Dela

Nöjescyklisten Jolandas cykelgarderob

Varannan vecka dyker vår productmanager för cykelkläder, Stefanie, ner i en av våra kollegors cykelgarderob. Denna vecka har turen kommit till Jolanda som jobbar i vår nya Mantel Superstore i Den Bosch.

Jolanda beskriver sig själv som en nöjescyklist med klös i! Hennes passion för att cykla är så stor att hon startade ett eget företag. Men då försvann all tid för att själv cykla och därför bestämde hon sig för en annan lösning. Precis i rätt tid öppnade Mantel sin butik i Den Bosch och då tog hon chansen. Lär känna vår klädgalning Jolanda!

Berätta mer om dig själv

Mitt namn är Jolanda Vrijenhoek. Jag kommer från Nijmegen och är försäljare för cykeldelar och kläder, men oftast står jag i klädavdelningen.

Du hittade till oss i och med din passion för cyklar, vill du berätta mer om det?

Det stämmer, det var på grund av cykelpassionen som jag hittade hit. Min cykelpassion uppkom när jag var spinninginstruktör och passionen blev så stark att jag startade en egen cateringfirma för cykel- och löpevenemang. Men det var svårt att lyckas hålla igång båda.

Det gick mer och mer tid åt att bara jobba och mindre och mindre tid till att cykla. Det kunde hända att jag behövde jobba upp till 17 timmar varje dag i veckan, så att ställa upp som deltagare i ett evenemang kom inte på tanke.
Förra året hade jag även bestämt mig för stänga firman och ägna mer tid till det som gör mig glad, det vill säga att cykla. Jag sökte mig till Mantels klädavdelning. Där känner jag mig hemma eftersom jag är tokig i cykelkläder och har en proppfull garderob.

Häftigt att det lyckades, men att jobba 80-120 timmar i veckan är på tok för mycket. Då är det bättre att du jobbar på Mantel och det är roligt för oss! Vad för sorts cyklist är du, då?

Jag är en nöjescyklist eller turistcyklist. Jag tar inte cyklingen för seriöst – jag är alldeles för upptagen med att njuta av cyklingen och omgivningen för det. Helst cyklar jag mountainbike, för då är rolighetsfaktorn som högst.

Man blir aldrig trött på att nöta MTB, det är omväxlande och jag tycker det är härligt att vara i skogen. Utöver detta cyklar jag i alla väder. På landsväg betar jag av de flesta kilometrar i mitt jobbpendlande mellan Nijmegen och Den Bosch. En lång och tråkig sträcka men Strava-segmenten på min Garmin 1000 gör det snäppet lättare att stå ut med och spränger in lite intervaller i passet.

Cyklar du i alla årstider eller har du en favoritårstid?

Jag tycker om alla årstider. Jag bor vid en stor skog och tycker det är fantastiskt roligt att köra banor i olika väderförhållanden. Självklart njuter jag av det vackra vädret på sommarledigheten, men jag tycker även om att plåga mig själv i skogen i gräsligt väder.

Det låter som att du tycker om alla sorters utmaningar. För att kunna cykla i alla väder behöver du även ett bra utbud av cykelkläder. Vad är ditt favoritmärke?

Jag har flera favoritmärken. Jag är en riktig samlare och följer flera cykelmärken på sociala media. Jag älskar cykelkläder med en eyecatcher, som till exempel Deputy Sherrif, Turbo och cykelkläder som är lite rocknroll, som Cyclogy eller Primal Wear.

Utöver detta tycker jag även Morvélo är ett vackert märke. Men min bas består framför allt utav Castelli, Alé och Sportful för landsväg samt ION och FOX för mountainbike.

Vilken är din favorittröja?

Det är min GT-tröja från Sombrio. Den fick jag när jag köpte en av mina tre GT-cyklar. Och jag klarar mig inte utan min Adidas Zonyk Pro Vario. Den är så fin!

Men med bara en tröja sitter man inte så skönt på cykeln, har du några favoritcykelbyxor?

Mina favoritercykelbyxor är nog Castellis eller Sportfuls. Jag älskar deras pads. För MTB har jag gärna baggy shorts från ION. Framför allt om det är lerigt, vattnet åker så snabbt av de byxorna.

Har du även på dig underställ när du cyklar?

Bara när det är kallt, eftersom jag inte klarar mig utan dem då. Utan får jag snabbt rodnad eller irritationer över huden av kombinationen svett och kyla samt att jag fryser lättare.

Smart, eftersom ett extra lager gör susen för isolering. Jag kan nu inte föreställa mig att du inte har en önskelista – berätta!

Jag har alltid en önskelista för kläder, men egentligen finns det inget jag måste ha. Sedan jag börjat jobba på Mantel har jag utvecklat en svaghet för hjälmar och Lazer Z1 och Bontrager Velocis står nu högt upp på min önskelista.

Jag är förälsklad i väskor från ION och EVOC och vill gärna ha ett par MTB-skor från Mavic eller Bontrager.

Det är en beskedlig lista. Det måste vara svårt att hålla fingrarna i styr nu när du står i klädavdelningen. Har du några tävlingar eller motionslopp på planeringen?

Jag är egentligen inte någon tävlingscyklist, jag körde nyligen min första tävling – Hel van Groesbeek. I september ska jag köra motionsloppet Groesbeeks Gruwelijkste.

Du väljer tävlingarna med de bästa namnen; Groesbeeks gräsligaste och Helvetet i Groesbeek. Finns det några andra platser än Groesbeek som du vill cykla på?

Jag har aldrig cyklat i Alperna eller Pyreneerna och det står på min bucketlist. Utöver detta cyklar jag gärna i näromgivningen (Nijmegen). Jag tycker det är ett av de finaste ställena i landet eftersom det är så mycket skog här.

Sportar du något utöver cyklingen?

För ett antal år sedan var jag instruktör 6 dagar i veckan, och har i och med spinningen dragit över mina träningstimmar med besked. Nu cyklar jag ca 180 km i veckan och det tycker jag är tillräckligt.

Om jag har tid över så pysslar jag gärna med Ashtanga- eller Poweryoga eftersom jag mår bra av det och för att det går så bra att kombinera med cykel.

Yoga är en bra sysselsättning för cyklister. Vi hoppas att du nu får ännu mer tid till ditt sportande. Nu har det blivit dags för sista frågan; vad tycker du om vårt klädsortiment? Behövs det göras några ändringar?

Bontragers kläder sitter jättebra, har ett bra pris/kvalitet-ratio och passar jättebra för butiken i Den Bosch. Herrkollektionen tycker jag är fulländad – speciellt nu med Chapter 3 som jag är riktigt imponerad av.

För damer tycker jag Davanti är ett riktigt bra märke och jag tycker gärna vi ska ta in flera baggy kläder. FOX hade varit ett bra komplement. Utöver det kan det aldrig bli tillräckligt. Det finns så många märken som jag tycker om!

Tack Jolanda för att vi fick titta in i din garderob och ditt cykelliv. Lycka till i Den Bosch, det är en fin butik. Jag råder alla som är i närheten att besöka den. Om två veckor kommer en ny cykelgarderob.

Dela
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Jag är en fanatisk idrottare och inte bara på cykeln. Jag tycker om att köra mycket, och inte i lugn och ro. Med min gamla landsvägscykel tillbringar jag många sommardagar. Men egentligen är jag mer en ''hipp'' cyklist. Så länge det ser fint ut. På vintern cyklar jag i spinningklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


1 Maj 2020 2120

Skoklossar… vilka ska du nu välja? När du köper nya pedaler ingår standard några skoklossar. Till exempel ingår det röda …

24 April 2020 903

Oakley har varit integrerade i cykelvärlden i flera år nu. Eftersom de är innovativa och arbetar med de bästa materialen …

27 Mars 2020 953

I början av december 2016 publicerades den åttonde Mantel magazine. Du fick den med din online-beställning. I denna magazine kunde …

Most viewed