarom ook met een lagere bandenspanning rijden. Dat is niet alleen comfortabel, het geeft ook een lagere rolweerstand.

Tubeless rijden

Een tubeless band is ook soepeler wat weer zorgt voor een prettiger rij- en stuurgedrag. De vloeibare latex kan de grootste gaten niet dichten. Dus neem wel altijd een reserve binnenbandje mee en een bandenreparatieset zoals die van Park Tool.

Hutchinson Sector 28 tubeless

Om het tubeless rijden zelf te ervaren kocht ik een Dt Swiss Spline R23 tubeless ready wielset. Een gunstig geprijsde en betrouwbare set met een heerlijke ratel in het freewheel. En nog belangrijker: de wielset heeft een moderne 23mm brede velg waarop banden tot 35mm breed gemonteerd mogen worden.

De collega's bij Bikeparts bevolen mij de Hutchinson Sector 28mm tubeless banden aan. Een zeer betrouwbare set die oorspronkelijk ontwikkeld is om Parijs-Roubaix-achtige omstandigheden te trotseren.

Installeren een makkie

Tijd om de banden te installeren. Ik begon met het plaatsen van de tubeless velgventielen. Die sluiten luchtdicht op de velg aan. Daarna monteerde ik de banden zelf en bracht ze met een compressor op spanning. Dit kan ook met een normale fietspomp.

Daarna draaide ik het binnenwerk uit de ventielen en liet de band weer leeglopen. In het ventielgat goot ik nu de aangegeven hoeveelheid Joe Blow race sealant - de vloeibare latex. Vervolgens nog de wielen even rustig draaien om er zeker van te zijn dat de latex overal komt.

Tubeless rijden

Daarna bracht ik de band weer op spanning. Daarna is het belangrijk om de banden weer een paar keer rustig te draaien en dit gedurende de dag nog een paar keer te herhalen. dan weet je zeker dat de Latex overal komt en dat je niet om de haverklap wat lucht bij moet pompen.

Tijd om te testen

Pas na een dag fietsen weet je of iets echt fijn is. En ik had geluk, de testdag was een ultieme test met flink wat regen. Ook de route was geknipt voor een test met tubeless bredere banden. Van Den Helder naar Amsterdam via de groene fietsbordjes: gegarandeerd schelpenpaadjes en kilometers aan klinkers.

Al vanaf de eerste meters voelde ik dat het toch een stukje comfortabeler fietsen was. De 28 mm bandjes vingen de klinkers goed op en de grip in natte bochten was top. Die grip wordt trouwens vooral bepaald door het soepele karakter van het tubeless rijden, niet zozeer door een grof profiel.

Collega Marc - die mee was op zijn BMC Teammachine met 25 mm bandjes - kwam halverwege de tocht met zijn eerste opmerkingen over die rotkeitjes. Zijn hoge velgen in combinatie met de relatief smalle bandjes boden duidelijk minder comfort.

Tubeless rijden

Wat vooral fijn voelde was de relatieve zekerheid van niet lek kunnen rijden. Helemaal op de met scherpe schelpen bedekte natte paden ter hoogte van Schoorl en Castricum aan Zee.

Niet lek

Eenmaal op onze eindbestemming bij de Rapha-store in hartje Amsterdam concludeerden we onder het genot van een kop koffie dat Tubeless rijden geweldig is. Hutchinson levert een comfortabele band met een zeker bochtengedrag.

De brede band licht stabiel op de stijve en brede Dt Swiss Spline 23 velg en ondanks de pittige omstandigheden heb ik niet lek gereden.

De 28mm banden pasten prima in mijn Trek Madone uit 2013. De ruimte tussen de poten van de voorvork was ruim genoeg. De standaard Ultegra remmen hadden ook voldoende ruimte om de brede Hutchinsons erin te zetten.

Twijfel je zelf zo'n brede en hoge band wel in jouw fiets past? Neem hem dan mee naar de winkel. Een van onze parts-medewerkers helpt je graag met meten en passen.

Plus en minpunten

  • 28 mm geeft echt meer comfort (meer volume lagere bandenspanning).
  • De rolweerstand is gelijk of ( moeilijk meetbaar in praktijktest) lager.
  • Anti-lek-vloeistof voelt zeker. Meeste lekken worden vanzelf gedicht.
  • Brede velg zorgt voor een stabiele wegligging voor de bredere band.
  • Geen stootlekken meer.
  • Bij grotere gaten toch noodbandje nodig.
  • Tubeless banden zijn (nog) vrij prijzig.
  • Tubeless banden verliezen na verloop van tijd toch wat lucht, dus om de paar dagen een beetje bijpompen.

Park Tool TB-2

€ 5,49

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Peter Jansen

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...