Deel dit bericht

Trek Domane SLR 9 eTap – Beter en mooier wordt het niet

Soms komen er van die fietsen langs waar je als liefhebber alleen maar van kan dromen. De Trek Domane SLR9 eTap is er eentje van. Met een prijs van bijna 10.000 euro heb je het hier echt over een topfiets waar alleen het beste materiaal is gebruikt. We hebben er eentje klaar staan in de winkel, dus kom gerust even wegdromen bij al dat moois.

De hele Trek Domane serie staat synoniem met comfort en kwaliteit. De techniek achter Domane is ontwikkeld samen met Fabian Cancellara. En dat is te merken.

Trek Domane SLR9 eTap – met Isospeed

Als er iemand is die weet wat het is om onder zware omstandigheden te rijden, dan is het Fabian Cancellara wel.

Hij heeft persoonlijk talloze prototypes van de Domane getest voordat deze – met het unieke Isospeed – in productie is genomen.

Met het comfort zit het dus wel goed. De Isospeed aan de voorkant gecombineerd met de Isospeed decoupler achter zorgt voor optimaal rijcomfort.

Hoe werkt IsoSpeed?

Het idee achter Isospeed is eigenlijk heel eenvoudig. Bij het stuur en bij het zadel ervaar je de meeste schokken van het wegdek.

Door die schokken weg te nemen wordt een rit een stuk comfortabeler. De Domane is daarmee echt gemaakt voor de slechtste wegen die je tegen kunt komen.

In de voorvork van de SLR 9 zit het ‘standaard’ IsoSpeed verwerkt. Dat vangt de grootste klappen op aan de voorkant. Je achterwiel vangt veel meer van jouw gewicht op, dus daar krijg je vaak grotere klappen van.

Isospeed decoupler

De IsoSpeed decoupler achter is geheel naar eigen wens (en heel makkelijk) instelbaar. Je bepaalt dus zelf hoe hard of zacht je rit wordt.

En het mooie is, welke instelling je ook kiest, de techniek achter IsoSpeed zorgt altijd voor de meest optimale krachtoverbrenging, ongeacht het wegdek.

Isospeed

Isospeed vangt voor jou de grootste klappen op. Door veel meer verticale flexibiliteit te bieden zonder in te leveren op prestaties kun je harder doorfietsen.

En dat is wel zo fijn als je zelfs op de slechtste wegdekken alles uit jezelf wilt halen.

Brede banden

De SLR9 is standaard voorzien van lekker brede 28 mm banden. En er is zelfs ruimte om er 32 mm banden op te leggen.

Hoe breder de band die je erop legt, hoe lager de bandenspanning waarmee je kunt rijden en hoe groter het comfort wordt.

Sram Red eTap

En dan door naar misschien wel het meest opvallende aan deze racefiets, de groepset. Want de Sram Red eTap is echt het beste dat je kunt krijgen op het gebied van elektronisch schakelen.

Op dit moment is de Sram Red eTap de lichtste elektronische schakelgroep die je kunt krijgen.

Omdat hij bovendien volledig draadloos is loop je ook nooit te rommelen met kabels. En dat is wel zo fijn.

Het schakelen met de eTap groep gaat erg soepel. Het is even wennen omdat het schakelen net wat anders gaat dan je misschien gewend bent.

Zo schakel je met de linker shifter lichter op de achterderailleur en met de rechter shifter zwaarder.

Wil je de voorderailleur bedienen? Dat doe je door beide shifters tegelijk in te drukken. Misschien even wennen, maar het werkt uitstekend.

De Trek Domane SLR9 is gemaakt voor endurance

Net als voor de andere fietsen in de Trek Domane serie geldt dat hij is is gemaakt voor lange dagen. De endurance zitpositie krijg je dankzij een wat langere balhoofdbuis.

Je zit dan iets rechtop waardoor het fietsen stabieler aanvoelt en tijdens langere ritten ook een stuk comfortabeler.

Stijf en vederlicht frame

Dankzij Trek’s eigen carbontechnologie is het frame niet alleen superlicht maar ook erg stijf. Geen verloren energie dus.

Het frame is maar in een kleurcombinatie te krijgen; rood/zwart. Of liever gezegd, matzwart met her en der een rood element.

Nog meer extra’s

Naast al die high-tech zit de Domane SLR 9 ook boordevol andere technieken. Natuurlijk worden de kabels netjes intern doorgeleid voor een cleane look.

In de achterbrug is ruimte voor de gecombineerde en geïntegreerde cadans- en snelheidssensor van Trek zelf, de Duotrap S. Deze past precies in een uitsparing in de achterbrug en zie je dus bijna niet.

En daarnaast is alles natuurlijk afgemonteerd met de beste producten van Bontrager.

Kom kijken in de superstore

De Trek Domane SLR9 eTap is niet online verkrijgbaar maar is wel te bewonderen in de superstore in Arnhem. Kom dus gerust langs om even een kijkje te nemen.

Want naast dat het een van de beste fietsen is die je kunt krijgen ziet hij er ook nog eens prachtig uit. De mat-zwarte lak met de rode details maakt het echt tot een plaatje.

Je zou hem bijna thuis aan de muur in de woonkamer hangen in plaats van er mee te gaan fietsen…

Meer Trek Domane?

Wist je dat de hele Domane serie bol staat van het comfort? Het verschil zit hem voornamelijk in het soort carbon dat voor het frame wordt gebruikt en de afmontage.

Dus wie weet ligt er toch nog zo’n topfiets in jouw prijsklasse…

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen