Dela

Recension Kask KOO Cykelglasögon – Många justeringsmöjligheter och bra linser

Kapprustningen cykelglasögontillverkarna mellan är dödande. Alla vill vara det stora namnet som utmanar Oakleys dominans. Kask har ju entrat scenen med den nya Kask KOO i hopp om att slåss om marknadsandelarna. Ett till par cykelglasögon? Ja, men de är väldigt unika. Vår kollega Niels har provat Kask KOO och har skrivit följande, extensiva recension om cykelglasögon.

Det ser ut som om utvecklarna hos Kask verkligen tänkt igenom denna design. Att exempelvis vika ihop skalmarna är en riktigt överraskning.

Vridjärn istället för gångjärn är en påfallande innovation från Kask
Vridjärn istället för gångjärn är en påfallande innovation från Kask

Vridjärnen gör att du kan vika skalmarna neråt.

Aldrig mer svett på linsen

Detta nya system gör att du kan justera bågarna efter ditt ansikte, flytta glasögonen närmare eller längre från pannan.

Kask KOO RecensionFlytta toppen bort från din panna, förhindra svett från att rinna ner på linsens in eller utsida. Detta är ett problem som många cyklister stött på.

Näsbryggan kan sjyssteras efter din näsas bredd. Till skillnad från många av mina kollegor behövde jag inte justera dem alls. De passade mig och mitt ansikte perfekt som de var.

Byta lins är lätt

Ta loss linsen är väldigt lätt. Sidorna har delar som kan flyttas uppåt.
Detta lossar linsen, vilket låter dig enkelt lyfta ur den ur näsbryggan. Det kommer med en förvaringspåse som även kan användas för att rengöra linsen.

På vägen med Kask KOO

Under min första kvällsträning med Kask KOO märkte jag att de inte var designade för extremt solsken. Perfekta för mulet väder, men det har förmodligen mer att göra med vilken lins som följde med mitt testexemplar.

Jag kunde fortfarande se tydligt med mina Kask KOO när solen började gå ner. Perfekt för solnedgångsträningar således.

Ett annat plus är linsens bredd, den riktigt skyddar dina ögon från skräp och insekter. Perfekt på sommaren.

Kask KOO recension: fler bra cykelglasögon!

Kask KOO är definitivt glasögon som jag skulle överväga om jag skulle behöva nya cykelglasögon. De har massvis av justeringsmöjligheter vilket gör dem perfekta för i princip alla cyklister på både landsväg och mountainbike.

De Kask KOO satt som en smäck på Niels
De Kask KOO satt som en smäck på Niels

Passformen sitter perfekt på mig. Kanske till och med ännu bättre än Oakley Jawbreaker. Men man vill även ha ett par bågar som ser bra ut, och jag tycker de senare är snyggare. Men om man redan har en Kask-hjälm så ser det helt klart enhetligast ut med dessa bågar.

Kask KOO är även snygga nog för att passa med valfri cykelhjälm. Kort sagt: att välja cykelglasögon har just blivit lite svårare.

Dela
Niels Berenschot

Niels Berenschot

En cykel fanatiker med 10 års tävlingserfarenhet. Slutade i 2 år, men är nu tillbaka för att vinna priser i amatörstävlingar, detta på en Ridley Helium Reynolds med 66 hjul och Fasr Forward F2r. Kort sagt, jag älskar vackra material. Njuter av att cykla med vänner och kollegor hemma och utomlands. Under vintermånaderna rider jag en Trek Superfly 9,6 och han kör varv på velodromen i Apeldoorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

6 Januari 2017 9636

Tubeless är ett allmänt spritt begrepp inom mountainbiking. Cyklister som använder en traditionell däck-slang-kombination börjar bli en minoritet. Inom landsvägscykling …