Dela

Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher

Zipp 404, är en av de mest vanliga hjulparen i pro-klungan. Aerodynamisk nog att flyga över platta marker, lätt nog att attackera berg, och stark nog att överleva 10 varv Champs Elysees. Dessa hjul kan göra allt! Hjulparet har varit populärt i flera år, hos både proffsen och entusiaster. 404:an kan vara Zipps största hit någonsin.

Som vi förklarade förra veckan i vår 303 rapport, är Zipp ett amerikanskt märke som drivs av passion och eftersträvan av perfektion. Lusten att skapa ett snabbare och snabbare hjul har lett till öppningen av Zipps “The Nest”. Detta är hemmet till en noggrant utvald grupp av topp-ingenjörer, där de försöker att förbättra ett redan bra Zipphjul. Hjulen som har fått en förbättring är sålda under etiketten “NSW”, vilket står för Nest Speed Weaponry. Dessa representerar de bästa hjulen från Zipp.

Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher

404 Firecrest har ett fälgdjup på 58 mm, vilket normalt sätt gör hjulen rätt höga för att bli kallade all-round. Men 404:an passar i den här kategorin. Den unika firecrest-fälgdesignen med dess breda profil och proprietära fördjupning, är mer anpassad att fungera med större vindvinklar än de flesta hjul av samma storlek. Den bredaste punkten (vilket är placerad nära hjärtat av hjulet, istället för på ytterkanten) mäter 26.53 mm, vilket gör dessa hjul en av de bredaste på marknaden. Tanken bakom en bred fälg är logisk, istället för att skapa en smal profil (så som den traditionella V-formade aerofälgarna), så har framsidan och sidoprofilen designats för att skapa en slät luftström runt hjulet. Den breda formen är också mindre känslig mot kantvindar. De breda fälgarna är även mer bekväma, eftersom du kan cykla med dessa på ett lägre tryck om man jämför med ett 23 mm däck.

Zipp 404

Fälgarna är kopplade till naven med hjälp av Sapim CX Sprint ekrar, med 18 placerade radiallt i fronten och 24 i ett två – korsmönster bak. Naven själva är Zipps egenutvecklade 77/177 (fram/bak) mönster, som används i en mängd olika Zipp hjulpar. Hjulen väger endast 1690 gram: 755 gram för fram, 935 gram för bak, vilket är en mycket bra vikt för hjulen på detta djup.

Zipp 404 NSW

Nest Speed Works-versionen av 404 är nu ännu lättare, mer aero, och erbjuder mer bromskraft. Endast 1555 gram (705 gram fram, 850 gram bak), dessa hjul har tappat hela 135 gram om man jämför med de vanliga Firecrest hjulparet. Den förbättrade aerodynamiken kommer från Sabretooth profilen, vilket leder till att luften passerar över fälgen för att åka på en specifik frekvens. På så sätt minskar man drag under extrema vinklar, och man får känslan att hjulen åker in i vinden, istället för att agera som ett segel som pressar fram en bredd på ditt framhjul. Detta sparar dig energi, eftersom turbulensen runt ditt hjul minskar och du behöver inte ödsla energi på att styra ditt hjul i rätt håll. Man kan tacka Showstopper bromsspår för dess bromskraft. Zipp ville erbjuda samma bromskraft som man får från en aluminiumbromsyta i våt väglag, och detta har man lyckats med i deras senaste uppfinning. Showstopper använder en Zipp-specifik silikon-karbid bromsyta för att bättre hantera temperaturbildningar i hjulen, vilket är din största fiende när det gäller att hantera bromskraften.

Zipp 404

Till slut, Zipp 404 NSW använder ett nytt Cognition navset. Snarare än friläge med spärr som fortfarande är ansluten till hjulet, frikopplar mekanismspärren och minskar interna mekaniska friktioner, så att du kan rulla på frihjul tidigare utan att förlora så mycket fart, vilket sparar energi. Zipp förklarar vidare i videon nedan:

Så vad händer här? Förra veckan, kallade vi 303:an det ultimata allround-hjulet, så vilken plats tar 404:an? Jo, delvis tar den samma plats, men det finns en tydlig skillnad: medan båda hjulen kan användas i praktiskt taget alla scenarion, Zipp 303 lägger tonvikten på låg vikt och cyklar bra i de höga bergen, och den kan överleva brutala belgiska kullersten under Paris-Roubaix. Zipp 404 klarar sig alldeles utmärkt i alla förhållanden, utom i de högsta bergen (även om NSW versionen bör fungera bra även på de högsta klättringarna), men lägger en fast fokus på aerodynamik och platt ut hastighet. Även om det säkert finns en viss överlappning, bör ditt val baseras på din favorit terräng, ofta väljer klättrare kanske 303:an, medan de av oss som rider främst på rullande eller platt terräng kanske vill välja 404:an istället. Zipp 404 har varit valet för proffsen i många år nu, och det är tydligt att se varför: fantastiska aerodynamiska egenskaper, snyggt utseende, A + klass material, den senaste breda fälgdesignen och väl lämpad för praktiskt taget alla omständigheter. Zipp 404 kan betraktas som en förutsägbar, eller till och med lite tråkigt val, men jag antar att bygga hjul som erbjuder några av de bästa prestationer år efter år kan vara orsak till ett sådant rykte, och kanske till och med lite avundsjuka …

Dela
Bart van Es

Bart van Es

Mitt liv har varit dedikerat till båten, men tankarna har gått till cykeln. Jag spendarar mycket tid på eller runt vatten, antingen som en roddare eller som en tränare. Jag är dock alltid redo för en cykelrunda efter jobbet med mina kollegor. Stolt ägare av en Giant TCR Composite, men är grymt sugen på att uppgradera den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

28 Januari 2017 3818

Jag brukar inte ta med mig jobbet hem, men när man får frågan om att ta med sig Garmin Edge …