Deel dit bericht

Trek Racefietsen 2017 – Trek Domane en Trek Emonda – twee topseries van Trek

Trek racefietsen blijven een van de populairste merken in ons assortiment. En dat is niet gek aangezien je bij Trek altijd zeker weet dat je een goede racefiets krijgt. Of je nu een beginnende racefietser bent of een prof, bij Trek hebben ze altijd een model dat bij je past. Hieronder een beknopt overzicht van de Trek Racefietsen 2017 die we in ons assortiment hebben.

Allereerst een racefiets voor beginners. Trap je net je eerste rondjes of wil je dat gaan doen en zoek je nog een goede racefiets? Dan kun je prima uit de voeten met de Trek 1.2 C. Fiets je al wat vaker of wil je met een beter model beginnen? Dan kun je kiezen voor een racefiets uit de Trek Domane of Trek Emonda serie.

De Trek Domane S5 met een degelijke Shimano 105 afmontage.
De Trek Domane S5 met een degelijke Shimano 105 afmontage.

Deze twee series bevatten allebei een heel scala aan modellen, van aluminium tot volledig carbon. Maar wat zijn dan de verschillen tussen die twee series?

Dat zou je eigenlijk in een zin samen kunnen vatten: Trek Domane is gericht op comfort, Trek Emonda op lichtgewicht en snelheid.

Trek Domane

Uit de Trek Domane serie hebben wij een aantal modellen. Het begint met het basismodel, de ALR 5 Disc. Deze racefiets heeft als enige in de Domane serie een aluminium frame met een carbon voorvork. De 105 groep van Shimano maakt het plaatje compleet. Je krijgt hier dus wel het comfort waar de serie om bekend staat, maar je moet voor de vriendelijke prijs wel genoegen nemen met een aluminium frame.

Een volledig carbon frame en schijfremmen op de Trek Domane SLR6 disc
Een volledig carbon frame en schijfremmen op de Trek Domane SLR6 disc

De rest van de modellen in onze collectie hebben allemaal een carbon frame. Naarmate je in een hoger segment uitkomt wordt de kwaliteit van dit carbon groter en krijg je dus een steeds stijvere en lichtere fiets.

Trek Domane met Isospeed.
Trek Domane met Isospeed.

Andere verschillen zitten hem in de afmontage. Die loopt vanaf de 105-groep die je ook al ziet bij de aluminium ALR 5, naar een SRAM Red eTap op het topmodel van de range, de Trek Domane SLR 9 eTap.

Een ander belangrijk verschil is de aanwezigheid van Trek’s eigen Isospeed en Isospeed decoupler. Deze technieken kunnen in je zadelpen en je stuurpen verwerkt zijn om je te helpen de ergste klappen op te vangen van een slecht wegdek.

Trek Emonda

De Trek Emonda serie is meer gericht op de wielrenner die gaat voor een laag gewicht. Een sportieve geometrie en de nadruk op een lichte racefiets moeten jou helpen de bergen over te vliegen.

Het topmodel Emonda voor dames is goed afgemonteerd met een Utegra groep
Het topmodel Emonda voor dames is goed afgemonteerd met een Utegra groep

Ook hier heeft het basismodel, de Trek Emonda ALR 5 een aluminium frame en een carbon voorvork. Ook de Shimano 105 afmontage is vergelijkbaar met de Domane versie van deze racefiets.

Op de ALR 6 na heeft de rest van de Emonda range in ons assortiment allemaal een carbon frame. En ook hier geldt dat hoe duurder de fiets, hoe beter de stijfheid van het carbon en de afmontage.

Trek Dames racefietsen

Trek heeft, net als sommige andere fabrikanten, het dames racefietsen helemaal omarmd en is met enkele vrouwspecifieke modellen gekomen. Deze racefietsen voor dames zijn beter afgestemd op het vrouwenlichaam. Daarmee wordt het fietsen voor vrouwen een stuk aangenamer.

De aangepaste geometrie op een vrouwspecifieke racefiets zorgt voor een fijnere fietshouding
De aangepaste geometrie op een vrouwspecifieke racefiets zorgt voor een fijnere fietshouding

De geometrie van het frame is dan aangepast zodat sommige problemen die vrouwen soms op heren racefietsen tegenkomen, zoals het te ver moeten reiken naar het stuur, verholpen zijn.

De racefietsen van Trek bieden dus een goede fiets voor elke portemonnee. Hoe hoger je budget, hoe luxer jij rond kunt rijden. Maar ook als je voor een basismodel kiest weet je zeker dat je voor relatief weinig geld toch een hele goede racefiets kunt krijgen.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “Trek Racefietsen 2017 – Trek Domane en Trek Emonda – twee topseries van Trek”

    1. Hoi Roelé,

      Grofweg zou je kunnen zeggen dat de Emonda is voor snelle sportieve ritten en de Domane voor ritten waar je mer comfort zoekt. Je zit bij de Emonda dus (veel) meer voorover en bij de Domane rechter op.
      ^Olle

Gerelateerde berichten


Meest gelezen