Deel dit bericht

Uitgelicht: Giro Synthe

De Giro Synthe. Giro’s nieuwe troef in het aero segment. Een helm die precies tussen de Air Attack en Aeon in zit. Kan dat? Ja, als we Giro moeten geloven. De Giro Synthe verenigt ogenschijnlijk niet te combineren eigenschappen. Licht, aerodynamisch en goed ventilerend. Plus dat de Giro Synthe er ook nog eens gelikt uit ziet. Niet voor niks “the pinnacle of road helmet design”, volgens Giro.

Giro Synthe 5

Concurrentie

De 233 gram wegende Giro Synthe (maat M) is 16% lichter en 2% koeler dan de Aeon. Ook is de Giro Synthe 13% lichter dan de Air Attack. Mooie cijfers, maar opvallender is dat Giro claimt dat de Synthe sneller(!) is dan de Air Attack. Een serieuze concurrent dus voor de Specialized Evade en Kask Protone (medio februari leverbaar).

Giro Synthe 6

Sneller

Sneller dan de Aeon, dat sowieso. Of beter gezegd, 16% minder luchtweerstand. Meest opmerkelijke is toch wel dat je met de Giro Synthe sneller bent dan met een Air Attack, al is het verschil minimaal. Moet wel bij gezegd worden dat je in een normale houding op je fiets moet zitten. Met je handen op de grepen of in de bocht zodat je hoofd een knik maakt van 30 graden. Ben je een head-down sprinter of triatleet, dan ben je alsnog meer gebaat bij een Air Attack.

Giro Synthe 2

De Synthe is overigens ook sneller dan misschien wel zijn grootste concurrent: de Specialized Evade. Het verschil in luchtweerstand bedraagt volgens Giro 9 gram.

Door te meten kwam Giro erachter dat ventilatiegaten aan de zijkant een negatieve invloed hebben op de luchtweerstand. Vandaar dat de Air Attack geen ventilatiegaten aan de zijkant heeft. Dit zorgde voor een dilemma tijdens het ontwikkelen van de Giro Synthe: goede koeling of aerodynamische kwaliteiten.

Giro Synthe 3

Giro koos voor een compromis. Giro bedekte de ventilatiegaten aan de zijkant met mesh panelen. Zo wordt de luchtstroom gevangen in de ventilatiegaten waardoor druk ontstaat. Terwijl de lucht zich door de kleine gaatjes naar buiten drukt, sluit de opgesloten lucht het ventilatiegat af. Hierdoor wordt de luchtstroom over de helmgeleid en de neemt de ‘drag’ af. Aerodynamica is dus meer dan het weglaten van ventilatiegaten. Iets dat ze bij Giro maar al te goed weten.

Verkoelend

Het meest in het oog springende verschil tussen de Aeon en de Synthe zijn toch wel het aantal en de vormen van de ventilatiegaten. Waar de Aeon 24 ventilatiegaten heeft, moet de Synthe het doen met 19 ventilatiegaten. Minder maar grotere gaten op het voor- en achterhoofd maken de Giro Synthe wel 2% koeler dan de Aeon. Als je 40 km/uur rijdt en met je handen op de grepen of in de beugel, dat wel. Hoe de Giro Synthe koelt als je onder de 40 km/uur rijdt, bijvoorbeeld tijdens het klimmen, is (nog) niet bekend. Net als hoe de Synthe warme lucht afvoert.

Giro Synthe 4

Niet alleen het aantal, de vorm en plaatsing van de ventilatiegaten maakt van de Giro Synthe een goed koelende helm. Ook het RolLoc Air systeem verbetert de koel eigenschappen van de Giro Synthe. Bij dit systeem zweeft de helm namelijk boven het hoofd waardoor de luchtstroom je hoofd beter koelt. Ander voordeel is dat dit systeem voor een perfecte pasvorm zorgt.

Review

Een review van de Giro Synthe is in de maak. Mantels Twan Brusselman, winnaar van de Beloften competitie 2014, maakt inmiddels de nodige kilometers met de Giro Synthe in binnen- en buitenland. Stay tuned voor een review van de Giro Synthe!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Koen Wulterkens

Koen Wulterkens

Met een amateur licentie op zak doe ik graag mee om de prijzen. Van criteriums tot klassiekers, winnen is wat ik wil. Dit seizoen ben ik naast renner ook teammanager van het Computron Cyclingteam. Op de weg rij ik op een Felt F1 en in het bos op een Sensa Cyclocrosser. Bij Mantel heb ik als productmanager de productgroepen helmen, brillen & powermeters onder mij. Daarnaast verzorg ik ook de content op Mantel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “Uitgelicht: Giro Synthe”

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42680

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …