Dela

Martins cykelgarderob

Varannan vecka dyker Stefanie ner i en av våra Mantel-kollegors garderob. Den här gången har det blivit Martins tur. Martin är produktansvarig för våra hjul på kontoret i Arnhem. Han är själv entusiastisk cyklist och cyklar både inrikes och utrikes.

Martin flyttade nyligen till kuperade Arnhem på grund av sitt jobb, och var positivt överraskad över sina nya träningsvägar! Han tyckte redan om att cykla, men nu gör han det ännu mera.

Vad för sorts cyklist är du?

Jag försöker att konvertera från motionär till tävlingscyklist. Men jag är inte riktigt säker på att jag håller på att lyckas. Men jag har tillryggalagt såpass många mil de senaste åren att jag skulle vilja ge det ett riktigt försök i år.

Ända sedan november har jag tränat hårt och jag har tecknat en amatörlicens.

cykelgarderob Som motionär har jag alltid försök att tänja på mina gränser. Titt som tätt har jag tagit mig an långa distanser eller tuffa stigningar i alperna. Men jag tycker också fortfarande att det är roligt att utforska vägarna där jag bor.

Började du att cykla i och med jobbet på Mantel eller började passionen redan innan?

Jag var en riktig cyklist även innan jag började mitt jobb på Mantel, men jag måste erkänna att jag också inspireras av mina kollegors cykelentusiasm och tävlande. Självklart har jag även fått en bättre förståelse för utrustningen och hur den kan göra dig snabbare!

Lite vänskaplig konkurrens skadar aldrig! Men hur kom det sig att du hamnade på Mantel?

När jag avslutade mina studier ville jag verkligen jobba inom cykelbranschen. Jag vet att det låter lite kliché, men jag har alltid velat kombinera min passion för cykling med mitt arbete. Jag tycker nu så mycket om mitt jobb att jag flyttade till Arnhem på grund av det.

Så, vilken är din favoritårstid?

Så länge det inte regnar eller jag fryser är jag glad. Så allting förutom vinter, men jag måste erkänna att snön ser vacker ut när jag utforskar vägarna utanför Arnhem.

Jag brukar nästan alltid också bli tagen på sängen av höstens skönhet. Jag brukar ängslas för att sommaren ska ta slut för all kyla och regn. Men när jag väl är där blir jag positivt överraskad av hur fint allting är.

Martins cykelgarderob
Martin har införskaffat en Forza Pro-tröja och Evoluzione 2 cykelbyxor från Castelli, och han är mycket nöjd med sitt inköp.

Jag är dessutom alltid i fin form i slutet av säsongen, vilket gör hösten ännu mera njutbar.

Har du ett favoritmärke bland cykelkläder?

Jag har spenderat många timmar under senare tid i min cykelklubbs kläder. Innan dess var det mest Castellis kläder, och jag kommer att göra det mer och mer i framtiden. De är bara så sköna att ha på sig.

Jag har precis köpt ett nytt kit från Castelli: den nya Forza Pro-tröjan och Evoluzione 2 cykelbyxa. Bortsett från det har jag inte något speciellt favoritmärke.

Inget konstigt med det, det finns trots allt många märken som både har snygga och bra kläder. Har du några favoritbyxor?

Jag gillar vårt Mantel Calobra team kit. Och mycket på grund av byxornas utseende. Och det står Mantel på sidan, vilket såklart stärker moralen.

Många verkar gilla de byxorna! Vad är din favorittröja eller jacka?

Den blå Mantel Equipe-tröjan ser riktigt fin ut med de svarta Calobra-byxorna. Ett plus är att de är så sköna också. Nackdelen är att de bara finns tillgängliga för vårat Mantel-lag.

Jag absolut älskar min svarta Craft windstopper också. Den har en perfekt passform för mig: inte för tight och inte för lös heller. En windstopper som fladdrar i vinden är det värsta jag kan tänka mig.

Har du alltid undertröja under din tröja?

Alltid, om det inte är extremt varmt. Jag svettas mycket och känner mig rätt lätt kall. Baslagret är viktigt för mig för att få bort svetten från huden och hålla kroppen varm.

Stämmer! Har du någon önskelista över vilka kläder du skulle vilja ha?

Jag borde verkligen skämma bort mig med en varm vinterjacka. Jag har ingen ännu, och jag hade verkligen behövt en förra vintern. Jag vill även ha Giara-tröjan och Giara-byxorna. Jag kan verkligen se mig själv i det kitet i sommar.

Några lopp som står på kalendern i år där du kan visa upp ditt nya kit?

Jag är inte riktigt säker ännu på vilka tävlingar jag ska köra i år. Men jag ska till Eiffel-området med min cykelklubb och det ser jag verkligen fram emot. Förmodligen även till Mont Ventoux med mina kollegor, jag har hört rätt många historier om det där berget.

Var skulle du vilja besöka med cykeln?

Dolomiterna. När jag ser bilder från Dolomiterna placerar jag alltid mig själv i dem, på cykeln. Jag gillar framför allt bilder från Marantini d’les Dolomites. Men jag skulle nog hellre cykla den sträckan tillsammans med några vänner, när det inte är så himla tjockt på vägarna.

Ibland är det svårt att njuta av cyklingen när man cyklar i en klunga. Vad är din bästa tur någonsin?

Det är så många, så det är svårt att svara på. En av de bästa var i alla fall i de italienska alperna för två år sedan. Jag tog mig an Umbrailpasset, (som även kommer vara med i årets Giro) Gavia och Stelvio på en och samma dag. Det var nästan 150 km med 6000 höjdmeter!

Det var en riktigt, riktigt tuff tur, men lika vacker som den var tuff. Jag är inte säker på huruvida vi visste vad vi gav oss in på. Vi spenderade över 8 timmar på cykeln den dagen och vi var ute i nästan 10 timmar. Men trots det, en underbar tur!

Om du var i mina skor. Vad skulle du göra med vårt klädutbud?

Jag saknar lite billigare snygga kit. Sportful har en bra tröja med Giara. Och jag gillar verkligen Raphas kläder.

Men att spendera över tusenlappen på ett plagg är i saftigaste laget. Jag har däremot hört att vi har några riktigt bra plagg på ingång från Calobra. Det är verkligen något som jag ser fram emot!

Du får hålla ut lite till för nya Calobra-kollektionen. Finns det något annat du vill dela med dig av?

Ingenting klädrelaterat, men visste du att du kommer köra mycket mer komfortabelt på ett bra hjulpar? Hjul är riktigt viktiga, vet du. Du får mer för att spendera 20.000 kronor på en cykel och 10.000 kronor på ett par bra hjul än att spendera 30.000 kronor på en bra cykel med medelmåttiga hjul.

Föga förvånande, att hjulchefen vill framhäva vikten av ett bra hjulpar. Svårt att inte hålla med, vem skulle inte vilja ha ett par nya hjul? Tack för att du lät oss titta i din cykelgarderob, Martin. Om två veckor blir det en annan kollegas cykelgarderob.

Dela
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Jag är en fanatisk idrottare och inte bara på cykeln. Jag tycker om att köra mycket, och inte i lugn och ro. Med min gamla landsvägscykel tillbringar jag många sommardagar. Men egentligen är jag mer en ''hipp'' cyklist. Så länge det ser fint ut. På vintern cyklar jag i spinningklassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


1 Maj 2020 2116

Skoklossar… vilka ska du nu välja? När du köper nya pedaler ingår standard några skoklossar. Till exempel ingår det röda …

24 April 2020 903

Oakley har varit integrerade i cykelvärlden i flera år nu. Eftersom de är innovativa och arbetar med de bästa materialen …

27 Mars 2020 953

I början av december 2016 publicerades den åttonde Mantel magazine. Du fick den med din online-beställning. I denna magazine kunde …

Most viewed