Dela

Schwalbe Pro One Recension

Slanglösa däck blir allt populärare med landsvägscyklar och Schwalbe har satt en ny standard med Pro One. Schwalbe Pro One Micro TL-Easy -som sitt fullständiga namn är- erbjuder lågt rullmotstånd, är lätt och extremt motståndskraftig mot punktering. Hur har de gjort detta, och kan detta vara det perfekta däcket för dig?

Teknologi

Schwalbe Pro One görs med hjälp av ett MicroSkin material. Denna nya utveckling sågs först med mountainbikedäck och är extremt stark. Det använder stadiga mikrofibrer som tillsammans med gummiföreningen och stommen, ger en vulkanisering behandling.
Schwalbe Pro One
Detta ger däcket förmågan att motstå det höga trycket som används i ett LVG-däck, och om ett föremål punkterar däcket kommer det snabbt täta läckan också. Däcket har fått flera utmärkelser, bland annat Eurobike innovationspris 2015.

Den kom ut på toppen i en head-to-head jämförelse av den tyska Tour tidningen, fick en 1,4 av möjliga 1 (lägre är bättre, i det här fallet).

Tubeless Easy

Schwalbe Pro One däck har namngetts “Tubeless Easy”, som träffande nog beskriver installationsprocessen: lätt som en plätt! Jag har använt dessa under 500 km nu, och jag har monterat dem till två olika hjulpar. Ett par Edco Aerosport Umbrial hjul först, och senare på en uppsättning av Easton EA90SLX.

Något jag märkte när jag först installerade däcket var hur de tenderar att ge en “ballong-effekt” utåt när du placerar däcken. Detta gör det mycket lättare att pumpa upp däcken: bakdäcket kan göras med en vanlig golvpump (Lezyne Sport Floor Drive), men den främre krävde i slutändan en kompressor. De vanliga pumparna hade helt enkelt inte tillräckligt med kraft för att korrekt placera däcket på fälgen.
Schwalbe Pro One
Slanglösa hjul har en liten läpp på insidan av kransen vilken däcket behöver haka på. Denna läpp skapar en lufttät tätning och säkrar däcket på hjulet. Jag behövde bara den vanliga pumpen för Easton hjulen dock!

Jag cyklar med dessa däck på 7 bar och med 30 ml latex. Hittills har jag inte upplevt en punktering, och däcken visar inga yttre tecken på slitage.

Bekväm åkning

Under de senaste veckorna har jag testat många däck som Continental GP4000 SII, Michelin Power Competition och Hutchinson Fusion 5 Galaktik. Det viktigaste med Schwalbe Pro One som verkligen fastnat med mig, är hur bekväma dessa däck är.
Schwalbe Pro One
På slät asfalt, kommer alla däck prestera bra. På ojämna vägar kan dock däcken verkligen ställa sig isär när det gäller komfort, och dessa klarar sig riktigt bra på dåliga ytor! Hållbarhet är något jag bara kan bedöma under en längre tid, men so far so good.

Är detta det perfekta däcket?

Schwalbe Pro One är det perfekta däcket för mig! Jag är en stor fan av LVG-däck och jag gillar att testa nya produkter. Dessutom tenderar jag att cykla på däck med något lägre däcktryck om man jämför med mina vänner, jag uppskattar extra bekvämlighet.

Om detta är det perfekta däcket för dig beror på ett enkelt val: cyklar du i nuläget med tubeless däck? Om du gör, kommer detta med all sannolikhet vara det bästa däcket du kan komma åt.

Om inte, men du ändå är öppen för nya saker, så tycker jag absolut du ska ge det här däcket en chans. Om du inte är redo att säga hejdå till dina innerslangar, då kommer du tycka att Schwalbe Pro One kan vara lite för tung och dyr.

Dela
Kees Neijenhuis

Kees Neijenhuis

En entusiastisk landsvägscyklist och mountainbiker. Jag älskar utomhussporter! Jag är även svag för bra produkter och hantverk. Cyklar på en Trek Top Fuel 9.7 SL 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

28 Januari 2017 3747

Jag brukar inte ta med mig jobbet hem, men när man får frågan om att ta med sig Garmin Edge …