Deel dit bericht

Vrijwillige terugroepactie Gazelle Ultimate Low Step

17 Februari 2021

Gazelle heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom heeft Gazelle besloten om het frame van de Gazelle Ultimate Low Step te laten verstevigen.

Waarom de vrijwillige terugroepactie?

Gazelle heeft geconstateerd dat bij een grote klap, bijvoorbeeld bij een aanrijding, de lage instapmodellen van de Ultimate fietsenserie kwetsbaar zijn. Om dit probleem te verhelpen plaatsen wij een extra versteviging aan het frame.

Gaat het om alle Gazelle Ultimate modellen?

Het gaat alleen om de Gazelle Ultimate Low Step modellen, waarover je als klant een e-mail van Mantel of Gazelle hebt gehad.

Kan ik nog veilig de weg op met mijn Gazelle Ultimate Low Step fiets?

Het is een vrijwillige terugroepactie, dat betekent dat het frame aan alle eisen voldoet en je er nog veilig mee kunt fietsen. Je mag dus zelf bepalen of je gebruik wilt maken van de versteviging van het frame.

Hoelang duurt het verstevigen van het frame?

De versteviging van het frame zal een werkdag duren. Mantel stelt voor deze dag een leenfiets beschikbaar als je deze nodig hebt.

Wat gaat er tijdens de reparatie gebeuren?

Er wordt een beugel in het frame geplaatst waardoor het frame nog steviger wordt. De huidige beugel die in het frame zit kan in sommige gevallen niet voldoen.

page?image_id=1873

Kan ik voor de vrijwillige terugroepactie ook terecht bij Mantel als ik mijn fiets daar niet gekocht heb?

Ja, zeker! Ook als je de fiets niet bij Mantel hebt gekocht, ben je bij ons van harte welkom voor de vrijwillige terugroepactie.