Deel dit bericht

Syntace afmontage: noblesse oblige

Het is te merken aan mijn hartslag: die schiet de hoogte in, en onder collega’s bij de koffietafel is het “the talk of the town”: de sturen, stuurpennen en zadelpennen van Syntace zijn binnen! Er zit een testset bij en wie moet het testen? Juist, de tester van dienst ben ik! Hier wordt een materiaal freak gelukkig van.

Duitse Grundligkeit

Het testpakket bestaat uit de fameuze Syntace P6 Hiflex zadelpen, Syntace Vector Carbon stuur en de Syntace Flatforce stuurpen. Eerste indruk: noblesse oblige, adel verplicht. Ze beloven een zeer sterk product, comfortabel, en met een hele lange levensduur. Het geloof in de eigen producten is zelfs zo groot dat er 10 jaar garantie op de producten zit. Al voor ik de bossen ben ingedoken heb ik hoge verwachtingen.

syntace

Slam that stem

syntace

Met de komst van de 29 inch mountainbikes is er een probleem ontstaan voor de rijders die graag diep zitten. De product ontwikkelaars van Syntace hebben hier een mooie oplossing voor bedacht. Een stuurpen met een extreme drop. De drop is bij een 55 millimeter stuurpen al 12 millimeter. Door de diepere zit heb je meer druk op het voorwiel: meer druk is meer grip. Het exemplaar waarmee ik op pad werd gestuurd is de 66 millimeter variant. Dat is 15 millimeter korter dan het Bontrager model. Problematisch? Zeker niet! De combinatie van een diepere zit met een breder stuur maakt de zit heel erg sportief, maar wel op mijn maat.

Tijdens het monteren van het stuur en stuurpen valt het hoge aandraaimoment van 7Nm. van de bouten op, dat is strak! Die bouten zijn ook nog eens van titanium, lekker licht en ze roesten niet. De klemming van het stuur heeft twee ‘sabeltanden’, als je het ziet begrijp je gelijk wat Syntace daarmee bedoelt. Deze manier van klemmen is mooi breed, wat goed is voor de stijfheid van het geheel en dat komt de nauwkeurigheid van het sturen weer ten goede. Wat daar ook aan bijdraagt is de 200 graden klemming van het stuur. Dit houdt in dat de stuurpen het stuur meer omklemt dan bij een reguliere klemming.

Over het stuur gesproken

Bij het zijaanzicht van het stuur valt direct op dat het stuur verdikkingen aan de binnenzijde heeft. Dit zijn verstevigingsbalken van titanium die ervoor zorgen dat het stuur sterk én licht is. Tijdens het rijden voelt het geheel zeer comfortabel aan. Het stuur absorbeert kleine trillingen en houdt een zeer hoge stuurprecisie. De uiteindes van het stuur buigen 10 graden naar de rijder toe, dit wordt back-sweep genoemd. Dit zorgt ervoor dat mijn polsen in een natuurlijke en daarmee comfortabele stand staan.

syntace

Het stuur is breder dan het stuur dat normaal gemonteerd zit. In combinatie met de kortere stuurpen geeft het een vertrouwd gevoel. Bovendien heb ik zin om met zo’n stijve en enorme hefboom alle klimmetjes op te stampen. Staan op de pedalen en hengsten aan het stuur. Totdat er een hele steile afdaling voor m’n neus opdook en ik werd geconfronteerd met de hele diepe zit, weg vertrouwen.. Of was het gewoon even wennen? Dat bleek uiteindelijk het geval. Met deze profi uitrusting moet je zulke obstakels gewoon kunnen nemen, geen excuses.

Zadelpen P6 Carbon Hiflex

syntace

De zadelpen is een mooi stuk techniek, zeer betrouwbaar met een enorm hoog comfort-niveau. In het Duitse blad Bike werd bij een vergelijkingstest van de zogenaamde ‘comfort’ zadelpennen de betrouwbaarheid en het comfort geprezen. De Syntace zadelpen was de enige die de zwaarste laboratoriumtest had overleeft en kreeg ook nog eens de hoogste comfort score toebedeeld.

En ja, je voelt het echt! Je fiets verandert niet in een full-suspension, maar als je over een bospad rijdt is het lekker rustig onder je kont. Samen met het grote instelbereik van het zadel en het makkelijke instellen van de juiste zadelhoek is het een mooie upgrade voor je fiets. Ben je op zoek naar een manier om je racefiets, crosser, gravelracer of MTB meer comfort te geven? Dan is de P6 zeker een optie die je moet overwegen.

syntace

Als ik de gehele Syntace lijn mag beoordelen en verwoorden in een aantal kernwoorden:

+ Comfortabel
+ Het blijft heel!
+ Titanium bouten
+ Passing van de delen in elkaar
+ Chique uitstraling

– Dit alles heeft zijn prijs
– Relatief zwaar

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Tim Schoonrok

Tim Schoonrok

Van kinds af aan gek van fietsen en nu van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zijn liefde voor Italiaans design zie je terug in zijn diep blauwe Dedacciai met Campa en natuurlijk Deda afmontage. De brede banden collectie is dan weer Amerikaans met een Trek Superfly en Kona Hoss als mountaibike. De crosser/woon-werk/gravelracer is een zelf opgebouwde roze Trek Crockett met hydraulische schijfremmen. De liefde voor de wegfiets en mountainbike komt goed van pas in de winkel als productspecialist voor zadels, voorvorken en afmontage, maar eigenlijk vindt hij alles interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42666

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …