Dela

Suomy hjälmar – uppseendeväckande italiensk hjälmdesign

En bra cykelhjälm är numera en självklarhet för alla landsvägs- och mountainbikecyklister. Därför har vi på Mantel också ett brett hjälmsortiment, eftersom alla inte vill ha samma hjälm. Vi kommer snart att ta in Suomys hjälmar. Dessa italienska cykelhjälmar med sin uppseendeväckande design faller kanske inte alla i smaken, men de är riktigt speciella. Vår egen Agnes berättar vad som gör att Suomy står ut på marknaden.

Dessa utmärkande hjälmar – som estetiskt kanske inte passar alla- tvekade vi först över huruvida vi skulle ta in dem i vårat sortiment eller ej. Sedan kom Timeless och då slutade vi tveka. Vi tror starkt på detta märke, eftersom de har en hjälm som passar varje cyklist.

Man behöver bara läsa deras motto “To be #1”, för att förstå deras ambitioner. Suomy är redan ett starkt slående namn inom motorsporten.

Suomy grundades 1997 när Umbero Monti och sina två bröder ville göra något annorlunda. Umberto hade då en lång karriär inom Yamaha och ville koncentrera sig helt och hållet på hjälmar.

Suomys historia

Riktiga italienare håller naturligtvis hårt på att det ska vara “made in Italy”. Den stora loggan med den röda pricken i mitten går inte att missa. Men det är inte bara loggan som står ut.

Suomys design står ut från mängden.
Suomys design står ut från mängden.

Suomy är ett märke som snabbt kom med utmärkande mönster, blommor och glitter. Något som kanske låter som nyheter för någon med historia inom motorsporten. Detta var något de växlade till när de såg att motorsporten började krympa.

De tog påpassligt ett kliv in i cykelsporten och här lutar de sig tillbaka på sin utmärkande deign och sina bjärta kulörer. Från och med 2013 har man sett Suomy stiga i popularitet inom cykelsporten.

Suomy har också fina mountainbikehjälmar.
Suomy har också fina mountainbikehjälmar.

Suomy sponsrar så väl cykelcross som landsväg och kommande år kommer Veranda’s Willems-Crelan-Charles Pro Cycling Team med världsmästaren Wout van Aert i spetsen, att vara utrustade med deras hjälmar!

Mantels Suomyhjälmar

Suomy Gun Wind

Suomys toppmodell. Team Lampre har sedan 2015 stuckit ut ur klungan med dessa. Denna hjälm har en tidlös, modern och vackert klar utstrålning och är riktigt aerodynamisk.

Gunwind är uppbygd av polykarbonat utantill och innanmätet är framtaget med en avancerad in-mould-process med kanaliserat polystereninnerskal. Resultatet är en lätt och stark hjälm med en perfekt passform och optimal luftgenomströmning.

Med det biaxiala justeringsspännet på bakisdan kan du få hjälmen att sitta precis som du vill. Det hyperallergena, antibakteriella och lätta materialet ger dig även mycket god komfort. De har tänkt på allt – inbyggt insektsnät, regnöverdrag ingår och för att lättare kunna rengöra hjälmen kan man även ta lös hakremmen.

Suomy Sfera

Suomy Sfera ser ut som en helsluten hjälm, men inget hade kunnat vara längre från sanningen. Sfera är utvecklad i vindtunneln och på så vis har Suomy kunnat utveckla en hjälm som har fantastiska aerodynamiska värden utan att kompromissa med ventileringen. Den bakre öppningen fungerar nämligen som ett utlopp för varm luft.

Säkerheten med Sferahjälmarna är förträfflig eftersom Suomy är ursprunget ur motorsporten där kraven är snäppet högre. Men trots detta är vikten slående låg.

Med det biaxiala justeringsspännet på bakisdan kan du få hjälmen att sitta precis som du vill. Även denna hjälm har inbyggt insektsnät, medföljande regnöverdrag och löstagbar hakrem.

Suomy Timeless

Suomy Timeless är det senaste stjärnskottet i Suomys sortiment. Med den ödmjuka prislappen och neutralare utseendet passar den var cyklist.

En tidlös klassiker med modern teknologi. Suomy Timeless är anmärkningsvärt komfortabel tack vare de 35 ventilationsöppningarna och är fortfarande riktigt aerodynamisk. In-mould-teknologi ger en bättre passform och säkerhet.

Det biaxala spännet på baksidan ser till att hjälmen sitter perfekt och hakremmen är löstagbar.

Dela
Agnes Ronner

Agnes Ronner

Bancyklar, landsvägscyklar eller mountainbike, allt är välkommet hos mig. Landsvägscykling under varma sommardagar. Sedan bancykling och mountainbike under regninga sommardagar och när vintern är påväg. Äger i detta moment en Giant TCR Advanced 1 LTD och en Sensa Merano SFB Pro, jag cyklar dessa med glädje. Funderar på att skaffa tävlingslicens för att delta i tävlingar igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed